0 oy
475 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (23 puan) tarafından
Merhaba hanımlar eski hesabımı silmiştim ama birkaç gündür içim patlıyor size anlatmak için yeni hesap açtım. 5.5 yıllık evliyim 17 aylık kızım var. eşimin bekar abisi var ve işsiz anne babasıyla yaşıyor her şeye çok karışır hep fikri vardır ama hiçbir şey beceremez. Yine bir şeylere karıştı ben de " benim nereye gidip gitmeyeceğim kimseyi ilgilendirmez" dedim. Bana bağırdı eşim de abisine kızdı böyle bir olay yaşandı. 1 aydır abisiyle konuşmuyoruz. Anne babasıyla görüntülü konuşuyoruz ama onlar da abisini tutuyorlar eşime sen hatalısın özür dile dediler. Eşim de hayır dedi. Neyse geçen gün eşime annesi artık kira istediklerini söyledi. Maddi olarak durumları iyi anne babası emekli oturdukları ev haricinde dükkan, ev kirası alıyorlar arsaları vs var. Şükür bizim de durumumuz iyi ama kira istemeleri o kadar dokundu ki. Annesi köye ev yapcaz paraya ihtiyacımız var ya kira ver ya da çıkın demiş. Eşim de şok olmuş yazın çıkarım madem demiş. Kabul etmemişler sen düşün kararını ver demişler. Bunu duyunca direk gidelim burdan dedim ve internetten ev bakmaya başladım. Ablamla konuştum o da giderseniz ailesiyle bağlarınız kopabilir ilerde eşin üzülebilir dedi. Sakinleşince bu ihtimali de düşündüm ve eşimin bağlarını koparmasını istemem. Zaten ailesinin kira istemesi de sırf ben abisine laf söyledim diye oldu. Tabi oğullarını tuttular ama beni cezalandırmak için eşimi de harcadılar. Bütün gece uyumadım eşime gitmeyelim ver kirayı aranız bozulmasın dedim. Eşim gitmek istedi ikna ettim. Annesi ertesi gün arayıp sormuş çıkcak mısın kira verecek misin diye. Eşim de vercem kirayı demiş. Her gün kızımı görmek için görüntülü ararlardı aramaz oldular. Söz de kızımı aşırı seviyorlardı. Görmeden duramıyorlardı. Bu beni rahatsız da ediyordu. Sanki kızım onlarınmış gibi sahipleniyorlardı. Yeni doğum yaptığım zaman hep kızımı alıp diğer odalara götürmeye çalışıyordu annesi ve abisi. Ben götürmeyin diyordum. Annesi kızımı hep "aynı amcası gibi çorbayı çok seviyor aynı amcası gibi şöyle vs diyip duruyordu. Bunlar bende birikti iyice. Kızıma karşı daha korumacı oldum. Onlar da bana kızıyordu farkındaydım ama anneliğime karışmalarına müsaade etmedim. Saygısızlık da etmedim. Şimdi eşimle araları bozulmasın diye eşimi yumuşatıyorum ama içim patlıyor. 5.5 yılda o kadar şey birikti ki artık almıyor içim.

21 Cevaplar

+1 oy
(23 puan) tarafından

En İyi Cevap
Cevaplarınız için teşekkür ederim hanımlar. Derdim ne para pul ne de ailesi tarafından sevilmek. Onlar benim için yoklar artık. Ben sırf eşim için böyle düşündüm. Bilmiyorum zaman ne gösterecek. Allah'a şükür maddi manevi muhtaçlığımız da yok. Ben onlara son iyiliğimi yaptım oğullarını koparmadım ama ters hareketlerinde bir daha böyle davranmam. Bu konuyla ilgili onlarla hiç konuşmadım. Aralarına da girmem zaten. Hakkımızda hayırlısı olsun
-Reklam-
+9 oy
(4,296 puan) tarafından

Rabbim sana altın tepside huzur sunmuş sen geri tepmissin tek diyeceğim bu aklını kullanmayı becerememissin geçmiş olsun 

(23 puan) tarafından
Sadece kendimi düşünsem durmam ki zaten burda. Ama zaman geçtikçe eşim ister istemez özleyecek öfkenin yerine ailesiyle mutlu olduğu anlar gelecek aklına üzülecek. Ben eşimin bu sebepten ötürü ailesinin yokluğunu yaşamasını istemedim.
(4,296 puan) tarafından
2 gün sonra da sen suçlu olacaksin
(23 puan) tarafından
Onların gözünde ben suçluyumdur kesin.
(4,981 puan) tarafından
Bol bol artı
(129,283 puan) tarafından
büşuuumm gene hakli bee
(1,062 puan) tarafından
Şıçarım öyle ailenin olmayan bagına ya ne bagı bacım ortada bağ falan yok apaçık ayrımcılık var
Evdeki bir baltaya sap olamamış kazık kadar oğluna gıt calıs et para kazan dıyecegıne ısınde gücünde gecımınde ve bır torun vermiş evladına şu kış günü yaza kadar bıle müsade etmeden evden çık dıyor bunun adı şerefsizlik
Aklını kullanamamışsın net yani
Ayrıca eşin ilerde özler eder vs onlar sonraki adım bakalım bu sürecte ailesi pısman olacak mıydı? Hıc sanmiyorum o yüzden esınde yumuşamazdı yumuşasa da barısır görüşürdü mesafenı koyduğun ıcın kafan da rahat olurdu böyle insanlara karşı
(1,288 puan) tarafından
boyle bi aileyle kim mutlu olur tarafini secmisler size düşen de çıkıp gitmek haaaa kira daha ucuz diye kalmsk istemis olabilirsiniz o zmn da onlarin yaptigi gb devam edin arama sorma görme
+2 oy
(1,982 puan) tarafından
Bence de cikmaliydiniz. Kendi ogullarindan sirf bir olay üstüne kira istemeleri zaten gözlerindeki değeri gösteriyor. Belki de nasılsa vermez çıkar diye düşündüler. Siz o evde kalsanız da kopacak olan bağ kopar zaten arayıp sormayanlarla. O psi.kopat abi olduğu sürece işler sizin için zor düzelir gibi, Allah kolaylık versin
+2 oy
tarafından
Resti cekip eger gidiyoruz deseydiniz emin ol daha cok peşinizden koşarlardı şimdi sizi daha cok ezmeye calısacaklar bak gör bence cıkın o evden 
+1 oy
(1,970 puan) tarafından
Ayy vallahi kaynina ne senin eşin değil birseyil değil hesap.soruyor anneside onu tutuyor zatn ipler kopmuş kira parasını da istiyorlar çıkın gidin kendileri pişman olur şimdi kira istiyor siz kabul ediyorsunuz yarın başka birşey cikar
(23 puan) tarafından
İnan 1 dakika durasım yok ama beni tek durduran şey bağlarının kopması. yarın bir gün göçüp giderler bu dünyadan eşim pişman olur vicdan azabı çeker diye duruyorum. Ailesi bunu yapar çünkü merhametli değiller. Abisi yüzünden bir sürü kişiyle küsler mesela. Annesi 2 kardeşiyle görüşmüyor. Babası kardeşiyle görüşmüyor. Hepsinin sebebi büyük oğulları. Bizim de sebebimiz olacak. Abisi o kadar hadsiz ki.. biz daha bebek düşünmüyorken annesi "millet kısır diye laf eder" falan dedi bana. Ben de anne ben millet ne der diye yaşamıyorum dedim. Abisi de " niye evlendiniz o zaman dost hayatı yaşasaydınız ya" dedi. Böyle konuşabilecek kadar hadsiz işte
(1,970 puan) tarafından
Vallahi anne babası bu yaşa gelmiş daha oğullarının ne olduğunu bilmiyorlar mı onu tutuyorlarsa diğer çocuklarda boylelerse bırak biraz akılları başlarina gelsin yerinde olsam çekip giderdim biraz tek kalırlar diğer oğullarından darbe alsınlar akılları başlarina gelir hem gitsemde esin yine arayıp konuşur eder ailesiyle sanki evden ciksaniz bizle konuşmayin mi dedi
Kendileri çıkın yada para verin demiş
(23 puan) tarafından
Evden çıksak iletişimi koparacak niyetteler. Kirayı da bizi kışkırtmak için abisi istetiyordur.
+1 oy
(720 puan) tarafından

Aynı şeyleri uzun uzun yazmışsın bir zamandan sonra okurken baygınlık geliyor 

Mal mülk onlara ait canım mecbur değiller size vermeye. Ne kadar para pulları olduğu hiç seni alâkadar etmez yani boşu boşuna kendini yiyip bitirmişsin
(467 puan) tarafından
Mal mülk onların derken
niyeki
Kira istedikleri adam üvey evlatmı yabancımı
Bazen öyle yorumlar okuyorumki şaşıp kalıyorum
Pes
(1,982 puan) tarafından
Yarın bir gün siz de bir çocuğunuzun kinlendirmesine gelip diğer çocuğunuzdan böyle bir şey ister misiniz? Sorun burda bir ogullari yüzünden diğerine resmen zorluk çıkaramaya çalışmaları mal mülk değil
(720 puan) tarafından
Onların da huyu bu , bu durumda ne yapılacak ? Evet vermek zorunda değil sonuçta onunla birlikte yapmadı, onun malı. Benimle mi kıyaslayayım şimdi adamları :D
(1,982 puan) tarafından
Vermek zorunda değilse başta vermeyecek diğer oğlunun doldurusuna gelip onca zaman oturanlara çıkın demesi sorun. Problem bir evladı sebebiyle diğerinden intikam almak için bunu kullanmaları
(720 puan) tarafından
Var benim çevremde de böyle biri, kaynana kayınbaba çıkardı kendi evladını evinden sonra kiraya verdi başkasına .
Bunun için yapılabilecek birşey yok ki. Ha büyük konuşmayayım ama bize bu şekilde yapsalar benim umrumda bile olmaz kalkar giderim kiraya ama sonrasında neler olur bilmem. Bunun için asla da kavga etmem Allah büyüktür illa ki çıkarır karşısına bir şekilde
+1 oy
tarafından
Ya sen deli misin.  Niye eşini durduruyosun ? . Ben olsam onlara kira parası vereceğime başka eve taşınırim daha iyi .bağları da koparsa kopsun.  Ne kadar uzak o kadar kafa rahat . Evimiz birlikti bizden bı oda için kira parasi istiyordular her ay 3 bin eşim veriyordu zam yaptık 5 bin oldu dedikleri an borcun harcın icinde zorlansak da çıktık 4-5 aydır ayrıyım kafam rahat . Bir odaya 5 bin vereceğime bı eve 10 bin veriyorum. Onlara para vermektense zorlanırız biraz daha hiç sıkıntı değil.  Sen böyle olduğun sürece seni çok ezwrler aklını kullan kalbini değil. 
tarafından
1.5 sene kaldık verdik. Delirmek üzereydi eşim. Borclarimiz için beraber yaşayalım dedik zor da olsa kabul ettiler.  Bu istekleri oldu arttırdıklari zaman delirdik hemen ev bak dedim baktı çıktık
(8,335 puan) tarafından
Burda böyle şeyler okuyunca gerçekten ailemin değerini anlıyorum ya. Ne deyim herkes anne baba olamıyor oğlunuda bi oda vermiceksen neden doğurdun ki ve bundan para istemesi insan utanır bizim orda söylense bu konu millet kınar
tarafından
Bizde de kınanır canm böylesi görülmedi.  Biz depremde evsiz kaldık diye gittik keyfimizden değildi bunlar istemiyordu ısrarla benim ailem ysrdim etsin diye soylendiler.  Benim babam da asgari ucretle yaşayan biri depremde evi yıkıldı kapici dairesine taşındı napsin adam. Tokide ev verdiler gidin oraya taşının para vermeyin dedi uzaktı diye kabul etmedik yani dusuncrsix cimri mikrop bı aile
(23 puan) tarafından
Ben de ilk öyle düşündüm onlara vereceğimize gidelim 2 katını verelim rahatça oturalım dedim. Ev de buldum ama vicdanım beni durdurdu. Ben kendi aileme çok düşkünüm onlarla iletişimim kesilse çok üzülürüm diye empati kurdum. Yapıcı olmaya çalıştım işte
tarafından
Yapıcı olan her zaman kaybeder.  Sürekli alttan al al tepene çıkarlar
+1 oy
(857 puan) tarafından
Anne babayla iletişim kesince evin bereketi de kesilir bence vermeyin kira da evden de çıkmayın zorla çıkaracak değiller ya
(23 puan) tarafından
Küslük olsun istemedim. Tek istediğim karışmamalarıydı. Kirayı vermesek veya evden çıkmasak yine huzursuz edecekler sürekli söylenecekler. Ben de çözümü içim istemese de kirayı vermekte buldum
(857 puan) tarafından
Cüzi bı miktar verirsiniz mesafeli de olsa görüşülür anne baba kardeş sonucta kusmemeye çalışın anlaşmazlıklar oluyor haliyle
(23 puan) tarafından
İstedikleri miktarı verelim. Para için yüz göz olma dedim. Zaman gösterecek artık nasıl olacağını
+1 oy
(138 puan) tarafından
O  bağlar kolay kolay kopmaz, korkma yavrum.

Hatta inan bana siz çıkıp gitseniz akılları başlarına gelince de ayaklarınıza bile kapanırlar. Normalde bilen bilir sıla-i rahimi kesmemeyi savunurum ve hala da savunuyorum.

Siz başka yere hiçbir şey olmamış gibi taşının ve asla da minnet etmeyin. Sanki böyle bir olay yaşanmamış gibi davranın. Abiyi görmezden gelin. Yeni evinizde felaket mutlu olun ve bunu da göstermekten çekinmeyin. Kızınız için aramazlarsa bırakın aramasınlar, azıcık kafanızı dinleyin.

Başıma benzeri geldiği için böyle rahat konuşuyorum. Yurtdışındaydım, sırf ben doğumu istanbulda yapacağım dedim diye tüm aile bizi birden nasıl bir kafaysa silmeye başladı. Geri adım atmadım. Orada doğur baskısı yapıldı, gelirseniz hiçbir şeyinize yardım etmeyiz denildi, eşimin altından arabasına kadar her şeyi alınmaya çalışıldı, işyerine ortak olmasına rağmen eziklendi vs vs.

O da bana bıraktı ve elhamdülillah ben de kavga etmeden herkesi hakiki manada dünyada yokmuş gibi gözümden silerek istanbula gittim, doğum da yaptım. Üstüne kabul etselerdi geri dönecektik ama saçmaladıkları için evimi de kurdum. Şimdi tüm sülale oğluma abayı yakmış durumda. Her gün getir göster biz büyütelim nidaları işitiyorum.

Benim en ufak şeyde geri adım atmamam (kayınlarım beni 1 kez olsun görüp duymamışlardır, haram) kayınlarımı bile bana saygı duymak zorunda bıraktırdı. Kayınpederim de benimle 2 kelam edebilmek için hep evine çağırır, bunu diğer gelinlere 5 10 senedir 1 defa yapmamış birisi.

Eşim de onca lafa söze kırıcı haksız hamleye karşı kin tutmadı, unuttu. Ben unutmam. Affederim ama aklımda kalır, aynı yerden bir daha sokulmam. Şimdi aralarından su sızmıyor. Ben de önce Allah rızası için sıla-i rahmi kesmedim, sonra eşimin mutluluğu için. Ama eyvallahım olmadığını görmüş oldular, şimdi eşimin ailesi her yerde beni konuşuyorlar, diğer gelinler ve görümcelerimin yanında bile en sevdiğimiz gelinimiz adeta kızımız gibi diyerek övünüyorlar. Ben yapmadım böyle olsun demedim, sadece doğru bildiğimden şaşmayıp haddimi aşmadım, hayatımı minnetsiz yaşadığımı fiziken gösterdim. Lafla değil.
(7,714 puan) tarafından
Niye İstanbul'da doğum istemediler ki onlardan yardım bekleyeceğini mi düşündüler? Kendi ailende İstanbul'da mi ?
(138 puan) tarafından
Oradan bir kere gelirsek dönmeyiz diye korktular, kişi kendinden bilir işi. Asla yurtdışındaki iş yerlerine gitmezler eşimi 5 sene orada görevlendirmişler sürgün gibi.
Evlenirken bile erkekler vazgeçirmeye çalıştılar orada kalmayız diye, kadınlar evlendirmeye çalıştılar karısı olursa orada daha kolay kalır diye. Herkes kendi çıkarı için uğraştı yani halbuki benim yurtdışıyla bir sorunum yoktu, lohusalığımı ailemin yanında geçirmek için istanbulu istemiştim. Zaten onu da burnumdan getirdiler, kaynanamda kaldım. Ben de "öyle mi?" diyerek gittim kendi evimi açtım sıfırdan. 1 ay sürdü. Ben istediğim için konuşabildiklerini, bana yanlış yapılmayacağını öğrenmiş oldular. Şimdi kayınbabam kendi çocuklarına vermediği ilgiyi (ki eşimle ilk defa 20 yaşlarındayken konuşmuş, eşim 27 yaşında) benim oğluma veriyor. 5 oğlu da şok içinde babalarını tanıyamıyorlar.
+1 oy
(7,719 puan) tarafından
Hata etmişsin çıkmamakla. Eşimi düşündün diyorsun ama ailesi zaten eşini gözden çıkarmasa böyle bir şey istemezdi ki. Böyle şeylerde önce insan kendi onurunu gururunu düşünür. Onlar sizi sevecekse sahiplenecekse zaten karşılıksız bunu yaparlar. 
+1 oy
(7,714 puan) tarafından

Onlara kira vereceğime ele veririm daha iyi . İhtiyacı olsa gerçekten canı gönülden verirdim ama sırf abisi yüzünden böyle bir şeye zorlamalari çok ayıp . 

Çocuğunu da aramasinlar napcaksin niye sorun yapıyorsun kafanı dinle sende işte 
+1 oy
(1,783 puan) tarafından
Ne diye ipler kopmiyacakmiş ? Bu durumda kopsun daha iyi toksik ilişkilerden de herkesin yüzü ortaya çıksın en azından ilerde siz suçlu tutamazlar kendi etdin kendi buldu dünyası 
+1 oy
(922 puan) tarafından
Canım ben evlendigimden beri kira ödüyoruz babasına kayinbabsmin köy de hayvanları var 4 katlı evi var bizim ise sadece bir dukkanimiz var evin yarısı bizim diye diğer yarısının kirasını alıyor keşke kirayla kalsa ay başı gelince arayıp kac bin TL istiyor kendine köyde ****** almak için kaynanam.kayinbabsm köyde ekip biçip satıyorlar artı olarak hayvanların sütünü de değerlendirip parasını kazaniyorlar ama kayinbabsmin çocuklarına karşı vicdani yok onlardan ne kdr koparirsa eşimde bunun farkında biliyor o yüzden ben eşime dedim burda en azından az kira veriyoruz kendimize birikim yapıp ev alır çıkarız şimdi başka yere gitsek daha fazla verecez kayinbabam.2 bin alıyor kira yapacak bişey yok canım kendi cocuklarini dusunmedikleri zaman biz mi dusunucez ben eşime diyorum ilerde ben cocuklwrima böyle olmam insan onlar için çalışıp çabalıyor zaten eşim 25 yaşına kadar çalıştı babasına verdi hakkı sadece yarım daire miydi daha küçük erkek çocukları var onları da evin içine katmış sanki onlar büyüyünce calismicaklarmıs gibi 
+1 oy
(17,884 puan) tarafından
Ben çıkardım hiçte bağları kopar diye üzülmezdim bağları sizin taviz vermenizle korunacaksa kopsun daha iyi 
+1 oy
(129,283 puan) tarafından
hayatinin hatasini yapiyosun
+1 oy
(1,024 puan) tarafından
Yani kalkıp durumları iyi olmasına rağmen oğlundan kira isteyen bir aile Lütfen olmasın sonuç ne olursa olsun insan evladına kıyamaz ama belliki eşin evlat değil basbaya ayrım yapiyolar yerinde olsam bu fırsatı kaçırmaz direk çıkardım o evden bağıda koparirdim ki ortada bir bağ yok zaten üzgünüm Uzak dur onlardan 
+1 oy
(4,173 puan) tarafından
Artık onlar ev sahibiniz bence gayet normal bir durum sende extra dert etme kendine.Esin bu durumu çözmeli sen değil rol çalma ilerde kötü olursun.Odemeler devam ararlarsa konuşursun yeterli bu kadar fazla gündem yapmaya gerek yok bence.
+1 oy
(2,577 puan) tarafından
Kiranizi verin mesafenizi koruyun. Yuz vermeyin abisi kimse sana hesap soruyor. Bu konuda esinin yaninda olmasi cok iyi. 
+1 oy
(51,324 puan) tarafından
bir kuruş vermem kiraya çıkarım baglari zaten ailesi koparmis zerre umrumda olmazdi 
(23 puan) tarafından
İlk tepkim öyleydi onlarla görüşmemek benim için daha iyi olurdu ama empati kurdum eşim ilerde nasıl hisseder ailesini özler mi diye. Beni durduran bu oldu işte.
(51,324 puan) tarafından
emin ol yine esini arayip görüşürlerdi sen zaten kötü olacağın kadar olmuşsun bundan sonra iyi olmaz onlarla aran
+1 oy
(2,049 puan) tarafından
Çok büyük hata etmişsin . Öyle davrananin evinde oturulur mu daha. Kira vermeyin bile deseler çıkar giderim kimsede umrumda olmaz. Anasının babasının düşünmediği aile bağını ben hiç düşünemem. Geçmiş olsun artık ne dersen susar kabullenirler diye daha çok üstünüze gelecekler.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 836 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sevic (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 118 göst.
2 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Heygidiheyy (138 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 232 göst.
+1 oy
5 cevap 73 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Su misali (227 puan) tarafından soruldu