0 oy
169 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (254 puan) tarafından
Merhaba arkadaşlar o kadar bunaldım ki anlatamam kızım 3 yaşında ve tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum daha önce 2 kere denedim ama hazır değil diye ertelemistim ama artık iyice inada bindi ne yapsam olmuyo sürekli ısrar ikna çabam sonucu tuvalete götürüyorum sabah bezi kuru kalkiyo çişini de tutuyo aslında hazır ama asla yapmak istemiyo simdi bıraksam bu sefer nasıl olsa vazgeciyo diye düşünüp daha zorlaşacak isim napicam bilmiyorum ya

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Biz yaz ayında başlamıştık çok inatçıydı yapmıyordu 
(254 puan) tarafından
Peki sizin son durum ne alıştı mı
tarafından
Evet sonunda alıştı sizde çok takılmayın dert etmeyin yani mesela ben daha 40günlükken dert ediyordum ya konuşmazsa gec yürürse falan ama herşeyin zamanı varmış
-Reklam-
0 oy
(2,329 puan) tarafından
Tuvalet eğitimini yazın vermen daha iyi olur canım, evde halıların kirlenir yıkamaya versen güzel kurumaz, çocuğu sürekli yıka, sürekli üstünü değiştir derken de çocukta hasta olur. Sıcak yaz günlerinde alıştırman senin için de çocuk için de daha sağlıklı olur. Bol bol iç çamaşırı ve atlet al. Ve naçizane tavsiyem eğitime başladığın da tam başla. Yani bez bitti artık yok dedikten sonra tekrar geri bezi takmam çocuğun da aklını karıştırır. Başla ve bir hafta da 10 gün de sürse bırakma, ikiniz için de sağlıklı bir şekilde bitirmeye çalış
(254 puan) tarafından
Aslında bende yazın düşünüyordum ama işe başlamadan kendim verirsem daha sağlıklı olur diye düşündüm annem veya kayınvalidem ikna edemez çünkü şuanda bez bitti dedik ve heryerden kaldırdık şimdi geriye dönmek de istemiyorum
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Annenin sabrı bu süreçte çok önemli çocuk çiş eğitimine hazır mı sorusu ile beraber anne bu eğitimi vermeye hazır mı diye sorulmalı benim oğlum on güne yakın kakasını tuttu altına yaptı şükür sonunda aştık bir arada gerileme oldu çiş kaçırmaları söylemeleri oldu şu an üç yaşında beş aydır tuvalete yapıyoruz. Eşim bu süreçte çok gergindi ben çok sakin kaldım olacak her ihtimali göze almak gerekiyor ve de istikrarlı olmak Rabbim yardımcın olsun 
(254 puan) tarafından
Yani peki bu süreçte siz mi sürekli tuvalete götürüyodunuz yoksa kendi soyluyo muydu cisim geldi diye bizimki hiç soylemiyo da
(17,884 puan) tarafından
İlk zamanlar ondan beklenmez sen götüreceksin altına kaçırmasına fırsat vermeden tuvalete yapacak bazen kaçıracak her seferinde altında bez yok tuvalete yapacağız uyarısı ama tatlı tatlı yapılacak ben halıları değiştirdim kanepe örtülerinin altına kullan at bebek bakım örtüsü serdim yatağına naylon serdim yapsa bile sorun olmasın diye iki haftaya yakın zamanda ancak tamamen alıştı. İlkte korkuyordu sanırım onu da kocaman kaka yaptın hadi bay bay yapalım diye diye yendik şükür
(254 puan) tarafından
Himm yani şuan ikna cabalarim sonucu götürüyorum sabretmem lazım biraz inşallah benmki de bı an önce alışır
(17,884 puan) tarafından
Bazen sözle bazen sevdiği bir şeyle tuvalete yapınca ödüllendirin Sabırlı davranırsanız bir yerde pes ediyorlar
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Devam edeceksin vebasla pes etmeyip oyuna cevireceksin ve asla kizmayacaksin wc eğitimi kitapları okuyacaksın wc eğitimi cizgi film açacaksın. Evcilik oynarken bebekleri lazimliga oturacaksın vs ama.kararli ve sakin olacaksın dediklerimi yap max 1 hafta
(254 puan) tarafından
İnşallah ya sticker kitabı falan aldım internetten umarım dediğiniz gibi olur
(4,173 puan) tarafından
Ben bu kitapla öğrettim önce 3 gün gunde 1 kez okudum aynı zamanda bebekleri wc götürdüm ve kitapla orantılı tüm aşamaları bebekleri ile yaptım.Sonra kendi bebekleri ile oynamaya başladı.Ay j hafta wc eğitimine basladim 3 günde öğrendi.
Her cocuk bir değil kimi 1 haftada kimi 1 ayda öğreniyor ama öğreniyor merak etme rahat ol.
0 oy
(4,173 puan) tarafından

image

Ben bu kitapla öğrettim sanada tavsiye ederim
0 oy
(5,623 puan) tarafından
Canım bezi tamaman hayatında çıkartman lazım böyle olmaz ki 
(254 puan) tarafından
Şuan bezi çıkardım zaten 2-3 gündür gece gündüz hiç takmıyorum ama tuvalete gitmek istemiyo 1 saat dil dokuyorum resmen
(5,623 puan) tarafından
Elbette gitmek isteyecek sen onu ödüllendir mesela ben oğluma ilk çişini bana söylediğinde ona balon alacağımı söylemiştim o an çişi geldi söyledi bana gidip marketten balon aldım ona çok sevindi ve her çişi geldiğinde direk söylüyor du
0 oy
(51,324 puan) tarafından
tuvalet egitimi en zor dönem Allah yardimcin olsun
0 oy
(147 puan) tarafından
Kızım iki yaş dört aylık ilk çocuklar daha zorliymus iki aydr tuvalet eğitimi veriyorm ikinci kızım yolda sırf madiyatan dolayı alıştırmak zorunda kaldm her tuvalete götürdüğümde güldürüyodm onu eğlenceli biseyler her götürdüğümde birer şeker balon biseyler yaptm iki ayın sonunda bir haftaya yakindr anne çiş diyor artık yapmiyor ben iki aydr dk snaiye tuvaletten çıkamadım unutsam altına yapardi sonra anne çiş derdi  bide lazmlk külotlar var evin içinde yapsa bile dışa vurmuyor onuda giydr ona inşallah Allah yardmcn olsn
(254 puan) tarafından
Aldım o kulottan sağol inşallah bı an önce alışır ya
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Sabır istiyor canım altına yapa yapa zamanla kendi de rahatsiz olur sen güzel dille anlat Wc animasyonları aç 
0 oy
(99 puan) tarafından
İnan ki öğrenmeyecek olsa benim kızım öğrenmezdi. Benim kızım da üç yaşında. Bir buçuk aydır tuvalet eğitiminde. İl bir ay bırak çiş tuta bilmeyi kuru kalkmayı geldiğini anlasa bile söylemiyordu. Bütün halıları kaldırdım evden. Ama kaldırana kadar her yere yaptı bir gün içinde ve halıları kaldırdıktan sonra da her yere yaptı. Bir ayın sonunda vaz geçiyorum dedim artık isterse okul çağına kadar bezlerim dedim. O gün çişim var dedi ilk defa ve bir hafta boyunca tuttu çişini. O bir hafta çişim var demedi ama şık aralıklarla ben götürdüm tuvalete yaptı. Şimdi bir haftadır çok şükür söylüyor hep. Ya da klozete gidip oturuyor. Ayrıntılı anlattım ki ne kadar zor öğrendiğini anla ve pes etme diye. Yaşları büyüdü artık. Seneye kreş-anaokulu zamanları gelmiş olacak. Bu yüzden düzeni otursun diye mücadele ettim ve başardım inşallah darısı senin başına canım. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 513 göst.
11 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 50 göst.
31 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Seker_.33 (2,990 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 139 göst.
23 Eylül 2023 Diğer kategorisinde 241224 (5,163 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 138 göst.
10 Eylül 2021 Diğer kategorisinde ❣Maşo'nun Hatunu❣ (2,334 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,611 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...