0 oy
350 göst.
önce Aile kategorisinde (134 puan) tarafından
3yaşında kızımız var tam bir sarı cadı:) 

Kıskanç biri kuzenlerini babasından benden kıskanıyor ama ben ailemiz daha büyük olsun istiyorum ben öyle değildim ama kocam öyle aileden geliyor ve gerçekten çok çok iyi insanlar. 

Normal doğum oldu ama kocamın gözünde o an'ki çaresizliği görüyordum ben acıdan kıvranırken o hiçbirşe yapamıyordu, ve hala asla 2çocuk konusu açılmadı belkide istemiyor bilmiyorum ama ben bazen istiyorum bazen daha erken yapamam diyiyorum

Peki gerçekten zor mu? Yoksa herşeye değer mi? 

16 Cevaplar

0 oy
önce (1,700 puan) tarafından
Çocuklarımız yaşıtmış. Ben de tam o dönemeçteydim ve erken menopoz yüzünden ikinciyi düşünme yoluna girmiştik. Şu son hafta vazgeçtim. Menopoza girme pahasına vazgeçtim. 
önce (134 puan) tarafından
Tek çocuk olmakta belki iyidir ama bilmiyorum bazen çok istiyorum eşim iyi biri ilgili biri ama asla açmıyor o konuyu ve bende açamıyorum malesef
Açıp fikrini sorman sağlıklı olur, bu önemli ve konuşulması gereken bir konu
Evet öyle ama sanki hayır dese baya kırılırım gibi geliyor
Öyle düşünme. Sen hayır desen o kırılır mıydı, kadınlar gibi erkeklerin de çocuk istememe hakkı var diye düşünüyorum
Evet var ama ne bileyim garip bir duygu içerisindeyim
-Reklam-
0 oy
önce (1,531 puan) tarafından
Bende düşünmeye başladım 3 yaş olmak üzere,ama benm kocam hazır hissedemiyor boşver diyor geçiştiriyor,  kapatıyor konuyu , yaşın kaç bu arada 
24yaşındayım eşim 30olucak
Daha yaşında genç baya olmadı biraz daha dinlenirsin:)
Yanii ama kalabalık aileleri gördükce hevesleniyorum:)
önce (2,826 puan) tarafından
2.yi düşünüyorsa yaş arası ideal diye düşünüyorum. Kimden gördüysem bekledim araları çok hiç oyun kuramıyorlar oldu. Aslında yaş araları 3 4 5 olması iyi. 6 7 den sonrası farklı oluyor kardeşler. Birisinin oyun anında diğerinin istekleri oyunları değişiyor. Ama tabiki vaktini de Allah ayarlamıştır ne desek boş :)
0 oy
önce (634 puan) tarafından
2 yaşında kızım var. 2aylık da oğlum. Şu an çok zor. Ama ilerde düzelir belki yaşları yakın olduğu için her şeyi ortak oluyor 
Hayır maalesef. Akşam eşim geldiğinde elinden geldiğince anca yardım ediyor o kadar
Sağlıklı büyüsünler❤
Eşim asla açmıyor bu konuyu ve bende hayır istemiyorum demesinden korkuyorum açamıyorum çünki istiyorum ama kararlarına saygı duymak zorundayım
önce tarafından
Ay 2801 çocuklarımızın arası aynı oğlum 22 aylıkken kardeşi olmuştu bir de büyük oğlum çok sık hastalanırdı benim zordu bir kaç ay ama şu an. Biri 3 olacak diğeri 1 yaşında andan bildiriyorum çok eğlenceli :)ama şöyle ki benim büyük hiç kardeşini kıskanmadı desem yeri şimdi kardeşi başka odaya gitsin yana döne kardeşini arar nerde diye küçük emeklemeye başladığından beri bana çok az takılıyorlar onun dışında hep kendi kendilerine oynuyorlar birazcık sabır bir kaç sonra çok eğlenceli bir hal alacak evin :)
Ay hadi inşallah yaa. Benim kızım da daha 27 aylık. :)
Benimki de kıskanmıyor çok şükür. Arada kıskanır gibi olur ama öyle abartı değil allahtan
önce tarafından
Sen benim taktiğimi dene kıskançlık inan azalıyor ya kardeş kıskançlığı postum var ona bakarsan anlarsın canım :)gerçekten etkisi var
0 oy
önce (10,009 puan) tarafından
Çok zor iki çocuk ama benim 2 Şi de erkek ve çok aşırı yaramaz ve hareketliler çok yoruluyorum ama iyi ki olmuşlar iyi ki varlar Rabb'im gönlüne göre versin inşallah 
Yani herşeye rağmen değiyor:) ❤
Ben eşimin hayır demesinden korkuyorum ve açamıyorum konuyu ama kızım ne kadar yaramaz olsa da istiyorum
Ogullarimin arası 22 ay. Korunurken hamile kaldım o kendiliğinden gelmese ben asla 2. Ye cesaret edemezdim. İyi ki gelmiş iyi ki Rabb'im nasip etmiş bize
O zaman bende mi hiç hesapta kitapta yokken dan diye kucağıma düşmesini bekleyim:)
.bekle belki düşer DAN diye
Umarım bazen fazla hevesleniyorum
0 oy
önce (17,106 puan) tarafından
Birinin ikinci çocuğu olmuş diye laf aç ne düşündüğünü sor veya kızının bebekliğinden konu aç o günleri özleyip özlemediğini sor 
Kızıma hamileyken bir defter almıştık orda şimdiye kadar anılarımızı yazıyoruz her defasında yazıyor bazen söylüyorum işte kırkı çıktığında neler yaptık ne saçmaladık diye gözlerinin içi parlıyor eski sayfalarını okuduğumuz da. Ama hayır 2çocuk falan yok demesinden korkuyorum çünki bazen kendimi fazla kaptırıyorum
Bence sor kurtul ya bizde de ben istemiyordum yani daha doğrusu hazır hissetmiyordum şu an o istek oluştu
Sizdemi çocuk istediniz şimdi??
Uzatmadan dan diye söyleyim mi? Yoksa uzun konuşmamı hazırlayım
Henüz çalışmalara başlamadık ama korunmayı bıraktım :) bence bazen bebekliğini özlüyorum diye bir yerden gir söyle bizim var mı öyle bir düşüncemiz şeklinde çokta ısrarcı olmadan
0 oy
önce (12,226 puan) tarafından

2 ay sonra biri 4.5 olacak biri 2 yaşını dolduracak daha bir güzellık göremedim :woot:

Ne güzel sağlıklı büyüsünler❤
0 oy
Oğlum 1.5 yaşındaydı kızım doğduğunda. Başlangıçta çok zordu kelimelerle tarif edemem. Oğlum çok küçük olduğu içindi büyük bir kısmı zorlukların. Ama şuan oğlum 3.5 kızım 2 yaşında birbirlerinin en iyi arkadaşı olduklarını düşünüyorum 
Maşallah❤
Her ne kadar zor olsa da değiyormuş sanırım kocamın boğazına yapışıcam bu gidişle
Yani işte kızınızın tepkisine göre de değişir. Yeni bebek geldiğinde de kıskanırsa büyük sorunlar yaşanabilir. Tabi tam tersi de olabilir. İyice enine boyuna düşünüp karar vermek gerek. Bizim öyle bi şansımız olmadı :)
Benim kızım kendi kuzenlerini kıskanıyor ve tüm evi inletiyor kardeşine nasıl sevgi gösterir bilemiyorum
önce (1,056 puan) tarafından
Daha sahiplenci olabiliyor öyle cocuklar hemde kıskansa bile bunla baş etmeyi de ögrenmesi gerekiyor değil mi zaten tek cocuk olmanın verdgi seyler de var
0 oy
önce (11,673 puan) tarafından
Bir avantaji olduğunu açıkçası dusunmuyorum
Rahmimi çıkarırdım çöpe atardım lafı falan bunlar çok ağır sözler ya ilginç bir düşünce bence güzel dua etmeliyiz müminin ağzından çıkan her söz dua hükmüne geçermiş Bence güzel konuşalım Allah yardımcımız olsun diyelim :) ❤️
Annelik çok zor .her kadının da bu durumu kaldırabileceği ne inanmiyorum.ha belki destekli olsaydım durum çok daha değişirdi.ben çocuklarım için meslegimden vazgeçtim .atanmaktan vazgeçtim.asla pişman değilim.onlarin bir kirpiği düşeceğine dünya yansın bunda asla sıkıntı yok.ama ben bu kadar sabırlı olmaya ve bu kadar kendimden ödün vermeye devam edersem cokerim.10 senedir yardımsız çocuk buyutuyorum
Hepimiz öyleyiz inanki , bende meslegimi bıraktım birgün bile benden başka kimse bakmadı, inşallah biraz büyüsünler yine başlarız Çalışmaya, tabi herkesin gücü pskoloisi farklı, ama bu hayatta geçmez dedigimiz hersey geciyor , tabi iki cocuk ekstra zor anlıyorum seni, Allah yardımcımz olsın
Amin canım.elbet çalışılır.bana annem şimdi de kirese ver küçüğünü çalış diyor ama ben kıyamıyorum.yani benimle geçirme imkanı olan zamanı kreşte geçirsin istemiyorum
Ne güzel düşünmüşsün gerçekten bu yaşları daha gelmeyecek bende senin gibi dusunuyorum elhamdülillah benim geçim sıkıntım yok olsaydı verip işe gitmeye calışırdım, bir sürü anne var mecbur gidiyor,  ama öyle bir sıkıntım yokken bu vaktimi çocuklarıma harcamam gerekir, ki mesleğimi de çok seviyorum özlüyorum da ama benim çocuğum da daha Bu yaşları gelmeyecek meslege elbet bir gun dönerim diyorum, insan evde falan bunalıyor bazen içi şişiyor cocugu bazen eşime bırakıyorum dışarı hava almaya çıkıyorum Bir arkadaş sohbet grubu buldum ona gitmeye çalışıyorum iyi geliyor Bir ara evde bunalıma girmiştim resmen
0 oy
önce (18,867 puan) tarafından
Eşin hayır derse ikna edersin dostum. Ne var bunda. İlla bugün 2. Çocuğun olsun istiyorsan sen hamile kaldım dogurdun diyene kadar çocuk en az 4 yaşında olacak. Bana göre kuşak farki olmaması iyi kardeşler arasında 4 yaş ideal. Çok zorlanmazsin. 
Eşim hayır dese ve istemese zorla mı olucak yani? Ya sevgisini göstermezse?
Neden zorla olsun. İkna olursa olur. Kimse zorla anne baba olmamali. İkna olur belki diye dedim. Eşim sürekli 3. Yu ister
 İkide bir lafı oraya getirip benden ışık bekler. Ben istemiyorum ama. Ben istemeden zorla olsa hakkımı helal etmem yani. O beni ikna etmeye çalışıyor yine de
İşte bende ya ikna edemesem ve aramız açılır diye korkuyorum
Neden açılsın ki. Söylersin bı çocuğumuz daha olsun istiyorum dersin. Kabul etmezse okey yani n'olacak
0 oy
önce (1,056 puan) tarafından
Zor ama hersey e değer    bence ikinci dogumum dah zordu daha güçlü oluyo insan ikincide sankii
0 oy
önce (969 puan) tarafından
Belki de senin söylemeni bekliyor sen konuyu açmadan o da söylemek istemiyordur ikinci çocuk nasıl olur bilemem herkesin durumu farklıdır buna siz anca karar verirsiniz 
Maddi durum konusunu bilmiyorum ama belki manevi olarak istemiyordur ilkinden o kadar acı çektim birşey yapamadı diye düşünüyorur
0 oy
önce tarafından
Yani bence biraz çocuklara bağlı bir durum benim 2 tane var biri 3 diğeri 1 yaşında aralarında 22 ay var ilk hamile olduğumu duyunca çok korktum nasıl yetişirim diye oğlumda daha 14 aylıktı çok hastalanıyordu bebek doğduktan sonra bir kaç ay zor oldu ama öğle insanların abarttığı kadar da zor değildi evet sürekli bi iş yaparken buluyordum kendimi ama şimdi büyüdüler çok iyi oldu birbiriyle oynuyorlar bana hiç takılmıyorlar bile evimin işini rahat rahat yapıyorum çok bir zorluğu kalmadı ama dediğim gibi ilk bir kaç ay zor oldu benim için belki de ikinci şimdi olsaydı o zorlukta biraz daha az olurdu çünkü büyük oğlumda 22 aylıktı kardeşi doğduğunda ve sık hastalanırdı şu an o durumları yok şükür birbirlerine arkadaş oldular mesela ikinciye hamileyken dur daha tuvalete bile gidemeyeceksin markete bile gidemeyeceksin dediler ama yazın hergün çocuklarla dışardaydık yazın tatile gittik mesela herkes iki çocukla ne diye gidiyorsun ne anlayacan o tatil zehir olur dediler ama çok güzel geçmişti eğlenceli geçti dediğim gibi bu biraz annenin sabrı ve çocuğun huyuna bağlı bir durum bence 
Şuan çok hevesleniyorum:))
önce tarafından
Ah keşke akşamki hallerini görseydin kesin yapardın bir tane hahah büyük olan arabalarını dizmiş masanın bir tarafında büyük karşı tarafında kardeşi  kardeşine renkli renkli arabalarım var hangisini istiyorsun diyor o da aklı yetmiş gibi alıyor sonra birbirlerine gülüyorlar :)
0 oy
önce (725 puan) tarafından
benimde kızım şuan 3 yaşında 6 aylık hamileyim erkek buda Allah nasip ederse. ben gurbetteyim kızım aklı kestikden sonra sürekli komşuların bebeklerini eve getirmemizi istiyodu bi misafir gelse çocuğunun peşinden ağlardı hâlâ aynı gitmesin o benim kardeşim diye parka gidince çocuklara onlar benim kardeşim diyo gercekten üzülüyodum bizde eşimle istiyoduk zaten şuan bebeğe bişey alsak çok mutlu oluyo onları seviyo bazen anne bebek ne zaman gelecek büyüdümü doktor verecek mi diye soruyo kıskançlıkdan dolayı gözüm korkmuyo 

zorluğunada gelirsek eğer çok sosyal bi çevreniz yoksa komşu arkadaş zor olacağını sanmıyorum ben çok nadir gider gelirim bi komşuya bi arkadaşa evdeydim ve evde olmak bana çok huzur veriyo parka falan çok çıkarım kızım için 2.de olsa zorda olsa evde olduğum için çok yıpranmam diyr hayal ediyorum
Aile kalabalık birde arkadaş çevresi komşu yok malesef
Maşallah ya :)
0 oy
önce (13,594 puan) tarafından
Değer . Bence tabi şahsi fikrim 

Kizim doğdu 28 saat suni sancı ile ama çok keyifliydi doğum

Kızım da sakin bebekti ne gaz ne diş her şeyi kolaydı kırkı çıkınca tutturdum oğlum olsun 

Şükür nasip oldu şimdi kizim iki buçuk yaşında oğlum bire girecek 

Beraber yemek yiyorlar oynuyorlar 

Kizim ağzina bir şey koyduysa alır bana getirir kızar ablalık yapar durduk yere gidip öper sarılır çok seviyor kardeşini 

Oğlum da ili yaşina girsın yine düşünmeye başladım kalabalık aile istiyorum bende
Çok güzelmiş sağlıklı büyüsünler ❤
Bende istiyorum ama hala kaygılarım var çünki benim kızım sakin biri değil malesef
önce (13,594 puan) tarafından
Teşekkür ederim ☺️
Her çocuk farklı benim küçük de çok asabi ))
0 oy
önce (3,577 puan) tarafından
Oğlum 4 buçuk yaşında kızım da 3 aylık. İlla ki zorlukları var kıskançlık olarak kardeşine kötü bişey yapmıyor ama bana olan düşkünlüğü daha da arttı diyelim. Ama kardeşini gelip öpünce kızımın da abisine gülüşlerini görünce bütün yorgunluğum gidiyor iyi ki diyorum. Sürekli soruyor anne kardeşim ne zaman büyüyecek ne zaman oyun oynayacağız diye
0 oy
önce (9,504 puan) tarafından
Bende kızım 3 yasindayken oğluma hamile kaldım anlasiyolar mi dersin aslaaaa hiç bir şekilde kolay kolay anlaşma olmuyo çok nadir oynuyolar oğlum sürekli anne annne kızım ise arkadaşları oyun kfasi herşeyi farklı. Ama kızım isterse ki buda çok nadir kardeşini idare eder oyun oynar dün akşam hastaydım oynadılar halime acıdı kızım:) ama yinede çok şükür iyiki Rabbim nasip etmiş pişman değilim keşke yaslaru daha yakın olsaydı belki anlasirlardi
İşte benim de kızım biraz cadı

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 156 göst.
0 oy
4 cevap 146 göst.
25 Ekim 2024 Aile kategorisinde Cansuklns (468 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 944 göst.
9 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Hicrannn (1,196 puan) tarafından soruldu
0 oy