0 oy
812 göst.
Diğer kategorisinde (45 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
.....

39 Cevaplar

+10 oy
(2,250 puan) tarafından
Şaka mısınız? 33 yaşın nesi geç? İlk evlilik yaşı 30lara dayanmışken 33 mü geç? Yazıklar olsun annene de babana da. Senin de burada takılacağın şey yorgan falan olmamalı, ablana yapılan muamele olmalı... Ya sen olsaydın ablanın yerinde? Eşinle denk gelmeseniz sen de 33 yaşına kadar evlenmemiş olsaydın? İster miydin ablanınki gibi bir izdivaç? 

Yorgan kısmına hiç girmeyeceğim nereden tutsam elimde kalıyor. Şuraya ablanın durumu normalmiş de yorgan vermek anormalmiş gibi post açman çok üzücü.
(45 puan) tarafından
Normal olmadığını herkese verdiğim cevaplardan anlarsın canım ablam bir keresinde kendinden 10 yaş küçük birini sevdi yaş farkından dolayı da herkes karşı çıktı sonra bu adam çıkınca verdiler bende acele etmemelerini söyledim ama ablamin karari ben uyardım onu yapabilecek misin bu kadar çocukla dedim insanın kendi çocuğuna bile bazen tahammülü kalmıyor dedim ben bunları onunla konuştum canım gerisi onun kararı ne yapabilirim ki onlar kararını vermis
(2,250 puan) tarafından
Ne diyeyim bilemedim. Allah yardımcısı olsun
(45 puan) tarafından
Allah razı olsun canım
(1,642 puan) tarafından
Ablasına ne muammele yapılmış ben anlamadım. Burası muz cumhuriyeti değil 33 yaşındaki bir kadın istemiş ki evleniyor yani. Kim zorlayabilir 33 yaşında birini evlen diye. Zorlasalar bu yasa kadar bekar kalmaz 18inde evlenirdi. Annesinin de yaptığı yanlış ne diye ceyizlerini istiyor. Hele ki bir şey almamisken
-Reklam-
+6 oy
(4,308 puan) tarafından

Altı üstü 2 döşek nolcak kim ne hakla karışır ister dolap yaptiririm ister baza altina koyarım kimse karışamaz ve zor durumda olacak birşey göremedim 

Ama şuna takıldım ablan hiç evlenmemiş 3 çocuklu adamla neden amacım yargılamak değil ama bu kadar aceleci davranmaları tuhafima gitti 

(4,308 puan) tarafından
İnşallah pişman olmaz çokta yaşı yok yani 40.45 olsa tamm dersin belki ama başını yakmasa bari
(45 puan) tarafından
İnşallah yakmaz canım hani ben ona gerekni söyledim artık onun kararı
(129,628 puan) tarafından
yine büşüm yazmis yazmama herek kalmadi
(51,335 puan) tarafından
bende ona takildim bide acele ediyorsa erkek tarafi orda bir b.okluk vardir
(12,615 puan) tarafından
kızın yaşı mı geçiyor? tabi şimdi 18 yaşındaki kıza evda kalmış muamelesi yapıldığı için onu evde kalmış görüyorlar galiba
+3 oy
(4,748 puan) tarafından
Ay böbreğini istememiş niye abarttin bu kadar ablam için iki döşek vermişim çok değil ya  hiç kullanilmamis yorgan döşek   yardım amaçlı  verirler bizde durumu olmayana yardım etmek amaçlı  
(235 puan) tarafından
Hiç kullamadım yazmışsın postunda
(45 puan) tarafından
Evet çünkü doğru düzgün kullanmadım misafir geldiği zaman kullandım
(235 puan) tarafından
Valla söylediklerini çok tutarsız. Ablanın 3 çocuklu biriyle evlenmemesi gerektiğini herkes yazmış zaten o yüzden  tekrarlamıcam ama ablana evleniyor diye 2 yatak vermiceksen de kardeşim deme bir zahmet
(235 puan) tarafından
Ki muhtemelen annen seni zor durumda bırakıp ablana vermez ya eksik anlatıyosun ya annem evlat kayırıyo demeye çalışıyosun yada annen sen şimdi ver çeyizde bulunsun ben yazın sana yaparım demiştir
(1,062 puan) tarafından
Banada öyle geldı kullanılan bırseyı ıstıyorsa illa yerıne yapar şuan yetısmıyor dıye demiştir kadın bence
Ayrıca mısafır gelecekte yatacakta ohooo yani koltuklar da var bu evde illa kı kımı agırlayacaksın o kadar kalabalık
+2 oy
(400 puan) tarafından
Canım lütfen ama lütfen ablanla konus annenle konus bütün yatagımı döşeği mi vereyım ama bu acelecı olmaları normal değil inan bana ablan kotu şeyler yasar üç defa aynı durumu yasadık abılerımle acele olan evliliğin sonu üç beş ay sonra boşanma oluyor bence annen ve ablanla konus mutlaka bu kadar acele etmelerı gerçekten düşündürmeli sizleri
+2 oy
(5,040 puan) tarafından
Ay o değil ben ablana çok üzüldüm 33 gec bi yas değil 3 çocuklu adamla ne işi var. Bi de acele ediyorlar. İnşallah pişman olmaz. Ha döşege gelınce ben olsam veririm. 
+1 oy
(717 puan) tarafından
Burda çeyizden önce asıl sorulması gereken soru karşı taraf düğün için niye acele ediyor yangından mal mı kaçıyorlar
(717 puan) tarafından
Çocuklar adamda kalıyorsa bu bi ihtimal doğru olabilir ama bu kadar acele ediyorsa çocuklara bakıcı arıyorlar demektir cnm ne yap et ablanın başını yakmasına izin verme yoksa burdaki o acı postlardan biri ablan olabilir
(45 puan) tarafından
Haklısın valla canım Allah razı olsun
(717 puan) tarafından
İnşallah hayırlısıyla gerçekleri görür ablan
(7,720 puan) tarafından
Eşi tarafından aldatılan insan kimseye güven duymaz hayatı zindan eder hep bir acaba der neresinden baksan hata
(45 puan) tarafından
Dimi sürekli sıkar onu zaten öyle de demiş kuzenlerine numaranı vermiceksin demiş
+1 oy
(9,677 puan) tarafından
33 yaşında diye uc cocuklu evlenmıs adamla ne işi var canım? Kıymetini bilmez bi kere adam yaşamıs hayatını doymuştur herseye ablan daha yeni baslayacak hayatına. Cok sıkıntı çeker acele etmesin 
(45 puan) tarafından
Adam eşi tarafından aldatılmış diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum
(9,677 puan) tarafından
Al işte bir travma daha acıkca cocuklarına baktıracak birini arıyolar canım. Hıc cocuk gormemıs kadın elin uc cocuguna nasıl baksın ay evlenmıs olmak için evlenecek biri var ve bişey yapamıyoruz ne kotu
(45 puan) tarafından
Vallahi öyle canım annem ve teyzelerim sebep oldu
+1 oy
(2,588 puan) tarafından
Ceyiz filan degilde, ablanin yasi gecmis değil. Neden yasli ortada kalmis kadin muamelesi yapiliyor. 3 cocuk dile kolay, insaAllah anneleriyledir. Iki tarafada zor olur. Bence ablanla konus, bunis hic icimize sinmedi. 33 gayet normal bir yas
(45 puan) tarafından
Anneleri babalarını aldatmış diyorlar ve çocuk babada haftada sadece bir kere annelerini görüyorlar
(2,588 puan) tarafından
Ablani bakici aliyorlar. Ne yap et engel ol  vazgecmesin diye acele ediyorlar. Kizjn hayatini karartmayin.
(45 puan) tarafından
Yine arayacam onu canım
+1 oy
tarafından
Canım o değil de neden bekâr bir insana üç çocuklu biri büyük hata diyorum yani baya büyük bir hata hemde 
(45 puan) tarafından
Ayn öyle cnm gelde söyle
+1 oy
(17,916 puan) tarafından
İlla çeyizsiz olmuyorsa 33 yaşındaki kıza daha önce yapıp hazırlasa imiş hem yaşın geçiyor diye abuk sabuk bir evlilik yaptırıp hem de hiç bir hazırlık yapmaması çok saçma geldi bana. Ablanın üç çocuklu adamla evlenmesi de yorumsuzum döşek burda çok küçük bir ayrıntı olarak kalmış 
(45 puan) tarafından
O kadar haklısın ki inan ben çok konuştum lafı ağzıma tiktilar ben bu kadar acele etmelerine şaşırdım
+1 oy
(4,253 puan) tarafından
Sence bu hikayede onemli olan dosek mi? Ablan nasil 3 cocuklu bi adamla evleniyo hayret bi durum. Karsi tarafin acele etmeleri de adamin bebelerine bakici yetistirecekler heralde. Basli baslina dogru olmayan seyler. Annen dosekten once bu durumu sorgulayip pesine dussun.
(45 puan) tarafından
Annem bir an önce onu evlendirme derdinde maalesef
+1 oy
(19,498 puan) tarafından
33 yaş ve üzeri bir sürü bekar arkadaşım var. Ablam o adamla yaşı büyük diye evleniyorsa kendine yazık etmesin. Daha gençliğinin baharında. Sevmiyorsa hele hiic böyle biseye kalkismasin. Döşek konusuna gelirsek ben ablam için verirdim. N'olacak kullanmiyormussun da anladığım kadarıyla. 
(45 puan) tarafından
Kullanıyorum canım onun için dolap yaptrdim
+1 oy
(289 puan) tarafından
Valla acele olmamış ki ablan 33 yaşında annenin hazırlamış olması lazımdı ceyizde bu yatakların olması gerekiyorsa. Birde ablaniz daha genç neden evli çocuklu biriyle evleniyor,doğuda misiniz bilmiyrm orada geç kabul ediliyor genelde diye dedim
(45 puan) tarafından
Evet dogudayim canım maalesef burda evde kalınmış gözüyle bakılıyor
0 oy
(3,194 puan) tarafından
Kullandığım bir eşya değilse veririm ki verdim de abim evlenirken hiç dokunmadığım dantelli takımlar yorgan falan. Kardeş sonuçta elimizden ne geliyorsa yapılmalı
(45 puan) tarafından
Anladım canım ama kullanıyorum işte
(3,194 puan) tarafından
Hiç kullanmadım çeyizimi demişsin
(45 puan) tarafından
Evet çünkü bende yeni evli sayılırım canım misafir geldi mi kullandim
0 oy
(2,193 puan) tarafından
Evimde gereksiz konumundaysa verirdim dolap içi gene dolar kimseyede laf düşmez 
(45 puan) tarafından
Peki annen evlendikten sonra sana hiç bir şey yapmadysa hatta herşeyi senden beklediyse yumurtayı bile sana parayla sattiysa
(2,193 puan) tarafından
Buda anneme kalmış fazla içli dışlı olmam ama dediğim gibi evde boş boş duruyorsa verirdim benim bi yorganım boş duruyordu ve aşırı ağırdı kıl dokuluyordu kaynana bana yapmıştı aldım ona verdim ama wger ki kullandığın birseyse verme
(45 puan) tarafından
Kaynana mi verdin tekrar canım
(2,193 puan) tarafından
Evt cnm
(45 puan) tarafından
He anladım canım benim iyi yaptın
0 oy
(161 puan) tarafından
Vlla kuzum  çocuklara da bakacak ablan illaki yaşına uygun bekar vardır vlla ablam evlenemdinuzinn vermeyin çocuklu adama 
(45 puan) tarafından
Verdiler valla cnm
(161 puan) tarafından
İnanmıyorum ciidmisn üzüldüm yanlis anlma ablanin  sonu yaprak dökümü fikret gibi okur kaynana çocuklar saçma oluck ama
(45 puan) tarafından
Maalesef elimden bir şey gelmiyo
(161 puan) tarafından
Ama kötü durum ablan niye tepki vermedi ben olsam kaçarım şikayet ederim bide
0 oy
(1,062 puan) tarafından
33 gayet normal bır yaş

Hiç evlenmmemiş kız 3 cocugun sorumlulugunu nasıl alacak? Eleştiri üzerine eleştiri alacak çevreden beğenmeyecekler yarın bırde kendı çocuğu olunca 4 cocuk nasıl baş edecek 

Adam belkı de çocuk bıle istemeyecek zaten 3 tane var ortada 

Ablanla evlenme ve acele etme sebebi de emınım çocuklara baktırmak bır an önce duzenı olsun dıye eve kadın arıyor resmen

Çok yazık gerçekten sıze de ailenıze de kızdım ne o öyle evde kalmıs yası gecmıs muamelesı yaparak bu duruma girmesine izin veriyorsunuz onların degıl sizin istediğiniz olmalı 3 çocuklu ve evlilik yapmıs olan o taraf ılk evlılıgını yapacak olan bu taraf

Evlenıp ayrılmak çocuğun olması vs suç degıl yanlıs anlasılmak istemem ama bu durumda acele ediyorlar yok onlar böyle ıstıyorlar vs söz konusu bıle olmamalı ısteyemezler arkadaşım bekleyecekler hava kötuyse yazı beklesın

Yorgana yastıga gelınce boş şeyler benım ıcın ıhtıyacım yıksa verırdım varsa da anne kullanıyorum ben onları boşta kullanmadıgım yok derdım alınacak bırsey yok
(45 puan) tarafından
Ayn canım çok haklısın anneme dedim ki anne acele etmesinler kaç ay nişanda kalsın diye annemin bana dediği sen öyle yapıyorsun Nisan mi atılsın he bu ablam da istedi onunla evlenmeyi ablamı bekar biri de istedi boyunu ve uzaklığı sorun etti
(1,062 puan) tarafından
Afedersin ama köpek gibi pişman olacak ablan yazık gerçekten kendıne yapıyor keşke hıc evlenmeseydım dıyecek
(45 puan) tarafından
İnşallah öyle demez de mutlu olur çünkü elimden bişey gelmiyo
0 oy
(4,068 puan) tarafından
2. Çocuğu düşünemiyorum ben aklım kesmiyor, ablanız elin 3 çocuğuna nasıl bakacak? Kendi çocuklarımıza tahammülümüz olmuyor bazen, ablanız ileri git dese üvey anne değil mi diyecekler. Ablanızla güzelce konuşun, iyi düşünsün kii düşünecek bir şey yok bu evlilik yürümez tabii anneniz evlensin diye dört gözle bekliyorsa ablanız mutsuz olduğunda o eve gelmemek için her şeye göz yummazsa 
(45 puan) tarafından
Ablam ailesinden yana çok şikayetci zaten bu yuzddn bile kabul etmiş olabilir
0 oy
(3,229 puan) tarafından
Annen ablan 33 yasina gelene kadar yapsaymis iki dosek koysaymis kenara yaptigi ayip verip vermemek sana kalmis 
(45 puan) tarafından
Dimi canım valla haklısın
0 oy
(7,720 puan) tarafından
Ablanla konuş ve bu evlilik vazgecir. Onun hayatı deme. 33 yaşlı mı sanki dul mu ortalıkta mı kalmış 3 çocuklu adamla ne işi var. Çok yanlış bir karar. Hangi devirde yaşıyor bunlar hiç mi akıllarını kullanmıyorlar? Yatak döşek önemli değil eşyaya değer vermem ben ama ablamın böyle bir evlilik yapmasına asla müsade etmezdim. Yanlış anlama soruyorum merak ettigimden ablan aklı başında olgun biri mi yoksa biraz yarım akıllı mı? Benim halam pek olgun değildi aklı kıttı ama buna rağmen bekar gönlüne göre istedi 37 yaşında evlendi.
(45 puan) tarafından
Valla canım hayatına bir çocuk girdi ondan SONRA hiç sağlıkli kararlar veremedi

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 202 göst.
14 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hicrannn (1,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 553 göst.
28 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Seldaekinci (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
47 cevap 1,151 göst.
+1 oy
40 cevap 829 göst.
2 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zehrabnm (121 puan) tarafından soruldu

408,414 soru

12,270,548 cevap

37,578 kullanıcı

Kategoriler

...