0 oy
404 göst.
Aile kategorisinde (547 puan) tarafından
Kızlar kış geldi günler başladı kaynanamgilin tarafı bende alacağım. Sizce kahvaltıya çağırıp oylen içinde bir kahve bir tatlı yapıp versem nasıl olur. Yoksa normal öğlen mi cagirsam. Tabi çocuklarla beraber 20 25 kişi oluyor ? 

29 Cevaplar

+1 oy
(1,055 puan) tarafından
Öğlen çay saati daha kolay olur birçok şeyi akşam dan yaparsın tatlı kurabiye böreğin sarması falan .

Birde misafiri siz davet edecekseniz hazırlık yapmak zor gelmesin yaa 6 çeşit de bişey değil yani çayın yanına az bile bence kalabalık misafirde . kendileri zorlamiuor sonuçta çağır diye onlar geliyorsa sizde gidiyorsunuz dur.sahsen ben kendim misafir alacak olsam en az 10 çeşit yaparım ya da hiç cagirmam yani .öyle kolayına kaçmaya çalışmam 

2 çeşit tatlı biri çikolatalı biri şerbetli 2   çeşit kurabiye  börek poğaça kısır veya mercimek köfte , yoğurtlu bir salata veya meze ,sarma yada kuru dolma mutlaka yaparım bu şekilde kalabalık misafirim olsa 
(547 puan) tarafından
Ya zaten hani şöyle birşey var gelinsin ya herşeyi iyi yapmak zorundasın. Geçen sene sarma dolma el açması baklava börek. Mantı irmik tatlısı kurabiye yaptım azda değil hersinden bol bol. Beğenmediler ama busefer eğer öyle alırsam tavuk pilav tarzı birşey düşünüyorum ki doyurucu olsun daha rahat olsun.
(1,055 puan) tarafından
Ya öyle beğenmeyen kusur bulan tiplerse çok da uğraşma  basit ama çok çeşit olan şeyler yap el açmasına falan girme yani .
-Reklam-
0 oy
(183 puan) tarafından
Öğle kesinlikle kahvaltı çok hazırlık yapmak lazım o yüzden daha zor:⁠-⁠D
(547 puan) tarafından
Bacım bunlar biraz boğaza düşkünler oglende cagirsam 6 çeşit bekliyorlar
(5,873 puan) tarafından
bence tam tersi kahvalti kolay. sucuk patates biber kizartma sogan halkasi menemen yada kuymak. yetti gitti. zaten dort bes cesit peynir birkac cesit recel bal kaymak birkac cesit de zeytin. varsa kahvaltilik aci sos falan on nuara .varsa salili sigara boregi yada pisi de olabilir. yemek yaomak herzaman icin bence daha hengameli is  geliyor bana
(183 puan) tarafından
Casperıye valla bana kahvaltı daha zor gelıyor börek kızartma kuymak kurabıye pasta bekliyorlar hepsını. Öğleye olsa kısır börek salata pasta kurabiye yetıyor
0 oy
(10,204 puan) tarafından
Ay ay o kadar kişiyle asla kahvaltı kolay olmaz kendim içjn konuşuyorum :) ben öğlen çayını severim. Bi börek poğaça kek pastA 3 4 çeşit yaparsın yeter
(547 puan) tarafından
İşte 3 4 çeşitle beğenmiyorlar :/
(10,204 puan) tarafından
Allah allah ne olacakmış ki dana mı çevirecekmişsin :D
(602 puan) tarafından
Ağrımin  dibini yesinler o zaman 3 4 çeşit beğenmiyorlarsa 10 cesitmi yapican
(3,056 puan) tarafından
Kız tatlı, tuzlu kurabiye yap at buzluğa, börek sar gül şekli yada uzun şekilde at buzluğa. Diğer şeyleri de poğaça kısır yada makarna ne yaparsan akşamdan yaparsın duruma göre. Tatlıyı da akşamdan yap tamam işte. 20 25 kişi 6çeşit bekliyor diyorsun bir kişi nasıl yetiştircen  bi günde. Birde hizmeti var, öncesinde temizliği perişan olur yorulursun. Bazısını o şekilde ele bence daha iyi olur. Kolay gelsin işin zor gibi. Böyle bir şey yapılır mı yani. Yap Bi tavuklu pilav koca tencere. Bide ayran miss :D
0 oy
(102 puan) tarafından
Kahvaltı biraz zahmetli kalabalık olacakmışsiniz 

Öğlen çağır çayın yanında bişeyler koy abur cubur kuru yemiş falan mesela 
(547 puan) tarafından
İşte öyle az çeşitle olmuyor laf ediyorlar. Bende dedim peynir çeşitleri alayım zeytin börek vs
(102 puan) tarafından
Orasını bilemem o zaman düşündüğün şeyde mantıklı canım
0 oy
(85 puan) tarafından
Bence öğlen daha kolay
0 oy
(5,387 puan) tarafından
Benimde eşimin ailesi yemege cok düşkün sen öğleye al onlari 

Çorba 

Karniyarik yada baska istediğin yemek

Pilav

Birde sulu yemek nohut taze fasulye bamya barbunya vs

Ortaya yaprak sar iki tabaklik salata ve yogurtlu mezede ekle

6 cesit oldu duruma gore ekle cikar yap
(547 puan) tarafından
Öyle yapacam oglende olursa yemek tarzı yapacam
0 oy
(7,131 puan) tarafından
Oo o kadar kişiye kahvaltı olmaz ki canım hadi kahvaltı olarak hazırladın bu sefer ha deyince kalkıp gitmezlerse yine saat 4 gbi akşam yemeğinde hazrlaman gerekir bence ama öğlen sonu yaparsan anca 2 buçuk gbi oturulur masaya iyi olur
0 oy
(261 puan) tarafından
Eve almanın sebebi ne?
(1,235 puan) tarafından
Gün yapıyorlar
(547 puan) tarafından
Gün yapıyorlar canım her sene birbirlerinde toparlanirlar
0 oy
(1,508 puan) tarafından
Kahvaltılık şeyler de ucuz değil ki peyniri zeytini tatlı çeşitleri baya tutar. Öğleye 4 çeşit yetsin Bi zahmet. Umarsızca beklentiye girenlerin beklentisini karşılamam ben inat ederim hatta. Tabak değil de masaya koyarsan isteyen istediği kadar alır mesela kısır olsa alsın 2 tabak doymuş olur 
(547 puan) tarafından
Busefer menümü ayarlarsam kaynanamgile soylemiyecem özellikle görümcem. O aç bu az vs diyip durdu geçen sene mahvetti beni busefer kimseye demeden hazirliyacam birşeyler gelip yesinler
0 oy
(3,820 puan) tarafından
Kahvaltı bana daha zor geliyor öğlen daha kolay ayrıca beğenmiyo bunlar demişsin o ne biçim misafir öyle.. Misafir undugunu değil bulduğunu yer 
(547 puan) tarafından
Benimde bildiğim öyle olur mesela geçen sene annemgilin tarafı aldım patila kabak tatlısı ıspanaklı sulu köfte kurabiye yaptım bayildilar onalri çağırdım el açması börek baklava sarma dolma mantı kurabiye irmik tatlısı yinede beğenmediler
(3,820 puan) tarafından
Ayyy canım boşver hiç kasma kendini begenmeyen inan başka kusur bulur ne yaparsan yap kusur arayan kusur bulur
0 oy
(1,820 puan) tarafından
Çocukların berbat edip dökmeyeceği şeyler düşün bence canım 
(547 puan) tarafından
Canim yemekten yana sıkıntı yok zaten oturup yiyip kalkıyorlar. Çocuklar sonrası sıkıntı yani herturlu çocuk evi mahvedecek
0 oy
(1,259 puan) tarafından
Sana bağlı cnm ben her ikisinide kolaylıkla yaparım benim tarafta kalabalık geçen 15 kişi geldiler mercimek çorbası taze fasulye pilav patlican kebabı yaptım baklava aldım çerez meyve falan ama tabi 2 seferde oturuldu masaya kahvaltı hazırldığımda oldu ama kahvaltı az kişiye olur herşey ortada olduğu için 2 seferde oturulmaz artık gibi olur
(547 puan) tarafından
Akşam yemeği olsa kolay oluyor ama öğlen olunca mecbur pastası böreği vs yapilacak
0 oy
tarafından
Canım akşam yemeğine de kalmazlarsa eğer giderlerse kahvaltı iyi olan ama eskaza kahvaltıdan sonra akşama da kalırlarsa o zaman kötü olur yani senin için
(547 puan) tarafından
İşte dedim kahvaltı hazırlasam öğlen bir tatlı kahve yapsam r gibi giderler diye düşündüm bilmiyorum bakalım daha şimdiden derde düştüm
0 oy
(4,268 puan) tarafından
Bence akşama al zaten otururlar akşama kadar 
(547 puan) tarafından
Öğlen gelirlerse 4 gibi kalkıyorlar canım
0 oy
(4,926 puan) tarafından
Bence sen onları yemeğe çağır ancak duysunlar çayla pastayla kahvaltıyla hiç uğraşma 
(547 puan) tarafından
Bende öyle düşündüm zaten öğlen olursa tavuk pilav vs olacak yoksa çok zor tek başıma bukadar hazirlamam
0 oy
(1,864 puan) tarafından

Bizim bi yenge var o kahvaltı diye çağırıyor herkes toplanana kadar 10-11 oluyor kahvaltı sonrası kahve derken 3-4 gibi de yemek veriyor tüm günü kurtarmış oluyor. Yani söyle düşünelim bi tencere dolma yapsan börek kısır vs kahvaltı sonrası için. Ama tabi sen bilirsin :D

(547 puan) tarafından
Oooo iki iş hiç ugrasamam valla zaten bende düşündüğüm yani kahvaltı dan kalkıp toplanana kadar 12 olur 1 2 gibi tatlı kahve 3 4 gibi giderler zaten oglende gelseler okadar geç vakitte kadar oturmuyorlar
(1,864 puan) tarafından
O zaman kahvaltı mantıklı :) akşamdan pogaca börek yapıp kahvaltıya da pratik şeyler hazırlar bide tatlı yaparsın tamam
0 oy
(1,235 puan) tarafından
Öğlen daha mantıklı.

Ben olsam böyle şeylere girmem ne kadar kalabalık o kadar sknti . Üç dört kişi olsanz anlarımda 25 fazla ya hele çocuklu mahvederler evi. 
(547 puan) tarafından
İşte bende girmeye niyetim yoktu hatta para günü yapalım dediler ben girmedim dedim belki oturmalarada böylece girmem ama maalesef yinede dediler sana geldiğimizde duada okuyalım yani kenid kendilerine bana bizi çağır dediler. Mecbur kaldım artık.
0 oy
(602 puan) tarafından
Öğlen valla Sabah kahvaltısı bans çok zor kendi ne hazırlarken bile zorlanıyorm
0 oy
(19,241 puan) tarafından
Sabah geldilermi gitmek  bilmezler. En iyisi öğleden sonra 
0 oy
(750 puan) tarafından
Senin gönlün kahvaltıdan yana sanırım ama kendini ölç tart hangisini daha rahat kotarırım diye. 3-4 çeşit beğenmiyolarsa kolay ikramlıklardan seç veya 1 gece önce hazırlanabilecek olanlardan seç. 20-25 kişi kahvaltı bana çok zor geldi. Ben öğle yemeği verirdim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 207 göst.
7 Ekim 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 422 göst.
30 Aralık 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 717 göst.
19 Aralık 2023 Aile kategorisinde hanimeli (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 345 göst.