0 oy
886 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,668 puan) tarafından

Hanımlar bir ay önce annem beni yanına çağırdı torununu özlediğini söyledi. Ben Sakarya'da annem Antalyada yaşıyor. Eşim yollamadi. Çocuğundan ayrı kalamiyormuş. Sonra safranboluya babaanneme gitmek istedim oraya da yollamadı. Ki bu insanlarla bir yıldır falan görüşmüyorum. Eşim pislik çıkartır diye gitmedim hiçbir yere. 

İki gun önce de eşim eve sabah 5.30 gibi geldi. Ben de eve almadım yanında da kuzeni vardı. Alkol içmişti eşim. Ayda 3-4 kere böyle yapıyor. Eve sabah geliyor. Haftanın 7 günü geç saatlere kadar çalışıyor kendi dükkanımız var. Yüzünü bile goremiyoruz bir de böyle sabaha karşı gelince iyice tepem atıyor ve haber de vermiyor. Beni umursadigi yok. Bir çok problemimiz var. Ben de eşime haber vermeden anneme bilet aldırdım ve Antalya'ya gittim. 

Yoldayken de söyledim. Bana çocuğu ver kendin git dedi. Ben de bir yaşında bebek sen çocuk ağlıyor gece duymuyorsun bile bakamazsın dedim. Niye babana gitmedin dedi. (Babam Sakarya'da yaşıyor) En azından gelip çocuğu gorebilirdim dedi. Ben de babamda bir hafta kaldım. Çağırdım gel gör diye gelip görmedin çocuğu şimdi mi kıymete bindi dedim. Babamı aramış çocuğu benden kaçırdı demiş. Ben sadece kafamı dinlemek istedim. Babam da aradı annenle mutluluklar dedi kapattı. (Annemle babam ayrı). 

Boşanmak istiyordum ben aslında çünkü bu evliliği tek kişi yaşıyordum. Varlığı yokluğu birdi. Eşim dava açıcam anlaşmalı boşanalım. 3 bin lira da nafaka vericem dedi çocuk başına. Bir yaşında bebegim var ve hamileyim. Yani aylık 6 bin lira verecekmiş. Mama bez parasına yetmez. 

Ben hatalı mıyım? Her yolu denedim zamanında konuştum, ağladım, yeri geldi yalvardım. Artık son noktaya geldiğim için böyle yaptım. 

Siz olsanız ne yapardınız?

25 Cevaplar

0 oy
(263 puan) tarafından
Rabbim hayırlısını nasip eylesın. 
-Reklam-
0 oy
(717 puan) tarafından
Boşanıp boşanmak senin kararın fakat evlililte ihanet şiddet yoksa son çare olarak evlilik terapistini denemeyi öneririm ilerde pişman olmamak için
(717 puan) tarafından
O zaman durum değişir fakat keşke boşanma davasını açıp evi terketseydin çünkü evi terkeden suçludur kanunda
(1,668 puan) tarafından
****** git evin kirasını ben ödüyorum dedi bana
(717 puan) tarafından
Demesi önemli değil kanıtın var mı kanun lafa söze değil delile bakar çocuk kaçırmaktan suçlu bulunup velayeti bile kaybedebilirsin öfkeyle kalkıp zararla oturma herşeyi kuralına uygun yap cnm
(1,668 puan) tarafından
Çocuğu vermezler zannetmem çünkü bakamaz.
(717 puan) tarafından
Bunu bilemeyiz cnm avukat değilim sana şöyle böyle diyemem fakat kanunda bu suç olduğu için bunu bilmeni istedim
0 oy
(974 puan) tarafından
Tıpkı senin yaptığını yapardım kirli sepetinde ki kirli çamaşırı için bulaşıkları için yada otel gibi kullanması için evlilik yapılmıyo yani yuva yıkmak kolay değil evet siz her yolu denemişsiniz zaten olmuyosa zorlamanın anlamı yok
0 oy
(1,063 puan) tarafından
En iyisini yapıyorsun bence. Tekrar deneseniz bile huylu huyundan vazgeçmez asla
0 oy
(401 puan) tarafından
İş anlasmalıdan cıkarsa sen suçlu olursun karım benden habersıd evı terkettı derse dava senı haksız bulur canım.. Çünkü kadının ortada bırsey yokken evı terketmesı haksızlıktır boşanma davalarında 
(1,668 puan) tarafından
Bir şey yokken değil. Eve gelmediği için evine bakmadığı için anneme gittim.
(401 puan) tarafından
İşte bunu ıspatlaman gerekiyor mesela ortada daro olsa darp raporun olur.. Yanda aldatma olsa hene ispatı olsa haklısın bu tür şeyler ortada elınde somut bir delilin olacak.. Savcı sana sorar adam eve gelmıyırsa sen neden evden çıkıyorsun neden terk ediyorsun evını diye
(1,668 puan) tarafından
Anlaşmalı boşanacağız zaten o yüzden çok sıkıntı olacağını sanmıyorum
0 oy
(5,053 puan) tarafından
Eşin kaç yasında öncelıkle daha tam evliliğe adapte olamamıs gibi. Bir de annen özledıyse annen sana gelse mesela yani boşanmak kolay değil kaö senelık evlısınız bılmıyorumd a zamanla oturur belkı bak 2. Ye hamleymssın
(1,668 puan) tarafından
Annem anlaşılması zor insan eşimle kavga ederlerdi. Ayriyeten evimde doğru düzgün yiyecek yok. Annem özledi diye gelmedim eşim bir şeyleri anlasın pişman olsun diye geldim.
(5,053 puan) tarafından
Nıye geldıgımı bılıyorum canım kavga etme sebeplerınızden bırı o ya o yzuden söyledım.
(1,668 puan) tarafından
Bahane üretiyor sadece
0 oy
(4,746 puan) tarafından
Sanırım daha öncede eşinden yana bir sıkıntı yaşamıştın ve post açmıştın:( boşanma imkanın varsa boşan bence. Yaptığına gelince şahsen ben o şekilde gitmezdim yine giderdim ama habersiz gitmezdim çünkü çirkef biriyse şikayet bile edebilir seni çocuk kaçırmaktan 
(1,668 puan) tarafından
Haber verseydim çocuğu alır vermezdi. Ben de oğlumu bırakamazdım.
(4,746 puan) tarafından
Yok bırakılmaz zaten :( Allah yardımcın olsun inşallah valla zor bir durum
(1,668 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(3,879 puan) tarafından

En doğrusunu yapmışsın bence nafakaya mahkeme karar vermiyor mu? Babanın tavrı çok kırıcı kendi kızına öyle denir mi . Rabbim hakkında hayırlısını nasip eylesin canım güç kuvvet versin sana <3

(1,668 puan) tarafından
Babam zaten beni sevmiyor kendisi eşimden hallice. 15 yaşındayken tanıştık.
(3,879 puan) tarafından
Babanla mi
(1,668 puan) tarafından
Evet babamla. Bilmiyorum anlaşmalı boşanalım dedi karar verelim dedi. 5+5 10 istedim. 6 diyor. Çocuğunu çok düşünse zaten git annemde kal bir daha buraya gelme demezdi ya da üç kuruşu çocuğuna fazla görmezdi.
(3,879 puan) tarafından
Allah'ım hayırlı insanla karşılaştırsın
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Senin olayını biliyorum son raddeye kadar sabır ettiginide biliyorum ona şans verip düzelmeye baslamiştiniz çok mutlu oldum dua bile ettim hep yan yana mutlu olmanız adına ama demekki esin senin kadar düşünceli değil 1 2 günlüğüne dayandı sonra tekrar devam etti böylede hayat sürmez belki böyle uzaklaşma ona göz dağı olur aklı başına gelir Rabbım hakkınızda ne hayirliysa onu nasip eylesin inşallah sen elinden geldiğince fazla katlandin çoğu şeye ve seni haklı görüyorum iyi yaptin 
(2,210 puan) tarafından
Sen güçlüsün kimsenin başına kalmazsın modunu yüksek tut sen o adamı adam etmek için herseyi yaptın tek başında yaşarsın sonuçta bayadir teksin
(1,668 puan) tarafından
Tek korkum ekonomi belli yani yaşam çok zor. İki bebekle calisamayacagim. Nerede kalacağım nasıl para yetiştireceğim bilmiyorum.
(2,210 puan) tarafından
Bir süre annenin yanında kal annen destek olabilir mi o baksa sen çalışsan ve doğumun yakın
(1,668 puan) tarafından
Annem biraz dengesiz bir insan hep kötü olumsuz konuşur hakaret eder. Onun yanında kalmak bilmiyorum. Bir hafta sonra Sakarya gidip kendime ait olan eşyaları ikinci ele satacağım. Yatak odası bebek odasi mutfak eşyaları falan satacam hep.
(2,210 puan) tarafından
Anladım cnm Rabbım hakkında iyi olanı nasip eylesin sana hayırlı kapılar açsın
0 oy
tarafından
AA sen burda misin . Çok üzüldüm bu arada ama bazen insan ne yapacağını şaşırıyor gerçekten 
(1,668 puan) tarafından
Ara sıra giriyorum
tarafından
Kız burda misin derken Antalya'da demek istedim
0 oy
(857 puan) tarafından
Ayrilmiyayin kafa dinleyip ansızın gidin 
(1,668 puan) tarafından
Kendisi de boşanmak istiyor
(857 puan) tarafından
O neden boşanmak istiyor sizce
(1,668 puan) tarafından
Annemin yanına geldim diye
0 oy
(1,329 puan) tarafından
Aaa sen buraya üyelik açmama vesile olan kişisin önceden sadece hamile yerini kullanıyodum rastgele girdim çiğköfteci dükkanınızdaki çalışan kızla ilgili postu okuyunca öyle hesap açmıştım 
(1,668 puan) tarafından
Herkese biri vesile oluyor işte. İnşallah iyi arkadaşlıklar edinmişsindir
0 oy
(501 puan) tarafından
Valla cnm sen giderken eşin arkandan gelmiyorsa zaten bitmiştir sende kararliymissin çıkmış gitmişsin zaten bitmiş iki taraf içinde bisey demek yanlış olur ama alkol alan bir es varsa zaten mahkeme karşı tarafı hatalı bulur bende böyle bir sebepten dolayı eşimle tartıştım biletimi aldım otogara bıraktı beni otobüse bindim geldi geri indirdi beni ne benim gidesim vardı nede onun gönderesi ama 1 yıldır annenle görüşmüyorsan ya esinin götürmesi gerek yada müsade etmesi. Cok özür dileyerek soruyorum belki kazayla olmuştur ama zaten bebeginiz varmış böyle sorunlariniz varsa neden ikinciyide yaptınız isteyerekmi kazamı bilemem ama böyle bir iliskide iyi bir korunma yöntemi ile ilerleseydiniz keske neyse sağlıkla kucağınıza alin sitrese girmeyin bebeginiz için herşey olacağına varır 
(1,668 puan) tarafından
Bu şekilde değildi eşim abisi ceza evinden çıktı ona uydu kafayı yedi. Bir de o zaman durumumuz daha iyiydi. Dükkan açmıştık her şey yolundaydı.  Her şey bir sureligineymis
0 oy
(2,168 puan) tarafından
Senin için üzüldüm Tuğçecim. Önceki sorunlarını da biliyorum. Keşke demek geri getirmiyor ama ikinci çocuğu istemeseydin 
(1,668 puan) tarafından
Ben de pişmanım olan çocuklarıma olacak çünkü
(2,168 puan) tarafından
Allah bundan sonrasini senin için kolay etsin canım
0 oy
(64 puan) tarafından
Valla bosa gtsin boşanıyor sa bende boşanmak istiyorum daha bebegim 10 aylık ve bebeğimi vermem asla dyo yüz tane avukat tutarım yine vermem dyo acaba bsy yapabilir mi diye dayanabilecegim kadar dayanıyorum en azından çocuklarını vermiş nafakanı vermeyi kabul etmiş hiç bekleme kurtul istemiyorsan düzelmiycekse
(1,668 puan) tarafından
Düzelir de ben görür muyum bilmem çünkü geç olgunlaşacak ve boşanmadan fark etmeyecek bir şeyleri sanirim
0 oy
(1,569 puan) tarafından
Eşinde ilgisizlik sorumsuzluk var, buda kadına zor geliyor seni anlıyorum, keşke eşin düzelmenin yollarını arasa bişeyler yapsa, cocuklar da var şimdi orta yolu bulamaz mısınız 
(1,668 puan) tarafından
Çok denedim bekar hayatını geri istiyor gibi davranıyor
0 oy
(12,683 puan) tarafından
bunun yılların birikimi olduğunu düşünüyorum. kimse karnında bebekle durduk yere evi terketmez. hakkında hayırlısı olsun
(1,668 puan) tarafından
Aynen öyle artık bitmiştim ve evladımaniyo gelemiyordum
0 oy
(3,199 puan) tarafından
Tabikide haklısın eşin istediği hayatı yaşayacak sana hapis hayatını layık görecek bide anlamadığım babana ne oluyor senin tarafında olmak yerine damadınımı tutuyor annenle boşanmış olabilir bu demek değilki sende anneni sileceksin annen evlimi peki
(1,668 puan) tarafından
Annem evli ama eşi ceza evinde yani annem kardeşimle tek yaşıyor. Ama zaten beni üvey babam büyüttü. Kendi babamdan bin kat daha fazla emeği var. Eşim babamı aramış sanırım ne dedi bilmiyorum. Babama göre ben kocam ne derse boyun eyecegim. Katlanacagim çünkü çocuğum var. Ama öyle olmuyor işte kocam kocalık yapmıyor. Ya eve geliyor ayaklarını yıka çok kötü kokuyor diyorum sırf sen dedin diye yıkamayacağım diyor. Temizlik hak getire duş abdest yok. Hiç böyle biri degildi. 3 yılda bir insan bu kadar değişemez.
(3,199 puan) tarafından
Nafakayı o belirleyemez gelirine göre mahkeme belirler  sende bebek biraz büyüyünce part time iş bakarsın bilinen büyük giyim mağazaları bu şekilde çalıştırıp güzel maaş veriyorlar kimseye muhtaç olmazsın oda kendi pisliğinde boğulsun
0 oy
(2,153 puan) tarafından
Kadın birden bitirmiyor işte 

Yasanmisliklar artık dolmussun sanırım anladığım kadarıyla hamilesin bu kötü olmuş eğer tekken ayrılman kolay olurdu ikinci varken bide çok ilgililer gibi yapisacak...

Ama yapcak bişey yok bağlantın koptuysa gidicek yerin var ailen destekse eğer seni çok güzel bir hayat bekliyor.
(1,668 puan) tarafından
Evin eşyalarının yarısı benim onları satıp kadın sığınma evine gideceğim. Babam da emekli maaşı alıyor. Onun da bir kısmı için talep edeceğim. Nafaka da alırsam idare ederim inşallah.
0 oy
(2,402 puan) tarafından
Resmini görünce okumadım bile yazdığını geçenler de de aynı şeyleri söylüyordun hatta post açmıştınn kimseye cevap bile vermemiştin şmdi tekrar gelmiş boşanıcamm galiba diyorsun yarın da barışırsın 
(1,668 puan) tarafından
Okumadıysan neden yazıyorsun? Cevap vermemişsem ya girememişimdir ya da çok kişi yazmıştır geri yazamamışımdır. Sonuçta ev işi hamilelik bebeğim var bazen dükkana işe gidiyorum ya. Barisabilirim orasını Allah bilir. Ama yaşadıklarım bunlar ve kafam karışık. Burada element uydurup milleti oyalamıyorum.
(2,402 puan) tarafından
Ya canım senin aklın karışık kaç kere boşanıcamm diyip diyip barıştın sana üzülüyorum başka bişey değil.
(1,668 puan) tarafından
Üzülüyor musun yargılıyor musun? Kaç kere boşanacağım dedim? Burada evet sıkıntımı paylaşıyorum. Ama her defasında boşanacağım demiyorum. Ayrıca evet boşanmak istiyorum. Bu sefer boşanmaya daha yakınım. Ama bir şeyleri düzeltmeye çalışırsa da hayır demem. Çünkü durumumun farkındayım. Hamileyim ve bebeğim var. Gidecek yerim yok ve çalıştığım bir isim yok. Ama emin ol bütün şartlar sağlansa şu an evli değildim.

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 506 göst.
+1 oy
41 cevap 1,885 göst.
+1 oy
33 cevap 1,488 göst.
2 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Emine_Ertunc (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,053 göst.
18 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,626 soru