0 oy
101 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (434 puan) tarafından
kizlar kızımın geniz eri daha önce alınmıştı ameliyatla ve şuan yine tekrar etti ameliyat olsun istemiyorum artık lütfen çaresini bulan varsa yazabilir mi

5 Cevaplar

0 oy
(6,083 puan) tarafından
Udi hindi yağı iyi geliyor diyorlar bi araştır istersen 
(434 puan) tarafından
evt cnn duydum onu araştırıyorum dunden beri biraz korkuyorum da ama baya yapan var sanirim
(6,083 puan) tarafından
Yeğenimdede geniz eti var ama doktorlar ameliyat edicek kadar büyük değil demiş ablam araştırıyordu ordan biliyorum alıp denicem dedi. Birde sütü çok içiyorsa onu azalt veya tamamen kes sütte geniz etini büyütüyor
-Reklam-
0 oy
(4,178 puan) tarafından
Benim eşim 18 yaş sonrasi 1 kez aldırmış tekrar etmemiş valide yetişkin haliyle 3 kez aldırmış sonrasında tekrar olmamış.

Kızım 3.5 yaşında ekimde alıdirdik alerji kaynaklı olan kişilerde tekrarladigini söylemişti doktorumuz ,alerjisini kontrol.altinda tutarsanız tekrarlamaz demişti.Biz de alerjik  geniz eti buyumesi vardi.Toz akar alerjisi.
(434 puan) tarafından
allerji için ne yapıyorsunuz peki canim biz zaten allerji için çiğneme tableti fln kullanırken oldi ki abur çubuk sut kakao zaten hiç vermiyorz ona rağmen tekrarladi  sizin evde aldığınız önlemler var mi allerji icin
(4,178 puan) tarafından
Abur çubuk pek bilmez kızım arada puding yaparım yada  çikolata o da çok az.
Evde hava temizleyici var odasında
Perdelerini 1.5 2 ayda bir yıkarım hatta sade su ile tozu gitsin diye.
Haftada 2 nevresim değiştiririm.
Evde kurutma makinesi kullaniyoruz oda epey kıyafet tozu akarı pamuğu yünü tüyü topluyor.
Her gün bir yüz ev supururum goruneni alırım.
Streimar deniz suyu alerji için olandan sabah aksam kullanırım.
Burun etlerine fenerle bakarım;) konkalarda şişlik görürsem risenol sprey ve zyrtec şurup başlarım
Simdi kreşe başladı (3.5 yaş) yaptıklarıma rağmen okulda hastalaninca üst solunum yolu ardına alerji muhakkak yapışır zyrtec ve risenol hastalık geçince yafa ortalarında ilaçlarını eklerim.
Muhakkak yastıkta yatırırım (boğaz kulak enfeksiyonu önüne geçmek için kbb kesinlikle yastıkta yatacak biraz yüksek olacak diye tembihlemisti acayip etkili)
Evin nem dengesini %50 lerde tutmaya çalışırım sık havalandiririm evi 22-23 derecede tutmaya özen gösteririm
Bol su içmesi yönünde teşvik ederim
Pelus oyuncak seviyor var yani evde 15-20 günde bir yıkarım
Aklıma gelenleri yazdım karisik oldu ama idare et.
(4,178 puan) tarafından
Biz çiğneme tableti veremedik istemiyor bu arada.
(434 puan) tarafından
Canim benim gayet ayrıntılı yazmissin Cook cok teşekkür ederim bende abur çubur çikolata kakaao vs verniyorum ama okulda bazen yiyorlar yani kreste olduğu içim onun önüne gecemiyorum onun dışında toza vs bizde cok dikkat ediyoruz ama yatmadan önce bile havalandiriyirum evi hava temizleyici bende acıyorum  bilemedim neden tekrarladı udim yagi aldim bakalim onu deneyeceğim ins ise yarar
(4,178 puan) tarafından
O yağı duydum ama ben öyle şeyler pek kullanamıyorum evham yapıyorum.

Bir de ben 15 gündür ben sterimar alerji (alerjik rinit için) diye yeni bir sprey aldim sabah okul öncesi okuldan geldikten sonra gece yatarken sıkıyorum yeni başladım ama sanki o da etkili sözde deniz suyu ama faydalı kbb Dr sordum kullanmaya devam et dedi sende bir bak istersen. Normal olan değil ustunde alerji yazan
0 oy
(2,588 puan) tarafından
Süt ve sut urunleri kesmek oneriliyor bu durumda. 
0 oy
(1,659 puan) tarafından
Ravla markasinin udim yağı işe yarıyor epey rahatlatıyor inşallah size de şifa olur burnuna birkaç damla damlatiyorum 14 gün devam 14 gün ara vererek ya da 1 hafta kullanıp 1 hafta ara vererek bu şekilde kullanıyoruz süt ve süt ürünleri aburcubur ve kakao da kesilmesi gerekiyor
(1,659 puan) tarafından
Alerji tableti kullanmıyoruz canım ben sulandirmadan direkt her burun deliğine bir iki damla olarak kullandım 1 hafta kullanıp 1 hafta ara verdim. Biraz yakıyor ha bir de kıvamı çok sıvı ravlanınkinin o yüzden hızlıca damlat dökülmesin diye. Biz de etkili oldu elhamdülillah o yuzden artık kullanmıyorum çok tıkanırsa kullanıyorum çünkü udim yağının uzun vadeli kullanımda etkileri bilinmiyor o yüzden üst üste kullanmıyorum. Şimdi artık hastalanır gibi olunca ağızdan bir kaç damla kullanıyorum ya da geceleri tikaninca yine burnuna damlatıyorum düzenli hergun kullanmıyorum artık sadece gerektikce. Masallah gayet rahatız artık. Size de şifa olur inşallah canım benim. Dün ablamda aldı ogluna genizeti için.
(434 puan) tarafından
canim bugun qz önce geldi bizimde kargomuz valla bana umut oldun ya inşallah bizde de ise yarar bırakırız şu alerji ilaçlarını ya peki komple mi geçti yani geniz etiniz canim komple geçmesine cok şaşırdım masallah ins bizde de etkili olur
(1,659 puan) tarafından
Canım komple geçtiğini düşünmüyorum onun için doktora gitmek göstermek lazım ama gece horlamasi nefessiz kalması gibi durumlar ortadan kalktı rabbime bin şükür inşallah size de çok güzel şifa olur. 6 7 yaşına kadar büyüyor sonra gitgide küçülüyor ameliyat ettirmeyin diyorlar sen de bunu kullan gece odanın nemini yeterli seviyede tut süt ve süt ürünleri ile kakao aburcubur bunları kes inanıyorum rabbimin izniyle düzelir çünkü vücudun bağışıklık için savunma mekanizması geniz eti ve bademcikler bu yaşlarda bağışıklıkları düşük oldugu icin hastalanmamaları icin bu iki yerin buyumesi normalmiş çocuk bağışıklık kazandikca büyüdükçe kuculuyormus. 1 hafta kullan 1 hafta ara ver canım gozlemle inşallah şifa olur
(434 puan) tarafından
ayyy insallah canim insallah bizede sifa olur 5 yasunda benimki senjn minik kac yasinda birde horlamasi fln geçtiyse baya baya kuculmustur canim buarada instegramda bir cocuk doktoru vat az önce gördüm burun spreyinin yarısına kadar serum fizyolojik yarisina kadar da udi hindi yağı koyun oyle sikin diyor da sen direkt sıkınca çocuğun durdu mu benimki aglar gibime geliyor geniz yanınca ins rahatca yaptırır buarada bende kaako abur cubur sut vermiyorum ama kreste işte bazen tüketiyor orda yenek çıkıyor ya küçük olunca ne kadar yeme desem de yiyor orda birde odanın nemini nasil ayarliyirsun cnm
(1,659 puan) tarafından
Benimki 3 yaşını geçti bir kaç ay önce canım ben sulandirmadim sulandirinca yağ olduğu için içinde yeterli miktarda dağılmayabilir su ile yağın yoğunlukları farklı olduğu için. Çocuğum durmadı izin vermedi mecburen yanlis olduğunu bile bile uykudayken damlattim uyandı ağladı her seferinde ama mecburdum başka çarem olmadığı için. Seninki büyük insallah ikna eder de uyanikken damlatirsin canim. Odanın nemi için higrometre kullanıyoruz xiaomi markasının hem termometre hem higrometre olan minik bir cihazı var onu kullanıyoruz nem düşünce odaya kaynar su bırakabilirsin nem yükselince kaldırırsın mesela uyuduğu zaman yakınına bir yere koyabilirsin ya da petek üzerine su koyup nemi dengeleyebilirsin biz de nem cihazı var soğuk buhar makinesi onu açıyorum canım o şekilde dengelemeye çalışıyorum zaten cihaza bakarsın biz diyarbakirdayiz nem oranı düşük o yüzden ihtiyacımız oluyor ama nemli bir sehirdeyseniz cihaz olmadan da halledebilirsin ketılı ağzı açık bir şekilde odasında 5 dk çalıştır nem hemen yükselir bunu geceleri denersin uykudan önce ya da uyku esnasındayken yapar 5 dk sonra kapatır kaldirirsin çok geçmiş olsun Allah şifa versin yavrularimiza inşallah ❤️
0 oy
(4,178 puan) tarafından

image

bunu yeniç kullanmaya başladım bundan mi başka birsey mi bilmiyorum ama 15 gündür maşallah burun tıkanıklığı hirilti horlama  birsey yok bir dene istersen 

(16 puan) tarafından
Bunu kullanmadan önce horlama oluyor muydu günde kaç kez kaç fıs kullanıyorsun
(4,178 puan) tarafından
Horlama genelde burun tıkandığı zaman hep  oluyor 15 gündür sabah 1 er fis okuldan önce 08;30, okuldan gelince 1 er fis 16:30 akşam duş sonrası tam yatarken sıkıyorum 1 er puf.Normalde alerj ayları şuan tıkanır yani sık sık burnu 15 gündür sorunsuz geçiriyoruz düzene eklenen bir tek bu var ise yarıyor galiba. Bir dene istersen
(434 puan) tarafından
sizde geniz eri var miydi peki
(4,178 puan) tarafından
Ekim ayında ameliyat oldu dedim ya cnm yukarida ☺️
(16 puan) tarafından
Sağol canım

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 144 göst.
0 oy
9 cevap 175 göst.
0 oy