0 oy
41 göst.
Aile kategorisinde (38 puan) tarafından

3.5 yaşındaki oğlum aşırı inat hep kendi bildiğini yapıyor biz kızınca ben odama gidiyorum diyip odasına gidiyor eskiden etkinlik yapardık ederdik şimdi asla yapmıyor sabah bir eşleştirme oyunu oynayalım dedim yapmıyor oğlum bak diğer çocuklar hep yapıyor dedim onlara ver o zaman dedi bana çok çok çok inat ya onun dediği olacak ya onun dediği çok sabrım zorlanmaya başladı uyku problemli bir çocuk 3.5 yıldır düzgün uyumadım hiç bir de sürekli ağlaması huysuzluğu inatçılığı yordu beni :(

1 cevap

0 oy
(2,847 puan) tarafından
Uyku tehlikeli şeyler ve ev kuralları dışında rahat bırakılmalı. Ne istiyorsa yapsın ki önemli konularda kurallara uysun. Etkinlik istemiyorsa yapmasın mesela biz bile sıkılıyoruz sürekli aynı şeyi yapınca çok normal. İnatlaşması kendi benliğini oluşturuyor. Ben de sürekli oynamadığı oyuncakları toplardım mesela ama o sürekli döküyordu ben de saldım sadece yemek vakitleri ve yatarken topluyoruz öyle daha mutlu zorlamaya gerek yok. 
(38 puan) tarafından
Haklısınız hem o sıkılıyor hem de kendi canım sıkılıyor biraz rahat bırakayım :(
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 70 göst.
0 oy
6 cevap 167 göst.
0 oy
1 cevap 37 göst.
0 oy
6 cevap 76 göst.

407,066 soru

12,217,207 cevap