0 oy
280 göst.
Diğer kategorisinde (1,716 puan) tarafından
Bebegim 37. Hafta normal doğum pozisyonundaydi. Hareketlerini çok güzel net hissediyordum. Neyse bir gün gece karnim öyle bir yamuldu ve acıdı ki anlatamam. Sabahı da bebegin hareketleri azdı. Hemen doktoruma gittim. Doktorum bebegin dönmüş yan duruyor böyle devam ederse sezeryan olursun dedi. Haftaya gel bakalım dedi. 38+3 de gittim yine aynı. Haftaya alalım bebegi dedi. Gün seç dedi. 40 a kadar beklesek olmaz mı dedim. Olmaz dedi. Bebek yan dedi. Neyse 39+1 e gün aldım. Doktorum merak etme geldiğinde yine bakarım dönmüş mu dedi. Zaten yüzde bir ihtimal bu dedi. Sezeryan günü geldi. Gittim hemen yatisim yapıldı.  Ameliyathaneye girdim. Doktorum geldi. Hocam bakmadiniz ama belki dönmüştür dedim. Eliyle kontrol etti yok hayır dönmemiş aynı dedi. Sol tarafın boş dedi. Sağın da bebek dedi. Ameliyat başladı. Orda Doktorum bana cnm bebegin ters dediğini hatırlıyorum.tamam hocam dediğimi hatırlıyorum. Sonra eşim girdi doğuma. Eşim de çok net bir şekilde doktorun asistana bebek ters yüzü içe dönük dediğini duymuş. Şimdi buraya kadar hersey tamam. Ben hastaneden çıktım eve geldim. Eşime dedim ki.duydun demi doktor bana bebegin ters dedi dedim. Yok hayır duymadım onu dedi. Diğer duyduğunu söyledi. Sonra benim aklım takıldı.  Bende şu var biraz arkadaşlar kendim bazı şeyleri duyup emin olamıyorum. Yani o an da yanımda biri varsa oda evet bende duydum derse emin oluyorum. Şimdi kafama takıldı. Ya bebek ters değilse ya boşuna sezeryan olduysam. Doktora gittim açıkça bu soruyu soramadım tekrar. Sonuçta doktora güvensizlik gibi olsun istemedim. Hocam bebeğim tersti ya kolay çıktı mi dedim 10. Gün kontrolde. Evet dedi. Kafamda bosami kuruyorum kizlar ya. 16 gün oldu dogum yapalı. Sanırım hormonların etkiliyor beni. 

9 Cevaplar

+3 oy
(4,380 puan) tarafından
Canım sonuçta doğum olmuş artık ters düz ne önemi var

Önemli olan sağlığınız Allah toparlanma kolaylığı versin boşuna bunları kurma kafanda 
(1,716 puan) tarafından
Amin cnm çok sagol
(511 puan) tarafından
Bacım yani bence oturup şükret melisin sağ salim kucağına bebeğini aldığına ve normal doğum olmadığına normal al doğum da öteki dünyaya gidip geri gelecektin çünkü sezeryan da zor tabiki ama normal doğum canlı canlı valla çok kötü
-Reklam-
0 oy
(5,496 puan) tarafından

Canim olmus bitmis. 

Sen saglikliysan bebek saglikliysa neden boyle biseyi kafana takiyosun. 
Oyle ya da boyle bi sekilde dogmus sukur ikinizde sagliklisiniz ya onemli olan bu.
(1,716 puan) tarafından
Orasi öyle tabi cnm haklısın
0 oy
tarafından
Sağlıkla kucağına almışsın çok şükür son haftalarda bebeğin dönme ihtimalı az oluyor neden yalan söylesin ki canım 
(1,716 puan) tarafından
İşte o an narkozub etkisi ile sanırım ne söylendi yüzde yüz emin olamıyorum. O yüzden içimde kaldı
0 oy
(3,355 puan) tarafından
Özelde yaptıysan onlar direk sezeryan yapıyorlar zaten 
(4,380 puan) tarafından
Buna katılmıyorum aksine normal doğuma yönlendiriyorlar. Ben zorla olmuştum resmen.
(6,941 puan) tarafından
Dr a yalvardım beni öyle aldı sezeryana kızımda dönmemişti zaten yoksa kadın her gidişimde canım normali bekle bence dedi hep vazgeçirmeye çalıştı
(1,377 puan) tarafından
Benim doktorum da normal yapacaksın dedi . En sonunda mecburi sezeryan oldum
(295 puan) tarafından
Ben 36.haftamda sezeryan için özele geçtim doktor tutturdu normal diye hatta çatı muayenesi yaptı çatın çok müsait direk doğurursun falan dedi ikna etti ama ben psikolojikmen sürekli sancım var diye gidince sen belli ki yapamıcaksın diyip gün verdi. Yani özeldeki her doktor sezeryancı değil
(3,355 puan) tarafından
Bende normal doğum için gitmiştim daha çatı muayenesi yapmadan sen normal doğuramazsin bebegin omzu takılır vakumla çekmek zorunda kalırız yok boyun kısa bende korkudan sezeryan olsun dedim o zaman
0 oy
(5,777 puan) tarafından
Yani olan biseyi bence hiç kurcalamaya gerek yok doktor gerek duysa zaten yapardı cnm bu anların  kıymetine bak..

Zaman çok çabuk geçiyor bebislerimiz büyüyor .. 
(1,716 puan) tarafından
Orasi öyle cnm haklısın
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Bu neden bu kadar önemli ki öyle yada böyle yavrun yanında ve iyiyse hangi yolla geldiğinin farkı varmı 
(1,716 puan) tarafından
İlk cocugum normal oldu cnm. Suni sanciyla ve kilolu bebekti.  Acı eksiğim yüksek ondan dolayı bunun da normal olmasını istemiştim. Hayırlısı tabi. Sadece o gün narkozdan söylenenleri tam hatırlamamak kafamı kurcaladi
0 oy
(1,641 puan) tarafından
Lohusaliktan dolayı olabilir ben de yaşadım çünkü bu durumu. Doktoru suçladım normal doğum olmadı diye bir gün boyunca suni sancı çektim ama acilmam olmadı. Biraz daha bekleseydim keşke diye düşündüm. Ama bu insanlar doktor sonuçta yıllarca okuyorlar risk görmese sezaryen yapmazdı. 
(1,716 puan) tarafından
Yorumun çok iyi geldi cnm ya. Çok tesekkurler
0 oy
(1,377 puan) tarafından
Hayat ince düşünecek kadar uzun değil 

Kendini yıpratıyorsun haberin yok. Abartıyorsun

Bebeğim çok şükür sağlıklı doğdu. Ne yapacan tersi düzü. 
0 oy
(3,452 puan) tarafından
Bebeğini sağ selim aldın mı kucagina ona bak cnm artık düşünme böyle şeyler 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 831 göst.
0 oy
2 cevap 84 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Ozge25 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 273 göst.
3 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Lovelyyyy (125 puan) tarafından soruldu