0 oy
100 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (14 puan) tarafından
Sma hastalığı sadece topuk kanıyla mı çıkıyor? Yoksa ilerleyen zamanlarda bir rahatsızlık görülüp doktor test falan yapınca mı belli oluyor? Bilenler bilgilendirirseniz mutlu olurum

4 Cevaplar

0 oy
(5,280 puan) tarafından
Topuk kanıyla ilerde gelişimi haretkeleriyle ortaya cikar sonra gen testi filan da yapılır 
-Reklam-
0 oy
(336 puan) tarafından
 evlenmeden önce tarama yapılıyor öyle teşhis ediliyor .
0 oy
(2 puan) tarafından
Sağlık ocagında SMA için kan testi bakılıyor 
0 oy
(992 puan) tarafından
İlk doğumumu şehir hastanesinde yaptım. Yanımdaki yatakta doğum yapan kadının bebeği sma hastasıymış. Daha anne karnından hareketleri yok denecek kadar azmış bebeğin. Yeni doğan bebeklerde eline parmağınızı koyunca hemen sıkar ve kendinize doğru çekerseniz kalkmaya çalışır. Ama o bebekte bunların hiçbiri yoktu. Hamur gibiydi. Zaten kadının abisininde sma hastası bebeği varmış. Akraba evliliği idiler ikiside. Doktorlar hemen şüphelenip test yaptılar yoğun bakıma almışlardı. Gerisini bilmiyorum apar topar gittiler ben çok üzülmüştüm çok etkilenmiştim. Daha sonra Instagram da bağış için kampanya başlattıklarını duydum. Neyse ki kampanyayı tamamlayıp ilacını alabilmişti

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 286 göst.
11 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Karcicegi (1,383 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 348 göst.
23 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 78 göst.
30 Mart 2024 Diğer kategorisinde Asabii (522 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 99 göst.
17 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu

409,701 soru

12,316,222 cevap

38,834 kullanıcı