+1 oy
462 göst.
Aile kategorisinde (4 puan) tarafından
Severek 5 yıl konuşup evlendik(böyle bir adam değildi o zaman) 4 yıllık evliyiz ama en başından beri eşim ne giydigimi beğendi ne yaptığımı ne gözünde taktir gördüm ne de güzel bir çift laf duydum bu süreçte 2 bebeğim oldu biri erken doğum oldu biri düşük öldüler şuan 33 haftalık hamileyim ve bebeğime çok ağır tanı konuldu kalple ilgili doğunca yaşamaz yaşasa tam çocuk olmaz çok ameliyat olacak riski çok yüksek 6 çocuktan 4 ü ölüyor ve bu konuda da benim yetersiz buldu cins.l ilişki dışında yaklaşmaz oldu ne günaydın var evde ne iyi geceler eskiden eline sağlık derdi o bile bitti son zamanlarda seni seviyorum demeyeli belki çok uzun zaman oldu ne yanına yakistirip hiçbir yere gitmiyoruz bile misafirliğe teyzelerimi yıllardır görmüyorum bile ve dün bu konuda yine yetersiz buldu yaşım daha 28 kendisi 30 ameliyathane doktoru günde en 8 9 tane vaka yapıyorlar ondan mı kaynaklı diyorum dönüyorum kendimi yetersiz olduğuma inanmaya başladım oysaki kimse sorsam ne güzel yemek yapar ne güzel hanım hanımcık ne kadar temiz düzenli derler ailemin onaylamadigi bir evlilikti kimseye dert de yanamiyorum muhendisim ama çalışmama da izin vermiyor 4 yıldır bı deliğe tikildim desem yeri var konuşuyoruz değişen bişey yok ben ağlama krizine girerim özür diler yemeğe çıkartır eve geliriz döner gotunu yatar bu böyle devam ederim bilmiyorum çok boguldum

17 Cevaplar

+3 oy
(17,264 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bazen naparsan yap olmuyor olmayanı da zorlamamak lazım. Çoğu kadın aslında mücevher iken anlamayan bir ah.makın eline düştüğü için kendini çakıl taşı zannediyor veya öyle değer görüyor ne yazık 
(4 puan) tarafından
Sanırım ozetim bu
-Reklam-
+2 oy
(1,032 puan) tarafından
Yani beynini kullanmak ıcın okumuş etmiş olmakta yetmiyor sanırım basiret baglanması dedikleri bu olsa gerek

Yavrum canım güzel kardesım tatlım olmuyorsa nıye zorluyorsun vermıyorsa Rabbim vardır bır bildiği değil mi? Böyle bir adam hak etmiyor zaten bebek falan buz dolabından hallice yemin ederım okurken cınlerım tepeme çıktı  hem belkı onun genetiğinde sorun var bunun ıcın eş suçlamakta nedir yahu? 

Meyve sebze yersen saglıklı olur, et balık yersen saglıksız gebelık olur gibi bır durum var da bız mı bilmiyoruz? Bu konuda sen ne yapabilirsin ki tamamen saçmalık 

Sevginin olmadıgı yere çocuk getirmeye calısma, tavsiyem kendın de durma kım ne derse desın geçen hayat senin mıs gibi mesleğin de var Allah aşkına gözünün önüne bak
(4 puan) tarafından
İlk zaman beni suçladı 1.5 yıl olmayınca gittik doktora sürekli ameliyat hanede radyasyon almaktan değerlerinde sorun vardı tedaviyle oldu 2.ci den sonra Genetik test yaptirdik bende pıhtılaşma çıktı bu hamileliğimde kan sulandirici kullanıyorum yaklaşık 30 haftadır

Ailem sahip çıkmaz değil bugün yine arkamda olurlar gocunan bı insan değilim markete girer yine çalışırım 2018 de mezun oldum iş tecrubem yok kimse çalıştırmaz beni diplomam boşa çıkmış gibi oldu ama yuva da yıkmak istemiyorum en çok zoruma giden 3 4 ay önce kavga esnasında hakkını helal etmedi yediğin içtiğin haram zıkkım olsun dedi o günden beri ne eve evim diyebiliyorum ne de yedigimin ictigimin tadı var
(1,032 puan) tarafından
O dedı dıye haram olmaz sen kendının farkında değilsin yazık gerçekten kendıne kötülük edıyorsun
O para kazanıyor dıye sen yatmıyorsun onu adam eden sensın evını yuva yapan sensın karısısın haram olamaz çünkü zaten sızın kazancınız herşey boş bır yere takılmıssın ve taıkılıyorsun genel olarak kendıne kıymet ver böyle bır adamın yanında saglıklı çocuk bışe yetiştirilmez özel bır çocuğun olsa asla olmaz anlayış sıfır kendını begenmıs egoıst parayı ben kazanıyorum benım param kafası ay cidden nerden tutsan elınde kalır yerınde olsam bunu kendıme yapmazdım
+1 oy
(1,788 puan) tarafından
Sen böyle birine neden art arta evlat vermeye çalıştın ki... Buna üzüldüm en çok.
(4 puan) tarafından
Diyorum ya aslında kendimi yetersiz hissettiğime inandığım için yada gerçekten ihtiyacım olduğunu düşündüğüm için bazen bende sorguluyorum bunu ama bilmiyorum boğuldum adete bu ara
+1 oy
(2,316 puan) tarafından
Esini kenara birak. Sen kendi degerinin farkında ol. Okumus meslegi elinde birisisin. Cocuk olmasa, dene olmuyorsa bosan derdim direk. Oturup esinle acik acik sekilde konusacaksin. Varliginla yoklugun birse bu evlilik boyle gitmez diyeceksin. Destek yerine kostek olacaksan olmaz dersin. Biraz anlayis gosteremiyorsa bu haldeyken, korunsaydiniz diyecem ama Allah in takdiri. Yani ilki erken gelmis, ikincisi vefat etmis, aeastirmadilar mi bunun altinda genetik bir sorun mu var diye. RABBIM YARDIMCIN OLSUN AMA KENDINI BIRAKMA. 
(4 puan) tarafından
Erken doğumum stresten oldu kendi yuzunden 2.ciden sonra genetik verdik bende pıhtılaşma çıktı (yine yetersiz gorulsemde) kan sulandırıcı kullaniyorum 30 haftadır falan işin kötü yanı hepsi tedaviyle hamile kaldım aşılamayla bilerek yaptım yani çocuğu suan o kadar çaresizim ki aileme gidemem kayınvalidem ilçede ona hiç gidemem ameliyatımı 1 hastane yapıyor başka yerde dogursam bile kabul etmiyorlar çocuğu çoğu şehirde ameliyatı yapan bile yok
(2,316 puan) tarafından
Rabbim evladini saglikla ve evinize huzurla getirsin. InsaAllah duzelir sorunlariniz ama bunun yolu acik acik konusmaktan geciyor ilk başta, hamilesin birde daha hassas olursun
+1 oy
(4,163 puan) tarafından
Bebeğinin hastalığı nedir canım benim de bebeğim ağır kalp hastalığı vardı 
(4 puan) tarafından
Hipoplastik sol kalp sendromu tanısı konuldu sağ gelişmiş solda damar yok kirli kan taşınıyor kalbe gelince kirli temiz karışıp birlikte pompalanıyor nitral kapakta da hareket yok sizin ne sorununuz yaşıyor mu
(4,163 puan) tarafından
Ben 3 yıl önce 6 aylık bebeğimi ağır kalp anomalisi ebstein anomalisi nedeniyle gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım. Kalp kapakçıklarında sıkıntı vardı kirli kan temiz kan birbirine karışıyordu hareketini de hissetmiyordum karnımda ölse haberim olmaz beni de zehirlenmiş doktorlar öyle söylemişti kaç hastane kaç doktor gezdim hepsi aynı şeyi söyleyince gebeliğimi sonlandırmak zorunda milyonda iki bebekte görülen nadir bir hastalıkmış o da bizi bulmuştu. Doğsaydı bile hep ameliyat hep ameliyat geçerdi hayatı ve ameliyat masasında kalkamazdı doktorlar öyle söylüyordu. Çok kötü süreçlerden geçtim yaşadım Rabbim düşmanının başına vermesin. Senin durumuna da çok üzüldüm seni çok iyi anlıyorum İnşallah bebeğin sağlıklı olur rabbim acısını göstermesin. Şimdi Allah'a çok şükür iki buçuk yaşında bir oğlum var ama o kaybettiğim oğlumu asla unutamıyorum evlat acısı çok zor hele böyle bir imtihan daha zor. Rabbim eşinle de huzur mutluluk versin inşallah yuvanıza canım
+1 oy
(7,598 puan) tarafından
Sorun sende değil eşinde öncelikle onun seni manipüle etmesine müsade etme. Şu an kendini düşünmek yerine karnındaki bebeğini düşün. Doğumdan sonra kilona kılık kıyafetine özen gösterirsin. Bunu eşin için değil kendin için yaparsın.  Tek çocuk yeter sana (eşine bu bile fazla)  mutlaka zamanı gelince mesleğini yapmaya başla sıradan bir meslek değil emek vermişsin güzel bir meslek iş bulursun. 
(4 puan) tarafından
Sorun şu ki doğar doğmaz yoğun bakıma alınacak anju ve 1 ameliyat olacak 3 ay sonra alabileceğim en erken hastanede yaşarsa eğer onda da makine ve cihazlara bağlı olacak evde de ve eminim ki eşim yine beni yetersiz bulacak  ailemin yanına gitsem bu süreç ne olacak nasıl ilerler bilmiyorum kayınvalideme gidemem ilçede yaşıyor çocuğumun ameliyatını yaşadığım şehirde 1 hastane yapıyor özel oda maddi gücüm yok zaten şu surecte
(7,598 puan) tarafından
Eşin doktor değil mi ben mi yanlış anladım. Çevresi vardır maddi gücü vardır ailelerde destek verir zaten birlikten kuvvet doğar
+1 oy
(3,912 puan) tarafından

Hayatta herseyin bir zamanı vardır hersey standartta herkes de ayni zaman da olacak diye birsey yok.Hayatin getirdiklerini büyük bir razilik ile kabul etmen ve önüne bakman gerekli.

Bitti dediğin yerden yeniden başlar hayat.Oncelikli tavsiyem  eşini merkeze koyma anlıyorum evin içinden tek iletişimin esin haliyle daha fazla beklenti içindesin.Ama yapma yapmamayı dene öğren.Yetersizlik hissinin sebebi eşini hayatında koyduğun yer yani sen kendini öyle hissediyorsun.Cunku o böyle davranırsa yanımda olursa ben yetersiz mutsuz hissetmem diye düşünüyorsun.ama yanılıyorsun tek ihtiyacın kaybettiğin kendini bulman.Bu bencil ol demek değil.Ama yaratılan her varlık gibi değerli olduğunu sevmeyi sevilmeyi saygı duyulmayi hakkettigini hatırlaman ve yaşadıklarından almak gereken dersleri kolaylıkla güzellikle almak istemeyi dilemen.

Daha 28 yaşında gencecik mühendis bir anne ,nasıl olur da  kendini kuyulara iter. Ne oldu senin rasyonel çıkarımlar yapan tarafına tutkularina .O okulu kimin için kazandın okududun eşi n bir mühendis almasaymis o zaman evde ne yapacakmış mühendisi.Karim muhendis ben doktorum demek icin mi almis.
Emeginden vazgeçmek hayatından vazgeçmek sebep karşı tarafın dürtü bozukluğu duygularını kontrol edememesi bu kadar basit bak kendine reva gördüğün hayatı esin sana sununca rahatsız oluyorsun.Ama aslında bu senin kararın neden vazgeçtin kendinden ne eşini suçla ne başkasını bundan sonra hayatını eline al.Onceliklerini belirle..
Evlat sahibi olmak mı,  eğer akış varsa kısmetinde varsa gelir seni bulur.Rizki veren Allah"tir ne demek biliyor musun maddi manevi her anlamada herseyde dilediğine dilediği kadar verir demek sakın unutma.Varsa vakti zamanı geldiğinde seni bulur.

Ne eksik ne fazla ne olman ne kadar olman gerekiyorsa o şekilde varsın bu hayatta.Olman gereken en iyi versiyonunla hayatta devam etmek de görevin.

(3,912 puan) tarafından
Birde yansıma yansıtma diye birsey var hayatta eşinin ağzından çıkan davranışlarına yansıyan hersey kendi ile alakalı ,yani kendinde olduğunu düşündüğü şeylerle baş edemediği için  sana yansıtıyor.

Esin sana gerizekali diyorsa emin ol gün içinde pek çok şeyi anlamlandiramiyor yafa çevresinde pek çok kişi ona böyle hissettirdiği için eve gelip evdekine bunu yansıtıyor sen gerizekalisin diyerek.Cunku evlilik en çabuk harcanan kurum güç gösterisinin stres atmanın en güvenli alanı (kari koca için) kolay harcanıyor sonra bir birlikte bir ömrün içine s.ciliyor.

Kendi yetersizlik acizlik duygusunu sana yansıtıyor anlaman gerken bu sende duygusal cokuntuden dolayı üstüne alıyor giyiyorsun bunu.
Toparlan kendine gel al karşına konuş yeteri kadar idare ettim de artık tahammül edemiyorum kendine ceki düzen ver. Senin durumları olayları yönetemeyen suçlu arayıp kendi ici de kendi i aklayip sonra birsey olmamış gibi yaşamaya çalışıyor olman beni rahatsız ediyor diyeceksin.Ben senin coplugun değilim kendi çöpünü temizlemeyi öğrenmelisin  kendi kendine basaramiyorsan destek al ,gelecek yıllarda önümüze bakalım diyeceksin.Bu sekilde hayat sürmez haklı haksız arayarak bu yola birlikte çıktık ya bu yolda devam edeceğiz adam akili yafa herkes önüne bakacak diyeceksin.
0 oy
(1,499 puan) tarafından
Aynı yasdayiz aynı yıllarda evlenmisiz iki bebeğim var ilk yıllarda çocuğum olmadigi için ailesinin baskısıyla boşan dahi dendi görünüyorum hicbiriyle wsim laf sokar onlar için ama Gali almam eşimi de onada ben mesafe koyarım yemeğini veririm nere giddin nerden geldin umrunda olmaz konuşmam ayrı yatıyorum 6 aydır değişmiyor bende mesafe koymaya karar verdim böyle yaparak kendi ruh sağlığını koruduğuna inanıyorum ✓
(4 puan) tarafından
Ne benim ailem ne onun ailesi tek kelime etmediler çocuk konusunda ama benim eşim sürekli yetsizim olarak görüyor her konuda yaptığım birşey asla taktir görmüyor asla teşekkürü yok evin içinde bı huzursuzluk hakim yabancı iki kişiyiz resmen yeri geldi yatağımı da ayırdım bı sonuca varamadım ki Allah evlatlarını sana bağışlasın bana da dua et yaşarsa belki bebeğim benimde tutancak bir dalım olur
(1,499 puan) tarafından
Rabbim kimseye yokluğunu gösterip evlat acısıyla sinamasin.bende onlarla akit geciriyorum tartismakdansa iki yabancı olmakdaha iyisaygiyi öğrenir mesafeli durursan ben öyle yapıyorum kendini yıpratma sende bak aynı yasdayiz ben daha zorlu yollardan gecdim...dirayetli ol yaranicamdiye sakın uğraşma
0 oy
(1,987 puan) tarafından
Üzgünsün ama söyleyeceğim. Bütün suç senin. Bu kadınlar niye bu kadar kendini degersizlestirip yerin altına sokar ki. Karşında ki kimki . Beni değersiz hissediriyor ne demek. Sen kendi değerinin farkında değilsen kimseden değer göremezsin. Sen sağlıklı çocuk doğursan o adam değişecek mi sanıyorsun. Bu seferde anneliğini beğenmeyecek. Zorlama zorlama hiç bir şeyi. Üniversite mezunu gencecik kadınsın. Mezun olduktan sonra kendini geliştirmek yerine bu hanzoya kul köle olmuşsun resmen. Yapma canım yapma. Hiç bir erkek bu kadar fedakarlığı hak etmez. Ortalıkta da yuva filan yok sadece kendini kandırıyorsun. Ben senden 10 yaş büyüğüm. Hayatta her zaman en çok kendine değer ver. Kendini sev. Kimse vazgeçilmez değil. Adam seni kaybetmekten korkmuyor sen adamı kaybetmekten korkuyorsun. 
0 oy
(3,823 puan) tarafından
Bencillik var bence kocanda  kendin için biseyler yap onu katmadan kendine değer göster .eğer boşanmak istemiyorsan .konuşarak bişey anlamiyolar hiç tartisma icine girip kendini yipratmaa .evliliği genel olarak erkekler zaten evliyiz yemek yapsın 

Çocuğa baksın 

Sesi çıkmasın modunda devam etsin dırdır olmasın istiyolar ..

Seninki okumuş geri kafalı 

Benimki cahill geri kafali
0 oy
(237 puan) tarafından
Ailen neden istemedi onu
0 oy
(4,965 puan) tarafından
Sana bir Uzm. Psikiyatrist Fatih Reşit Civelekoğlu yazıyorum. Onun videolarını izle,mutlaka değişeceksin.
0 oy
tarafından
Seni manipüle etmeye alışmiş hepsi klasik cümleler olacak ama adam ağır narsist kendi eksikliklerini seni ezerek kapattığını zannediyor 
0 oy
(1,598 puan) tarafından
Allah bebeğine şifa versin sağlık ile kucağına almayı nasip etsin. Bebeğin doğduktan sonra bu adama peygamberlik dahi verilse ona ikinci bir çocuğu asla yapma gördüğün gibi hak etmiyor eğer çocuğunuzu düşünmüş olsaydı hamile halinle bebeğinin annesine böyle davranmazdi ki zira kör olduğunu düşünmüyorum üzüldüğünün etkilendiğinin mutlaka farkında. İkincisi bebeğin biraz büyüdükten sonra seni terk etmesi pahasına olsa da işinin başına geç ne olursa olsun bu senin ilk hedefin olsun. Senin yıllarca emek verdiğin işinden bile edecek hakkı nereden buluyor kendinde. Bu seni bastırmaktir sindirmektir. Sen eşim demiş ailem demiş saymış sözünden çıkmamış işini bırakmışsin ama o da senin bu fedakârlığına öyle kötü bir karşılık vermiş ki aslında herşey ortada ama bazen dile getirmeye hatta gerçeği zihnimizde bile düşünmeye korkarız kacariz gerçeklerden. Neyse bundan sonra önüne bak sana nasıl davranıyorsa öyle davran kaybetme korkunu gösterme ki kullanamasın bunu. aslında emin ol o senin ne kadar iyi bir eş olduğunun gayet farkında ama aşağılık psikolojisi diyoruz ya tam da o bana göre ve yanıldığımı da düşünmüyorum. Allah yardımcın olsun canım kadın sakın hiç bir şeyden korkma lütfen 
0 oy
(950 puan) tarafından
Niye çalışmama izin vermiyor onu anlamadım. Kafan dagilirdi arkadaslarin olurdu eve katkin olurdu
0 oy
(337 puan) tarafından
İşine odaklan bence iş bul kendine çevren olur umursamazsın bu sefer de o senin peşinden koşar. Şu an eldeki ceptekisin
0 oy
(36 puan) tarafından
Valla canım coo zor bişey sevdigim adamin bu hale dönüşmesi rabbim evladini sag sağlım kucağına almayı nasip etsin inşallah. Herşey kader nasip 3kısmet wger çocuğun olursa onuda düşünerek karar ver amaa eger allah korusun yasamazsanbosan derim buyuk ihtimalle seni çocuklardan dolayi yetersiz görüyor yada hayatında başka biri var ama bu böyle gitmez sana ditim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 45 göst.
27 Kasım 2024 Aile kategorisinde Semras (3 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 105 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ftmaa (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 94 göst.

406,410 soru

12,186,413 cevap

36,691 kullanıcı