0 oy
336 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (350 puan) tarafından
Kızlar benim iki çocuğum var büyüğü 5 yaşında küçüğü 1 yaşında büyük kızım her şeye ağlıyor bağırıyor kızıyor yemek yemiyor sözümü hiç dinlemiyor şu an babasının yanına kahvaltıya gidecek babası iş yerinde ve ben 4 tane çorap değiştirdim beğenmiyor ağlıyor yüksek sesle konuşuyor kardeşine vuruyor hiçbir şeyden memnun değil yani ben kafayı yemek üzereyim haliyle ben de sinirleniyorum kızıyorum sonra pişman oluyorum sizce 5 yaş için normal mi kızım aşırı derecede sesli bir insan her şeye bağırıyor bazen baş ağrısından yatamıyorum yani her istediğini yapıyoruz ailedeki herkes onu çok seviyor her dediği oluyor ana sınıfına gidecek mesela gitmiyor bizde gitmesi için ısrar etmiyoruz çok fazla üstüne gitmek istemiyorum bu duruma da çok üzülüyorum yani ne yapacağımı bilemiyorum ben de buraya yazdım bir tavsiye verirsiniz diye

13 Cevaplar

0 oy
(763 puan) tarafından
Dediklerinin çoğu benim kızımda da var maalesef kızım 4 buçuk yaşında o da çok hırçın laf dinlemez illa onun dediği olacak oğlum 2 buçuk aylık ondan önce de böyleydi . Bilmiyorum çok da düşkünüz ailecek ama hırçın işte .
(350 puan) tarafından
Mallesef
-Reklam-
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Bunu bende diyorum her istediği oluyor neden böyle davranıyor diye ama istedikleri aslında daha fazla ilgi. Benim kızımda 3 yaşında.. Bir sürüde sorumluluğum var heryere yetemiyoruz bazen işte.
0 oy
(4,005 puan) tarafından
Ailede anne baba ya da büyüklerden olsun her istediğini yapan varsa sırf ağlamasın diye ondan da olabiliyor böyle. Belki kardeşi doğduktan sonra da başlamış olabilir huysuzluğu. Bazı çocuklar bütün ilgi ondayken birden bölünmesini fazla kaldıramıyor.
(350 puan) tarafından
Kardeşinden öncede böyleydi
0 oy
(794 puan) tarafından
İnanır mısın senin bu sorun beni mutlu etti. Yalnız olmadığımı kızımın sorunlu olmadığını her çocuğun böyle olduğunu farkedince sevindim. Kalbim ağrıyor randevu aldım kardiyolojiye gidicem o derece düşün. Senin en azından kızın öyle benim iki çocuğum var biri yeni üç oldu biri de ocakta beş olcak inanır mısın oturup ağlıyorum. Zaten küçüğü hep büyükten gördü aynı onun gibi oldu. Yoksa normalde akıllı bir çocuk daha sakin insan en azından kandıra biliyor. Kız öyle değil çığlık atıyor ağlıyor küsüyor birşey yemiyor beni dövüyor kardeşini öyle bir dövüyor ki içim gidiyor. Kardeste durmuyor Allah için o kızı kudurtuyor ama kızımda çok sinirli ufacık şeyde coxugu gavur gibi dövüyor hiç tahammülü yok. İstediği her şey olacak illah mesela sabahtan beri telefon için ağlıyor ben katlanamayip veriyorum çünkü normal sakin bir ağlama değil hem bana vuruyor hem telefonu cekistiriyor hem Çığlık atıyor televizyondan you tube actim şuan durdu gibiler. Ve bu her gün böyle. Bir yere gidemiyorum herkes birşey diyor yargiliyorlar kıza laf ediyorlar. İyice piskolojimi bozuyorlar vallahi ne olcak bilmiyorum bu zamanın çocukları niye böyleler ya. 
(3,256 puan) tarafından
Kusura bakmayın ama bence anne babadan kaynaklı. Karakterleri de var mutlaka ama.. Ağladığı anda her istediği olursa artık geçmiş olsun. 1 2 kere yapsan onu alışkanlık yapıyorlar. Daha çocuğum küçük ama annemle kavga ettim bikere olmucak bişey istedi vermedim ağladığı için annem ver ağlatma falan dedi. Onu duydu ya tamam 1 saat ağladı perişan oldu çocuk o ağlıyor ben ağlıyorum :)) bazen büyüklerde çok giriyor anne babanın işine. Sonra çocuk sapıtıyor. Ağlaması da ihtiyaç bi bebeğin. Çok katı davranmıyorum ama oluru yoksa birşeyin taviz vermiyorum ağlayabilirsin diyorum biraz sonra geçiyor. Gerçek ağlama değil çünkü inattan . Çok zor Allah yardımcımız olsun
(794 puan) tarafından
Çok haklısınız ben tek olsaydım ve biraz daha yumuşak bir babamız olsaydı böyle olmazdı. Eşimin nenesi bizimle kalıyor çok fazla etkisi tepkisi oluyor en büyük sebeplerden biri o. Diğer sebep ise eşim biraz otoriter hatta fazlası kizmasi falan var o öyle olunca ben olamadım açıkçası o yüzden şuan cekiyorum
(3,256 puan) tarafından
Hm anladım canım düzelir inşallah
0 oy
(121 puan) tarafından

okul öncesinde çalışan bir psikolog olarak aska çocuk istemediği için okula göndermemenizi önermem.Bu tutumdan dolayı önümüzdeki yıl veya ilkokulda güçlük çeken bir çok aile ile çalışıyorum.Bu davranıştan çocuk şu mesajı alıyor ben istersem okula giderim istemezsem gitmem.Ve ilerde okula gitmek mecburiyetinde olunca çocuk ikna edilemez oluyor.Bunun dışında  ani fikir değişikliği çok normal yaşın bi getirisi.İnatlaşmalar sıklıkla yaşanır.Her istediğinin olmaması önemli aslında.Her konuda bir takım sınırlar olmalı ve çocuk bu sınırları aşmamalı.Kardeş kıskançlıpı konusuda bence bi

düşünülebilir.ayrıca bu kita

imagebı önerirm en azından davranışların nedenini anlarsak daha kolay karşılarız durumu

(794 puan) tarafından
Merhaba tam olarak anlamadım psikolog musunuz
(933 puan) tarafından
Peki ya çocuk kreşe girdiginde kendine dövüyor kapıyı yumrukluyor tepikliyor agliyor bağırıyor aynı şekilde ne yapicaz?
(121 puan) tarafından
evet psikoloğum
(121 puan) tarafından
burada öğretmenin tutumu , annenin tutumu çok öenmli.Öğretmenda anne de şefkatli ama kararlı olmalı.Ayrıca bu tepki ne kadar sürüyor, anne çocuk arasındaki bağ nasıl, çocuğun ağlama sebebi ne , böyke tepki gösterdiğinde anne veya öğretmne ne yapıyor , evde kardeş var mı gibi özeline bakmak lazım.
0 oy
(19,741 puan) tarafından
Normal değil dostum. Bı çocuğun her dediği yapılmaz ki. Makul olanlar yapılabilir. Ama kim olursa olsun her dediği olan insan simarir ve şasırir. Olmadığı zaman hircinlasir haliyle. Çocuğunuzdan hayır girmek istiyosaniz hayır demeyi öğrenmelisiniz. Sınır koymayı bilmelisiniz. Oğlum 4 5 yaşında. Dediğin gibi değil. Onun da saçma sapan hareketleri oluyor çocukça şeyler. Kizdirdigi oluyor. Ama her dediğini yapamam. Yapmam da. Bazı isteklerini özellikle bekletirim. Sabretmeyi öğrenmesi lazım. Bunların hepsi uzun süreçler. Ama bu konuda okumalı ve ilgili videolar izlemelisin. Ben de ayni sekilde tabi ki okumaya izlemeye calisiyorum. Araştırıyorum. Bu siteden yararlanıyorum. 
(19,741 puan) tarafından
Çocuk istemedi diye hele anaokuluna göndermemek bu işin son noktası. O sizin ebeveyniniz değil. Siz onun ebeveynisiniz. Sizin soylediklerinizi yapmalı. Onun da makul istekleri karşılanmalı. Ama her istediğini yapmak marifet değil.
0 oy
(9,704 puan) tarafından
Kucuk kıza olan ılgının duygularıyla baş edemiyor sadece. İstediği şeylerin makul olanını yaparak kurtarabilirsiniz secenek sunun eşyalarıyla ilgili bolca sevdiğinizi söyleyin iyi ki varsın diyin bebekliğini hatırlatın sende boyle yapardın diye 
0 oy
(2,081 puan) tarafından
Kendiniz yazmışsınız kilit cevabı istedigi herşeyi yapıyoruz ailecek herkes çok seviyor...evet yavrularimizi koşulsuz sevmek biz ebeveynlerinin görevi ama istediği herşeyi vermek almak yanlış...en büyük hata orda net olmalısınız yani tutarlı ebevyen olmalısınız her istediğini yapmak değil... sınırını haddini bilecek iyce hircinlasir yoksa 
0 oy
(674 puan) tarafından
Ah ahhh aynı benim oğlan 4.5 yaşında o kadar huysuz hırçın ki anlatamam resmen kriz geçiriyorum  üstüne birde hamileyim hormonlar desen tavan yapıyor tatlı dille konuşuyorum yok bağırıyorum kendimi tutamıyorum yok, kuzeninden gördüğü herşeyi kendine kopyalamış resmen. Oyun oynayacak illaki beni de alacak yanına e yanına gidip oynayınca bağırıp ağlıyor oyuncaklar bozuluyor yine ağlıyor hüngür hüngür, her gördüğü şeyi banada alın diye diretir, tatlı dille şimdi bunu alamayız yada senin zaten oyuncakların var onlarla oyna yok banamisin demiyor . Çözüm de bulamıyorum
0 oy
(18,138 puan) tarafından
Yanlış mı düşünüyorum bilemiyorum ama çocuk kendi ile ilgili kararları alacak yaşta değil bence yani okula gidip gitmeyeceği tarzı kararlar ebeveynler tarafından verilmeli ve ortak tavırla çocuğa benimsetilmeli her istediği oluyorsa hele de bunu ağlayarak yaptırıyorsa bu tepkili davranışının daha da artmasına sebep olur sevilmesi çok güzel bir şey ama şımartılmamak kuralsız büyütülmemek şartı ile benim oğlum henüz küçük büyüdüğünde farklı da olabilir ama şu zamana kadar kurallarla ilerledik 
0 oy
(863 puan) tarafından
Zaman zaman ölü taklidi yap meşgul oldugunu görsün 
0 oy
(7,730 puan) tarafından
4 tane çorap değiştirmek hata bir tane giyerse giyer giymezse oturur aşağı istediği kadar bagirsin ağlasın zaten her dedikleri olduğu için yeni nesil bu halde :(
(4,910 puan) tarafından
Ben dediğin gibi yaparım yemek yemezlerse ac durabilirler kendileri bilir sonunda yiyecekler. Arkasında dolandırmam hem beni yorar hem çocuk onu hiç yemek istemez. Hem seçici olur. Yemek istemezse tmm derim ac dolanır durur bu yemek var derim oturur yer bu sefer:) her istediklerini yapmam. Bazen Sürpriz yaparım hersey yerine göre.
0 oy
(721 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Benim kızım 5 yaşında biz de dediğin gibiydik bir süre önce.Kızım karakteri gereği de zor bir çoçuk.Ben kendi tutum ve davranışlarımı değiştirmekle işe başladım.Sınırları net koyuyorum ağladığında destek oluyorum.Misal televizyon istiyor hayır şimdi değil vs diyip kestirip atmıyorum.Evet bugün izleyeceksin ama şimdi değil daha yeni uyandık ya da daha zamanı var biraz oyun oynuyoruz anne size söyleyecek hadi çiz film diyecek öyle izleyeceksiniz diyorum.İlk başta kabul etmemişti çok ağlamıştı sarıldım evet şuan çizgi film izlemek istiyorsun hem de çok çook istiyorsun biliyorum ben de senin izlemeni istiyorum ama şuan Tv saati değil şunları şunları yapalım sonra izleyeceksin diye.Ben genelde akşam açıyorum Tv,artık öğrendi zaten gündüzleri ısrar etmiyor, açmadan önce de hep derim ki oyuncaklarımızı toplayalım sonra çizgi film.O kadar alışmış ki hadi televizyon diyorum anne oyuncaklarımızı toplayalım biz hemen diyor.Kısacası kurallar,istikrar,tutarlılık ve empati bunlar çok işime yarıyor daha sakin ve anlayışlı bir kız yolunda şuanda.Çok şükür.Her dediğini de yapmam.Şunu iyi ayırt etmek gerekir; o mu benim ebeveynim ben mi onun ebeveyniyim.Sizde roller değişmiş gibi.Çoçukları ön plana koyup hep onların arzu ve isteklerini yaparsak çoçuğu merkeze alırız bu sayede çoçuk da kendini merkezde bulduğu için bir zaman sonra bencillik başlar başkalarını düşünemez empati yapamaz sadece kendini düşünür.Bu çoçuk ilerde toplum içine girdiğinde ise çok zorlanır ve yıpranır.Şuanda 1 yılınız var diğer türlü çok daha zorlanacaksınız zamanınız azalıyor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 61 göst.
18 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Anneymben (742 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 91 göst.
30 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bir anne (467 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 265 göst.
0 oy
7 cevap 163 göst.

409,323 soru

12,302,337 cevap

38,487 kullanıcı

Kategoriler

...