0 oy
220 göst.
Diğer kategorisinde (876 puan) tarafından
İyi geceler hanımlar 

Oğlum 1 yaşına kadar tek büyüdü. Yani benle babasından başka kimse yoktu etrafında. Ayda bir eşimin ailesine ya da kuzenine giderdik ya da onlar gelirdi o kadar. 1 yaşından sonra sırf onun için müstakil eve taşındık çocuklar var komşularım iyiler. Şu an 2 buçuk yaşında sanki bir türlü alışamadı kalabalık ve çocuklu ortamlara. Çocuklarla oynarken sürekli yanıma gelir herseyde ağlar başkasının elinden birsey yemez özellikle herseye ağlaması beni yıpratıyor çocuklar oynarken ona zarar verecekler sanıp kaçıyor. Ama iletişimi iyi konuşması iyi paylaşımcı oyun kurar kendini ifade eder hatta 19 aylıkken tuvalet eğitimi verdim. Ama herkes diyor ki bu niye böyle sizden kopmuyor özelikle sana çok bağlı diyorlar. Ben de diyorum çocuğun Herseyine ben ilgilendiğim için böyle olması normal benden başkasıyla kalmıyor ki. Eşimin ailesi yaşlı benim ailem uzakta. yok bu çocuğu sen böyle yapmışsın hiç sağa sola bırakmamışsın diyorlar. Sizce benim yaptığımda mı hata var yoksa zamanla alışır mı sizin çocuklar nasıl? 

7 Cevaplar

0 oy
(937 puan) tarafından
Zamanla daha iyi olur bence. Ama bazı çocukların mizacı da öyledir. Öyle çok sıkı fıkı olmazlar. Ağlamaları normal, 2 yaş sendromu gibi. Korkup size sığınması, benim kızımda öyle. Karşı tarafı bir kaç defa görüp alışana kadar herhangi bir olumsuzlukda kaçıp yanıma geliyor. Onlara alıştıktan sonra kendi halletmeye çalışır. Eğer tek çocuksa da diğer çocuklarla olan iletişimini az çok etkiler. Ama dediğim gibi, bundan sonra sürekli kalabalıklığa maruz kalırsa zamanla daha iyi olacaktır. 
(876 puan) tarafından
Aslında daha 4 5 aydır sıkı fıkıyiz komşularla. Başta hep mesafeli ya bahçede ya da çok az gider gelirdik. Sona fark ettim ki çocuğum da istiyor çocuklarla bir araya gelmeyi. Şimdi 2 3 gün evde olsa arkadaşlarını istiyor dediğim gibi güzel de oynuyor kavgası inatlaşma si oyuncak flan zorlaması yok. Onlar da diyor ki bazen bize tek bırak çocuklarla oynasın biraz özgür olsun ama daha 2 buçuk yaşında çocuk nasıl özgür bırakayım. 3 ay sonra doğumum var şu an tek çocuk zaten. O zaman çok zorlanır mıyım onu da düşünüyorum
(937 puan) tarafından
İki buçuk yaş çocuğu kendim de tek bırakmam. Sadece o oyun oynarken onu uzaktan izleyin. Oyununa dahil olmayın. Ya da bir şey oldu diyelim  hemen siz müdahale etmeyin. Bunun dışında 4-5 aydır yakınsanız böyle olması çoooook normal.
(876 puan) tarafından
Ayy içim rahatladı ya. Zaten bulunduğumuz odada oynuyorlar hep ama ben çok müdahale ediyorum sanırım kendimi tutmam lazım en ufak şeyde koşuyorum hemen
(937 puan) tarafından
Bu iyi değil işte. Siz her şekilde arkasında olduğunuzu tabiki hissettirin ama uzaktan. Yani sürekli yanında durup müdahale etmeyin. Sadece gözlemleyip, çok absürt bir şey olmadığı sürece de bırakın kendi üstesinden gelsin.
(876 puan) tarafından
Evet herkes öyle diyor. Bırak kendini savunsun kendi sorunlarını çözmeyi öğrensin kendini sana değil arkadaşlarına ifade etsin flan diyorlar aslında ama ben çok evhamliyim. Sanırım gerçekten çocuğu biraz kendine bırakmam lazım
-Reklam-
0 oy
(2,257 puan) tarafından

Çocuktan çocuğa değiştiğini düşünüyorum bu durumun. Eşimin ailesi kalabalık kuzeninin kızıda benim kızımda aynı ailede aynı ilgiyle büyüdü. Benim kızım bebekliğinden beri kimseyi yabancılamadı. Ama eşimin kuzeninin kızı daha teyzelerini eşimi görünce çığlığı basardı. Göz teması bile kursak çocukla aşırı ağlardı o derece. Benim kızımda herkese gülücük saçar kimseyi yabancılamaz. Ah şimdi insanlara güvenilmeyeceğini söylüyorum ama amca beni seviyor teyze beni seviyor diyor kuzum benim herkesi melek gibi zannediyor. :'(

(876 puan) tarafından
Bizim aileler uzakta eşimi sadece anne babası burda onlar da köyde yaşlı yani pek bir hayırları yok. Hatta oğlum benim aileme daha sıcak her gün sadece telefonda görüşmesine rağmen. O yüzden öyle aşina olduğu yüzler konu komşu esimin işten 1 2 arkadaşı ailecek o kadar. Ama yine de herkesle bir mesafeli herkes bu çocuk çok ciddi yabani flan diyor. Ama normalde öyle değil misafirliğe gideriz 5 10 dk kucağımdan inmez sonra gider oynar birsey istediği zaman bana sormadan almaz
0 oy
(1,157 puan) tarafından
Bende seninle aynı şeyleri yaşadım ne misafirlikte huzur verirdi nede dışarda hep ağlar kaçar çocuklara yanaşmaz dibimden ayrılmazdı. Eşim bıkmadan usanmadan her gün çocukların içine soktu şu an 2.5 yaşında çok şükür hepsi geçti herkesle arkadaş olan parktan yanımıza gelmeyen misafir olarak gittiğimiz yerlerde sorun çıkarmayan gülüp oynayan bi çocuk oldu. Vallahi dünya varmış diyorum 
(876 puan) tarafından
Bu da öyle işte. Birsey olsa hemen ağlayarak yanıma geliyor beni görmese hemen anne nerdesin diye dolanıyor evde bile öyle bak. Ben bunu yalnız büyümesine bağlıyorum ama etraftakiler çocukları hep kalabalıkta büyüdüğü için beni anlamıyorlar sanırım. İnşallah benim oğlum da değişir
0 oy
(299 puan) tarafından
Kalabalık ortamda büyümesine rağmen 2 yaş kızım da şuan oğlunun anlattığı gibi davranıyor 
(876 puan) tarafından
O zaman huy meselesi biraz da ya. Değişir diye umuyorum en çok ta kardeşi doğunca napacazz onu düşünüyorum. En azından o da öyle olmasa iyi olur
0 oy
(842 puan) tarafından
Kimseye kulak asma benimkisi 2yasinda haftada 2gun oyun grubuna gideriz hergün parka çıkariz akranları ile görüşür ama benimkisi de öyle huy işte canım büyüdükçe değişir veya değişmez her çocuk farklıdır 
(876 puan) tarafından
Haklısın canım bence de huyu böyle. Aslında ailemin huyu genelde böyle. Ben bile evlendikten sonra biraz açıldım. Ailem hiç misafir çağırmaz misafirliğe gitmez gitse bile biz evde kalırdık. Kardeşlerim 20 yaşına geldi hala sevmezler kalabalığı
(842 puan) tarafından
Sizden D e geçmiş olabilir huyu bende öyleyimdir çekinirim ilk girdiğim ortamda oda bana çekti heralde. Çocuklarla oynarken bile habire anne annne der aynı benimkisi işte valla büyüdükçe değişir diye bekliyorum bende :)
(876 puan) tarafından
Eşim öyle diyor. Senin tarafa çekmiş çocuk çekingen diyor. İnşallah düzelir büyüdükçe bakalım
0 oy
(436 puan) tarafından
Bazı çocuklar kalabalıkta dahi olsa böyle oluyor yani karakter ile alakalı bazı çocuklar yalnız büyür ama baktın mı anlamazsin , yeğenim sürekli anneme gelir kalabalığız kızım da var misafir olur , kapıya çıkar kızımla falan ama dediğiniz gibi anneci mız miz hep dersinki hiç insan görmemis , elimizde büyüdü neredeyse ama bir kere sevemedik bir kere yanimaza gelip sevdirmez kendini ve çocuklara asla bağıran veya kızan bir aile değiliz herşey alırız her istediğini yaparız ama dediğiniz gibi yine bence karakter ile alakalı tabi dediğiniz sebeptende olabilir sizin ki 
(876 puan) tarafından
Evet bu da öyle işte. Yani yaz boyu dışarıda çocuklarla oynadı flan ama Haa çekingen. Dediğin gibi kimseye sevdirmez kendini kimsenin kucağına gitmez tanıdığı alışık olduğu yüzlere bile. Yürürken bile koca adam gibi yürüyor komik geliyor bize ama çok ciddi bir çocuk
(436 puan) tarafından
Karakteri böyle olabilir, dedim ya yeğenim bizimle büyüdü resmen ama asla sevemedim hala derim asla teyze olduğumu bilmiyorum da ki yeğenim yok
0 oy
(561 puan) tarafından
Benim kızımda öyleydi ama 3 yaşına girince açıldı epey şimdi gidip oynuyor benden ayrılıyor ondan önce dediğin gibi parka giderdik gelip bana yapışırdı bizden kaynaklanıyor aslında bir yere bırakıp gittiğimiz yok çocukları 7 24 beraberiz normal bence büyük kızımds öyleydi şimdi herkesle iki dk da sohbet muhabbet kurar :) 
(876 puan) tarafından
Evet aynı dediğin gibi. Şimdiye kadar hiç kimseye bırakıp 5 dk bir yere gitmedim tek başıma. Sıcakta da karda kışta da hep bizimle geliyor her yere o yüzden bizden başkasına gitmiyor. İnşallah açılır yoksa kardeşi doğunca daha çok zorlayacak beni. Biraz da ilgiyi fazla verdim ona TV izletmemek için sürekli etkinlik yap ev işlerine dahil et oyun oyna VS derken evde bile rahat bırakmıyorum. Tabi artık izliyor maalesef engel olamıyorum ama onu da öğle ve akşam olarak 2 defa izin veriyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 54 göst.
+1 oy
6 cevap 523 göst.
27 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 84 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ececomez61 (373 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 305 göst.
26 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Belinay122 (36 puan) tarafından soruldu