0 oy
227 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
Yeniden bi bebek sahibi olmaktan korkuyor musunuz. Uykusuzluk yeniden sil baştan. Hele bide erkek çocuğu daha yaramaz oluyor. Yapabilir miyim diye düşündüğünüz oluyor mu hiç. İkinci çocuk çok zor diyorlar aralarında 5 yaş olacak bide sınava hazırlanıyorum iki çocukla nasıl olacaksa

16 Cevaplar

+2 oy
(2,588 puan) tarafından
Bu ara herkesin canı ikinci cocuk cekiyor galiba :) bende cevaplari bekleyim
-Reklam-
+2 oy
(882 puan) tarafından
ikizlerimin üstüne yeniden tüp bebek denedim kısmetse bugün sonucu öğrenicem. inşallah vardır. olursa 3.ye atılmış olacağım. hiç korkmuyorum
(1,114 puan) tarafından
Aynen canım birde benim 9 yıllık sigortam var hani imkanlar el verirse çocuklar okula başlarsa tekrardan başlayıp sigortamı doldurmak istiyorum malum emekli maaşları ortada
(882 puan) tarafından
ben direk işe geliyorum ;)
(1,114 puan) tarafından
3 çocukla maaş bağlanmalı, :))
(882 puan) tarafından
öyle olsa tabi daha çok hoşuma giderdi :) şimdilik hala 2 de kısmetse 3 olacak inşallah
(1,114 puan) tarafından
Gördüm canım sevindim
+1 oy
(717 puan) tarafından
Şu erkek çocugu yaramaz olur kız çocugu uslu olur olayına kesinlikle inanmıyorum benim oğlum var 19 aylık atak dönemleri hariç tek bi kere sorun çıkartmadı bana kuzenimin 3 kızı var evlerden ırak erkek çocuğundan beterler düz duvara tırmanıyorlar evde kırılmadık eşya kalmadı 4 sene içinde biraz yetiştirilme tarzı birazda çocugun benliğiyle alakalı yaramazlık olayları... Ben 2.çocuk şuan göze alamam bebeğim henüz küçük onun hakkını gaspedemem ama 3 4 sene sonra düşünüyorum benide en çok düşündüren şey yeniden uykusuzluk vs tahammül edebilir miyim yapabilir miyim sanırım yaşamadan bilemeyecez
0 oy
(7,450 puan) tarafından

Pespese olursa daha da zor . 2 cocuga bakmak yetmek gerçekten zor . 

0 oy
(2,586 puan) tarafından
Tabiki de endişelerim var ama kızımın bu hayatta tek olmasını istemem ben tek çocuk olarak büyüdüm en büyük eksikliğim kardeşti diyebilirim hâlâ diyorum keşke bı ablam kardeşim olsaymş diye etrafımda gördükçe kendimi yalnız hissediyorum. Şuan hamileyim aralarında dört yaş olucak kızım beni yoran bı bebek hiç olmadı sakın uysal yemesi uyuması düzenli. Rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah ne gelirse Rabbimden ama kız olsun çok istiyorum birbirlerine yoldaş olsunlar istiyorum. Geçen yıl bende sınava hazırlandım iyi bı puan aldım bu ay tercih yapıcam inşallah olurda atanırsam bı dört ay kadar çalışıp doğum iznine sonrasında da iki yıl ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum. Tabikide iki çocukla biraz daha zor olabilir ders ama kadınların isteyipte yapamayacağı şey yoktur diyorum 
tarafından
Bende kız çok istiyorum ama sağlıklı olsun Allahım ne verirse
0 oy
(2,244 puan) tarafından

Aşko ben erken menopoz durumum olmasına rağmen korktum yapamadım :D Göze alamıyorum bazı şeyleri tekrar etmeyi. Öte yandan fiziksel ve maddi bazı koşullar dur bakalım diyor :D Velhasıl olan enerji ve imkanı oğluşuma ayırdım. 

0 oy
(1,853 puan) tarafından
Sınava hazırlanıyorsan canım önce onu halletsen?  Benim iki oğlum var . 26 ay ve 2 aylık. Büyük oğlum yedi içti yattı yani gaz sancısı bile olmadı. Hiç aglamadi. 2 yılda toplasan 2 3 kere anca hasta oldu. Asla huysuz bir çocuk değil. Küçük oğlum daha doğar doğmaz ameliyathaneyi yıktı geçti. Her şeye ağlıyor kucakci ve gaz bombası. Tam zıtlar. Ne olacağı belli olmaz o yüzden. Ama ben olsam önce sınav işini hallederim. 2 çocuk ev falan yetisemiyor insan. 2.yi yaparsan 3 4 sene sınav işini unut bence 
0 oy
(2,565 puan) tarafından
Kızım daha küçük 2 yaşında ama hiçbir zaman isteyemeyecek gibi hissediyorum. Tekrar o sürece girmek çok zor geliyor. Heleki kızım çok zor büyüyor, o yüzden de, ikincide böyle zor olursa korkusu var
0 oy
(210 puan) tarafından
Ayyy kim demiş erkek çocuğu daha yaramaz olur diye ya çocuk çocuktur benim kızımda çok yaramaz ablamın 2 oğlu var gayet uslular 
0 oy
(134 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Oglum ocak 28 de 3 yasına girecek insallah Nisan ayında ise fogumum var ve bu cocuktan cocuga deyişen bir durum söyle bir özet gecim oglum kendi halinde uykusu geldimi genelinden belli yastını alır uyur hiç yaramaz deyil. Uslu ve herkezin sasırdıgı bir durum. Açıkçası cocugum uslu ve kendi halinde oturur gezer zıplar. Hiç zorlanmadık büyütürken.  Gelen misafirin bile cok hısuna giden bunun gibi vocugum olsa 20tane cocuk dogururum diyen var.   Ve tüm cocuklar bu ne bunun adı ne diye sorarken benim oglum sormadı dinleyerek ve gözlemlemek öğrendi. Simdi kardesini oglumuz artık abi olmaya hazır oldu için yaptık. Hergün karnımı sever öper seni çok özledim bebek kardesim der . Anne bunda te kardesim yesin der. Ama dogum yaptımda nasıl bir durumla karşılaşırız bilemiyorum. Suan 
0 oy
(5,986 puan) tarafından
aklinin ucundan bile gecirme dertsiz basina neden dert arayasin ki bile bile
0 oy
(1,012 puan) tarafından
Ben 3. Yü istiyorum okulum bitsin yazsa nasipse planlıyorum. 
0 oy
(33 puan) tarafından

image

eşimin işten gelmesini iple çekiyorum oğlum kızını oyaladığı zaman iyiki diyorum bunalttığı zaman keşke arslarında19 ay var birazcık zorlanıyorum çok çocuk isteyen ben iflas bayrağını çektim ha bide insanlaeın bunaltması da var ilk başta ara verme beraber büyür diyenler doğduktan sonra yardımcı olmadıkları gibi birde fırçalıyolar keşke bekleseydin bla bla bla yani zor sorumluluğun iki katı oluyo herşeye yetişecem derken hiçbişeye yetişemiyorsun 

Ay içimi döktüm sana da ha bu soruyu bekliyormuşum uzun oldu biraz sory

(1,783 puan) tarafından
4 aylik
(33 puan) tarafından
Benimki de 3. Ayına girecek
(1,783 puan) tarafından
Büyüğün yaşında varmi
(33 puan) tarafından
Büyüğüm 21 aylık bebiş valım 1 buçuk yaşında
(1,783 puan) tarafından
İkisinde erkekmi
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Korkarken hamile olduğumu soleyince o oda başıma yıkıldı sanmıştım gurbetde elimde 4 aylık bebeğim vardı...şükür bugüne isyan etdim başlarda ama bunda da bir hayır aradım teselliyi kendi kendime verdim . bugünlere geldim..
0 oy
tarafından

Kızım 3yaşında ve ikinci çocuğu çoook istiyoruz korunmayı bıraktım bakalım ne olucak:)

0 oy
(9,677 puan) tarafından
Bu düşünce aklında var ise eninde sonunda yaradan da verirse bebek olur canım. Yaşın kaç bilmiyorum ama vakitlice yap çekeceğini çek çıkar ortaya. Ben 30 da ilki 35 de 2.5 ay önce ikinci kızı doğurdum. Şimdilik iyi gidiyor şükür. Eve kapanmayın işleri dert etmeyin bu süreçte gerisi kolay oluyor. Basa elbette saracaksın yapacak bişey yok ama bu bir dönem diyeceksin devam edeceksin 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 111 göst.
0 oy
11 cevap 540 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ayferdnz16 (345 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
0 oy
21 cevap 403 göst.

408,403 soru

12,270,170 cevap