0 oy
176 göst.
önce Diğer kategorisinde (601 puan) tarafından

Kızlar iki oğlum var biri 3 diğeri 1yaşında 3 yaşındaki oğlumun bu aralar görümcemin oğlundan öğrendiği yanlış bi durumu var görümcemin oğlu 5yaşında bir de 3 yaşında kızı var tek yaşıt kuzenleri bunlar 5 yaşındaki oğlan bize geldiğinde sürekli oğlumun oyuncaklarından götürüyor ağlayıp kendini yerlere atarak annesi uyarsın diye bişey demedim son zamanlarda düzeltti çocuk o hareketini fakat işin kötü tarafı benim oğlum ondan öğrendi ve hee gittiğimiz yerden bişey almak istiyor eve getirmek istiyor başından beri net olarak tavrımı koydum hayır bu eşya buranın eve götüremeyiz diye ağlasa bile izin vermedim vermiyorum çok akraba gezintisi yapan bir aile değiliz anane babaanne hala dışında geri kalan hepsi bekar zaten anne baba evindeler bugün akşam kaynanamlardaydık görümcemin oğlu kaynanamın evinde oyuncak unutmuş oğlumun da ne zamandır istediği bi oyuncaktı alacak vakit bulamadık tutturdu bunu götürecem diye hayır o kuzenin oyuncağı götüremezsin dedim anne bana vermiş buraya koymuş diye kılıf uyduruyor sı.pa :) hayır sana bırakmamış burda unutmuş gelince alacak dedim gayet güzel bi diyolog kuruyoruz neyse 10.15 dk sonra tekrar dedi götürecem diye hayır dedim 3.5 kere devam etti götürcem mevzusu her seferinde hayır dedim kaynanam en son götürsün nolacak dedi oğlum o sözden yüz bulup bu sefer daha çok ısrar etmeye başladı sonra odadan çıktım antre bölümündeyim kaynanam fısıldama şeklinde oğluma götür götür senin olsun anneni dinleme boşver dedi ya sabır çektim sonra oğlum bi yanıma gelir misin diyip mutfağa götürdüm ve durumu anlattım sen benim sözümü dinlemelisin bunu götüremeyiz yanlış bişey bu dedim tamam annecim dedi öptü çıktık sonra oyuncağı götürüp masanın üzerine koydu kaynanam hala daha ısrar ediyor götür oğlum götür diye dayanamadım artık anne bak böyle yapma sonra bi yere gidince her şeyi eve getirmek istiyor dedim siz nereye gidiyorsunuz ki getirsin çocuk ya dedi anne markete gitsek markette abuk subuk şeyleri eve götürelim diyor oyun parkına gitsek oynayıp bırakacağı oyuncağı eve getirmek istiyor geçen dayımlara baş sağlığı için gittik torunları olduğu için oyuncak vardı evlerinde onu götürecem diye tutturdu dedim aman nolacak çocuk dedi öyle değil işte biz utanıyoruz ve uğraşıyoruz ben uyarıyorum sen tersini yapıyorsun yapma dedim bu arada eşim odadayken hayır götüremezsin diyinxe bişey diyemedi eşim çıkınca laf sokmaya çalışıyor güya giderken yine uyladı oğlum götürmeyecek misin oyuncağı diye bir de sadece bu konu da değil her konu da öyle bir kaç kere sen anneni boşver dinleme dediğini duydum benim duymadığımı zannederek söyledi çocuğa asla yanlış gönderip bakması için emanet etmem zaten ama kafamı çok karıştırıyor bu sözleri neden benim sözümü dinlememesini istiyor çocuğun aklına yerleşiyor ister istemez söylendiğimiz her cümle gerçekten bıktım artık bu durumdan ilk oğlum doğduğundan beri zaten kıskanıyordu ama gerçek anlamda kıskanıyordu geliyordu mesela gidene kadar bana vermiyordu hatta bir kere görümcem kızını bıraktı oğlumla aynı Yaşta gün var aralarında görümcem kaynanama bıraktı bizde oradaydık küçüklerdi tabi o zaman  görümcemin kızı ağladı kaynanam bana sen kıza bak ben oğlana bakayım dedi şok oldum yani oğlumu bana vermedi görümcemin kızını verdi dediğim gibi doğduğundan beri ilk oğlumu hep kıskanıyordu geçti sandım bu aralar ama duyduğum bir kaç şey geçmediğini düşündürdü bana ikinci oğlum bana aşırı düşkün olduğu için ona yapamıyor bensiz asla durmuyor ama ilk oğluma sürekli bi anneni dinleme boşver kelimesi kuruyor ya çok rahatsızım ne yapmam gerek bu durum da 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (123 puan) tarafından
Çok uzun ya okumaya erindim ama galiba kaynanan evladına müdahale ediyor etsin sonuçta seninle yaşıyor sen büyütüyorsun sen öğretiyorsun fazla takılma bence
önce (601 puan) tarafından
Ya öyle de canım sürekli bi anneni dinleme sözü kuruyor benim duymadığımı sanarak rahatsız oluyorum ister istemez bu yaşta söylediğimiz her kelimd her cümle aklına yer ediyor yanlış bir davranışını düzeltmeye çalışıyorum ama müdahale ediyor
Ama işte sen kaynanana söyleyeceksin Sen niye benim çocuğum ile arama giriyorsun niye Vallahi dediğim gibi çok uzundu hepsini okuyamadım böyle kesik kesik okudum tek anladım bu Sen kendin yetiştiriyorsun kendin büyütüyorsun saygıyı senin yanında öğrenecek büyüklerini dinlemeyi
Anlatıyorum canım ama bu aralar oğlum söyleneni yapıyor söyleneni söylüyor anlamadığım bir şekilde hızlıca aklına kaydediyor kurduğumuz her cümleyi bir kere dedi zaten çocuk ben senin sözünü dinlemeyeceğim artık diye neden böyle dediğini anlamadım nasıl bu cümleyi kurduğunu anlamadım ama kaynanamın dediklerini duyunca kesin bundan duydu da böyle dedi diyorum
Tamam ozaman eşin ile konuşmayı dene bu konuyu
Aynen öyle yapacağım canım dediğim gibi hala daha düşünüyorum ya çok üzüldüm ve sinirlendim çünkü bir de o söylesin anasına bakalım değişecek mi
-Reklam-
0 oy
önce (243 puan) tarafından
İstikrarlı bi şekilde hayırı çocuğa öğretmeye devam edin. Evdeyken de kayınvalidenizin çocukta bi algı yaratmaması için konuşun. Mesela çocupunuza şöyle deseniz "babanın annesi çok şakacı, o sana böyle söyleyerek şaka yapıyor. Aslında almayacağını bırakacağını biliyor seninde doğru olanı yapman için seni deniyor" Gibi... Yani durumu leyhinize çevirin. Çocuğunuzda direnmeyi oyun gibi öğrenir. Sizde bu sırada kayınvalidenizi ya çekin kenara konuşun yada azcık mesafe koyun. Hiç bir şey yapamazsanız aynı şekilde diretin. Mesela çocuğunuzu mutfağa çekip konuşmanız çok başarılı bi davranış olmuş. Keşke insanları değiştirebilsek... 
Yok canım neden yanlış anlayayım bir bilgiyi paylaşmışsın sonuçta diyorum ya ilk anne olduğum dönem nerdeyse bildiklerimi bile unutmuştum ve gerçekten bilmiyordum ta ki instagramds görüp araştırma yapana kadar sonra düşününce önemli bir konu olduğunu anladım :)
❤bilinçli büyütüyorsunuz . Darısı başıma
Evet dikkat etmeye çalışıyorum canım sonuçta ilk eğitim aileden oluyor derler buna inanıyorum fakat çevre faktörü diye bi şey var ya o çocuğu çok etkileyen şeylerden bir tanesi maalesef bazen ne kadar bilinçli yetiştirmeye çalışsam da bir anlık bir hareket ve ya sözden sonra çocuk aniden değişiyor büyüdükçe zorlaşıyor derlerdi inanazmdım gerçekten öyleymiş bebekken anlam kavramı belki bu kadar gelişik değildi ama şu an 3 yaşında ne söylersem dikkat etmek zorundaymış gibi hissediyorum geçen gün çok ev işi yaptım akşam yine ev dağınıktı eşime şakayla karışık bıktım ya bu evin işi hiç bitmiyor dedim kesinlikle isyan etmek için değil ama o gün çok fazla yorulmuştum bir an çıktı işte ağzımdan oğlum hala daha söylüyor oyuncaklarını topla oğlum dediğim zaman bıktım ya bu evin işinden diyip çıkıveriyor demek istediğim ne dersem onu diyor bu durum büyüdükçe daha zorlaşacak diye düşünüyorum :)
:) :) yaaa maşallah...  Ayna gibiler örnek alıyorlar
Aynen öyle senin de evladının bugünlerini ve hep en iyi günlerini görmeni diliyorum canım :₺
0 oy
önce (780 puan) tarafından
Kaynananin yanında oğluna, ben senin annenim beni dinleyeceksin başka kimseyi değil de biraz sert söyle yoksa kaynanan ananı dinleme diye söylenmeye devam eder. görümcenin kızı için sen bak dediğinde yoo sen bakacaksn ben oğluma bakacagm diyecektin böyle yapmadığın sürece ezer durur taviz tavizi doğurur 
Çok haklısın canım bende o zaman yeni anne olmuştum bilemiyordum tabi o yüzden tepki veremedim ama şimdi olmuş olsaydı kesinlikle oğlumu alır kızı verirdim ikisi de bebekti ama kıskançlığı yüzünden oğlumu vermedi demek istediğim oğluma da sert söyleyince biraz hırçanlışıyor bu aralar geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum o yüzden sert değil de bir köşeye çekip konuşmayı tercih ediyorum demek istediğin kızım sana diyorum gelinim sen anla onu anladım ama kaynanam bunu anlayacak kapasitede birisi değil bak bak çocuğa kızdı annelik yapmayı çocuğun gönlünü yapmayı bilmiyor diye laf edecek birisi :₺
Hayır hayır sert derken çocuğa yönelik değil kaynananıza anne artık müdahale etme sen gibi o an da yoksa minicik bebeğin ne suçu var
Ha anladım canım bende oğluma dert bi dille söyleyip kaynanama gönderme yap diyorsun sandım öyle yapsam dağı taşı devirir kız eşim bile bıkmış durumda artık canım eşime söyleyeyim diyorum zaten ama annesiyle konuşacağını düşünmüyorum çünkü çok cazgır bir tip verdiği emekleri haram etmekle başlayıp bir sürü laf sayıyor eşimde annesi bişey demek istemiyor zaten eşimin babası için gittiğimizi düşünüyorum hem hasta hem çok düşkün yoksa babası olmasa gideceğini düşünmüyorum kaç kere dedi bekarken de böyleydi her şey kontrolüm altında olsun istiyor sülalesinde gen bozukluğu var hepsi aynı dedi onu da anlamaya çalışıyorum hep bir laf işitme olayı olmuş
Yazım biraz öyle anlasilmis demek istediğimi anladıniz neyse ki :)
Taş olsa çatlar insan en iyisi az gitmek çok durmamak yoksa insan sinir hastası oluyor ama her zaman alttan almamak lazım yoksa tepende Fink atiyorlar
0 oy
önce (860 puan) tarafından
Bence kaynanana kesin konuş bir daha böyle yaparsan bak gerçekten uzun bir zaman sana gelmem çocuğuma böyle şeyler öğretme çok istiyorsan kendi oğullarına beni dinlemeyin diye akıl ver benimkine değil ve annesi ben olduğum için benim hayır dediğim bir şeye asla evet deyip yapması için teşvik etme senin dediğin tek bir şeyi yaptığını görürsem bir daha gelmem evine görüntülü arar görürsün torununu 5 dk de gözünü korkut anca öyle duraklar 
0 oy
önce (636 puan) tarafından
Benim kayınvalidemde öyle yapardı. Anneni dinleme boşver falan derdi. Esime anlattım durumu. Eşimde annesine gereken cevabı verdi. Bu çocuklarin üzerinde benim bile söz hakkım yok annesi ne derse o olur. Biz karışmıyoruz anne. İkinciye kalbini kırarım dedi. O oldu birdaha asla duymadım. Bence sende eşinle paylaş durumu 
Eşimle paylaşacağım canım aman kaynanam şirret bir kadın ya beni kaç kere kendi suçluyla suçlu duruma düşürdü eşimde boşver ya naparsa yapsın artık takma kafana ben biliyorum arttık haklı olduğunu diyor bişey de diyemiyorum adamcağıza gerçekten çok yorucu konular kendi bile bıkmış durumda babası olmasa gidip geleceğini düşünmüyorum zaten hasta babası bir de babasına çok düşkün o yüzden gidiyoruz zaten babası olmasın gideceğini de düşünmüyorum açıkçası kaç kere dedi bekarken de böyleydi her şey kontrolüm altında olsun istiyor sülalesinde genetik bir huy bozukluğu var dedi hatta hahahah böyle diyen adama daha ne diyeyim cazgır bir tip siz gelmemek gitmemek için bahane uyduruyorsunuz verdiğim emekler haram olsun der çıkar ki dedi de zaten :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 409 göst.
5 Mart 2022 Aile kategorisinde Sugra (1,205 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 310 göst.
21 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Esmamirancinar (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 298 göst.
3 Mart 2022 Aile kategorisinde Berivan022 (3,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 373 göst.