+2 oy
711 göst.
Diğer kategorisinde (1,015 puan) tarafından
Kızlar eşimin ailesi şafi mezhebi. Ben hanefiyim. Bizim kız bebeğimiz oldu. Bu gün 39 günlük oldu. Kayınvalidem eşim bebeğin altını değiştireceği zaman hep diyor günah günah. Dün de eşimle ikimiz yıkıyoruz bebeği günah diyor. Bizde böyle bir şey yok. Bu gün görümcem öyle bir şey mi varmış dedi. Kaynanam kötü kalpli bir insan. Sırf eşim bana yardım ediyor diye de böyle demiş olabilir. 

Kızlar böyle bir şey var mı?  Yoksa kayınvalidem eşim bana yardım etmesin diye mı yapıyor? 

24 Cevaplar

+5 oy
(12,167 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
kız bebeklerin altını 2 yaşına kadar babası da değiştirebilir, babası yıkayabilir. baba ve kız arasında ne günahı. dediğim gibi 2 yaşına kada normal sonra mahremiyet eğitimi için yapılmaması lazım. kaynanan oğluna kıyamıyordur
(1,015 puan) tarafından
Ben de böyle biliyorum. Sırf bana yardımcı olmasın diye diyor
(393 puan) tarafından
7 yaşına kadar günah değil canım , 2 yaşından sonrası içinde dediğin gibi mahremiyet için yaptırılmaması gerekiyor
(1,015 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(253 puan) tarafından
Kesinlikle haklisin
-Reklam-
+3 oy
(116 puan) tarafından
Bnada yanlış geliyor ben asla temziletmem eşime dini açıdan nasıldır bilemem ama ben karşıyım 
(116 puan) tarafından
Ya ama öyle degilmi canım böyle bir zamanda olması gerekende bu ve oğlum olsada degistirtmem
(2,076 puan) tarafından
Şimdi gelir babası o diyiciler ama. Kimin belalı tramvasını n tetikler bilmiyoruz. Kimseye de güvenmem. Kızım yok ama kız yeğenlerime de hep o hassasiyetle davrandırdım gelinleri. Allah razı olsun onlardan da,sözüme kulak verdiler. Zaman gerçekten fitne zaman
(116 puan) tarafından
Öyle vallah canım  beni anladığın için teşekkürler burdaki çoğu insana normal gelmiş ama ben dikkat ederim bu konuda  eşimde çok dikkatlidir temizledigim zaman kızımın altını odadan gider yada yüzünü çevirir
(2,076 puan) tarafından
❤️ en iyisini yapıyor eşin. Olması gereken. Başımıza gelen çoğu şey edepsizlikten n yazık ki
(116 puan) tarafından
Aynen öyle canım❤️❤️
+3 oy
(3,001 puan) tarafından
Kaynananın zoruna gidiyor herşeye günah demeyi bıraksın asıl onun yaptığı günah 
(1,015 puan) tarafından
Benim zor durumda olmam hoşuna gidiyor. Ama çıkar illa ki bir yerinden
(3,001 puan) tarafından
Halbuki eşlerin birbirine yardım etmesi sevaptır, bebeğinin altını iki yaşına kadar değiştire bilir yıkaya bilir
(1,015 puan) tarafından
Eşim pek yardımcı olmuyor artık. Her şey benim üstümde şikayet etmek değil ama bazen çok yorgun düşüyorum. Başıma ağrı giriyor.
(3,001 puan) tarafından
Sende haklısın bunu dile getir ama tatlı bir dille söyle belki o zaman eşin hatasını anlar yardımcı olur sana
(1,015 puan) tarafından
Cevabı hazır ben gün boyu çalışıyorum oluyor. Telefon dükkanımız var masada oturup tamir yapıyor. İlinin zorlukları var tabi anlıyorum ama o beni anlamıyor
(3,001 puan) tarafından
Hmmm anladım canım Allah yar ve yardımcın olsun inşallah ne diyeyim
+2 oy
(4,205 puan) tarafından

Art niyetle dediğini düşünmüyorum canim bizim taraftada bebekte olsa babası da olsa duş aldirmazlar buyuklerimiz öyle görmüş öğrenmiş 

(1,015 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
+2 oy
(12,880 puan) tarafından
Eşim Şafi yoğun bir lohusa depresyonu yaşadım ilk 3 ay kızımızın neredeyse her şeyi ile ilgilendi. Şimdi 5 yaşında kızımız ben 7 buçuk aylık gebeyim indirip kaldıramıyorum kızımı babası destek oluyor. Mezhep kısmını bilemem ama baba olarak yapması gerekenlerin bilincinde. Dünyaya gelen canın sorumluluğunu paylaşmak durumundayız,yükümüz çok ağır olurdu yoksa
(1,015 puan) tarafından
Elimde bir iş olsa bile beni çağırıyor artık. Ben de bir oraya bir oraya koşmaktan mahvoldum
(12,880 puan) tarafından
Buradakilerin çoğuyla bu olaya aynı pencereden bakmıyorum ben zerre de umurumda değil bu, anneysem o da baba. Yok öyle agucuk bugucuk ebeveynlik hastaysa kalkacak da kusarsa temizleyecek de ki yine diyorum elhamdülillah zerre bunun lafını yapmaz ben şanslıyım bu noktada
+1 oy
(4,321 puan) tarafından
Yok tabiki babası sonuçta niye günah olsun. Genç kız olsa yada 10 yaşında falan olsa tamam da daha minnacık bebek 
(1,015 puan) tarafından
Evet işte. Ben de akıl veremiyorum. Eşim altını değiştirmeyi bıraktı annesi öyle diyor diye
(4,321 puan) tarafından
Eşimin de hiç mi mantığı yok araştırmak zor değil öyle körü körüne her denilene inanılır mı
(1,015 puan) tarafından
Annesi dedi ya onun için doğru odur
+1 oy
tarafından
Bilmiyorum böyle bir şey varmi diye .

Ama mantiğa uygun degil . Bence kayinvalidenin uydurmasi .dini bu kadar cok biliyorsa gunah olmayan seye gunah demenin gunahini da biliyordur  
(1,015 puan) tarafından
O kadar ısrarcı ki bir de. Ha bire günah günah diyip duruyor.
tarafından
Allahim yarabbim ..bu kayinvalideler neden boyle ya.
Benimkide bebege nazar degdi tuz dökün kafasindan diyor hep ..sinir oluyorum ya ..he tuz bebegin nazarini alicak aynen
(1,015 puan) tarafından
İlk defa duydum. Seninki başka elemmiş
tarafından
Hiç sorma .. eşim de ne zaman aglasa bebek tuz firlatiyor kafasinda ..1000 kere dedim batil inanç inanma ..yine de yapiyor .
(1,015 puan) tarafından
Ahahah
+1 oy
(393 puan) tarafından

Bebeklerin 4 yaşına kadar avret yerleri yoktur bu Hanefi mezhepte günah olarak sayilmamıştır , o yüzden gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Safilerdede küçük bebeğin avret yerini büyük insan ile eş değer olarak görüyorlar o yüzden günah olarak görüyorlar :pinch:

(1,015 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim
+1 oy
(1,588 puan) tarafından
2 yaşı na kadar baba ilgilenebilir baba.esim din görevlisi kızım 4 aylık oğlum 15 aylık ben yetemedigimde ikisininde altını alır beraber banyo eddiririz müftü ziyarete gelmisdi onlarda bebebkken yardimlasiyorlarmis ne var bunda
(1,015 puan) tarafından
Çok normal şey halbuki
(1,588 puan) tarafından
Ne münasebet efendim bebek sabi ergenlige girmiş gibi tripe giriyorlar bazıları ızgara yer gibi kul hakkına girip yiyir
+1 oy
(3,682 puan) tarafından
Dini açıdan bilmiyorum, ama çocuk ikinizin eşinin yardim etmesi gayet normal yeri geldi mi altini değiştirecek üstünü giydirecek yemek yedirecek alıp gezdirecek ve uyutacak bunlarda eşin görevin. Benim oğlum var eşim altini degiştirirdi, birlikte banyosunu yaptırıyorduk. Kayinvaliden art niyetli sana yardım etmesini istemiyor.
(1,015 puan) tarafından
Böyle kaynana düşmanının başına vermesin.
(3,682 puan) tarafından
Amin canım
+1 oy
(5,594 puan) tarafından
Bizde şaifiyiz kaynanan abartmış eşin 2 yaşına kadar bebeğinle ilgili her yardımda bulunsun 2 den sonrada zaten bebek anlamaya başladığı için mahremi bilmesi amacıyla tek anne yapması lazım 
(1,015 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(5,594 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(1,918 puan) tarafından
Kızım 3 yaşında ben bulaşık yıkasam ev temixlesem babası oturuyorsa gider babasına söyler eşim tuvalet götürür eşim picamasini indirir kızım kendi gider tuvaletine oturup yapar sonra eşim pecete ile temizler pijamasini çeker kızım eşimle konuşur bana bak der ben bazen altına bakarım yapıyor mu diye bana kızıyor anne bakma ayıp diye eşim duş aldırır gece kızım özellikle babasının yanına gider beni tuvalet götür diye alır götürür eşimde biliyor kızın alışma surecinde olduğunu o yüzden yapar bebeklikten beridir yardım eder bana mahremiyeti eşim hep kızıma söylerdi anladığı zmn şuanda pijamasini giyemedigi çıkaramadığı için mecbur destek istiyor bizden yazın kendisi giderdi tek kat olduğu için yardım istemezdi eşine söyle öyle birsey olmadığını benim kaynanamda der günah kızdır fln eşim kendisi annesinin yanında alıp götürür yaptırır öyle öyle kaynanam sustu 
0 oy
(399 puan) tarafından
Bizde şafiyiz asla öyle birsey yok canım değiştirebilir babası sonuçta yıkıyabilirde
(1,015 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
0 oy
(2,151 puan) tarafından
Bende birşeyi merak ediyorum ama sırf merak. Allah aynı Allah Din Aynı Din insanlar niye hanefi ve şafi olarak ayrılıyor. Yok bizde günah yok onda günah Bu Allah hepimizin Allahı değil mi? Din hepimizin dini değil mi? Buna hiç anlam veremedim veremiyorum bilen bir kişi beni aydınlatabilir mi?
(824 puan) tarafından
Bununla âlâkalı Alaska çok uzun bir yazı yazmıştı görürse yorumunu belki cevap verir.
(2,151 puan) tarafından
Gerçekten merak ediyorum umarım görür
0 oy
(10,183 puan) tarafından
Erkek bebeğin altını anne değiştirince de günah mı o zaman? İnsanlar elemet uydurmaya bayiliyo maşallah 
(1,015 puan) tarafından
Öyle valla
0 oy
(195 puan) tarafından
Çok pardon ama senin kayınvaliden tımarhane kaçkını mı?? 

Ya nesi günah bunun küçücük çocuk babası da değişte bilir annesi de herşeye günah demeyi kesin ya Allah aşkına din böyle adamları görse dinliğinden utanır 
(1,015 puan) tarafından
Kocası buna yardım etmemiş zamanında benimki edince zoruna gidiyor
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Saçma tek kelimeyle 
(1,015 puan) tarafından
Haklısınız
0 oy
(70 puan) tarafından
2 yasa kadar baba bebeğin altını değiştire bilir cnm  benim eşim oğlumuzun altını 2 yasa kadar deyişti gece gündüz yardım etti banyosunda 3 aydan sonra yaptırdı.. vocuk ile banyo yaptırması alt değişmesi baba ile bebek arasındaki bağı güçlendirir cami hocasına 2 yas dedi bu durum değişik bazıları için günah deniliyor ozaman annede oglan cocugunun altını değişmesi günah öyle sey olurmu yargılamıyorum. Ama eşim dedi 2 yasa kadar yardımcı olurum dedi sonra sana ait eğitim bana dedi bakım sna dedi
(70 puan) tarafından
Bagları kuvvetlensin diye her anneye sesleniyorum altında deyiş şin babası banyoda yaptırsın 2 yasa kadar mamada versin. Benim eşim agladımı 2 adımda yanındaydı aradaki bsylarıvok güçlü
0 oy
(186 puan) tarafından
Bende safiyim yok öyle birşey saçmalamış kaynanan ben safi eşim Hanefi kızımı yıkar da giydirir de yedirir de beraber uyur da kaynanan kafayı yemiş 
0 oy
(748 puan) tarafından
Bende Şafii yım günahı ilk defa duyuyorum. Belki hiç etrafında yapanı görmediği için garipsiyordur yada ayıp görüyordur. Şahsen ben kocamdan öyle birşey görmediğim için bende herhalde görsem garipserim diye düşünüyorum ama tabikide yapabilir baba 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 51 göst.
14 Aralık 2024 Aile kategorisinde Cansuklns (498 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 76 göst.
+1 oy
12 cevap 298 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Minikii (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 205 göst.

406,905 soru