+1 oy
140 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (54 puan) tarafından
Ya kızlar artık bunalım geçiriyorum cidden 4 buçuk yaşında kızım ama acayip bizi yoruyor sürekli ama sürekli oyun oynamak istiyor ama kendi başına oynamak istemiyor sürekli bizi darlıyor sürekli babası çok yoğun iste çalışıyor eve gelip dinlenmek istyo ama izin vermiyo eşim kapıdan girer girmez baba top oynayalım oynamadığı zaman defalarca ağlayarak darlayarak zorla yaptırıyor eşim gönlü nü kırmıyo oynuyo ama zorla yorgun yorgun sonra evde yemek yemiyo yaptığım hiçbir yemeği yemiyo başkasının evine gidince sofraya mutfağa saldryo konuşuyorum anlatyorum ama anlamıyo sözümü hiç dinlemiyo sürekli birşeyler yapmak istiyo sürekli yaramazlık halinde konuşma bağırma kendi kendine bağırıyor konuşuyor susmuyor hiç kafamızı şişiyor resmen gün içinde ayrı öyle babannesine gidince amcasının odasına saldryo bekar amcası odaya almadığı zaman bağırıyor çığlık atyor eşyalara zarar veriyor ben usandm ana okuluna gidiyor yinede düzelmedi ya ben napcam artık  bıktırdı beni çünkü sürekli anne bak ben napyorum diyo birde onu söylememi istyo mesela oyuncağı elinin arasına koymuş anne ben napyorum diyo bende diyorum eline oyuncak koymussun diyorum tekrar tekrar soruyo bıktım artık ya

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Pedagoga götürün 
(5,162 puan) tarafından
Niye götürecek ki?
tarafından
Pedagog demek sadece çocuğun psikolojik olarak rahatsızlığı değil ailenin de çocuğa karşı yanlış tutum ve  davranışlarını farketmeye yardımcı olması demek . Bu çocuk neden hırçın kendini neden ispat etmeye çalışıyor sürekli ben de varım ilgi bende olsun ben de bir bireyim diye kabul görmek istiyor istediğim her şeyi yapabilirim diye yaşıyor bir pedagog aileyi çocuğun doktora kendini  ifade edişinden tutumundan ne olduğunu anlar ve yönlendirerek bunların cevaplarını bulur en azından aile de ona göre yönlendirip bu davranışları aza indirir rahat eder .
(54 puan) tarafından
Evet haklısın canım kendini ispat etmek istiyor bende varım banada bakın bende buradayım demek istiyor ama bunu yaramazlık la gösteriyor sadece neden öyle yapıyor burada bizimle alakası mı varmı yokmu anlayamıyorum
tarafından
Bir uzmanla konuşmak daha faydalı olur sizin için çocukların kendini ispat etme çabası gayet normal bir davranış ama bu aşırı davranışların önüne geçmek lazım çocuğu anlamak lazım
(54 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(5,162 puan) tarafından
Eeee bu hepimizin çocuğu değil mi?  Hepimizinki böyle yani
0 oy
(487 puan) tarafından
Canım Allah kolaylık versin , aslında söylediğin şeyler bir çok çocukta var ama kızının önceden alışılmış davranışları gibi geldi . Küçük değil söyleneni anlayabilir . Birde başkasının evine gidince sofraya mutfağa saldırması önüne geçilmemis 1.5 -2 yaş davranışları. Ev adabı misafirlik adabı gibi . Bir çocuk mesela evde ne yaparsa yapsın başkasının evinde bunu yapmanın utanılacak cekinilecek  bişey olduğunu bilmesi gerekir.

(1-1.5-2 yaşlarında sürekli aynı şekilde hayır burası bizim evimiz değil bu yaptığını yapamazsın burda yasak bu çok ayıp başkasının eşyasına böyle yapılmaz diye anlatilirsa o davranış pekisir . 1 günlük iş değil)

Sürekli sana bişey sorması seni konuşturmaya çalışması da senden beklediği ilginin boyutunu gösteriyor. Kaliteli bir 1-2 saat geçirseniz belkide bütün gün sizin pesinizi bırakır . Köklü değişiklikler tavsiye ederim. 
0 oy
(826 puan) tarafından
Benim kızımda 4.5 yaşında aynıymış yaslari Allah bizlerin yardımcısı olsun ama bı uzmandan yardım alabilirsiniz bence benim kızımda saldırganlık demeyelimde sinir ve inat var bağırıyor kendini sıkıyor sinirlenince kafasını dağıtıyorum o an ama iyi değil tabi yaptığı 
0 oy
(10,828 puan) tarafından
Valla 5 yaşında kızım benim ki de bağırma huyu vs var ama "sevgim azaldı" diye bir cümle nasıl kurabiliyorsunuz onu anlamıyorum gerçekten..

Her anne yaşıyordur bu tarz durumları ama bi annenin ne olursa olsun yavrusuna sevgisi azalmaz.. azalıyorsa yanlış giden bişeyler vardır.. okulda nasıl peki kızınz?

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 80 göst.
0 oy
5 cevap 238 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde bkulbilge (670 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 159 göst.
0 oy
1 cevap 117 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Bla Bla bla (486 puan) tarafından soruldu

Kategoriler