0 oy
196 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4,710 puan) tarafından

Selam kızlar 5 yaşında kızım var dediğini yapmadık mı beni kendi aileme eşimi de kendi anne babasına şikayet ediyor (kayınvalideme ) örneğin bu akşam babasının sözünü dinlemedi keceli kalemle koltuğu boyamış eşim de alıp kaldırdı oynamak yok bu akşam bunlarla dedi hemen telefonu alıp babaannesini arayıp şikayet ediyor büyükleri bilirsiniz evlat ceviz torun ceviz içi kafasıyla laf söyletmezler kızım da bu durumdan yüz buluyor 

Her seferinde kendi aileme de eşimin ailesine de uygun dille söylüyoruz ne büyükler laftan anlıyor ne kızımız 

Sizce bunun önüne nasıl geçeriz?? Var mı çözüm önerisi olan 

Daha 1 ay öncesine kadar ben çalışıyordum aile büyükleri bakıyordu ve ister istemez her dediğini yapıyorlardı onun da etkisi var mesela annemi alıştırms gece yatmadan yemek hazırlıyormus asla kalkıp da yemek vermedim benim düzenim sofra kurarım yerse yer yemezse gece yatmadan meyve vardır onunla karın doyurur bu düzeni oturttum mesela 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
o telefonu eline vermeyeceksin. bunun için aradığında da başka bir yaptırım uygulayacaksın. çocuk parmağında oynatıyor sizi büyükler sayesinde. 
tarafından
her aradığında daha büyük yaptırım uygula ki aramaya cesaret edemesin. sizin evde kim çocuk karışmış
(4,710 puan) tarafından
Telefonu aldığını görmedik biz salonda eşimin telefonu mutfaktaydi. Büyüklerin sözünü kaale alan yok ama çocuk onlar yapma etme diyince yüz buluyor
(4,710 puan) tarafından
Onların lafına bakmadık asla hiç bir zaman her seferinde kendi aileme de onlara da sizin karışma hakkınız yok diye tepki koyduk kıza da her seferinde söyledik ama daha 1 ay oncesine kadar ben çalışıyordum annem bakıyordu kızıma ister istemez onun bir etkisi var ve ne ceza verdiysek düzelmedi
tarafından
telefonunuza şifre koyun.. dediğim gibi yatırımları artır. o gün çikolata mı yiyecek hayır yemesin, sevdiği oyuncağı kaldır.
(4,710 puan) tarafından
Akşam bütün kalemleri falan kaldırdık
-Reklam-
0 oy
(2,444 puan) tarafından
Çok kötü alışmış yanlış anlama ama evin içindeki herseyi gider söyler zamanla bu sefer siz kötü olursunuz biraz sert davranın yanlış olduğunu anlasın yapmasın bence 
(4,710 puan) tarafından
Daha 1 ay öncesine kadar ben çalışıyordum aile büyükleri bakıyordu ve ister istemez her dediğini yapıyorlardı onun da etkisi var mesela annemi alıştırms gece yatmadan yemek hazırlıyormus asla kalkıp da yemek vermedim benim düzenim sofra kurarım yerse yer yemezse gece yatmadan meyve vardır onunla karın doyurur bu düzeni oturttum mesela 
(2,444 puan) tarafından
Zamanla geçer sen önce kaynanan annenle görüşmesini kısıtla eşine de soyle güzel bir dille gerekirse annene kaynana da soyle bir süre zamanla onları unutur hatta arasLar bile o istemez dediğimi yap gor bak
(4,710 puan) tarafından
Gelmiyor kaynanam zaten bana pek geçen gün geldi mesela görümcenin kızı var neymiş onu çağır gelsin diyor benim kıza almış telefonu kaynanam görümcemi ariycak o günde isim vardı bana sormadan çağırmak yok kimseyi ben burda neciyim babaanne kalıcı değil haberin olsun dedim ne kızım ne kaynanam ses edemedi
(2,444 puan) tarafından
Valla helal olsun :) sıkma canını zamanla geçecek cocuk bu valla ben derdim ki bu oğlan (benim oğlum) beni birakir gorumcemi annesi olarak görür onunla büyüdü çünkü şimdi gör yolda görünce küfür ediyor çünkü alt üst oturmama rağmen eve çektim mesafe koydum eşim le kavga dahi etsek pes etmedim şimdi çok şükür Rabbıme oğlum onlara ağzından geleni sayar hala severde ama en azından annesiyim onun biliyor
(4,710 puan) tarafından
İşte işi yeni bıraktım ister istemez bir düzensizlik var zamanla düzelecek ama bu şikayet olayına cocuktan değil de büyüklerden başlamak lazım . Mesefe gerçekten şart
0 oy
(1,715 puan) tarafından
Kesinlikle telefona mutlaka şifre koyun çocuğu bilmediği bir şifre ve her aradığında daha farklı bir ceza verin böyle böyle alışacaktır büyüklerden baya yüz bulmuş anne baba otoritesini baya sarsmışlar aile büyükleriniz 
(4,710 puan) tarafından
Kaç yaşında seninki
(1,715 puan) tarafından
Şuan 14 aylık doğduğundan beri sevmiyor kadını :)))))
(4,710 puan) tarafından
Küçükken benimki de öyleydi
(1,715 puan) tarafından
İnşallah benim kızım büyüyünce değişmez
(4,710 puan) tarafından
İnşaallah canım
0 oy
(2,955 puan) tarafından
5 yaş çok küçük değil, gayette her şeyi anlayacak bir yaş. O telefonlara bir şifre koyun, cidden şifresiz telefon büyük sıkıntı. Kalem için kızım beni birine şikayet etse bütün boylarını gözünün önünde çöpe atardım, hiçte gözünün yaşına bakmazdım. Çalışmayı yeni bırakmışsınız, bence birkaç ay aile büyükleriyle görüşmeyi kesin. Bu şekilde evin yeni kurallarına alışması gerektiğini anlasın
(4,710 puan) tarafından
Eşimde şifre yok mutfakta almış aramış farkedince kızdı zaten aldı elinden . Kaldırdım yarın akşama kadar boya falan yok. Çoğu kuralı oturttuk mesela telefon izlerdi ister istemez verilmiş eline 3 gündür sadece TV den belirli bir süre izliyor kapattım ses edemiyor biliyor sesi cikarsa o izlediği kısacık sureyi de bulamicak
(2,955 puan) tarafından
Bunu güzelce anlatın. Anne babanın yasaklar koyabileceğini, evde ki hiçbir şeyi başkasına anlatmaması gerektiğini bilmeli. Yoksa her şeyi anlatmaya başlar
(4,710 puan) tarafından
Bunu öğretmeye büyüklerden başlamak gerek sanırım :D büyük laf anlamıyor ki o anlasın
(2,955 puan) tarafından
O yüzden mesafe koyacaksınız.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 54 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,444 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 429 göst.
+1 oy
7 cevap 362 göst.
19 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy