0 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde (4,712 puan) tarafından
Kızlar selam 5 yaşında kızım var evde sayı harf yapıyoruz arkadaşım var ilkokula gidiyor kızı neyse bende bugün yazdım kızım altında benzetip yazıyor video attım bende arkadaşım da gösterme okula gidince zorluk cekiyor dedi sizce çeker mi zorluk var mı ilk okula gidip de zorluk çeken ben alışsın istiyorum ki sadece harf sayı yapmıyoruz boyama etkinlik vs de yapıyoruz sadece heves ediyor arada yazıyorum o üstünden geçiyor magnet aldık buzdolabına onlara bakıp yapıyor 

Deneyimlerinizi paylaşır mısıniz aklıma takıldı da 

9 Cevaplar

0 oy
(3,538 puan) tarafından
Bende oğluma öğretiyorum banada öğretme dediler ama dinlemiyorum yüze kadar saymasını biliyor harflerin çoğunu bilir kendi adını yazmasını biliyor benim oğlumda 5 buçuk yaşında 
(4,712 puan) tarafından
Bende yukarı mesela 1 2 3 A BC yazıyorum oda benzetiyor yazmaya çalışıyor magnetler var buzdolabimda onları adını yazmaya çalışıyor çok yüklenmiyorum ama mesela bı kaç meyve çiziyorum say diyorum sayı kesiyorum kağıttan yapıştır uygun yere diyorum yapıyor öyle diyince yani neden öyle dedi bilmem kendi hic ilgilenmezdi ben öğrettim diyor ama çocuk pasif içine kapanık bir çocuk
-Reklam-
0 oy
(1,647 puan) tarafından
Benim kızım pandemiden dolayı anaokuluna gidemedi evde öğrettim herşeyi hiçte zorluk çekmedik 
(4,712 puan) tarafından
Bende az çok yapıyorum evde bı şeyler
0 oy
(4,425 puan) tarafından
Şöyle ki onlar harfleri farklı siralamayla ve söyleme tarzıyla öğreniyor. Sayılar renkler filan tabi ki öğrensin ama okuma yazma için bence acele etme yoksa sınıfta çok sıkılır. Bir de anaokuluna giderken benim oğlum da aynı şekilde yazılanı yazıyordu öğretmen çok normal bu demişti. 
(4,712 puan) tarafından
Okuma yazma değil ki mesela a b c yazıyorum öyle benzetip yazıyor 1 2 3 yazıyorum ben kalkıp da Ali ata bak yazıp da hadi yaz demiyorum
(4,425 puan) tarafından
Bunlar normal
(4,712 puan) tarafından
Ee oda yazma diyor öğrenmesin diyor kendisi öğretmes sözde ama çocuk çok içine kapanık bir çocuk a yazıyorum mesela o da yazıyor 1 2 3 yada elma çiziyorum say diyorum öyle
(4,425 puan) tarafından
El yatkınlığı iyi olur bir zararı olmaz okula giderken daha güzel olur ama okulda be ce de diye değil mesela bı cı dı diyr öğretiyorlar öyle kafası karışabilir sadece. İstiyorsan harfler yerine çizgi çalıştırmalari yaptır
(4,712 puan) tarafından
Öyle de yapıyoruz canım
0 oy
(9,425 puan) tarafından
Boyamada sayı saymada sıkıntı olmaz ama harfleri öğretme canım benım kızım 1.sınıfda öğretmen diyor bazıları öğrenmiş mesela k Harfıne anneleri ke dıye öğretmiş ama öyle değil kı diye ogrenıyolar öğretmen çok zorlanıyo ben hiç öğretmedim sâdece boyama biliyodu herseyı yavaş yavaş öğreniyor daha da heveslı herkesden öncede okumaya kızım geçti 
(4,712 puan) tarafından
Yok ben sadece yazıyorum oda bakıp yapıyor mesela elma çiziyorum 5 tane say diyorum oda sayıyor nokta nokta 5 yazıyorum oda üstünden geçiyor a b c yazıyorum oda bakıp yaziyor
(9,425 puan) tarafından
Harfleri öğretme canım yazılışı farklı öğretiyor öğretmen acele etme hiç arkadaşlarıyla birlikte öğrenmesı onun için daha faydalı
(4,712 puan) tarafından
Kendisi istiyor ki canım
0 oy
(1,462 puan) tarafından
Harflerde sıkıntı oluyor ama benmkide öğrendi cok ilgisi vardı sürekli soruyordu zorluyordu bizi  okulda söyleme şekli farklı 
(4,712 puan) tarafından
Ben söylemiyorum sadece yazıyorum o üstünden geçiyor
(1,462 puan) tarafından
Bzmkı Tv'de ki harfleri zorla söyletrdi şuan unuttu kurtulduk ama öğrendi çoğunu biliyor inşallah zorlanmaz istemiyordum bende skntı olur diye bi ara cok taktı
(1,462 puan) tarafından
Daha iyi eli kalem tutmaya alışır bence skntı Yok çünkü kreşe gidiyp oğlum ordada sayı falan yapılıyor
(4,712 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum canım söylemiyorum sadece yazıyoruz mesela meyve çiziyorum onları sayıp yaziyoruz yaz sil çizgi var orda yazıyor arada
0 oy
(4,843 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşında sayı saymasini bilir bence normal sonuçta okuma yazma ögretmiyoruz ki.
(4,712 puan) tarafından
Evet üstünden geçiyoruz asla okuma yazma öğretmek değil niyetim
0 oy
(5,417 puan) tarafından
Canım okulda harfler yazıldığı gibi okunuyor Bizim gibi ve denmiyor ce denmiyor se değil mesela SSS diye okunuyor onun dışında tabiki rakam ve renk ogrenmesinde hiç problem yok 
(4,712 puan) tarafından
Ben okuma yapmıyorum canım sadece yazıyorum oda bakarak yazıyor cümle kurmak yada harf söylemek yok
0 oy
(8,100 puan) tarafından
Rakamları öğretmende sıkıntı olmaz sanmıyorum benim kızımda yazıyor ama harf olayına girmedim hersene yazım şekli değişiyor çünkü o konuda sıkıntı olur birde bildiği şeyi öğrenmeye heves etmez okuldan sıkılabilir
(4,712 puan) tarafından
Sadece yazıyoruz ama canım
(8,100 puan) tarafından
Tamam kuzum onu anlıyorum ama misal bir sene d harfinin önce çubuğunu yaptırıyorlar sonra göbeğini diğer sene tam tersi ha diyeceksin ki ne farkı var ama bazı öğretmenler takılıyor buna dediğim gibi yapın diye o zamanda çocuk afallıyor
(4,712 puan) tarafından
Sesli söylemiyoruz canım hem direkt o harfi yapamiyor he sayıları bilsin onu öğretiyorum da
0 oy
tarafından
eniştem emekli ilkokul öğretmeni. 

diğer kuzenlerime, kendi torunlarına hep okul öncesinde öğretti. 

biri diş hekimi oldu, diğeri en iyi fen liselerinden birinde, kendi torunu geçen seme üniversite sınavında ilk 1000e girdi, diğer torunu da gayet başarılı bir şekilde ilerliyor. 

düzgün bir şekilde öğrettiğin inanıyorsan devam et. pırıl pırıl bir beyin var onda, im çkanı olan işlesin
(4,712 puan) tarafından
masaAllah canım ne mutlu

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 64 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Npp (355 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 234 göst.
0 oy
6 cevap 69 göst.
21 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy