0 oy
257 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (9 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 8 aylık eşim ikinciyi de getirelim diyo beraber büyüsünler diyo ama nasıl olucak bilmiyorum hem istiyorum hem bi tecrübem olmadığı için ne yasicam bı fikrim yok nasıl yapmam lazım en doğru zaman sizce hangisi 

19 Cevaplar

+2 oy
(2,724 puan) tarafından
En doğru zaman kendini hazır hissettiğin zamandır, bebeğin daha çok küçük sırf ikisi bir büyüsün diye çocuk yapma bebeğine günah biraz daha bebeğini büyüt sonra yine düşünürsün 
-Reklam-
+1 oy
(4,722 puan) tarafından
Buraya sormakla hata ettın canım ☺☺burda çoğunluk iki çocuk peş peşe karşı.. Ben kızım bir yaşına girdiğinde hamileydim isteyerek oldu zaten ıyıkıdd olmuş ıkısı bırden büyüdu pışman değilim ☺
(13,707 puan) tarafından
Aradığım cevab tek sende vardı ♥️
Bende şükür ediyorum her gün
Çok istemiştim zaten hemen olsun

Herkesin tercihi hayatı aile düzeni farkli böyle konular eş le karar verilmeli yanında tek o olacak
(4,722 puan) tarafından
Aynen öyle canım buraya sormak kafa bulandırmaktan birşey değil herkesin düzeni eşi farklı tabiki ilk başlar kolay değil ama sonra düzene koyunca korkucak kadar birşey olmadığını anlıyosun.. Rabb'im evlatlarımıza hayırlı uzun ömür versin ❤❤❤
(13,707 puan) tarafından
Amin canım ♥️ ♥️
+1 oy
(12,533 puan) tarafından
Araları 2.5 yaş bizde beraber buyusunler dedik çok pişmanım
(966 puan) tarafından
Benimkilerin de arasi 2bucuk yaş..pişman değilim ama aşırı zorlanıyorum..büyük çok zorluyor.. siz neler yaşıyorsunuz biraz dertleşelim:(
(12,533 puan) tarafından
Pişmanım derken canım büyük olan hala bebek şuanda bile 4 yaşını geçmiş olmasına rağmen. Onun bütün bebekliğini ilgisini tek olması gereken zamanı elinden alıyorsun. İlk 10 ay ona ağladım. Oğlum hırçınlık yaptıkça kardeşini kıskanıp zarar verdıkce ben ağladım. Şuan bi derece daha iyiyiz ama onun o günleri geri gelmeyecek ve benim enerjim bitti ikisinede yetemiyorum yani
(966 puan) tarafından
Evet öyle oluyor insan yetemiyor..ben yaşımdan dolayı pişman değilim yani isteyerek yaptım 35 yaşındayım tek çocukta kalmak istemedim..ama bittim..büyüğün ağlama krizleri ilgiyi hep kendine istemesi mahvetti bizi..eşim yemekten temizliğe cocuk bakımına her şeye yardımcı olmasına rağmen çok zorlanıyorum
(12,533 puan) tarafından
Bende ilkini 28de doğurdum 2.yi 31de şimdi 33 olıcam ocakta küçükte 2yasını dolduracak. Valla sabrım kalmadı artık gerçekten o kadar bunaldımki. Bizde isteyerek yaptık. Ama diyorum bunun fragmanını izlemeseydim böyle yapmazdım. Tek çocuk gerçekten hiç çocuk ve aşırı bi sorumluluk. Bide mesela ben aşırı aktiftim çalışıyodum nerde akşam orda sabahtım annem elimizi sıcak sudan soğuk suya sokmazdı. Evlendim üstüne çocuk özgürlük kısıtlandı üstüne 2. Geldi iyice bocaladım
(966 puan) tarafından
Ah ahh..aynıyız ben de normalde çalışıyorum ama çocuklar için ücretsiz izne ayrıldım evdeyim hep halim harap..ve ben de el bebek gül bebektim cocuklar şaftimi kaydırdı..35 yaşında 2.yi doğurdum bekleme şansım yoktu benim..Allah da nasip etti çok şükür kucugumun pek bir zararı yok..ama gece ikisi de sürekli uyaniyor..hadi küçük acıkıyor onu anlıyorum da büyüğüm 3 yaşını geçti hala gece 4 5 kere çığlık çığlığa uyaniyor..simdi bile yanından geldim korktum diye agladi bi süre.. gecem gündüzüm birbirine karıştı.. kendimi kaybetmiş gibiyim..Allah yardımcımız olsun  :(
+1 oy
tarafından
Bunu diyenlerin cocuklari 0 7 yas arasiysa pisman 7 yastan buyukse oh ikisi bi arada cikti kurtuldum diyen tayfa yani zorlugu cok suan yasadigin hersey 2 katina cilacak belki daha da zor olacak hemde uzun bi donem sonrasi Allah kerim iste 7 yastan sonra rahatlama ihtimalin buyuk 
(4,722 puan) tarafından
Senınle aynıyız şirin benimde aralarında 1.5 yaş var maşaAllah canım iyiki varlar Rabb'im yokluklarını göstermesin ❣️❣️
tarafından
Sirin sendeki kaynana bende de olsa ben de dogururxum bi tane daha askim ♥️
(13,707 puan) tarafından
Efe doğduğundan beri bi yardımı dokunmamiştır kavga oldu ya
Eşim hala görüşmüyor ben gidiyorum arada bir eskisi gibi değiliz
tarafından
Yaaa aa hic beklemezdim cok uzuldum sen cok seviyodun
(13,707 puan) tarafından
Evet ben gidiyorum arada hala bugün gittim ama eşim bırakmıyor iki uç saat sonra geldim almaya inin diyor
+1 oy
(1,873 puan) tarafından

Allah nasip ederse 2. Doğumum olacağı zaman kızım 2 yaşını doldurmuş olacak.  Bunu yaşayarak göreceğim bende yalan yok planlı değildi iğrendiğimiz zaman eşim de beraber  büyürler dedi bakalım hayırlısı sağlıklı olsunlar da. İlk kızım çok rahat bi bebekti çok şükür tek duam 2.nin de öyle olması o zaman düşündüğüm kadar zor olmaz :)

0 oy
(2,322 puan) tarafından

İkinci çocuk yazısını görünce kahve boğazımda kaldı kız benimki 15 aylık ikinciye ödüm kopuyor o yüzden :D:D

Hayırlısı diyeyim ben ama iyi düşün ya birlikte buyusunler ama zor ya bir tane bile zor diyip kenara çekileyim sözü tecrübelilere bırakayım:)

(9 puan) tarafından
Maşallah sübhanallah benim bebeğim akıllı öyle huysuzlanıyo bi bebek değil tabi ilerki zamanda nasıl olur bilmiyorum sırf bu yüzden pozitif bakıyorum ama genede tabi şu durumda çok erken
(2,322 puan) tarafından
En iyisini siz bilirsiniz tabi ama bence de erken çünkü hamileyken ister istemez diğer çocuğunuzla ilgilenemeyebilirsiniz size ihtiyacı var tabi yine hakkınızda hayırlısı olsun ya
0 oy
(499 puan) tarafından
Daha çok ufak ya biraz bebekligini yaşasın en azindan bezden falan düşsün o süreç çok zorlayıcı bide şuan hala size ihtiyaci var ve hamilelik çok zor bir süreç bu süreçte bebeğinizi illaki ihmal edeceksiniz bence erken ama tabi en doğru zamanı siz daha iyi bilirsiniz bir arkadaşım bebeği bir yaşına girmeden hamile kaldı doğum yapıp eve geldigimde diğer bebegime ağladım dedi farkında değildi olanların bir anda bebekligini elinden çaldım dedi ve çok duygulanmjştim :(
0 oy
(149 puan) tarafından
Esin sabah gidecek akşam gelecek olan sana olur ruh ve beden sağlığını dusununuyorsan biraz daha bekle bebeğin kendini topladın büyüsün 
(9 puan) tarafından
Eşimin marketi var evin altında kayın validemle altlı üstlü oturuyoruz bana çok yardımcı oluyolar o konuda hamdolsun tek başıma büyütmedigim için kafam rahat bide ailede hiç kız bebek yok çok istyolar kız torun bende bi yandan çok istiyorum öyle de hissediyorum hayırlısı tabi en doğru zamanda nasip etsin rabbim
0 oy
(4,748 puan) tarafından
Bunu en iyi sen bilirsin burda herkes kendi yaşantısına göre cevap verir kendimden örnek vereyim benim oğlum 3 yaşında ben hala düşünmüyorum düşünmem de herhalde benim bakabilecegim çocuk sayısı maddi ve manevi olarak bir tane diye düşünüyorum oğlum bebeklik dönemi falan da zorlu yorucu değildi ama ona rağmen hayır diyorum dogurmaktan ziyade yetiştirmek bu devirde çok zor olduğunu düşünenlerdenim 
0 oy
(17,897 puan) tarafından
Linç yiyebilirim ama doğru zamana anne karar vermeli o iş öyle kolay değil beraber büyüsünler olmuyor işte. Çocuğunu uyutup kahve içtiğin duş aldığın yemek yaptığın zamanlar var ya hah o zamanlarda da diğer çocuğun peşinde koşacaksın ikisi aynı anda ağlayacak bazen yaş sendromlarında tripten tribe girecek göze aliyorsan getir 
0 oy
(966 puan) tarafından
Sana zorluğundan ziyade ilki daha çok küçükmüş..hamilelikten itibaren mecburen ihmal etmeye başlarsın günah biraz annesine doysun cocuk..
0 oy
(1,178 puan) tarafından
Yaşını doldursun bence az daha bekle benmkinn arası var ama ıkısı erkek kız da istiyor dm olmadı ikisi az buyük olsa 3 denerdin belki 
0 oy
(672 puan) tarafından
Ben beraber büyümelerini isterdim ama bı kaç sene sonra yine yapmks isteyebiliriz hamilelik yeni bebek kokusunu özlerim yani  benim şuan oğlumla kardeşi arasında 4 buçuk 5 yaş olacak ideal diye düşünüyorum 
0 oy
(2,561 puan) tarafından
Ben cesaret edemeyenlerdenim, kızım 2 yaşında ve en a 4 yaş olmalı fikrindeyim. Ama eltimin oğlu ve kızı arasında 16 ay var. Onun sürecine çok yakından tanıklık ettim çok zorlandı, özellikle ilk bir buçuk yıl. Şuanda kızı 2,5 , oğlu 4 yaşinda artık biraz daha rahat tabiki. Ama kızı dolduğunda ilk 6 ay resmen ruhu çekilmiş gibiydi. Kızı gece ağlayınca oğlu da uyanıyordu. İkiside anneyi istiyordu ve eşide hiç yardımcı olmuyordu. Bu sene rahatladı biraz, oğlu kreşe başlayınca biraz daha sakın geçiyor günler. Ama hep der iki çocuk aynıı anda mama hazırla, bez olayı, uyku süreci çok zor oldu diye. Bence bi yıl çocuğa biraz haksızlık gibi geliyor, neden acele ediyorsunuz ki
0 oy
(766 puan) tarafından

Üçüncüye hamileyim hepsinin arasında 3.5 yas var. Herkesin yas aralığı farklı bence ben zorlanmadım açıkçası :kissing:

0 oy
(727 puan) tarafından

2. Çocuk fikri mi ? :angel:

0 oy
(67 puan) tarafından
Birici 5 aylikti hamile kaldim. Simdi biri 3 biri 2 yasinda.evde kiyamet var hergun. Psijolojim bozuldu cok zor oturdum agliyrm. Vallahi dost olarak soyluyrm yapma. Yazikk. Erkekler bi halta yaramiyo tum yuk kadinda yalansa yalan deyin.. iki bebek hele pes pese ömrün gidiyor cok zor.
0 oy
(1,266 puan) tarafından
Benim fikrim çok erken canım çok zorlanırsın senin için çok yorucu yıpratıcı olur 3 yada 4 yaş ideal gibi geliyor bana göre ben 4 yaşından sonra istemiştim ama 10 yaş var aralarında şuan oda eşimden dolayı eşim istememisti benim yoksa ben 4 ,5 yaşındayken yapardım ikinciyi 
0 oy
(730 puan) tarafından
Eğer eşim destek veriyorsa bakım konusinda temizlik konusunda bugün yap. Ama vermiyosa hem ilk,çocuğun ziyan olur hem sen. Benimki yardım eder ama ben yine de cesaret edemedim bi kafam karışmıştı ama hemen toparladim :D

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 439 göst.
1 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,052 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 204 göst.
24 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Elif34 (320 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 467 göst.
19 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cansuklns (499 puan) tarafından soruldu

408,354 soru

12,268,216 cevap

37,526 kullanıcı

Kategoriler

...