0 oy
330 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Daha 15yaşında ve bana göre baya zeki çalışkan bir kız. Herkes gibi bazen derslerinde hata oluyor ama aileme göre bu hatalar dünyanın sonunu getirecek öğretmenler bile bu hataları basit zamanla düzelecek diye yorumluyor ama gelgör canım ailem kız kardeşimi yerin dibine sokuyor dünyanın en berbat evladıymış gibi davranıyor. Zamanında bende böyle baskılara maruz kaldım ama kardeşim benim gibi değil malesef hala küçük bir kız çocuğu gibi anneme ne kadar anlatmaya çalışsam da fayda vermiyor.. İyi davrandığı zamanlarda oluyor mesela bir sınavdan yüksek aldığında 

30sorudan 18doğru çıkıyor sanki dünyanın sonu ağlayarak beni arıyor benim yanımda kalsın diyiyorum olmaz senin yanında ders çalışmaz diyor 

Babana söyleyecem seni dövsün diyor.. Komik fıkra gibi ama babamız asla bize el kaldırmadı ki, babam yüzünden annemde o çok istediği eylemi bizim üstümüzde denemedi ama hala içinde ukte kalmış sanırım. Gerçekten bu kadının piskolojik sorunları yok mu? Ne kadar sağlıklı? Kardeşim her ağladığında beni arıyor ama ben onun yaşında ağladığımda hiçkimseyi arayamıyordum çünki yoktu o günler aklıma geldikce ve kardeşimi hatırladıkca daha da kötü oluyorum ama elimden hiçbirşey gelmiyor

7 Cevaplar

+1 oy
(12,816 puan) tarafından
kızını kaybetmeyi göze alıyorsa devam etsin. tam ergenlik döneminde, yanlışa sapmaya en müsait anında. 
-Reklam-
0 oy
(18,067 puan) tarafından
Anneniz tedavi ettirin bu süreçte baba ile ilgili herhangi bir olumsuz yorum yapılmamış ama baba da bazı konularda geri planda kalıyor anladığım kadarıyla ebeveynlik anne babanın yarı yarıya üstlenmesi gereken bir sorumluluktur baba çok geri planda kalmış anne de istediği gibi at koşturuyor çok saçma bir şekilde 
tarafından
Doğru babam fazla takılmazdı severdi ama bazen kırardı ilk ben radarlarına takılmıştım tabii mesela matematik netim az oldu artık ben okumazmışım bana boş yere para veriyorlarmış.. Kardeşimde aynı şekilde
0 oy
(907 puan) tarafından
sen zaten bilinclisin. olabildiğince destek olmaya çalış. kardeşine durumu açıkla. annenin bunu iyi niyetle yaptığını ama huyunun bu olduğunu çok takmaması gerektiğni falan anlat.

keşke annen düzelse aslında ama tecrübeye dayanarak söylüyorum bu imkansıza yakın. en iyi yol onu idare etmeyi başarmak.

Allah sabır versin ikinize de
(907 puan) tarafından
o da bir şekilde kurtulacak. ama bence annen aslında sizi seviyor. sadece sevgisini nasıl yöneteceğini bilmiyor. bence çok seviyor o yüzden herşey mükemmel olsun istiyor ve bu düşünce onda stres yaratıyor. stresi de sizin üstünüze boşaltıyor. ben bunu farkında olarak yaptığını düşünmüyorum. yaptığının sizi daha çok üzdüğünü anlayabilse zaten yapmaz ama bence anlamıyor.
tarafından
Annemle de empati yapmak istiyorum ama kardeşimi ve gecmişimi hatırladığımda sinirlerim alt üst oluyor ve kırıcı olmaya başlıyorum
(907 puan) tarafından
insan kendine hakim olamıyor zaten ailesel konularda. bence kendini boşver kardeşine odaklan ki aslında zaten öyle de yapıyorsun. yani tavsiye verecek bişey de gelmiyor aklıma çünkü elinden geleni yapıyorsun anladığım kadarıyla. inşallah kardeşin istediği en iyi yerlere gelir
tarafından
Ben inanıyorum birşekilde kardeşim kazanıcak ve kendi ayakları üzerinde durucak
(907 puan) tarafından
ee sen başarmışın o da başaracaktır
0 oy
(883 puan) tarafından
Annen ne olsun istiyor çocuk elinden geleni yapıyor işte dövmek sövmek çok yanlış hele ergenken çok yanlış konuşsun ve üstüne gitmesin belliki kız da elinden geleni yapıyor 
tarafından
Bende söylüyorum ama o ünlü çok doğru atalar sözünü kullanıyor
"kızını dövmeyen dizini dövermiş"," baba tokat attığı yerden gül bitermiş"gibi saçma söylentiler
(883 puan) tarafından
Annen cahil malesef sonuç bu ve asla degismez
(7,033 puan) tarafından
Kızını dövmeyen değil övmeyen ve yüceltmeyen anne baba dizini dövüyor bu zamanda malesef gül biter de tamamen vicdan rahatlatma annenin bunun farkına varması lazım ama hiç sanmıyorum Allah kardeşine ve tabiki sana sabır versin
tarafından
Çok doğru dediniz çok şükür ben bunu anlayacak yaştayım ama kardeşim her duyduğunda deliriyor ve malesef kaba konuşuyor hiç istemediğim bir huyumu almış ama bazen sessiz kalmadığı için de seviniyorum
0 oy
(1,365 puan) tarafından
Anneni doktora goturmezseniz bu gidişle kardeşin kendine zarar verebilir. Bu konuda yakın bı akrabama şahit olduğum için diyorum 
tarafından
Bu hayatda isteyeceğim en son şeylerin bile listesinde değil bu ihtimal biliyormusunuz?
0 oy
(4,356 puan) tarafından
Allah evladi da hakedene versin 
0 oy
(417 puan) tarafından
Ergenlik donemi inişli çıkışlı olur hep yanlis gercekten hersey ders sinav deilki bazen insan yapamaya bilir annen kendince oyle olirsa daha mutlu olucakmis gibi inandirmia kendine cok takıntılı keske psikiyatri ye gidip kaygilarini azalticak bi ilac iyi gelebilir
tarafından
Bir ara doktora gitmişti ilacı vardı ama onu içtikten sonra sanki sarhoş gibi hep uyuyordu iyi gelmedi
(417 puan) tarafından
Agir gelmis olmali
tarafından
Büyük ihtimalle

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 42 göst.
0 oy
3 cevap 142 göst.
0 oy
2 cevap 934 göst.
21 Ekim 2020 Diğer kategorisinde szntncy (544 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 46 göst.
14 Haziran 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Canannnn.1 (753 puan) tarafından soruldu

408,885 soru

12,289,500 cevap

38,155 kullanıcı

Kategoriler

...