0 oy
404 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,077 puan) tarafından
36 günlük bebeğim var. Desteksizlikten çok yoruldum. Her şeye koşmaktan mahvoldum. Eşim ilk başlarda yardım ediyordu ama şimdi yanına yaklaşıyor. Ona çok sinirliyim. Çok anlayışsız oldu artık. Dün gece bebeğimin gaz sancısı vardı neredeyse hiç uyumadık gündüz de aynı şekilde. Geldi bebeğe duş aldırdık. Unuttum ben de duşa girdim. Pubg oynarken sesinden uyanmış bana sesleniyor gel uyandı diye. Bir de kendi uyandı sesim kapalıydı diyor. Açıktı ben bile duyuyordum. 

Emzirme yeni geçtim ben acıktım dedi. Kendisi hala oyunda. Oyun oynayacağına gidip bir şeyler hazırlayıp yemeyi düşünmüyor. Her şeyi benden bekliyor. 

Ev temiz değilmiş. Her şeyin farkındayım yapamıyorum bebeği tek bırakamıyorum. 

Ne onun ailesinden destek aldım ne de kendi ailemden. Çok yoruldum artık. Bu 36 gün içinde çok tartıştık neymiş hep ağlıyor muşum beni ağlayarak güçsüz görmek istemiyormuş. Söylediği şeylere kırılıyorum. 

Lohusasın abartıyorsun demeyin. Bu konuda sonuna kadar haklıyım. Annesi evime akrabalarını doluşturur. Hizmet bekler. 

Kardeşleri yemeğe gelir benden yemek beklerler. 

Görümcelerim çarşıya çıkınca gelir kendilerine bir. Şeyley hszırlsyıp yerler mutfağı savaş alanına çevirip öylece giderler. Yiyip içmeleri sorun etmem asla ama biraz anlayış bekliyorum sadece. 

Bazı şeyler  için çok pişmanım kaçarak hayatımı mahvettim. Değdi mi asla değmedi. Ben önceden çok neşe dolu bir kızdım. Şimdi asık suratlı biri oldum. 

Sadece içimi dökmek istedim artık. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Eşime anlatmaya kalksam suçlu olarak hep beni çıkarır. Ailesi ona göre melek çünki. 

24 Cevaplar

+4 oy
(12,867 puan) tarafından
bir kadın lohusalıkta yaşadığı hiçbir şeyi unutmuyor. hem iyi olanı hem kötü olanı. eşine resti çekmen lazım. daha dur, bu bebek büyüyecek daha çok ilgi isteyecek daha çok oyun isteyecek. evi b. k götürecek. şu saat olmuş hala ortalığı toplamaya çalışıyorum.

sana tek tavsiyem, evi temizleyeceğim, kpcaya yaranacağım diye bebeğini bir kenara bırakma. eli ayağı tutmuyor mu beyefendinin kalksın iki yumurta kırsın, hiçbir şey yoksa evde. bi de o çocuğu tek başına yapmadın. al eline ver gazını çıkartsın, altını değiştirmeyi öğrensin, pış pış yaparak uyutsun. aman erkektir anlamaz deme, 1-2 derken öğrenir. 
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Gectigim yollardsn geciyosun InsaAllah sonun brnimkine benzemez 
(1,713 puan) tarafından
Niye kız senin sonunda ne var
tarafından
Cok fena patladim ben en son esime resti cektim bosancam dedim Allahtan esim pes etmedi ikna etti beni
+1 oy
(339 puan) tarafından
Ben anlatmaya kalksam sayfa yetmez ama anlıyorum seni.benimde ilk bebeğimde herşey burnumdan geldi.

Kısa bi özet geçim hastaneden eve aç uykusuz geldim annemler yoktu.bi odada 2 bebek 6 kişi yattık.görümcemler bebeği.eve ilk geldiğimizde düzgün bi yemek bile yoktu.önüme ufak bi kasede yayla çorbası koydular başkada vermediler.daha çok olay yasadım üzüntüden sütüm kesildi.sonra değmeyeceğini anladım.bırak kim ne derse desin bu süreçte kendine ve bebeğine bak gerisi kapı dışarı 

Yoksa olan sana olur 
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Nolursa olsun eş tarafından kimseye birseyini anlatma bende geçdim o yollardan istersen ben hep buralardayım üstelik benim iki bebeğim var
(1,077 puan) tarafından
Anlatmıyorum asla. Annem ile konuşuyorum oraya gideceğiz Ocak'ta annem gelemiyor hayvanlarımız var onlara bakıyor emanet edecek kimsemiz yok. Kaynanam siz gitmeyin annen gelsin diyor. Elime de bu gün siz gidin diyor. Çok ikiyüzlüler eşime dedim annen bana böyle böyle dedi. Kötü niyetinden dememiştir o dedi ( annem izmir'de biz diyarbakır :(
(1,794 puan) tarafından
Şimdi ne desen o öyle demek istememisdir dererkekler böyle
0 oy
(7,655 puan) tarafından

Yanında olsam sarılırım sana . Normal bu yaşadığın şeyler. Bnmde  başıma geldi. Gelip geçici durum 

(1,077 puan) tarafından
Omzunda ağlayacak hiç kimsem yok. Tek dayanağım bebeğim oldu.
0 oy
(656 puan) tarafından

Esini nasıl alıstırırsan öyle gidecek...2 tane küçük cocugum var biri tüp bebek çalışıyorum. Ewde oldugumuzda al şunları basımdan...bak suna..aglıyor..defolun gidin odaya...sanki bana zimmetli cocuklar...

Allah yardımcın olsun 
(1,713 puan) tarafından
Sonra da kendisine baba der. Yazıklar olsun deyip suratına tükürmek lazım ama bir şeyden anlayacaklarini sanmiyorum
(1,077 puan) tarafından
Kıymet bilmez
0 oy
(75 puan) tarafından
Vala üçüncü dogurcam eşim daha bana bir bardak kaldırmamıs karıma bı bardak su vereyim dememisim hep tek başıma yaptım kavgada ediyorum gene tam diyor asla yardım etmez
(75 puan) tarafından
Aynen öyle bacım malasef akillanmazlar anca söylenip söylenip yerimde otryom
(1,070 puan) tarafından
Ah tuğçe sana hamıleyım dedıgınde ılkınde ilgilenmedi nıye ıkıncı demiştim atlattık o dönemleri vs demiştin kızmıstın bana bak sımdı ne dıyorsun degısmez demıstım ınanmamıstın çok üzülüyorum gerçekten kendınıze yapıyorsunuz adam olmamış yanı bellı nıye zorluyorsunuz yazık günah ikinıze de tavsıyem bağlatın doğumda
(1,077 puan) tarafından
Benimki yaptığı her iyi bsşıms kadar.
(1,713 puan) tarafından
Bağlamazlar yaşım genç çünkü. Çocuğuna karşı değişti. Çok daha ilgili bir baba ama başka sorunlar çıktı ortaya. Dert bitmiyor.
(1,070 puan) tarafından
Dert bız insanlar için kuzum bitmez bıtmez Allah eşlerınıze merhamet, aranıza muhabbet versın ne dıyeyim ıslah etsın kurban olduğum
0 oy
(81 puan) tarafından
Benzerlerini yaşadım canım. Depremden üç gün önce doğum yaptım neler çektim neler. Seni çok iyi anlıyorum ama inan bana hepsi geçiyor. Allah o eşinide ıslah etsin inşallah. Benimki çocuğun herşeyiyle ilgilenirdi ama zehir eder burnumdan getirirdi 
(1,077 puan) tarafından
Amin csnım. Allah yardımcımız olsun
0 oy
(1,310 puan) tarafından
tınlama boşver sagligina dikkat et sirf o yemek yicek temiz evde oturcak diye kendini mahfetme Alllah korusun seni bebegini inşalllah zaman cabucak gecerde atlatirsin bu zor gunleri
(1,077 puan) tarafından
Yapmıyorum artık saldım. Sütüm kesildi onun yüzünded
0 oy
(5,082 puan) tarafından
Ahh ah ilk bebegımde böyleydı durum ve ben hıc bıseyın farkında değildim herseye kendım yeetısıyodum ta ki ıkıncı olup hıc bıseye yetısemeyınce anladım esımın ne kadar duauncesız olsugunu. Malsefe bazı erkeklwrın ıcınde yok. İnsanda bıraz merhamet olur dusunce olur hos benımkı en azından ekmrk arası bsıey yapar yer. Ama görumcelerıne söyke en azından yedıklerını toplasımkae yanı yıyıpnıcecek samımıyetınız varsa kızlar orayı bı halledın kalmasn öyle de. Sabret yani 3 4 aykık olsun vırrazcıık daha rahatkarsın gazını falanr ahat cıkarır
(1,077 puan) tarafından
Benimki sanki bunu büyütmüş gibi 2. Bebeği istiyor. Beni delirtiyor
0 oy
tarafından
Pupg oynayanlari alican bu mahsenlere kapatican
(1,077 puan) tarafından
Keşke yapılabilseydi
0 oy
(7,773 puan) tarafından
Ahh aynı ben akşam kahvaltı yaptığımı bilirim. Ne zor günlerdi. Geçmeyecek sanıyordum şimdi 2 buçuk yaşında... Canım bu hataları bende yaptım geldiler yediler gittiler dağıttılar gittiler. Bir söyle baktım uzaktan kendime neyim ben kimim diye sorguladım. O gün herşey değişti. Evimde yiyen yakınlarıma kirliler makineye dedim. Yeri geldi yemek yok dedim. Eşime şunu şunu yap dedim. Bana asla ben acıktım bana şunu bunu ver diyemedi herkese bir cevabım oldu. Yani pskolojim bozulmuştu artık uyku sıfırdı sinirli öfkeli biri olmuştum. Misafir kabul etmiyordum falan. Bu şekilde kendimi daha az yıpratmaya başladım. 3 ayın sonunda da normale dönmeye başlamıştık.  Yine uyku yoktu ama en azından bebeğim sürekli ağlamıyordu. 
(7,773 puan) tarafından
Hele bir de ben bu haldeyken eşim oyun oynayacak yemin ederim sıcardim ağzına. Ne oyunu yani eve kirli diyor oturmuş oyun oynuyor.
(1,077 puan) tarafından
Yanında bebek ağlıyor umrunda değil arada emziğüni ağzına veriyor. İnsan kucapına alır. O zaman susuyor zaten kızımız. Her şeyi söylüyorum ama dedikleri şey yengem bizi evde istemiyor oluyor.
(7,773 puan) tarafından
Zararıniz olursa elbet istemem de sende. Bir de sizin arkanizi mı temizleyeyim de. Yani aslında bunları eşinin demesi lazım ama en başta köstek olan kendisi. Sen şimdi sabah ilk iş kendine çeki düzen ver eşine de görevler ver alıştırma pişman olursun.
0 oy
(2,408 puan) tarafından
En önemlisi şu an canını sıkma bebeğine kendine odaklan kolay değil ama bunu yapmalısın çünkü zararı bitek senle bebeğine oluyor bana da kimse destek olmadı kaynanam bana bakmaya diye geldi ama doğumun ikinci günü ayaklandim yemek yapmaya başladım yoksa açlıktan ölecektim gurbete gelin geldim çocuğu bırakıp bir su içecek afedersin tuvalete gidecek fırsatım bile olmuyordu yorgunluktan artık oturup ağlıyordum geçmeyecek sanıyordum ama geçiyor şimdi oğlum 14 aylık tek başıma o günleri atlattım. Rabbim yardımcın olsun kardeşim inşallah hepsi geçecek eşini de şimdiden alıştır çocuğa bakmayı gazını çıkarmayı öğret yoksa öyle devam ediyorlar.
(1,077 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim. Her şeyi biliyor önceden kardeşlerine bakmış. Onlarla daha çok ilgilenmiştir hala da öyledir
0 oy
(11,917 puan) tarafından
Canım bak.oncelikle çok haklısın .eşine ailesi ile ilgili konusma.evet zor ama ama bu senin yararına olur.ne yazı ki ufacık bebeyle herşey olmuyor kocan da bunu bilecek
(1,077 puan) tarafından
Keşke anlasa
0 oy
(1,713 puan) tarafından
Ah ah seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri yaşadım. Eşim evde ve çalışmıyordu o halde bana yardım etmedi. 

Doğumdan sonra eşler arasında iki farklı durum gözlenir. Ya daha fazla aşık olurlar ya da birbirlerinden iyice koparlar. 

Eşin sana karşı bu şekilde davranırken zaten mutlu bir kadın olamazsın. Evdeki her işi yapıp çocuk bakıp bir de yemek bekleyemez senden. 

Gerçekten yazık bizim gibi kadınlara. Madem böyle davranacak bu erkekler yapmasınlar çocuk. Yani evlat sahibi olmak bakıp büyütmek kolay değil.
(1,077 puan) tarafından
Bu yüzünü bana hiç göstermedi. Doğumdan sonra iyice koptu
0 oy
tarafından

Seninle sarılıp dertlesesim geldi :(bebegimden sonra bende bazen pisman oluyorum .. yaşım azdi gerek yoktu bu kadar erken bebege diye .senin de yasin az 

(1,077 puan) tarafından
Çok ihtiyacım var :(
tarafından
Yaz canim ozelden
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Daha bismillah 1 ay olmuş ne misafir agırlaması ne kadar ayıp yıyıp ıcıp bırakıp gitmek nedir 

Şunu asla unutma madem öyle de kötüsün böyle de kötü kendını yıpratma baştan kötü ol koy tavrını kavgaysa kavga alttan almak sadece senı yaralar bazı kavgalar edilmeli ki sorunlar çözüm bulsun.. 

Seni güçlü görmek istiyorum lafını da yeme bunun açılımı şu (kendi ısını kendın gör, benden beklentın olmasın, düzenim bozulmasın) tamamen sana gaz verıp yapmaya çalıştığı bu 

Ben güçsüzüm de geç otur elleme bırseye yapacak mecbur sende insansın mecbur hissetme kendını hiçbir şeye öncelik kendı psikolojin ve bebegin gerisi boş
(1,077 puan) tarafından
Çok haklısın
0 oy
tarafından
Bi laf vat benim kız 6 yaşında onu büyüttüm gel bide bana sor sabahlara kadar ayağımda sallardim. Herkes aynı şeyi yaşadı emin ol sabret 
(1,077 puan) tarafından
Ömrüm sabretmekle geçti. Sarhoş bir babaya şimdi de bir eşe. Rabbimin bir bildiği vardır
0 oy
(862 puan) tarafından
Benmki de aynı tırnağın varsa başını kası biraz kendne bırak kendine iş cikar
0 oy
(3,425 puan) tarafından
Ben iki kızımda da yaşadım merak etme 

Hayatim zehir oldu 

Ilkinde zaten hiç biseyi bilmiyordum kimseden destek yardım hiç bisey görmedim 

İkincide de aynı oldu 

Çocuklarım büyüyor eşimden hala zerre destek yok
(1,077 puan) tarafından
Aşlah yardımcımız olsun