0 oy
255 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (50 puan) tarafından
Merhaba.ara tatillerde ya da 15 tatilde bakici ücretini kesiyor musunuz ?tam mi veriyorsunuz?ve kaça baktiriyorsunuz

9 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Ama senin maaşın kesilmiyor ?
(2,109 puan) tarafından
Ekdersi kesiliyor
-Reklam-
0 oy
(2,109 puan) tarafından
4 yarım gün 10bin veriyoruz. Kendisi bu fiyatı istedi. Çevreye göre fazla da aslında ama çok sevdiğimiz için kendisini tamam dedik. Kasım ayındaki ara tatilde kesmedik çünkü zaten o ay 5 haftaydi, bir hafta gelmeyince 4 hafta geldi, bir ay gibi oldu. Nisanda da kesmeyiz muhtemelen. Diğer basit tatillerde kesmiyorum ama onbeş tatilde biraz eksik verebiliriz..baştan konusmak lazım bunları. Kimisi asla kesinti istemiyor. Arkadaşım o zaman benim tatilim varken de geleceksin demişti, öyle anlaştılar. Kimisi günlük anlaşıyor, kaç gün gelirse ona göre veriyor.
0 oy
(300 puan) tarafından
Ben öğretmen değilim de izin kullandığım bir hafta bir yere gittiğimiz zamanlarda hiç kesinti yapmadık. Ben şuan küçük bi ilçede görev yapıyorum sabah 8 akşam 17.30 arası bakıyordu abla 8.500 e. Ama burda eve gelmiyorlar sen çocuğu onların evine bırakıyorsun o yüzden ücretler bi tık düşük kalıyor
0 oy
(336 puan) tarafından
Devlette 15 tatilde öğretmenin maaşını kessin o zaman çok saçma.
(2,109 puan) tarafından
Yaz tatilinde de 2 ay gelmeyen bakıcıya para versin o zaman. Devlet memuru olduğu icin maaş kesilmiyor olabilir mi? Ayrıca onbeş tatilde ekders kesiliyor. Bir kaç günün lafı olmaz bana göre de ayın yarısında gelmeyince yevmiye usulü çalışan birine benim gelirim düşerken aynı odemeyi yapmak abes değil mi?
(336 puan) tarafından
Okuduğu anlamayan birisi olduğunu düşünüyorum,  15 tatilde kesilsin dedim 2 ay tatilde değil.  Maaşını alan öğretmen de 2 ay okula gitmiyor. Bskici napsin o zaman 2 aylık nerde is bulacak  devamlı bakici vardır anlaşılır ise ücretsiz izin yapar. Bakıcı ev geçindiriyir,  maas az verilir ama kesilmez.
(3,324 puan) tarafından
Hangi bakıcı ev geçindiriyor? Eşleri çalışıyor genelde onlarda ek gelir elde ediyor. Vardır muhakkak o da ona göre konuşuyordur, konuşmalı zaten sürekli maaş olsun gibi
(2,109 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sizin mantiginiza göre annenin maaşı kesilmiyorsa bakicininki de kesilmesin. Ondan genelleme yaptım. Günlük anlaşan kişiler var o zaman niye gelmediği gün verilsin.  Bu tarz şeyler başlangıçta konuşuluyor. Memurun maasi kesilmez çünkü o hakları elde etmek için okumuş sınavları geçmiştir. 2 ay gelmeyen kişiye maaş verilmesini dusunmeniz de sacma, insanlar da parayı ağaçtan toplamiyor. Nasıl memurla aynı kefeye koyup düşünüyorsunuz? Başka işçiler de ise gitmeyince maaşı kesiliyor ama patronu hala kazanıyor, ucretli öğretmenler de okula gitmediği her gün parası kesliyor o n'olacak mesela? Uç beş günün lafını etmek bence de anlamsız ama burda yarım aydan bahsediyorsunuz.  Öğretmenlere belli yıldan sonra yesil pasaport da veriliyor o zaman sizin mantığa göre nasılsa aynı şekilde görülüyor bakıcıya da verilsin. Okuduğumu da yazdığımı da anlıyorum şükür, kullanıcı adını tam yazamamış bir insan bana bu konuda yorum yapmasın lütfen.
0 oy
(3,324 puan) tarafından

Devlet maaşını kesiyor mu demişlerde yani yerine göre öğretmenden de ücret kesiliyor bilip bilmeden konuşmayın. Her yaz öğretmen maaşları düşer okula gitmedikleri için;)ayrıca öğretmenlere karşı bir hırsı var bir kesimin tatil vs için. sanki 3 ay bütün tatil yapıyorlar gibi. O da öyle değil toplantı vs ayağına o kadar tatilleri de yok.. Başka bir noktada bakıcılar devlet memuru değil.nasıl bir karşılaştırma bu:DNasıl özelde çalışan mesai için ek para alıyor onun gibi düşünün. Karşılıklı anlaşmak lazım bence bakıcıyla 

(18,574 puan) tarafından
Ücretli öğretmenlik yaptığında her tatilde ücret kesilir çünkü çalıştığın kadarını alabilirsin ilkesi var özel sektörde de işçiye çalışmadığı zamanın parası ödenmez öğretmenin izni yarıyıl tatili ve yaz tatilinde maaş ödemesi yapılır diğer bütün devlet memurlarının da senelik izninde maaş alması ile aynı maddeye dayanır bu. Yorumuna katılıyorum kesinlikle öğretmeni çekemeyen bir kesim var
(3,324 puan) tarafından
Yeri geliyor 1 çocuk idare edilmiyor evde, öğretmenler o kadar çocukla nasıl başetsin :) zorluğuna gelince kimse yok haklarına gelince herkes konuşuyor. Hiç bir iş kolay değil ama gerçekten en çok öğretmenliği bu kadar konuşuyorlar.
(18,574 puan) tarafından
Ben evde konuşmak istemiyorum okuldan eve gelince kendi çocuğumun sesine tahammül edemiyorum
0 oy
(1,071 puan) tarafından
Ben asgarî ücret veriyorum hiç bir zaman kesmedim, periyodik izinlerim olduğu zaman bakıcıyı çağırmıyorum , onların falan hiç birini kesmiyorum maddi durumu iyi olmadığı için göz ardı ediyoruz 
0 oy
(18,574 puan) tarafından
Benim oğlumun da bakıcısı var ama devamlı değil haftada bir veya iki gün yarısına kadar bakıyor. Bence baştan konuşulup anlaşılması gerekiyor ona göre hareket edilir. Tatilse ve çocuğa bakmıyorsa orda ücret kesintisi olabilir bence. İlla olsun demem ama bunun lafı edilirse tatilde de gel derim o zaman 
0 oy
(1,180 puan) tarafından
Benim bakıcım sigortalı asgari ücretli .SGK dan teşvik indiirmi aldık 3 yilligina .yarısını ödüyoruz primin .aylık bana maaliyeti 20 bin oluyor .

Ögretmenim ama müdür yardımcısı olarak devam ediyorum 5 yıldır. Yani yaz kış mesai var bende .yazin 1 ay 15 tatilde 1 hafta ara tatillerde 3 er gün izin kullanıyorum .izinlerimde hiç kesinti yapmadım her zaman tam maaş ödüyorum.ona da ücretli izin gibi oluyor .sağolsun oda onun bilincinde davranıyor haftasonu akşam tatil farketmeksizin ne zaman ihtiacim olsa gelir çocuğa  bakar yani .evimiz de çok yakın zaten .bizimki karşılıklı gizil bir anlaşma gibi ne ben paranın lafını yaparim ne o kaç saaat kaldiginin 
(2,846 puan) tarafından
Teşvik indirimi nasıl aldınız, biz de asgari ücret ve sigorta veriyoruz primi 6 bini buluyor
(1,180 puan) tarafından
Kolay işveren olarak başvuru yaptık SGK ya bakicimiz daha önce hiç yararlanmamis  bu indirimden .kadın istihdamına yönelik bir indirim sanırım benim muhasebeci bir velim vardı o yönlendirdi bizi .SGK 30 ay verdi direk indirimi .birde bakıcıya işkur kaydı yaptırdık 6 ayda öylece verdiler 36 ay yararlanabiliyorum .ama son 6 ay sigortalı çalışmamak kaydı var ilk girişte indirim alabilmek için .şuan bize aylık prim 2700 çıkıyor işsizlik primi de var için de .meslek grubu indirimi var 300 TL kadar .iyi oldu yani .işten çıkış yaptırınca da bir süre işsizlik maaşı alacak o kısmı da iyi oldu.
0 oy
(2,846 puan) tarafından

Ben kesmem. Onun yerine tatilde yarım gün gelmesini rica ederim.

Bizim bakıcımız asgari ücret + sigorta ile bakıyor. Ama az bulduğunu söyledi. 20-25 arası beklentisi. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 189 göst.
8 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Vidividi (1,537 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 355 göst.
10 Eylül 2023 Diğer kategorisinde 12345ebe (1,006 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 228 göst.
11 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birkoalaannesi (504 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 313 göst.
17 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Minikmeleklerim (7,791 puan) tarafından soruldu

411,466 soru

12,386,218 cevap

43,535 kullanıcı

Kategoriler

...