+1 oy
314 göst.
Diğer kategorisinde (71 puan) tarafından
Şahsen eşim 17 milyara calisyor asla ve asla yetmiyor sizin eşlerimizin aldığı para yetiyormu size ve askeri ücret bence 30 olmalı hiç biseyde zam gelmemeli

22 Cevaplar

+4 oy
(9,916 puan) tarafından
Askeri değil asgarî ücret olacaktı bizde asgari ücretle geçiniyoruz yetmiyor tabiki. Bence 30 olmalj ama 25 bile olmiycak adım gibi eminim 
(71 puan) tarafından
Kız vala Rabbim yardımcımız olsun ve şimdiden herşeye zam gelmiş o yüzden eşim biran önce Türkiye'den kaçmak istiyor haklı olaraktan
(1,429 puan) tarafından
Asgari ücret max 23 olur kızlar benden de demesi 7-8 bin asla üstüne koymazlar olan yine bizlere oluyor
(2,201 puan) tarafından
Çok şükür öncelikle askeri değil diyen biri. Askeri demek askerle, askerlikle ilgili demek bir türlü anlatamıyorum :))
Tahminim %35 artış olacak. Devlet de önünü göremiyor her şey sarpa sardı. Suriye'nin durumu zaten karışık olan ekonomiyi iyice karıştırdı.
(9,916 puan) tarafından
Anlamadığım şey bize ne Suriye'den Suriye'nin anası mi bu ülke babası mi savaş bitti Esad rejimi bitti hepsini defetsinler artık belki biz Türkiye halkı nefes alırız. Kiralar düşer en azından. Kurtulamadik gittik bu suriyelilerden
(2,201 puan) tarafından
Canım denklem o kadar basit değil. Suriyeliler sence kendi kendine mi gidecek? Devlete maliyetleri olacak. Öte yandan devlet gitmelerini istiyor mu gerçekten? Oy deposu kendilerine. Öte yandan sınırlarda ne kadar karanlık iş varsa (kaçakçılık, uyuşturucu, silah ticareti, para aklama) hepsini mülteciler üzerinden sağlanıyor. Mafya devletiyiz, gönderirler mi sizce işine yarayacak adamları?
-Reklam-
+1 oy
(688 puan) tarafından
Bizimki yetiyor çok şükür, asgari ücret ile gecinebilene de helal olsun. Evim kira olmadığı hâlde hâlâ son model telefon alamıyorum mesela.
(71 puan) tarafından
Vala sokuyorum size yetiştiremiyorm diyor bnde çok para getiryon ya üstüne bide topla biraz dyorsun bana 2 çocuğum var artı 1 hafta sonrada doğum yapcam
(688 puan) tarafından
Ah canım keşke 3. Çocuk için biraz daha bekleseydin. Eşin de daha iyi bir işe girsin. Prim olan yere girsin. Ek ücret alsın. Öyle yan gelip yatmayla olmuyor maalesef
(71 puan) tarafından
Yok girmiyor başka işe sürekli tartışiyoruz oda Fransa'ya gidicem diyor seni burda gül gibi yasatcam diyor
(688 puan) tarafından
3 çocukla seni bırakıp gidecek mi? Bacım valla esin çok düşüncesiz .
(71 puan) tarafından
Gitcem diyor asla vazgeçmiyor
+1 oy
(691 puan) tarafından
Sadece kiram 16 bin asla gecinemezdim herşey çok pahalı çünkü bence en az 50 bin olmalı onunla bile idare olmaz bu devirde
+1 oy
(724 puan) tarafından
23 olur kesin 30 hayal bacım 21 23 arası gidip geliyorlar bakalım hayırlısı 
(71 puan) tarafından
25 olur inşallah
+1 oy
tarafından
Minimum 50 bin olmalı 
(2,201 puan) tarafından
Geçmiş fiyatlara bak bakalım asgari ücretle ekmek fiyatı nasıl oranla artmış :)
tarafından
Kira düzgün bir ev için 15-20 bin TL arası şu anda e okula giden iki çocuk olsa minimum 10 bin aylık masraf bunun hastanesi postanesi mutfak masrafı derken 50 bin anca neyin abartmasi şu enflasyonun gerektirdigi rakam şu an bu daha da artarsa o oranda asgari ücrette tabiki artmalı
(2,201 puan) tarafından
Canım ben 50 bin yeter demiyorum zaten, asgari ücret 50 de olsa hayat da o oranda pahalı olacağı için yine yetmez yine yetmez diyorum. Bizim aylık giderimiz 80 bin, asgari ücrete zam gelince gider de otomatik olacak 100 bin. Ne anladım o zaman ben zamdan. Bunu diyorum. Sorun burada asgari ücretin tutarı değil, hayat pahalılığı ve devletin bunun önüne geçememesi.
(7,264 puan) tarafından
Bizim burda millet un alıp ekmek yapıyorlar. Zamlanan ekmeği alan olmayınca doğru atıyor yada hayvani olana veriyorlar.
(71 puan) tarafından
He vala
+1 oy
tarafından
Asgarî ücret istediği kadar yükselsin herşeye zam yaptıkları sürece yetmez evim kira degl ama 3 çocuğun ihtiyaclari evin ihtiyacı bizim kendi ihtiycalrmiz evi yaptırırken kredi çekmstik onu ödüyoruz bı yandan az kaldı çok şükür borcda yetmiyor ya 
(71 puan) tarafından
Yetmiyor yetmiyor bacım çok zor
tarafından
Valla ya inşallah bu yıl bu kadar pahalı olmaz hc bsey neye nasl yetscez bilmiyorz valla Allah yardımcımız olsun ya
0 oy
(12,583 puan) tarafından
asgari ücret isterse 100 olsun, enflasyon düşmedikçe hiçbir şey değişmez. çünkü asgari ücrete zam geldiği gibi her şeye zam geliyor. işçi maaşını almadan zamlı ürün alıyor maalesef. enflasyon bugünkü değerinde kalsa en az 25 olmalı 
(71 puan) tarafından
Haklısın
0 oy
(3,927 puan) tarafından
30 olsada yetmez, enflasyon ortada ilk önce onun düşmesi gerekiyor. Daha asgari ücrette zam gelmeden market manav zam yapıyor. 30 yapmazlar maliye bakanına kalsa emin olun hiç zam yapmazlar. 21 25 arasında olabilir o da yetmez. 
(1,126 puan) tarafından
Bu ay 22 oduycicez kira inanan çok zorlanıyoruz borcumuz var sadce yemede eşim kısmıyor ama başka yerde birşey ilahki çıkıyor herşey ateş pahası
(3,927 puan) tarafından
Valla bende ne zaman gittim hatırlamıyorum ona vereceğim parayla başka şeyler alıyorum
(3,927 puan) tarafından
Evet mesela giyim en dandikleri 300 TL'den başlıyor. Değmez o paralari vermeye
(71 puan) tarafından
Aynn çorap ya pazardan 2 tanesi 25 tele ta
(3,927 puan) tarafından
Evet yaa bir de sağlam olsa dert değil.
0 oy
(10,302 puan) tarafından
25 i bile zor bulur ama asgarî ücrete zam gelince daha zamlı maaşları alamadan herşeye üst üste zamlar gelmeye başlayacak yine her yıl olduğu gibi. Eşimin maaşı asgari ücretin bir tık üstü ev kira da değil ama yinede yetmiyor öyle lüks bir yaşantımız da yok 
(71 puan) tarafından
Aynn oyle bacım zor zor
(161 puan) tarafından
22 veya 23 olur
0 oy
(8,661 puan) tarafından
25 olur diyom ben beli olmaz 24 olsa şükür derim yapacak bişey yok
0 oy
(2,168 puan) tarafından
Ah keşke 30 olsa ama taş patlasa 25 belki olur. Allah hepimize afiyetle gecinmeyi nasip etsin 
(71 puan) tarafından
Amin amin
0 oy
(3,440 puan) tarafından
Bence asgari ücret değil de diyanetin başındaki varya onun sermayesini millete bölseler bütün ülke doyar adam birde Allah diyip duruyor ahireti konuşuyor ama kendi dünya malından eksik kalmıyor birde demiş ki bir audi kullanıyorum onuda çok gördüler 
0 oy
(1,288 puan) tarafından
düne kadar 25bini gecmez diyodum simdi suriyelilerde gitti kesjn süpriz olcak 25ide gecer
0 oy
(3,246 puan) tarafından
Öyle bisey olmaz maalesef 

Zam oranı çok olsa bile herseye zaman gelecek
0 oy
(3,246 puan) tarafından
25 olmaz bence

Bu ortamda bu sartlarda çok zor
0 oy
(4,296 puan) tarafından

Asgari ücret 35 te olsa yine yetmeyecek bu akşam eşim marketteki çocukla konuşmuş yil başı zam listesi bile geldi abi demiş imkanın varsa stok yap demiş 

0 oy
(3,603 puan) tarafından
Ah be bacım asgari ucret artsa ne olur bu alım gücünde alım gücünün düşmesi lazım alım gücü yukseldikce asgari ücret 50 binde olsa bir işe yaramaz çünkü her şeye zam yapıyorlar fazlasıyla 
0 oy
(577 puan) tarafından
Canım benim milyar değil. BİN. 20 sene oldu. Öğrenin artık şunu. Askeri değil ASGARİ minimum demek yani. Asgari ücret 50 bin olsa da birşey değişmeyecek. Asgari ücret arttıkça işverenin maliyeti artacak. Herşeyin ücreti artacak. Daha mart olmadan alım gücün yine aynı seviyeye gelecek. Önemli olan devlet politikaları. Vergilendirme politikaları
0 oy
(6,892 puan) tarafından
Asgari ücretle çalışmıyoruz çok şükür bu sene eşim arkadasiyla ortak dükkan açtılarda bı tık rahatladık sayılır daha yeni düzen kuruluyo felan ama en az 35-40 dan başlamalı çok zor geçim ben kendime diyorum sadece aylık 10 bin markete gidiyo daha fatura vs yok çocukların ihtiyaçları yok birde kira olmuş olsa Rabbim herkesin yardımcısı olsun 
(7,264 puan) tarafından
Amin. Işte ben bu yüzden ikinciyi evimiz olduğunda kira yerine bebeğe harcarız diyerekten düşünmüyorum.
(6,892 puan) tarafından
İnşallah canım Rabbim gönlünüze göre versin bende istiyorum kendi evimz olsun şuan kayınvalidemlerle oturuyoruz kira vermeyelim diye
0 oy
(238 puan) tarafından
Gerçekten eslşin 17 bin mi alıyor canım nasıl yetsin kira mutfak fatura bencede 30 bin olmalı
(7,264 puan) tarafından
Ancak 30 olsa genede ucu ucuna denk gelir. Kira bozuyor her planı.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 646 göst.
20 Aralık 2018 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 686 göst.
12 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hirammm (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 718 göst.
15 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2cicek1bocekannesi (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 646 göst.
27 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Freedomm (5,153 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,611 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...