0 oy
267 göst.
Diğer kategorisinde (324 puan) tarafından
Kızlar kısa dönemli faiz uzun dönemli altın biliyorum benim altınlarım var ev almam lazım 6 aya şimdi altın yapmaya devam etsem kârı olmaz o zamana kadar topladigim parayı isletmessem erir ekonomiye karşı Bende dedim ki bozayim altinlarimi toplayacağım paralarla birlikte her ay faize atayım faizde altın gibi bir düşüyor bir kalkıyor bankacı Ocak ayı 40 Ka kadarda düşeceğini söyledi zarar edermiyim etmezmiyim çok korkuyorum para kolay toplanmiyor "Şunuda Söyliyeyim lütfen helal haram demeden gerçek düşüncelerinizi yazın" 

19 Cevaplar

+13 oy
(699 puan) tarafından
Haramda huzur ararsan huzur sana haram olur. Haram ile alacağın evinde huzurlu bir şekilde oturacağını mı düşünüyorsun canım 
(699 puan) tarafından
Sonunu şimdi okudum. Müslüman olarak seni uyarmak düşer bana ve bunlar benim gerçek düşüncelerim
(1,256 puan) tarafından
Hislerimin tercümanı
(699 puan) tarafından
Elhamdülillah ❤️
-Reklam-
+4 oy
(261 puan) tarafından
Bir paranin çok olması değil bereketli olması önemli.Bereket istiyorsan altın al. Biz de o şekilde birikim yapıyoruz.
0 oy
(1,256 puan) tarafından
Asko bizde şuan aynı durumdayız altına yatırım yapıyoruz faiz daha karlı ama işte diğer tarafını düşündüğümüz için altına devam ama biz yatırım yaptıkça fiyatlar o kadar ucuyo 
(324 puan) tarafından
Bide kısıtlı zaman kaldı 6 aya kadar adam çıkaracak mecburum zarar etmek istemiyorum herkez diyor faiz ekonomistler diyor altın arada kaldım
(1,256 puan) tarafından
Yeni yıla bişey kalamdi altından devam bence şuan herşey karışık zamlar Suriyeliler gidiyo asgari ücret belirlencek falan bekle biraz daha sonra karar verirsin
(324 puan) tarafından
Ocagida bitirmeyi düşünüyorum
0 oy
(11,803 puan) tarafından
Benim için en önemlisi haramdır faiz ama onu geçersek altın asla zarar ettirmez.zamaninda çok güzel faiz veren bir banka vardı.millet evini barkini satıp faize yatirmisti da banka battı sahibi paralarla yurt dışına kaçtı öylece herkesin evi barki gitmisti
0 oy
(915 puan) tarafından
Tatlım yerinde olsam altına yatiririm hiç faiz için altınlarımi bozduramam hem faiz haram hemde haramdan güzel bı beklenti bekleyemem altın her zaman kâr'dır zararı yok Ocak ayindan itibarende çıkacak sana tavsiyem ev alacakmissin huzurlu mutlu sağlıklı bı şekilde otururusun inşallah helalinden olsun yani oturacagin ev haram olunca gerçekten insanın başından illaki öyle böyle çıkıyor 
0 oy
(6,892 puan) tarafından
Altında ne gibi zararın olacak ki her gün artiyo en basit ben sene ortalarında olması lazım iki bine aldıydım şimdi 3 bin faizin detaylarını bilmiyorum ama haram olduğunu biliyoruz evet bir ara benimde aklıma geldi faize para yatırmak ama sonra ben ne yapıyorum boşver kirada oturayım ama Allah o günaha olsun girmemi nasip etmesin dedim 
0 oy
(5,958 puan) tarafından
para yiksekse fon alip sat yaparak artirsana vadeliden cok daha fazla getirir. kucuk paralarla azcik bisey olurda . yoksek paralarla guzel getirir . bireysel musteri temsilcin yatirim tavsiyesinicin fonu aoyle bakaiim ne diyecek 
0 oy
(1,769 puan) tarafından
Her zaman altın ✓
0 oy
(2,161 puan) tarafından
Ben riski dağıtıyorum. Altın, gümüş, platin şeklinde. Hiçbir zaman tek bir kaynakta tutma derim paranı 
0 oy
(17,842 puan) tarafından
Altın da yükselmiyor mu nasıl faiz altından daha kârlı olabilir ki bilmediğim için soruyorum. Ben altıncıyım kendimi daha güvende hissederim her zaman 
0 oy
(51,294 puan) tarafından
ben altinciyim imkan oldukca gram küçük yapar ataarizkenara 
0 oy
(9,893 puan) tarafından
Kesinlikle faize karşıyım 1 çift bilezigim vardı eşim faize koyacam dedi kavga ettik izin vermedim altın al cnm helalinden altında haramsiz kar edersin 
0 oy
(4,236 puan) tarafından
Yeni yilda faizler dusecek diye bir soylenti duydum arkadasimdan kendisi bankaci. Yani altinda uzun vadede guzel kâr getiriyo. Mesela ben ocakta 2,5 resat almistim 30bindi suan 52bin 30bini faize koysam o kadar kar etmezdi. Eger elindeki meblag yuksekse altinda kar getirir. Yatirim fonlari da var ama takip ve anlamak gerek birazda. Kendi musteri danismanina da danisabilirsin bankada.
0 oy
(5,023 puan) tarafından
Bi mecburiyetin de yokmuş, bence faize hiç bulaşma canım.
0 oy
(4,371 puan) tarafından
Kısa vadeli faiz uzun vadede altın.
0 oy
(1,377 puan) tarafından
Gerçek düşüncem asla faize bulaşma evinin , işinin kazancının bereketi olmaz. Mutlaka bir yerden çıkıyor zararı. Sen niyetini iyiye al
0 oy
(279 puan) tarafından
Uzun vadede altın ve borsa, kısa vade faiz ya da fon diyorum. Büyük param yok ama ben borsada işlem yapıyorum. 1 sene önce 150lere aldığım hisse birkac gün önce 190 a kadar cikti ama yine satmadım. Başka hisselerim de var kâra geçen ama zarar edenler de var. Borsada doğru hisseleri alıp bekleyeceksin acele etmeyeceksin yükselince de satacaksın önemli olan bu.
0 oy
(1,281 puan) tarafından
Ben böyle faiz ve hak yiyenlere hep domuz eti yiyin o daha sevap derim. 
0 oy
tarafından

Vallahi canım kusura bakma da burada herkes haram der yani sonuçta haram yani ne bekliyorsun yani al dememimizi mi bekliyorsun günahına bence bizi de alet etme din hocaları bile Nihat Hatipoğlu bile haram diyor yani biz harama bulaşmıyoruz helalinden olsun az olsun ...

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 127 göst.
0 oy
7 cevap 131 göst.
0 oy
4 cevap 213 göst.

408,222 soru

12,261,621 cevap

37,357 kullanıcı

...