0 oy
62 göst.
Diğer kategorisinde (2,393 puan) tarafından
Dün pazara gittik eşim ben oglum kenarda kucsu vardı gördü herkesin içinde bende kus istiyorum dedi oglum eşimde ne dediysem alcam dedi ya ben cidden istemiyordum beslemek ama oğlan anne nolur nolur diyince eşimle baktım tartiscaz tamam al dedim sorum şu bu ****** nasil evcillestirilir yazık ya korkuyorda üzülüyorum evde biraz serbest bıraktım nefes nefese kaldi ****** nasil ele gelir bu ya

2 Cevaplar

0 oy
(3,117 puan) tarafından
Öncelikle sevmeniz lazım. Muhabbet kuşu büyük ihtimalle... onlar çok akıllı olur sevildiğini yada istenilmediğini bilir .istenmediği evde hem mutsuz olur yada en kısa sürede ölür

Erkekse evcilleşir dişiyse biraz zor .kafese elinizi uzatın içine yem koyun ama hergün yapın avucunuzn içine alırsanız size zor güvenir.. elinize gelmesini bekleyin kafesin içinde

Bide çok erken salmışınız eve daha 1 hafta alışması gerekiyordu. Şuan ishaldir zaten ilk gittiği ortamda genelde stresten ishal olurlar
(2,393 puan) tarafından
Tamam cnm yapcam dediğini
-Reklam-
0 oy
(2,857 puan) tarafından
İlk alınan kus mümkün olduğunca rahatsız edilmez zaten eve kafese yeni ortama adapte olurken yeterince zorlanıyor. Göz hizasında bir yere koyup çok rahatsız edilmeden 1 hafta kadar yerine alistirmanız lazım.

Hemen ele almak dışarıda serbest bırakmak ya da sürekli kafesinin çok yakınına geçip tedirginlik verecek hareketler yapmak yanlış oluyor. H******daha çok korkuyor bu sefer alışma ihtimali de ortadan kalkıyor neredeyse. Zamanla jucuk kucuk adımlar atarak 3 5 ayda ancak aşırı evcil bir hale getirebilirsiniz bence. Yavru mu yetişkin mi o da önemli mesela

Dışı ya da erkek olması da çok önemli. Eğer erişkin ve dışı bir kuşsa bazen ne yapsan da alistiramiyorsun. Ama yavru ve erkekse çok daha kolay oluyor süreç 2 3 hafta içinde parmağa falan gelecek kadar alişmış olabiliyor 
(2,393 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum cnm saol dediklerini yapmaya calisacam

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 85 göst.
0 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
4 cevap 128 göst.
0 oy
9 cevap 140 göst.

409,789 soru