0 oy
315 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
Ben henüz 8 aydır evliyim.Eşim de gerçekten Dünyanın en iyi eşi bile olabilir ama şu an biraz durumumuz sıkışık ve ben kendimi yük gibi hissediyorum.Bu konuyu daha önce de dile getirmiştim hatta ama eşim hep ben bu parayı sana daha iyi bir hayat sunmak için kazanıyorum dedi her seferinde.Bir de ben 13 yaşımdan beri hep çalıştım ve hani hafif işler değil tarla işi gibi ağır işlere gittim hep ki okul harçlığım çıksın.Cunku o zaman durumumuz iyi değildi babam alkolikti o yüzden annemde tarlada çalışıyordu ve yük olmamak için ben de hep tarlaya gittim.Yani aslında hep yük gibi hissettirildigim bir yerde büyüdüm.Bugunde eşim kardeşiyle mesajlaşırken kardeşinin yanlış anlama abi ama Gamzede çalışsın dediğini sen benim canımsın bu kadar sıkılmana içim el vermiyor dediğini gördüm.Esim yine bir şey demedi bana zaten ama bunu diyen kardeşi eşimle yaşarken çalışmayıp üstüne kredi kartı asgarisini abisine ödetiyordu.Sadece bir kere zora düştüğünde dışarıda çalışmış kardeşi,ondan sonra da kendisi çalışmadan arkadaşlarıyla ayrı eve çıkıp yine kartın asgarisini eşime ödetiyordu.(O sıra biz evlenmemiştik bu arada yanlış anlaşılmasın).Ben de çalışmak istiyorum ama ailemin durumu iyi olmadığı için üniversiteyi yarıda bırakıp kaydımı sildirip eve dönmüştüm o yüzden lise mezunuyum ve düzgün iş bulmakta zor.Dışarıda iş bulsam oturduğumuz semte çok uzak oluyor ve benim sabah zifiri karanlıkta evden çıkmam gerekiyor ama ülkenin durumu belli korkuyorum başıma bir iş gelir diye.Eşim bu kadar zor durumda olmamıza rağmen bir şey demiyor hiç hatta ben yük gibi hissediyorum dediğimde bana kızıyor ama ben bugün kardeşinin dediğini de görünce iyice kötü hissettim kendimi.Biraz dertleşmek istedim sadece o yüzden kaydoldum buraya,şimdiden yazacaklarınız için teşekkür ederim.

12 Cevaplar

+1 oy
(4,248 puan) tarafından
Valla çalışacağım varsa da sırf o kardeşinin inadına çalışmazdim sikintiysa çekerim ama sen çalışıp durumunuzu düzeltmeye basladiginizda eminim ki yine abisini sömürmeye baslar o yüzden hiç kendimi yük gibi hissetmem çünkü yük olan sen değilsin eşinin geri zekalı kardeşi asıl yük olan
(2 puan) tarafından
Ya normalde tatlı kızdı çokta seviyordum,ailesinden bir farklı o geliyordu bana ama benim burada belirtmedigim hem fiziksel hem ruhsal rahatsızlıklarım var.Yorumlarda çalışmana engel yok diyenler falan olmuş ama buradan onlara da yanıt olsun.Zaten eşimde toplu taşımayla gideceğim uzak yerleri istemiyor,çünkü o da korkuyor bir şey olur diye.Kardeşi de kendi çalışıyor şu an sömürme gibi bir şey olmaz ama ben şuna sinirlendim ve üzüldüm biraz.O da zamanında abisiyle yaşarken çalışmıyordu,sadece bir ara çalışmış kısa bir süre sonra yine evdeymiş,sonra evden ayrılıp iş bulmadan arkadaşlarıyla eve çıktı o zaman da eşim ödedi asgari borcunu kartının.Sen kardeşi olarak üniversite mezunu olup ben o işi değil bu işi yapmak istiyorum diyerek 2 seneye yakın para kazanmadan durup evden ayrılınca kartının asgarisini ödetirken sorun olmuyordu da ben eşi olarak belli başlı geçerli sebeplerimden ötürü her işi yapamayacağım için el kızıyım diye mi bu o kadar battı.Bir de mesajda yanlış anlama abi karışmak istemiyorum ama şöyle böyle diye evde bir işe yaramadigima getirtmiş,o tatlı kız bu kadar düşüncesizce konuştuğu için üzüldüm ve sinirlendim.
(4,248 puan) tarafından
Görümcenin tatlisi olmaz en acının biraz hafifidir o :) gitsin kendisi çalışmadığı halde kredi kartını odetecek başka enayi bulsun hemde alttan alttan dolduruyo bak abisini dusunuyomus gibi sen benim dediğimi yap hiç oralı olma kendini yük gibi niye görüyorsun evlenmeseydi o zaman bunu bile bile evlendi eşin  bak bende çalışmıyorum iki de çocuğum var nerdeyse 5 senelik evliyim kendimi hiç yük gibi hissetmedim çünkü bana harcamasa ailesine fazla fazla yedirecek bunu kendim yaşadım gördüm o yüzden erkek milletine acıma yokken şükrünü bil varken de yarın yokmuscasina harca
(4,248 puan) tarafından
Ben nisanliyken eşime kiymadim gittim herseyin ucuzunu aldim sırf babası yok borcun altında bu ezilmesin diye ama noldu benden kötüsü yok hiç bi zaman Allah razı olsun bizi düşündün demediler kaynim nişanlandı bu sene bana bir aldıklarının bile hesabını yapıp yüzüme vururken ona beş yapıp bayıla bayıla harcadılar tabi bende jeton yeni düştü demek ki acımayan daha kıymetliymis dedim şimdi evde ne eksik oluyo hemen onu al gel diyorum iyiliğin bana bi faydası olmadı madem para harcamak bu kadar hoşuna gittiyse biraz da bana harca bakalım nasıl oluyomus hiç umrumda degil
(2 puan) tarafından
Ya işte eşim hiçbir zaman bunun lafını yapmadı yapmazda diye düşünüyorum ama ailesi ile neredeyse her şeyi paylaşan biri.Mesela bir keresinde büyük bir tartışma yaşadık kardeşine anlatmış,aramız düzelince bunu da söyledim 3.kişilere anlatırsan her sorunu 3 kişilik bir ilişki yaşarız ve bu evlilik çok uzun sürmez.Ben her sorunu kendi aileme anlatsam kapıya gelip beni boşanmam için götürürler bunu sen de biliyorsun dedim de o günden beri ailesine anlatmıyor ama ben de senin gibi evlenirken hiçbir şey istemedim,ne yapabiliyorsanız onu yapın,ben de kraliyet ailesinden gelmedim sizden bir şey isteyemem dedim.Biraz böyle dedim diye annesi her işin içinde.Her şeye bir yorum yapma,akıl verme derdinde.Ama dediğiniz gibi ailesine biraz sessiz sakin durdum,fazla para harcamadım diye her konuda yorum yapma hakları olduğunu zannediyorlar galiba.
(4,248 puan) tarafından
Hiç Bi zaman şaşmaz bu hakkını aramazsan ezilirsin
-Reklam-
0 oy
(2,544 puan) tarafından
Terbiyesiz derim kaynina, ona mi kalmış akıl vermek. Bu ikinizin ortak karari olabilir. Tabi senin mesajları okumanda pek hoş olmamış. Yük gibi hissetme canim elbet sana gorede birseyler vardir. Çağrı merkezi, el işi, internetten satış falan olabilir. Yinede sen bilirsin
(2,544 puan) tarafından
Öncelikle şunu bil asla yük olunacak birsey yapmıyorsun. Asıl yük olan eşinin ailesi. Bir kere sizin evliliginize yük oluyorlar,  destek vermiyorlarsa neden karışıyorlar. Eşin buna müsade etmemeli fakat erkeklerin ağzı pek iyi laf yapmaz. Sıkıntıların ne bilmiyorum ama ciddi boyutta keşke destek alabilsen. Mesela devlet hastanesindeki psikiyatriye gitsen belki bir çözüm olur. Yanlış anlama sorunu bilemedigim için tavsiye veremiyorum ama şunu cani gönülden söyleyebilirim çok değerlisin. Allah seni istemiş yaratmış bircok varlıktan üstün kılmış. O seni unutmamış,  yok saymamış. Yedi yirmidört seni duyuyor huzuruna bekliyor. Rabbim sana inşirah versin
(2 puan) tarafından
Merhaba,dediğiniz gibi evde bir iş bulsam hiç düşünmem direkt yaparım.Hatta evde çocuk bakıcılığı temizlik vs onlarda baktım onları bile yapacaktım ama eşim kimin ne olduğu belli değil,insanlar kötü kimsenin evine gitmeni istemem büyük şehirde dedi.Hatta çok iyi bir müzik yeteneğim var,hani ciddi anlamda söylüyorum bunu kendimi pohpohlamak için değil.Esim müzik ile ilgili bir şey yap,hayalini gerçekleştir diyor sürekli.Mikrofonunu alalım sosyal mecralarda dönüyor artık bu işler,senin sesin gibi ses ben de olsa utanmam yaparım sen neden utanıyorsun diyor ama ben önce direkt para kazanabilecek bir iş istiyorum.En azında 4 5 Ay çalışıp borçları bitirdikten sonra müziğe yoneleyim diyorum  ama evde iş bulmak çok zor.Ve bu ister istemez insanı eksik hissettiriyor
(2 puan) tarafından
Psikoloğa uzun süre gittim,sonra doktor bana iyi gelmediği için bıraktım.Devlet hastanelerinde de psikolog bulmak çok zor,psikiyatr direkt ilaç veriyor ve hiçbir işe yaramıyor.Esim özel kliniğe git sağlığın konusunda parayı dert etme diyor ama ben onda da ona yük olacakmış gibi hissettiğim için kabul edemiyorum,iyiyim artık diyip ona iyi görünmeye çalışıyorum.
(2,544 puan) tarafından
Ah canim şu yük olma düşüncesini bırak Allah aşkına.  Eşine destek olmak istiyorsan önce kendine bakmalisin, eşin Allah'tan anlayışlı birine benziyor. Git tabi başka bir psikoloğa. Şu dünyada insan kendine değer vermezse kimse vermiyor. Para neki , önemli olan senin iyi olman
(2 puan) tarafından
O anlayışlı birisi de işte keşke ben de kendime karşı anlayışlı olabilsem.Ve ailesi de biraz anormal bir aile ben de öfke problemi de ciddi derecede var bir gün olurda kendimi tutamam ve ağır konuşurum diye de korkuyorum.Ay ben her şeyden korkup kendimi bir şekilde kötü hissediyorum anlayamıyorum.
0 oy
(1,288 puan) tarafından
sende deseydin ya bana çalis dicegine zamaninda yedigin paralar icin abinin dar gunununde calisip destek ciksana 

cok dusunuyorsa adam olsun MADDİ olarak yardi etsin yarim akli ona kalsin
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Ben yazdıklarından çalışmak için ciddi bir engelin olduğunu düşünmüyorum. Burada lise mezunu olup çalışan da çok. Yarı zamanlı çalışsan bile eve bir girdin olur. Dışarıda da çok kalmamış olursun. Olduğun yer neresi bilmiyorum, köy değilse eğer en kötü bir BİM, A101 vardır oralara başvurursun. Tarlada çalışmış insansın, şehir işi sana hiç koymaz kolaylıkla yaparsın diye düşünüyorum. 
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım adam mı diye hesabı yap :) sen kendini yük olarak görür eşine de sürekli böyle aksettirirsen eşinde bir süre sonra seni öyle görür ki bu durum evliliğinizin temelini sarsar daha çok yeni evlisiniz yapma 
0 oy
tarafından
Henüz yeni evlisin canim. Bu sözümü unutma . Sen eşinin yanında hep böyle dersen eşin bir süre sonra buna inanicak. Senin ona yük olduğunu düşünmeye basliycak. Bu sadece bu konuda degil her seyde böyle. Mesela güzel bir kadın her gün esinin yanında ay ben cirkinlestim sanki dese bir süre sonra esi artık güzel görmüycek onu . 
0 oy
(324 puan) tarafından
Ben bu kadar kendinizi kötü hissettiginizi soylerken neden calsmadiginiza bi anlam veremedim. Yarin oburgun çocuk olur hic calisamazsiniz yani madem eşinizin yükünü azaltmak istiyorsunuz bi iş bakabilirsiniz. Calismak isteyene heryer iş. Kucucuk çocuklar karanlikta sokaklara dökülüyor ise gidis saatleri insan dolu yollar 
0 oy
(1,549 puan) tarafından
Neden yük gibi hissediyorsun canım bakmak zorunda esisin hi çalışmak istiyorsunuz tabiri calis destek ol o ayrı ama. Kaynina  ne ya gıcık olurum ne karışır ona mı soracaksınız 
0 oy
(4,380 puan) tarafından
Kimin ne dediği umrumda olmaz ama ekonomik özgürlük ve aile ekonomisine destek amaçlı çalışırım. Lise mezunu çalışan bir sürü insan var. Hasta kabul çağrı merkezi marketler yani bulabilirsin bir iş. Bende lise mezunuyum. Çağrı merkezinde Turkcell de çalıştım baya bir süre.
(2 puan) tarafından
Onlara bakıyorum zaten hatta başvurdum da ama alım yoktu sanırım kabul edilmedi.
0 oy
(307 puan) tarafından

Şimdi herkes yorumumun altına haksızsın yazacak ama aç açıkta değilsen kesinlikle çalışma. Nasıl ev işi yemek çocuk bakmak senin sorumluluğunsa çalışıp evine bakmakta onun sorumluluğunda. Daha sekiz aylık evlisin bunun hamileliği var doğumu var doğumdan sonrası var inan bebeğini bırakıp çalışmaya gitmek kadar zor bir şey yok hem bebek için hem anne için. Gorümcenin yazdıklarını da kafana takma sende çalışacaksın para biriktiriceksiniz o da yine yardım isticek herhalde ben başka bir neden bulamadım ailevi işlerinize burnunu sokmanın başka açıklaması olamaz. Eşine destek olmak istiyorsan biraz tasarruflu olabilirsin aktüel ürünleri kovala ne bileyim elektriğe suya dikkat et ve mutlaka bu yaptıklarını da eşinin gözüne gözüne sok. Açıktan üniversiteni bitir KPSS çalış bunları yapmak şuan asgarî ücretle bir işe girip çalışmandan daha fazla fayda sağlar sana emin ol. Atanırsan eşin dahil herkesin gözünde statü atlarsın asgari ücretle çalışan bir insana yapılan muameleyle bir memura yapılan muamele asla bir değil bu toplumda. Sadece kendi gelişimin için bile olsa bunu yapmalısın memur olursan en azından kısmen rahat bir hayatın olur. İnşAllah hayat sana çok çok iyi davranır hakkında hayırlısı olsun <3

(2 puan) tarafından
Çocuk istemiyorum zaten,çünkü annem babam ben liseye yeni başladığımda ayrıldı biz baba da kaldık ve kardeşim küçüktü hen baktım.O yüzden çocuktan bıktım,bunu da evlenirken söyledim zaten istersen ayrılalım ben senin baba olma hakkını elinden alamam ama sen de zorla bana dogurtamazsin diye o da bir çocuk için senden mi vazgeçeceğim dedi.Zaten evlendiğimizden beri Allah inandırsın ki sadece 100 liralık bir yüz maskesi aldım sadece o da eşimde sever öyle bakim vs işlerini o yüzden.Onun dışında daha bir tek atlet dahi almadım yük olmamak için.O da bunun farkında zaten gözüne sokmama gerek yok,müzik ile iş yapmak istiyorum diye hep kendisi söyler sen işi boş er müziğine odaklan,bir şeyler yap onunla ilgili yeter diyor.Dalga amaçlı hep şey der mesela şimdi sen böyle koca parası muhabbeti yapıyorsun müzikten bir tutunursan ben de işi bırakır karımın parasını yerim neyine yük gibi hissediyorsun diyip beni rahatlatmaya calisir ama insan ister istemez hissediyor böyle.
(307 puan) tarafından
Bence sorun eşin ve görümcen falan değil canım önce kendi düşüncelerini değiştirmelisin illa çocuk istemek zorunda değilsin tabi ama sanki geçmiş yaşamın seni yönlendiriyor sorulan her cevaba geçmişten örnek veriyorsun hep önceki hayatını göz önüne alıyorsun böyle hayat geçmez
0 oy
(163 puan) tarafından
Canım kusura bakma ama sana bişey söyleyeceğim. Aşırı daramatiksin. Herhangi bir konuya şöyle yapıyorum çünkü annem babam böyle. Böyle yapıyorum çünkü çocukken şöyle oldu . Psikologa verecek paran yoksa travmalarini uyutacaksin . Aşırı negatifsin . Çalışamam çünkü şöyle böyle. Okuma yazması olmayıp depo işlerinde Mal sayan indir kaldır yapan bir ablam var . Başına gelmedik rezillik kalmamış akşama kadar essek gibi çalışıp gidip evinde paşalik yapıyor. Önce şu acitasyon işini azalt . Kimse kimseye yük falan değil bir evlilikte . Erkeğin görevi bu zaten . Kadın evde akşama kadar yatmıyorsa bir sürü iş yapıyor demektir. Çamaşırı bulaşığı yemeği çocuğu . Çocukta yokmuş sen diyorsun çalışamam. Gerçekten aşırı negatifsin. Kendini yenile. 
(2 puan) tarafından
Farkındaysanız çalışamam dememişim,sanırım sizin de o ablanız gibi okuma yazmanız yok.Ben gelen bir yoruma anlaşılması için yanıt verdim.Calısamam diye anladığınız şey de muhtemelen dışarıda çalışmaktan eşim de ben de korkuyoruz dememden kaynaklı.Belirtmişim zaten sağlıksal problemler olduğu için her işte çalışamam diye.4 tane büyük fıtığım var aynı bölgede yeri geliyor çok affedersiniz tuvalete gidemiyorum ağrıdan.Beyin damarlarımda fazla genişleme olduğu için sürekli geçmeyen deli dehşet bir ağrı,baş dönmesi ve günde 3 kere burun kanamaları oluyor.Okuduysaniz eğer hepsini çocuk bakmaktan temizliğe kadar gitmek istediğimi ama eşimin buna insanların kötü olmasından dolayı istemediğini belirttim.Dramatik demeyelim ona da her şey birbiriyle bağlantılı diyelim.Zaten çalışmak istediğimi,ama birçok işi sağlık problemleri nedeniyle her işte çalışamayacağımı buna rağmen görümcemin bu tarz laflar etmesinin canım sıktığından bahsetmiştim.Cocuk vs gelince de psikolojik olarak çocuğu kaldıramayacağımın farkında olduğum için istemediğimi söyledim bir nevi ama anlamamışsınız.Yine de görüşünüz için teşekkür ederim.
(163 puan) tarafından
Bildiğin hakaret etmişsin . İnan sana verdiğim tavsiyeyi doktor bile veremez . Kendini bir sorguya çeksen fark edersin ne demek istediğimi.
(2 puan) tarafından
Hakaret içeren bir cümle kurduğumu görmüyorum.Okuma yazmanız yok sizinde sanırım dediğim için böyle algıladıysanız kusuruma bakmayın ama birçok yanıtta ve size de verdigigim yanıtta da sebepleri ile her işte çalışamayacağımı belirtmiştim bunlara rağmen demediğim halde çalışamam dediğimi one sürmüşsünüz bu da beni okuma ve anlama zorlugunuz olduğu düşüncesine kaptırdı.Ayrıca siz tavsiye değil bildiğiniz yermeye çalışmışsınız.Cunku doktordan bile iyi tavsiye verdiğinizi düşünüp geçmiş travmaların gelecek hayattaki etkilerini düşünmeden tabiri caizse bilmeden havadan konuşmuşsunuz ama yine de hakaret ettiğimi düşündüyseniz kusura bakmayın ama önce benim yazdıklarımı da dikkatlice tekrar okuyup çalışamam demediğimi anlamanızı rica ederim.Iyi günler.
0 oy
(1,333 puan) tarafından
Bak ya ne güzel canıymış üzülüyormuş kıyamam besili camış gibi evde yatıp kart asgarisini abisine ödeteceğine çalışsaymış ya o zaman abisi canı değilmiydi yoksa sırf kardeşi öyle dedi diye bile çalışmamalısın hatta durumunuz düzelince evinizde kalan parayı bile harca bu kardeşi baya ayak yapıyor yani durumunuz düzelince yine abisinden isteyecek para belli 
(1,333 puan) tarafından
Hiç kendini sorgulama gayet de mantıklı düşünüp hareket ediyorsun kendi canı can da seninki patlıcan mı yeni çalışmaya başlamış istiyor ki sen de evde durma görümcek bu belli aklı sıra abisini düşünüyor gibi yapıyor o kart asgarisini abisine ödetirken de abisini düşünüyormuydu
(2 puan) tarafından
1 yıl oluyor o işe başlayalı ama dediğin gibi ben de bunu düşünüyorum.Abisiyle kalırken sadece bir kere abisi sıkıştığında çalışmış sonra yine bırakmış.Bana da aynısını yapsın diyor ama madem sen de çalışabiliyordun niye 1 Ay sonra bıraktın durum düzelince,ya da işin olmadan arkadaşlarınla eve çıkıp asgarisini abine ödenmiştin.Ben lise mezunuyum ve benim gibi lise mezunları için iş bulmak daha zor.Kendi üniversite mezunu ama ona rağmen 1 Ay sonra yine evdeydi,iş beğenmiyordu.Bilmiyorum çok iyi biriydi çoğu konuda hep benimle aynı fikirdeydi hatta ama bu kadar düşüncesizce konuşması garip geldi ve zaten yük gibi hissederken hepten yük gibi hissetmeye başladım dünden beri.
(1,333 puan) tarafından
Hiç yük gibi hissetme eşin dışarda çalışıyorsa sende evde çalışıyorsun evin tüm yükü sende eşin çalışıyor para getiriyor sende yemek bulaşık temizlik ütü bir sürü iş yapıyorsun ki dediğin gibi şimdi lise mezunları iş bulamıyor kolay kolay madem çok biliyor o görümcen abi o kadar kart asgari mi ödedin al bu da benden sana desin öyle bilmeden konuşmak çok güzel valla ki şuan ki türkiyede kadın olarak her yerde mobinge ve bir sürü şeye maruz kalıyoruz lise mezunları en kralı bim de a101 de çalışıyor ki çalışmak da denmez buna bildiğin eziyet çekiyorlar görümcenin de o ilk hallerine aldanma herkes ilk başta tatlı yüzünü gösterir sonra ne yılan olduğu ortaya çıkar
(2 puan) tarafından
Öyle gerçekten.Beni anlayan biri,esas derdimin ne olduğunu anlatabildiğim biri olarak bana çok iyi geldin.Tesekkur ederim bu kadar cevap verip beni anladığın için.Kalbinden öpüyorum.
(1,333 puan) tarafından
Ne demek rica ederim kadın kadının kurdu değil yurdudur bu her kim olursa benim için öyledir ve seni gerçekten çok iyi anladım emin ol bu hayatta kimseye yük değilsin sadece yaptığın şeylerin karşılığını alıyorsun tıpkı küçükken çalışıp para biriktirdiğin gibi şimdide evini temizleyip eşine yemek yapıp çalışıyorsun ve karşılığını belkide yaşayabileceğin en güzel aşkla alıyorsun kendine çok çok iyi bak hassas olan güzel kalbinden öpüyorum kendini asla üzme ve ne zaman istersen bana yazabilirsin :) sevgiyle kal

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 26 göst.
23 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Masal56 (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 65 göst.
8 Aralık 2024 Diğer kategorisinde 2801 (666 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 42 göst.
0 oy
2 cevap 74 göst.
16 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu