0 oy
324 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (114 puan) tarafından
Kızlar doktora gitsem normal diyecek ama hep kendi yaşıtlarından küçükler tamam anne baba olarakta çok uzun değiliz ama erkek çocuğu oldukları için elimden geleni yapmak istiyorum boy uzatan aktivite yiyecek vardır illaki 2 cm de olsa benim çabamla uzatmak istiyorum var mı öneriniz

18 Cevaplar

+1 oy
(11,367 puan) tarafından

Bekliyim şurda bende bilen varsa bana da yazsın :)

(12,533 puan) tarafından
Yüzme aşırı uzatıyo bide instagramda bi kadın var çocuk beslenme uzmanı haftanın en az 3 gunu kıymalı yumurta dıyo
(114 puan) tarafından
Kıymalı yumurta benimde aklıma geldi valla
(11,367 puan) tarafından
Sade kıyma olmaz mı :)
-Reklam-
+1 oy
(12,533 puan) tarafından
Ne kadarlık kac cm metakettım benımde oğlum var
(114 puan) tarafından
Canım tam boylarını bilmiyorum ama yaşıtlarından genelde 1 ile 5 cm arası kısa görünüyorlar hep
+1 oy
(33 puan) tarafından
Benim kizimda hiç boy atmamis 4 yasinda. yaşitlari daha gelişmiş uzun.ve kahvaltı yumurta asla yemez buda çok etki ediyor yemiyor deliricem ya sonunda...
(11,367 puan) tarafından
Hergün 3 tane yumurta yiyor yine de boyu atmıyor üzülmeyin yumurtadan değildir
(2,151 puan) tarafından
Bencede değildir benimkinin tek kahvaltısı persentilin alti mesela bide organik vs değiller kümes yumurtası...
(33 puan) tarafından
Canım basikligi düşüyor hastalanıyor çok hep..herşey yiyende kolay kolay hastalanmaz..
(11,367 puan) tarafından
Valla öyle herkes der siz çok hastalanıyorsunuz arkadaşlarımın çocukları herşey den az da olsa yiyor benimkiler çok seçiyor belirli şeyleri güzel yiyorlar ama olmuyor işte
0 oy
(2,544 puan) tarafından

image

instada bir doktor takviye olarak L-arginin icerikli takviye önermişti 
0 oy
(724 puan) tarafından
İnstagramds hastalanmayancocuk sayfası var atom tarifini deneyin. Hem boy uzatıyor hem kilo aldiriyor iştah açıcı aynı zamanda. Birde barfiks demiri çok etkil. Kaç yas bilmiyorum ama eve alıp kurun oynarsa etkisi oluyor. Yüzmede çok iyi 
(517 puan) tarafından
post sahibi degilim ama cevabinizi okudum allh razi olsun simdi bende baktim sayfaya yorumlara bu tarifi bugun bende deniycem benm oglumda 8 yasnda cocuk asla yemiyo midem bulaniyo diyo insallh onada faydasi olurda eger fayda ederse size yazcam
(3,329 puan) tarafından
Ay ben de ettim şimdi takip
(724 puan) tarafından
İnşallah olur bekliyorum güzel mesajlarınızı. Ben kizimda kullanıyorum9.aya geçişte hic almamıştı 10.ayda 1 kg aldı boyu 4 cm uzadı sonraki aylar yine 600 gr ve 1 kg aldı. Şuan 12 aylık 12 kg 87 cm oldu. Tarifi aynen çiğ kuruyemişle yapin. Tadı biraz kekremsi 8 yas olduğu için sevmezse bir daha yemeyebilir ne olur ne olmaz yoğurt meyve püresi milkshake gibi şeyler seviyosa onun içinde verin. Ben bu tariften bir kaşık koyuyorum içine yaban mersini aronya falan karıştırıp milkshake gibi yapip iciriyorum ya da yoğurdun içine meyve purelerine pudinglere ekliyorum hurmalı puding falan yapıp. Bu şekilde tadı da güzel oluyor
0 oy
(128 puan) tarafından
Tam benim çocuğum gibi dr takibe aldı ama bakalım inşallah iyi olacak 
0 oy
(295 puan) tarafından
Eve trampolin alın zıplamak boy uzatır :)
0 oy
tarafından
düzenlendi

image

image

Canım oğlum 50 cm doğdu 40+5 te  şu an 4 yaş çok süt içer boyuda uzun üst sınır da nerdeyse ben bunun süt içmekle bir alakası olduğuna inanıyorum 

(4,063 puan) tarafından
Süt boyuna iyi gelirken kansızlık ve iştahsızlık yapacak. Süt faydalı bir şey değil. Kefir peynir yoğurt olarak tüketmesini sağlayın.
(1,529 puan) tarafından
Süt tam bir zehir fermente edilmemis sut bir çöp kanıtlanmis zararlari da cabasi

Bu arada 25 gildir daha 2 senedir peynir yiyorum süt ve süt ürünlerini cocuklugumdan beri hic tuketmemistim boyum 1.86 ayakkabisiz sen dusun :)
tarafından
Süt bu kadar faydasız bir zehir se neden okullarda bile dağıtılıyor? Demekki insanlar boş yere okuyolar bu kadar prof varken ne gerek varki.
(4,063 puan) tarafından
Okullarda veriliyor olması doğru olduğu anlamına mı geliyor. Orası bilgi alınacak ortam, Dr değiller ki gıda için yaptıklarını her hareketi doğru kabul edelim. Araştırın, doğrusunu öğrenin. Çocuğunuzu da sütten koruyun
(1,529 puan) tarafından
Ciceğim ona bakilirsa okulda meyve suyu adi altinda içinde milyonda 1 bile meyve bulunmayan meyve esansi tatlandirici ve bircok kansorejen içeren kutu meyve sulari dagitiliyor. Okulda dağıtılması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor
Gittiğimiz uzman piskiyatri (atipik otizim tanili oğlum için) inek sütünü derhal.kes cocuğu kusura bakma ama geri zekalılaştırıyorsun demişti.. biz otizimi %70 beslenme ile yendik tanımız bile kalkti bu süreçte inek sütünün oğluma ne gibi zararlar verdiğini (dikkatte bozukluk odaklanma sorunu) anladim inek sütünü kesince algısının acikdigini da fark ettim süt düşmani degilim lakin kanıtlanmış bir faydası yok ama kanıtlanmış birçok zararı var insan uzerinde
0 oy
(684 puan) tarafından
İğde tozunu bı arastir
0 oy
(3,981 puan) tarafından
Kızım daha küçüktü 13-14 aylık falan o ara iyi bi balık yağı kullandık. 1.5 yaş kontrolünde  7 cm uzamıştı.

Şimdi 4.5 yaşında. Boyu ortalama göze batar bi kısalığı yok ama kilo olarak az. Onun için yine balık yağı ve d vitamini aldık aynı anda kullanmaya başladık bakalım ne olacak.
(114 puan) tarafından
Hangi balık yağı acaba canım
(3,981 puan) tarafından
Möllers in balık yağı
0 oy
(2,560 puan) tarafından
Ayran, süt, kefir, yumurta bence en etkili yöntemlerden. Kızım ve kuzeni arasında 4 ay var. Eltimin kızı 4 ay büyük olduğu her zaman net bir boy farkı vardı. Ama son 1 aydır bu fark kapandı. Kızım düzenli ayran, süt içer, peynir çeşitlerine bayılır. Yumurtanın beyazını kendisi yer, sarısını da ben cici bebe ile karıştırıp veririm. Kızım 27 aylık artık görenler kızımı büyük sanmaya başladı
(114 puan) tarafından
Benim çocuklar peynir kefir yemiyo ya sadece süt içiyorlar yoğurdu da ekşimeyince yiyorlar :( zeytindir peynirdir yemezler sadece yumurta mesela kahvaltıda çeşit yediremiyorum
0 oy
(6,892 puan) tarafından
Hoplamak zıplamak birde barfiks mi diyirlar ne diyorlar böyle kendilerini yukarı çekiyorlar ya ondan yapabilirsin yaşları ne kadar bilmiyorum ama basketbol voleybol çok güzel boy uzatıyor kızlarım biri 5 biri 3 yaşında babası arada bı kapı üstü de ki doğalgaz borusuna tutturup sallandırır boyları bı tık uzun 
(114 puan) tarafından
Bizde küçükken ağaçtan hep sallandık her gün ama uzamadık ya :(
(6,892 puan) tarafından
Benim boyum uzun ben çok voleybol oynardım ip atlardım tabiki gende önemli faktör
0 oy
(3,119 puan) tarafından
İğde çekirdeği tozu önermiş bir yakınıma çocuk Doktor'u bende aldım vermeye başladim
0 oy
(909 puan) tarafından
Gece yatmadan önce özellikle tahin yedirmeye dikkat edin bizim doktorumuz süt yerine tahin önerdi hep yemek istediği kadar yesin dedi sütten çok daha fazla kalsiyum içeriyor ve boy uzatmaya kemik sağlığına faydalı eczanelerde sıvı formda bi vitamin vardı adını unuttum boy uzamasına yardımcı eczacınıza onu da danışabilirsiniz isterseniz birde yüzme ve basketbol çok uzamaya yardımcı 
(114 puan) tarafından
Canım tahinde özellikle hangisini yedireyim bazıları çifte kavrulmuş oluyo onlarda yarar var mı ki hangisi gerçek tahin oda belli değil
(909 puan) tarafından
Bulunduğunuz yerde kendisi çeken varsa tahini bence ondan alın ben öyle yapıyorum mahallemizde bir fırın var önümüzde kendi çekiyor cam kavanoza doldurup ağzını sıktırıyor makineye market tahini almıyoruz o yüzden plastik şişeye giren hiç bişey bana sağlıklı gelmiyor zaten bizim aldığımız abi de çocuk için olunca çifte kavrulmuş vermiyor hiç çok pişenin çocuğa faydası olmaz diyor
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Zıplamak boy uzatiyormus. Ve susam tahin. Bunlar en çok boy uzaten gidalarmis. Öyle.okumustum. 
(114 puan) tarafından
2.5 yaşındaki bebeğimi nasıl zıplatsam ki acaba koşmak yürümekte uzatıyor mudur
(19,483 puan) tarafından
Uzatır bence, oyun büyütür cocuklari
0 oy
(1,611 puan) tarafından
Günlük olarak tahin yedir. Boy uzatmada çok etkisi var. 12 aylık bebeğime her gün veriyorum ve boyunun çok iyi olduğunu söyledi hemşiremiz maşallah. 
(114 puan) tarafından
Canım evet 1 aydır yediriyorum ama pek ezli 1 tatlı kaşığı yeter mi
(1,611 puan) tarafından
Aslında pekmezsin daha iyi ama tatlandırmak için yarım çay kaşığı pekmez verebilirsin içine. 1 yaştan büyükse 1 tatlı kaşığı verebilirsin tahin.
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Barfiks çubuğu alın eve yüksekte olması önemli değil benim kızım 2 yaşında hemen hemen her gün bir kere bile olsa çıkartıyorum kendisi tutuyor ne kadar tutsa kâr
0 oy
(3,058 puan) tarafından
Oğlum 5 yaşında 1.23 boy kilo 23 evde barfiks çubuğu var kapida takılı hergun zıplar haplar basket oynuyor en önemli haraket surekli zıplamak 

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 140 göst.
0 oy
7 cevap 100 göst.
0 oy
3 cevap 60 göst.
10 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Anneolmak. (30 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,563 cevap

37,510 kullanıcı

Kategoriler