0 oy
346 göst.
Aile kategorisinde (37 puan) tarafından
Kızlar 24 yaşındayım bir oğlum var 3 yaşında bu sene açık öğretimden üniversiteye kayıt oldum Üniversite sınavına da Kendi çabalarımla çalışmaya çalıştım ve Atatürk Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümü kazandım Ben çevrem ailem o kadar mutlu oldu ve beni o kadar motive ettiler ki Bir tek eşim moralimi bozup durdu Neyse geçen haftalarda sınavım vardı vize sınavım Sonuçlar açıklandı 7 dersten de geçmişim oğlum var Ev iş Yemek temizlik gerçekten yetişemiyorum hiçbir şeye ve Kendi çabalarımla Fırsat buldukça çalışmaya çalışıyordum Her ne olursa olsun geçtim şu an çok mutluyum Az önce eşimi aradım mutluluğumu paylaşmak istedim hevesimi burnumdan getirdi boş okuyorsun ne gerek var emeklerinin karşılığını alamıyorsun Ben de üniversiteye yazılırım 2 dersi çalışırım geçerim bu bir halt değil başka bir şeyler söyledi moralim o kadar bozuk ki şu an modumu o kadar düşürdü ki ben ondan hiçbir yardım da almadım üniversite kayıt harcını bile kendimi verdim lafını etmesin diye zaten ben vermem demişti Orası ayrı kendim çaba gösteriyorum her şeye yetişmeye çalışıyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum Nerede hata yapıyorum bilemiyorum Neden benim eşim arkamda değil neden hiç beni tebrik etmiyor benim Ne eksiğim var çok üzgünüm şu an

21 Cevaplar

+3 oy
(508 puan) tarafından
Çok özür diliyorum ama EZİKLİKTEN
(37 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorm uni okumamis biri yukseleceg8mden korkuyor sanirm
(508 puan) tarafından
Tam olarak öyle canım.
-Reklam-
+2 oy
(1,860 puan) tarafından

Gel kız alnından öpeyim, bayılıyorum şöyle kadınlara <3 Kocana da de ki haklısındır belki gel sen de sınava gir birlikte okuyalım bana ders çalıştırırsın çok mutlu olurum de bakalım ne kadar kafası alacak :D

(1,041 puan) tarafından
Hangı kafa bu zihniyette kafa var mıdır
(37 puan) tarafından
Cok sagol cNm benm. Vala aynsini dedm gel beraber sınava girelim dedm yks ye istemedi. Konuyu kapatmaya çalıştı kendi bilr ben daha çok hirslaniyorm o boyle yaptıkça
+2 oy
(17,412 puan) tarafından
Mutlulukta hak edenle paylaşılır hata burda. Kayıt parası vermeyen sürekli aşağı çekmeye çalışan biri sence tebrik eder mi ? 
(37 puan) tarafından
Zaten farkındayım ama yinede söylemek gelmişti içimden o an ne bilim belki insafa gelir düşündüm yanilmisim
+1 oy
(1,079 puan) tarafından
Helal olsun valla bu ara aç karnımı.doyuramiyorum sen kazanmissin bide gecmissin esininki kıskançlık bence hiç takılma sen yapabiliyosa kendide yapsın bakım gecebiliyomuymus
(37 puan) tarafından
Saol canm teşekkür ederim.  
Oda yapar da ama benm evde körelmemi istiyor basbaya
+1 oy
(1,041 puan) tarafından

Eksıgın yok fazlan var 

Unutma birileri seni sebepsız yere kıskanıyorsa sende olup onda olmayan birşeyler vardır mutlaka

Kocan tam üniversiteyi bitirince iş bulup totosuna tekme basmalık valla bak
(37 puan) tarafından
Hahahah çok doğru dedin. Zaten o düşüncesi olduğu için izin vermiyor istemiyor. Ben hep evde oturayım ondan üstün olmayayım istiyor
+1 oy
(7,623 puan) tarafından
Erkek egosu. Büyük ihtimal üniversite mezunu değil senin ondan üstün olmanı istemiyor. Veya çalışır kendi ayakların üzerinde durur ona artık muhtaç olmazsın diye korkuyor. Erkeklerin çoğunda bu var. Kadın kendisinden üstün olmasın ister. Sen hiç moralini bozma bu gazla daha sıkı çalış mezun ol. İyi bir bölüm yaşında çok genç zaten hemen iş bulursun. 
(37 puan) tarafından
Evet uni okumadi bende evlenirken liseden mezun olmuştum evde dura dura kendimi çok yetersiz hissettiğim için okumak istedm ama o çok karşı çıktı dinlemedim vala napaym
+1 oy
(3 puan) tarafından

en büyük destekçinin normalde eşin olması gerektiğini düşünen biriyim ben. senin başarılı olmanı kendi ayakları üzerinde duran bağımsız bir kadın olmanı istemiyor demek ki. onun iki dersi gecerim kazanırım diyip kucumsedigi şey senin için çok önemli ve bunu bilerek üstüne bastırarak moralini bozmaya calisiyor asla bozma moralini aksine mutlu ol basariyorsun ve doğru yoldasin demektir bu. bence sinirlenmeden düzgünce bunu ona bir gün sor ya da aynı şeyi ona sen yap hevesini kursağında bırak. çok gençsin ve bir annesin oğlun büyüdüğünde ve bunu anlattığında seninle ne kadar gurur duyar düşünemiyorum çünkü o kadar işin gücün arasında derslerine vakit ayırıyor olabilmen çok güzel. ben de çok mutlu oldum sınavları gecmene umarım gönlünce olur her şey ve başarılı şekilde bitirirsin bölümünü. eşin de sürekli böyle yapıyor madem söyleme ona çünkü sen cok değerlisin seni destekleyen ve seninle birlikte mutlu olan çok insan var. değerini hakkiyla veren insanlara anlat mutluluğunu. böyle başarılı bir kadın görmek çok hoşuma gitti içtenlikle söylüyorum tebrik ederim <3

(37 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim çok mutlu oldumm.  Bende isterdim ki herkes bana sırt cevirs8n ama ne olursa olsun eşim bana dağ olsun. Ama hayat bazılarının yüzüne gülmüyor eşimden hep sınanıyorum. İstemediği halde yksye girdim uni kaydı yaptım harc yatırdım kendi başıma yaptım herseyi bende biliyorm ki ilerde Allah korsn ayrılma aşamasına gelirsek en azından yıllarım çöp olmadı bak sen uni okuyup bitirdin elde sıfır dememk icin başımın çaresine bakabileym diye kimseyi dinlemedim
+1 oy
(297 puan) tarafından
Ayyyyy sana helal olsun kız ben hamileydim son sınavlarıma çalışıyordum Anadolu üniversitesi sosyal hizmetler mezunuyum bende. Sınav o kadar zordu ki yani afedersin oturup köpek gibi çalışmama rağmen geçebilecek kadar almıştım 70 falan yani. Şuan bir çocuğum var yemek yapacak vakit bile bulamıyorum ama zaten en büyük başarılar böyle zor zamanlarda oluyor. Eşinin söyledikleri moralini bozmak yerine seni kamçılasın. Bazi adamlar kadınları onlardan bir adım geride dursunlar ister seninki de öyle bir tip herhalde kendi çabanla yapmışsın yolundan dönme inşAllah çok iyi yerlere gelirsin mesleğini eline alır çalışırsın okul harcını bile vermeyen bir adam için eğitim hayatından ödün verme. Ben KPSS çalışıcam Allah izin verirse bebeğim biraz büyüdükten sonra.
(37 puan) tarafından
Çok saol canm. Biz anneler istersek basaririrz inşallah. Evde oturup korelecegimize elimizden geldiğince kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Kocalara inat jsjsjsj
+1 oy
(9,647 puan) tarafından
Halkla ilişkiler ve tanıtım okumua biri olarak eğer bununla iş yapmayacaksan kocan bi tık haklı canım ama o kadar dersi geçtiğin için tebrik ediyorum 
(37 puan) tarafından
Bende tanıtım okuyorm.
Ama şöyle ki ben başka bölüm okusayd8m da eşim yine bunu söylerdi. Onun benimle derdi var benm yükseleceğimden korkuyor sadece evde oturayım ölene kadar istiyor
+1 oy
(540 puan) tarafından
Kıskanıyor çünkü kıskanıyor bu erkekler kadınların başarısını kıskanıyor benim de çocuğum var özel güvenlik sınavına girip özel güvenlik sertifikası almak istiyorum İnşallah başarırım seni de gerçekten canı gönülden kutluyorum çok kolay olmayan şeyleri yapmışsın hiç evlenmeyen çoluk çocuklar da olmayan kişiler bile lazer zor geçmiş iken sen hem evin hem çocuğun hem de kendi derslerinin sorumluluğunu alarak başarmışsın eşinin rahatsız olmasının durumu yarın öbür gün kendi mesleğini eline alıp Kendi paranı kazanacak olman erkekleri ister ki kadınlar onlara muhtaç olsun o yüzden her dediklerini yapsınlar ama sen gerçekten çok iyi bir şey başarmışsın hiç onun moralini bozmasına izin verme
(37 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım benim çok sağ ol Evet çok haklısın eşim yükselmemi istemiyor hep evde oturayım köreleyim istiyor ben de kendimi geliştirmek istiyorum Yıllarım boşa gitmesini istiyorum kendime ne katarsam benim için bir kar Bu arada ben de özel güvenlik sertifikası aldım nişanlıyken. evlendikten sonra eşim izin vermedi çalışmama Özel Güvenlik kimlik kartım olduğu halde Evde kös kös oturdum yıllarca Ama silkelendim böyle olmaz dedim en azından üniversiteye kayıt oldum sen de inşallah alırsın kartını bizi istersek başaramayacağımız hiçbir şey yok
(540 puan) tarafından
Kesinlikle öyle
+1 oy
(13,508 puan) tarafından
Erkeklerin %90 ı onlara muhtaç olalım kafamız onlardan daha az çalışsın bilgili olmayalım istiyor o yüzden takma kafana senin eşine özgü değil canım 
+1 oy
(35 puan) tarafından
Başarılı olup gözünüzün açılmasından korkuyordur muhtemelen. Bir ömür ona bağlı kalın hiç bir başarınız olmasın diyedir çabası. Biz kadınların kimsenin tebrik etmesine ihtiyacımız yok. Eşim beni desteklemese ben daha çok hırs ederim. Evladına güzel bir gelecek için kimseye kulak asmayın. 
+1 oy
(13,530 puan) tarafından
Helal olsun sana canım eşin başarını kıskanıyor kolaysa kendi de kazasın okusun kolay zannediyor 
+1 oy
(4,121 puan) tarafından

Sende hata yok esinde asagilik kompleksi var. Ondan basarili olmani cekemedigi icin seni asagilarak kendini tatmin ettigini saniyo. Bence bi daha paylasma.

Bu arada cani gonulden tebrik ederim <3
+1 oy
(476 puan) tarafından
Canım erkekler kendilerinden iyi kadın istemezler aşağılık kompleksine girerler hemen. Birçok erkek böyle emin olabilirsin. Bir daha öyle derse tamam sende gir sınava sende kazan üniversite birlikte okuyalım o zaman de. Diplomayı eline almak bile emeğinin karşılığı. İşe giremesende okulunu evli ve çocuklu olarak bitirmen bir başarı. Kendini üzme bende okudum evli ve çocukluyken. İnsan evde boş dura dura kendini körelmiş hissediyor işe yaramaz hissediyor. O sınavları vermek kendini başarılı hissettiriyor insana. Ben üniversiteye başlarken bir yerlere gelirim birşeyler olurum gibi bir düşüncem yoktu bile. Ama şimdi 4 yıl bitti biter bitmez mucizevi şekilde formasyon almaya başladım iki çocukla hem ev hem okul hem staj yetişmeye çalışıyorum. Yorulmuyor muyum evet yoruluyorum ama bu süreç bana iyi geliyor. İnşallah sende çok daha iyi yerlere gelirsin.. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmaz.
+1 oy
(4,261 puan) tarafından
Bu seninle alakali degil esin ozguvensizlik ve yetersizlik hissi yasiyo. Bunu da kendini geliştirerek degil tersine seni asagi cekerek çözmek istiyo. Yani seni ustte goruyo
0 oy
(4,021 puan) tarafından

Neden onun tarafından onaylanman gerekiyor bunu düşünmelisin 

Halbuki ki doğru şeyler yaptığının ve en önemlisi hayatı akışın seni desteklediğinin ,başarılı olduğunun farkındasın..
0 oy
(379 puan) tarafından
Benım eşim kabul etmiyor dısardan üni. Okuyayım ızın versın varsın yanımda olmasın çok ta lazım değil 
0 oy
(2,800 puan) tarafından
Bazı erkekler vardır eşlerinin kendilerinden üstün olması istemez sen şimdi okuyorsun belki işe girersin eşin de aşağılık duygusu oluşmuş senin başarılı olmanı kıskanıyor bence
0 oy
(508 puan) tarafından
Kocan sen iş sahibi olacaksın ayakların üzerinde duracaksın diye ödü kopuyor 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 91 göst.
0 oy
34 cevap 1,057 göst.
9 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Rabia_ikra (5,918 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 589 göst.
29 Nisan 2024 Aile kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu