0 oy
82 göst.
Diğer kategorisinde (318 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba oğlum tam 10 aylık doğduğu günden beri problemlerimiz vardı sürekli ağlayan bir bebekti kucakta zıplaya zıplaya yatıştırmayla salıncakta hamakta öyle öyle 10 ayı devirdik  ara ara ağlamalarımız devam ediyor elbette ancak eskisi kadar zor değil şuan tek sıkıntımız uyku gibi 15 dakika uyuyabiliyor gündüz gece ise her yarım saatte bir uyanıyor uykusu var ancak ya dalamıyor ya uyuyamıyor anlayamıyoruz kendi yaşıtlarına göre gelişimi geride hiç uyumadan saatlerce ağlardı yemesi içmesi güzel bunlarda bir sıkıntı yok çocuk doktoru uykusu için çocuk psikiyatri görmeli dedi gittik ancak 2 yaş altında bebeklere ilaç veremiyoruz evet ciddi bir problem ancak iyi bir çocuk nörolojisi görmeli dedi. Bebek uyku ve beslenmeyle büyür dedi haklı ama uyumuyor her yolu deniyoruz bay bay night aldık uykuya geçişini biraz olsun sağladı ama bir yerde oda etki etmedi artık kendimden geçtim o uyusun dinlensin her bebek gibi. Bu konuda çocuk nörolojisinden destek alan oldu mu İnternette araştırma yaptım biraz ama genellikle beyin sıkıntısı ve algısı olmayan bebeklere bakılıyor diye okudum 3 aylıkken döndü ismine bakıyor 6 aylık emekledi 6 kelimeden fazla cümlesi var kısası çocuk nörolojisi derdimize çare olur mu bu durumla karşılaşan arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum 

5 Cevaplar

+1 oy
(4,308 puan) tarafından

1 nöroloji ye yonlendirilmissiniz zaten burda götürmeyin derseler goturmeyecekmisiniz 

2 bay bay damla 10 aylık bebeğe verilmez 

3 gelişimi geride olan 10 aylık bebek cümle kurabiliyor sa gelişimi nasıl geride oluyor 

4 nöroloji ye muayene olmaktan zarar gelmez keşke diye ileride kendinizi suclamazsiniz birşey çıkarsa 

(4,308 puan) tarafından
Rabbimin izniyle içini ferah tut temiz cikar benim oğlum 3 buçuk yaşında bak hayla ayaktayız 10 gibi uyudu 11 buçuktu uyandı bida sabah 8 9 gibi uyur uykuyu sevmeyen bebek sevmiyor götürmedigim yer kalmadi
(318 puan) tarafından
İnşallah canım uyumayı sevmeyen çocuk sevmez ancak uykusu var dalmak istiyor dalamıyor gece kaç kez uyandığını sayamıyorum kucağıma alıyorum gözü kapalı ağlıyor umarım faydasını görürüz teşekkür ediyorum yorum için
(4,308 puan) tarafından
Benimkide ayni cnm kirizlere giriyor ama yok uyuyamıyor geçen geçe üstteki bile aradı çocuğun birşeyimi  var hastaneye gitmek isterseniz eşim götürsün diye
(318 puan) tarafından
Çok zor anne içinde Allah yardımcın olsun canım
(4,308 puan) tarafından
Amin inşallah cnm Allah razı olsun rabbim hepimizin yardımcısı olsun
-Reklam-
0 oy
(1,333 puan) tarafından
Bu konuyla alakalı bir bilgim yok ama bende kızımda çok uyku problemi yaşıyorum 10 dk 20 dklık uykuyla tüm gün ayakta kalıyor gece de bir kalkıyor bir yatıyor sanırım bende bir nörolojiye götüreceğim ama ablamın kızından bildiğim kadarıyla Bi eeg bakılır gibime geliyor ona göre bir yol izlerler ysni faydasını görürsünüz 
(1,333 puan) tarafından
Nöroloji uyku sorununu ve gelişim sürecini sizin için daha kolay hale getirecektir eminim bazen biz anneler bile derman olamıyoruz çocuklarımıza inşallah herşey yoluna girer sizde rahatlarsınız
(318 puan) tarafından
Umarım öyle olur canım teşekkür ediyorum size de kolaylıklar diliyorum sağlıkla huzurla büyüsünler inşallah
(1,333 puan) tarafından
Amin inşallah duacınızım ne kadar faydası olur bilmesemde sizin için dua edeceğim
(318 puan) tarafından
Allah razı olsun canım bende size dua edeceğim
(1,333 puan) tarafından
Sizden de Allah  razı olsun
0 oy
(740 puan) tarafından

image

bay bay night damlanın zaten bir etkisi yok ki boşuna bebek için oldukça zararlı bir kombo ürün veriyorsunuz. Uyku sürenizi uzatmayacaktir. Nörolojici en azından beyin dalgalarinı ölçer bir anomali varsa saptar, gelişimi vs konularinda ışık tutar size. Ayi küçük olduğu için düzeni sağlamak gerekir. Ben sizin yerinizde olsam önce bir uyku eğitimi alırım. Kucakta zıplayarak çocuk uyumaz zaten ki bayılıyor öyle uyumuyor yani

(318 puan) tarafından
Canım damlayı doktorunuzun önerisiyle aldık ama dediğin gibi pek faydası olmadı uyku eğitimi çok düşündüm ama kendi kendine uyuyamayan bebeklere uygulanıyor daha çok diye biliyorum yanlışta biliyor olabilirim uyku arkadaşı aldık faydası olmadı oyuncak veya tvye bakan bir bebekte değil onu oyalamak çok zor uykusu helsin diye her yolu denedik neredeyse banyo loş ışık masaj gibi ama faydası olmadı
(740 puan) tarafından
Yok hayır hiç uyumayan bebeklere de uygulanıyor. Bir danismanla görüşün online olarak isterseniz benim arkadaşım uyku danışmanı ama online vermiyor hastanede çalışıyor yeni doğancı. Eğitimini almıştı şuan uyguluyor evlere gidip. Veriyolsr yani. Önce online dene. Nörolojici de eeg çeker beyin dalgalarını kontrol eder. Belki uyaran vs varsa sorun olabiliyor nörolojik olarakta bir takip edin
(318 puan) tarafından
Nörolojiye gideceğim canım faydası olmazsa uyku eğitimi içinde destek alırım. Dediğiniz gibi online değilde evde anneye destek vererek eğitim veren olursa çok daha iyi olur diye düşünüyorum umarım çözümü bulurum çok teşekkür ediyorum yorum ve bilgi için
(740 puan) tarafından
İnşallah canım sağlıkla büyüsün
0 oy
(2,432 puan) tarafından
Gidip gösterebilirsiniz içiniz rahat eder ama bazı çocuk uykuyu sevmiyor, benim kızım ne bir aylıkken ne üç aylıkken ne on aylıkken bana iki saat uyku uyutmazdi, şimdi hâlâ sevmiyor 2 yaşında 12 saat uykusuz kaldığı çok oluyor , bebekkende uyumamasina rağmen gelişimi çok iyiydi, şu anda masallah zekası çok iyi ama uykuyu sevmiyor biz bunu kabullendik, yani demem o ki içinizi rahatlatmak için gidin ama böyle bebeklerde olabiliyor 
(318 puan) tarafından
Bir şekilde alıştım canım uykusuzluğa ama uykuyu geçtim kendisinin uykusu var gözlerini oluyor ağlıyor haliyle sürekli kucak istiyor bir il yapamıyorum 3 yaşına girecek oğlum var ona vakit ayıramıyorum o 1 saat uyusa dünyanın işini yaparım inanki kucağımda yemek yapıyorum o kucağmdayken diğer oğlumu kucakladığım çok oldu artık sırt ve boyun ağrılarım arttı kendi iyi olsun istiyorum yemesi iyi olmasına rağmen kilo almıyor gelişimi o yüzden biraz geride
(2,432 puan) tarafından
Gelişimi için götür canım bu genel muayene yapsınlar, uyku içinde dediğim gibi 14 15 ay gece iki saat uyursam ohh derdim, gündüz hiç uyumazdi zaten
(318 puan) tarafından
Bakalım götüreceğim canım teşekkür ediyorum
0 oy
(1,178 puan) tarafından
Benim oğlumda çok aglak şuan bile gören bir iç çekiyor ilkde uykuda bu kdr zorlanmamistm düzelmedi gitti ama benimki uykusuzluk ağlamak olunca pek iştah yok emmeyi bırakırdida ben çok sabrettim zıplayarak bıle emzrdim şükür bugünlere ağlamaktan göbek deliği kanıyordu ilk doğduğunda birşey diyemicem ama anlamadm nasıl cümle kuruyor 
(318 puan) tarafından
Benimde ilk zamanlar ağlamaktan 1 hafta emebildş sadece 1 ay göğsümü sağanak verdim sonra sinir stresten kesildi sütüm alerjik bir bebek dendi raporlu mama verildi kilo gelişimi olmayınca çok kez mama değiştirildi uykusuzlukla bir şekilde mücadele ede ede alıştım denebilir kahve içiyorum bol bol bazen kucağımdayken daldığım oluyor zor ama geçiyor o uyusun dinlensin istiyorum cümle derken ikili cümle değil canım anne baba dede nene gel teyze hala gibi sözcükleri var abisi çiş diye diye oda çiş diyor bunları demek istedim
(1,178 puan) tarafından
İyi maşallah gene bıle İlk oğlumda demezdi şimdiki yeni on aylık dan gün alıyor öyle birşey demiyor hiç ağu falan daha  uyku bizde öyle artık büyük oğlum anne kalk diye bağırıyor kardesnn aglamasina bazen duymaz oluyorum tükendim galıba yanında yatmaya başladım yat kalk kötü oluyorum yataktan düşürdüm 2 defa uyumuşum
(318 puan) tarafından
Öyle durumlarda onunla yatmandaha mantıklı canım benim 3 yaşına girecek oğlum var kendi yatağında yatıyor ama 10 aylık oğlum doğduğundan beri yer yatağında yatıyoruz düzenli ve saatli bir uykumuz yok sizde yer yatağında yanınızda yatırın risk almayın bence

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 64 göst.
3 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Emine S (17,243 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 82 göst.
0 oy
4 cevap 114 göst.
4 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Yusufcan (130 puan) tarafından soruldu

408,402 soru

12,270,148 cevap

37,572 kullanıcı