O bağlar kolay kolay kopmaz, korkma yavrum.
Hatta inan bana siz çıkıp gitseniz akılları başlarına gelince de ayaklarınıza bile kapanırlar. Normalde bilen bilir sıla-i rahimi kesmemeyi savunurum ve hala da savunuyorum.
Siz başka yere hiçbir şey olmamış gibi taşının ve asla da minnet etmeyin. Sanki böyle bir olay yaşanmamış gibi davranın. Abiyi görmezden gelin. Yeni evinizde felaket mutlu olun ve bunu da göstermekten çekinmeyin. Kızınız için aramazlarsa bırakın aramasınlar, azıcık kafanızı dinleyin.
Başıma benzeri geldiği için böyle rahat konuşuyorum. Yurtdışındaydım, sırf ben doğumu istanbulda yapacağım dedim diye tüm aile bizi birden nasıl bir kafaysa silmeye başladı. Geri adım atmadım. Orada doğur baskısı yapıldı, gelirseniz hiçbir şeyinize yardım etmeyiz denildi, eşimin altından arabasına kadar her şeyi alınmaya çalışıldı, işyerine ortak olmasına rağmen eziklendi vs vs.
O da bana bıraktı ve elhamdülillah ben de kavga etmeden herkesi hakiki manada dünyada yokmuş gibi gözümden silerek istanbula gittim, doğum da yaptım. Üstüne kabul etselerdi geri dönecektik ama saçmaladıkları için evimi de kurdum. Şimdi tüm sülale oğluma abayı yakmış durumda. Her gün getir göster biz büyütelim nidaları işitiyorum.
Benim en ufak şeyde geri adım atmamam (kayınlarım beni 1 kez olsun görüp duymamışlardır, haram) kayınlarımı bile bana saygı duymak zorunda bıraktırdı. Kayınpederim de benimle 2 kelam edebilmek için hep evine çağırır, bunu diğer gelinlere 5 10 senedir 1 defa yapmamış birisi.
Eşim de onca lafa söze kırıcı haksız hamleye karşı kin tutmadı, unuttu. Ben unutmam. Affederim ama aklımda kalır, aynı yerden bir daha sokulmam. Şimdi aralarından su sızmıyor. Ben de önce Allah rızası için sıla-i rahmi kesmedim, sonra eşimin mutluluğu için. Ama eyvallahım olmadığını görmüş oldular, şimdi eşimin ailesi her yerde beni konuşuyorlar, diğer gelinler ve görümcelerimin yanında bile en sevdiğimiz gelinimiz adeta kızımız gibi diyerek övünüyorlar. Ben yapmadım böyle olsun demedim, sadece doğru bildiğimden şaşmayıp haddimi aşmadım, hayatımı minnetsiz yaşadığımı fiziken gösterdim. Lafla değil.