+1 oy
528 göst.
Diğer kategorisinde (215 puan) tarafından
Kızlar çok yoruldum komşularımdan çünkü günlerimizde, birbirimizde oturmalarda, kahve günlerinde hel olumsuz haberlerden bahsediyorlar, sonra ben de panikliyorum.

Görüşmesem olmuyor görüşünce içim bayılıyor kötü ya da olumsuz haberlerden. Her buluşmada aynı konuları konuşuyoruz, onlar da şu yazdiklarim 

-kiralar artmış ev almak hayal olmuş, araba bile alınmazmis

-Birinin oğlu üniversitede 7 yıl olmuş hala bitirememis 

-Birinin kızı hayat pahaliligindan ötürü evlenenmiyor

-bir komsumuzun oğlu 6 yıldır atanmaya çalışıyor bunalıma girmiş

-birinin oğlu başka şehirde üniversite kazanmış ama gönderemiyorlar okumaya devlet yurdu çıkmadigi için ve tekrar hazırlanacakmis sınava 

-Birinin rahatsızlığı varmış ama bilmem kaç ay sonrasına randevu vermişler ve özel hastaneler çok pahaliymiş

-ay sonunu getirmek imkansız olmuş canının çektiğini doğru düzgün yiyemiyormuş 

- pazarda meyve sebze fiyatları çok artmış

-cocugu yaramazmış hep şikayet geliyormuş okulundan

-çocuk doğunca çok masrafı oluyormuş odasından okuluna falan yetişmek çok zormuş

-Birinin kocası tir şoförü ve iyi kazanıyormuş ama eve geldiği yokmuş

-en üstteki Komşumuz çok huysuz bir teyzeymis

Ya biz de yaşıyoruz aynı apartmanda, aynı faturalarla ve tasarrufla. Tekrar tekrar gündeme gelince stres oluyorum. Bir insanı da etrafındaki 5 kişi tanımlar derler ya, isim gücüm marketlerde fiyat kovalamak oldu ya da hep geçim kaygısıyla alakalı şeyler oldu.

Hiç güzel haber duymuyorum artık, iyice bunaldım. Bunların hiç mi güzel anları olmuyor ya bir gün tersleyeceğim ama bu sefer apartmanda yalnız kalacağım. Bir hal çaresini bulurum umarım 

Sadece paylaşmak istedim. Çok dolmusum rahatladım biraz

20 Cevaplar

+1 oy
(2,741 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ayy bende okurken sinirlendim Allah sabır versin bacim
(215 puan) tarafından
Amin..
-Reklam-
+6 oy
(1,652 puan) tarafından
Yani bunlar kadınlar arasında konusulan şeyler ben tuhaf biley görmedim ama sende ters etki yaptiysa görüşme veya her toplanmada görüşme
(215 puan) tarafından
Ya zaten kendi hayatımız zor bir de sabahtan akşama dert dinlemek biraz yordu ama görüşmeyince de gönül koyuyorlar, bir çözüm bulacağım ama
+2 oy
(397 puan) tarafından
Kız sohbet etmişsiniz ne güzel ne var bunda anlamadım 
(215 puan) tarafından
Hiç güzel haberleri yok hep olumsuz şeyler konuşuluyor:(
(397 puan) tarafından
Bisey olmaz ya
(215 puan) tarafından
Şiştim epeyce:)
+2 oy
(217 puan) tarafından
AY BU NE ICIM DARALDI
(215 puan) tarafından
Benim haftada 4-5 günüm böyle
+2 oy
(1,333 puan) tarafından
İnsanlar hayatında iyi giden şeylerden çok kötü şeylerden bahsederler çünkü nazar olur derler göz olur derler yani o gün iyi bişey olmuşsa bile bunu söylemezler bu hep böyledir 
(215 puan) tarafından
Ya bir de birinin yaşı büyük, gelini ve oğlunu anlatıyor sürekli, bütün evlilik sürecine hakim olduk en küçük kavgasına kadar :))
(1,333 puan) tarafından
O kadar da anlatılmaz ama ysni desene kız gelinini burda bize çekiştirme evliliklerine bu kadar müdahil olma yaşlı başlı kadınsın ayıp nedir bil biraz diye çok saygısızlık yaptığı gelinine acıdım şuan benim kaynanam benim dedikodumu yapsa balkondan sallandırırım
(215 puan) tarafından
:))) koptum ya balkondan sallandırırım kısmını okuyunca

Geliniyle tanıştık, 1 kere katılmıştı bize. O kadar saygılı ve sakin bir kız ki anlatamam sana. O kız sustukça bu kaynana çıkar tepesine
(1,333 puan) tarafından
Ah o kaynananın gelini ben olucaktım şuan ki gelinini başının üstünde taşır ayaklarını yıkardı ama işte kader Allah o kıza peygamber sabrı versin
(215 puan) tarafından
Amin.
+2 oy
(7,714 puan) tarafından
İnsanı sürekli aşağı çeken konular şükürsüz insan muhabbeti ... Aynı ülkede yaşıyoruz bütün sorunları görüyor birebir yaşıyorz bir de dile getirip dertlenmeye ne gerek var gülüp söylemek varken ? İnsan zaten normal hayatın kosturmacasindan sıkılıp iki kelam edip dertlerden uzaklaşmaya çalışıyor bunlar iyice dibe çekiyor ben olsam muhatap olmazdım kendine başka çevre edin . 
(215 puan) tarafından
Tam yaşadığım durumu daha güzel cümlelerle açıklamışsın, başka arkadaşım yok işte:(
+2 oy
(3,182 puan) tarafından

Kız bidaha yazmışsın bidaha yaşadın yaa:woot:

Şükür nimeti ziyadeleştirir, şekva(şikayet) musibeti ziyadeleştirir. 

(215 puan) tarafından
Ne güzel sözmüş, aslında bana oturmaya gelirlerken görünür bir yere şu sözü mü yazsam :) ama ayıp olur bu sefer
0 oy
(1,330 puan) tarafından
Bacım okurken bnm içim şişti hepsini okumadım ya takmican sonuçta haberlerde de neler neler görüyorux üzülüyoruz evet ama onu takıl buna üzül canına yazık 

Bide mecburi mi ki komşuluk ilişkileri 

Ben yan komşularımı tek tanırım o da merhaba merhaba o kadar arkadaş olma gereğinde bulunmuyorum bn seni olumsuz etkiliyorlarsa görüşme 
(215 puan) tarafından
Bizim komşuların çoğu birbiriyle görüşüyor yıllardan beri birbirini tanıyanlar var.

Bu arada haber falan takip etmeyi de azalttım epey çünkü haberlerde de 1 tane güzel haber olmuyor
(1,330 puan) tarafından
Bizim bina da öyle bende bi sene önce evlendim geldim ev sahibiyim kalıcıyım ona rağmen gerek duymuyorum gün yapıyolar hatta kendi aralarında söylediler eşimde katıl dedi istemedim çok insan çevremde olacağına bikaç kaliteli insan hayatımda olsun yeter
(215 puan) tarafından
En yakın arkadaşlarım da başka şehirde benim o yuzden çok tek kalıyorum
0 oy
(724 puan) tarafından
Hayatta hiç güzel birşey olmuyor ki Türkiye'de yaşamak zor insanlar ne yapsın canım :) sen güzel şeyler anlat biraz havamız değişsin. Güzelliklerden bahset güzel şeyler sor konu konuyu açar gider
(215 puan) tarafından
Pasta börek konusu açtım, biri tarif verdi, diğeri bunun tarifini eleştirdi, bir kaç hafta küs kaldılar:))
(724 puan) tarafından
Ahahah kız seninkiler fena o zaman :)) olsun sen yine denemeye devam et basaracaksin inanıyorum
(215 puan) tarafından
Bir komşumuzun beyi intihar etti, bunların çocuklarını da ertesi hafta işten çıkartmışlar ve yetim çocugun eşi de ayrilmak istemis, çocuk perisandi, başka Komşumuz 1 ay sonra bunların evlerine ziyarete gidince, adamın evin neresinde intihar ettiğini merak etmiş, gitmiş oraları inceliyor, çocuk da durumu farkedince kıyamet koptu apartmanda.  Bu konuyu jokerden anlatıyorum sana, ohh rahatladım biraz
(724 puan) tarafından
Kız bu nasıl apartman yaaa :)) masumlar apartmanı 2.sezon gibisiniz. Temizlik hastası da var mı :D bizim apartman 3 katlı 9 daire 3 u boş ikisi biziz hiç atraksiyon yok ozendim
(215 puan) tarafından
Ya tasincaz inşallah. Yılın 4 ayı istanbul 8 ayı Ankaradayız eşimin işi sebebiyle, seneye temelli istanbula geçince bu Ankara'daki evi kiraya vereceğim kurtulacağım, istanbulda eski arkadaşlarım var kafama uyan :)

Ankaradaki site esasında ve 6 blokla, toplam 108 daire var ve çoğu birbirini 20 yıldır falan tanıyor.  Kooperatif olarak yapılmış
0 oy
(348 puan) tarafından
Sen bizim apartmandami oturuyon kız 
(215 puan) tarafından
Hahha:))))
(348 puan) tarafından
Bizim komsularda öyle vaalla
0 oy
(6,661 puan) tarafından
Sanırım sizin kafalar uyuşmuyor konuşulanlar normal aslında
(6,661 puan) tarafından
Valla şimdi ne sohbet dönüyor şuan bilemedim öyle konudan konuya giriliyor hiç takılmadım neyi konuştuğumuza :)
(215 puan) tarafından
Oo bizde bir teyze var, arada anlattığı konuyla ilgili soru falan soruyor, dinlemesek problem olur :)
(6,661 puan) tarafından
Teyze öğretmen mi kız :D ayrıca teyze nin sizin oturduğunuz ortamda ne işi var yaşıtlarıyla otursun
(215 puan) tarafından
Bugün de oturum vardı, teyze yoktu, emekli memur ama öğretmen mi bilmiyorum.  Apartmanda yaşıtı yok ki, bizimle oturmak zorunda o yuzden :))
(6,661 puan) tarafından
Otursun yazık kız
0 oy
(2,840 puan) tarafından
İnsanın Kendi derdi insana yetiyor dört dörtlük kimse yaşam sürmüyor birde üstüne başkasının hep aynı dertlerini dinlemek insanı üzüyor yani ben öyleyim biri bana derdini anlatsa ona çok üzülüyorum günlerce aklımdan çıkmıyor dertleniyorum mesela benim de komşum hep ay sonunu zor getryoruz çocuklara bir şey alamıyoruz vs vs diye söyleniyor ve sonradan kocam dördüncü çocuğu istiyor diyor düşün yani... Benim evimde dört dörtlük değil eksiğim alamadığım şey oluyor ama dillendirmiyorum . Bnce zenginler daha çok dert yanıyor nazar değmesin diye .
(215 puan) tarafından
Ya var ya çeneleri makineli tüfek gibi dert yanmaya gelince
0 oy
(605 puan) tarafından
Hiçbiri kafaya takılacak bişey değil hepsi maddi sorun. Bide para yok diye ağlayanlara pek inanmıyorum çevremde çok var maddi durumu iyi olup kötüymüş gibi ağlayan. İnan hiç takma enerjini çalıyorsa görüşmemek en iyisi
(215 puan) tarafından
Görüşecek başka kimsem yok işte, çok yalnız kalıyorum. Kafama uyan 1 kişi bulsam sadece onunla görüşürüm
(605 puan) tarafından
Kafaya uyan insan bulmak çok zor
(3,182 puan) tarafından
Kesinlikle gerçekten ihtiyacı olanın ağlaştığını görmedim ben. Genelde evi arabası maaşı iyi olanlar şikayette. Genelde onlar indirimli penye ayakkabı kovalıyor. Tamam kolay alınmıyor öyle kısarak alınıyor belki ama şükretseler ne olacak
0 oy
(417 puan) tarafından
Konuşma tuhaf değil ama hep aynı konularsa sıkıntı 
(215 puan) tarafından
Gündem neyse o işte ama gündem kötü şu ara işte, dert tasa hep
0 oy
(2,451 puan) tarafından
Ben bile baydım okurken. Yerinde olsam görüşmeyi az tutardim böyleleriyle. Allah tan kitaptan Kuran'dan peygamberden güzel şeylerden bahsetmek varken sürekli sürekli olumsuz şeyler konuşmak gerer insanı 
(215 puan) tarafından
İstanbula temelli dönünce devam etmez artık:)
0 oy
(129,283 puan) tarafından
aay icim daraldi sabah sabah
(215 puan) tarafından
Daralıyor hem de nasıl:)
0 oy
(1,982 puan) tarafından
Ülke ekonomisinin gün toplantılarına etkisi başlıklı sosyolojik çalışma olabilir :) yani hayatın gerçekleri maalesef insanlar da sürekli dertli olduğu için o dışa yansıyor 
(215 puan) tarafından
Maalesef öyle oluyor, yine oturmamız oldu bugün, bütün gündemi öğrendim
0 oy
(3,164 puan) tarafından

Bence normal değil. Normal olan tanışırken hayatından bahsederken anlatmaktır. Arada bir gelişme olur yeni bir olay olur yine anlatılır ama sürekli her sohbette dönünce artık negatif enerjiye dönüşüyor. 

Yalnız kalmaktan korkma. Yani tamamen bağ koparmana gerek yok zaten biraz mesafeni korusan çok iyi olur. Benim komşuların da ortası yok ya hep ya hiç maalesef ev oturması olmuyor bu yüzden. Ben fazla samimiyeti sevmem. Biri vardı en baş iyi hoştu ama sonradan o negatiflik beni mahvetti ben de uzaklaştım. Bazen görüşüyoruz da her seferinde ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum:) 

(215 puan) tarafından
3 gündür görüşmüyorduk bugün yine oturma oldu evde birlikte, gündemi ezberlettiler :))
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Komşular dışında bi aktiviten yok mu hafta zaten 7 günden oluşuyor 1 günü tatil diyelim kaldı 6 gün sen diyorsun ki 4 5 günü komşularla geçiyor hiç mi işiniz yok ne bileyim kendine ayırdığın zaman gün hiç mi yok market dışında

Komşularla bu konuları konuşmak bana normal geliyor ama haftanin 4 5 günü aynı şeyleri konuşmak da sıkar aynı kişilerle zaman geçirmek de 

Kendine başka bi aktivite bul bence
(215 puan) tarafından
Komşularla yapışık ikiz değiliz zaten, arkadaş olarak onlar var, insan rahatlamak için arkadaşlarıyla görüşür her yerde bu böyledir. Bunların dertli ağızlarından dolayı kendi başıma rahatlıyorum stresli süreçlerim gibi durumlar olduğunda. istanbuldaki evimizde komşularımız çok iyi zaten, daha hoş sohbetli keyifliler ama eşimin işi gereği Ankaradayız, ev biraz merkezden uzak ve tanıdığım kimse yok apartmandaki komşular dışında, istanbulda bu problemim yok zaten her türlü güzel geçiyor ama yılın çoğu ankaradayız ve bir kaç yıl böyle geçecek gibi
0 oy
(2,329 puan) tarafından
Oturunca ister istemez kendi hayatlarından ve ülkenin durumundan bahsetmeleri normal, hoşuna gitmiyorsa gitmemen lazım. Dile getir dicem ama 5 kişi aynı şeyi konuşuyorken 1 kişi istemiyor diye susacaklarini sanmam
(215 puan) tarafından
Ben sustum artık onlar konuştu bugün, sonra dalmışım bir ara zaman su gibi geçti bir yerden sonra, hayal kurdum bir seyler düşündüm onlar konuşurken birbiriyle ama gündemi öğrettiler ilk yarim saatte, sonra benim kafa error vermeye başladı

İlgili bir soru bulunamadı

408,335 soru

12,267,529 cevap

37,506 kullanıcı

Kategoriler

...