0 oy
111 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (738 puan) tarafından
Bebeğinizi kaç aylıkken sütten kestiniz ve neden kestiniz ben kizimda 18 aylıkken kestim iştahı açılsın diye. Oğlum 17 aylık sırt ağrım var hareket edemiyorum diye kesmeyi düşünüyorum ama sanki erkenmis gibi geliyo üzülüyorum veremicem diye

12 Cevaplar

+1 oy
önce (2,782 puan) tarafından
Ilk oglum 5 aylikken kendi kendine birakti emmedi 2 oglumda 26 aylikken biraktirdim
önce (738 puan) tarafından
Maşallah baya emmişler zor olmadı mı bıraktırmak büyüdükçe daha zor oluyo diyolar çünkü
önce (2,782 puan) tarafından
Hic zor olmadi 10 gundede birakti ilk once gunduzleri emzirmeyi biraktim 3 gunde geceleri emdi sonra uyandikca biberon verdim agladi bile aklina geldikce akti bakti ee olmus pis olmus dedim
-Reklam-
0 oy
önce (1,021 puan) tarafından
Benim kızım kendisi bıraktı 8 aylıkken sütüm stresten kaynaklı azaldı arttıramadım büyük bir depresyona girdim bıraktı diye 
Üzülme cnm şimdiki mamalarda gayet yeterli geliyi bebeklere. Zaten kendi istemis bağlı olunca kiyamiyo insan
önce (1,021 puan) tarafından
Yine de iyi bir depresyon geçirdim çünkü ben 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum hep
0 oy
önce (1,187 puan) tarafından
Benim oğlum 15 aylık olmak üzere bel fıtığım var çok kötüyüm ilaç kullanmam gerekiyor ama kıyamıyorum sütten kesemiyorum doktor geçen gün 1 buçuk yaşından sonra ha anne sütü vermişsin ha su vermişsin aynı şey dedi ama ben yine de 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum sütüm olduğu sürece 
Nasıl alabiliyomusun kucağına cnm. Ben yerimden kalkamiyorum bel fitigimi bilmiyorum ama emzirmem şu an çok zor. Sende kötü oluyisan 18 aydan sonra bırak benxe cnm kendine eziyet etme.
önce (1,187 puan) tarafından
Bazen belim tutulunca çocuğu kaldırıp indirmek tabi ki zor oluyor ben mr a girdim üç tane fıtık çıktı idare etmeye çalışıyorum 18 aylık olunca biraktiririm belki
0 oy
önce (331 puan) tarafından
İlk oğlumu 22 aylıkken kestim ama ikinci oğlum 9 aylıkken bıraktı 
0 oy
önce (4,061 puan) tarafından
27 aylikti oglum kendi birakti. O zamana kadar ben kademeli azaltmistim zaten. Kucuk oglum 19 aylik hala emiyor. Onu da 2 yasindan once kesmeyi dusunmuyorum.
0 oy
önce (17,217 puan) tarafından
26 aylıkken kestim emme ile arası iyiydi işten gelir gelmez üstüme atlıyordu çok zor oluyordu ama güzeldi gittiği yere kadar dedim iki yaşını geçince kestim çokta kolay adapte olduk 
0 oy
önce (54 puan) tarafından
Oğlumu 23 aylıkken hamile olduğum için kesmiştim kızım için de 23 ayı bekliyorum 
0 oy
önce (19,197 puan) tarafından
17 aylıkken kızımı kestim 

Çünkü çok bağlanmıştı gece sık uynirdi ve asla yemek yemezdi

Sürümde yoktu çok cılız zayıflamış ti 

Kestim

Şükür şimdi çok iyiyiz

Ama sana tavsiyem 

Kesmeden önce vitamin ve iştah açıcı şurup yazdır aile hekiminden 1 hafta içir ve memeden kes

İlacida bitene kadar ver

Hem memeden hem yemekten olmasin cnm
Yok cnm benim oğlum maşallah iştahi çok iyi. Sadece diş dönemlerinde fazla yemezdi ondanda çorba fln icirirdim. Ama yemek yemeyen bebişler için güzel çözüm
0 oy
önce (7,593 puan) tarafından
Günde ne kadar emiyor sık sık emiyorsa kesmek yerine azalt kış ortası hasta olmasın anne sütü yararlı 
Gece zaten kesmiştim gündüzde ne zamn istese veriyodum. Niyetim zaten baharda kesmekti ama eğilip kalkamıyorum kucağıma alamıyorum baya kötüyüm o yüzden kesmek zorunda kalacam
0 oy
önce (186 puan) tarafından
Bende tam 16 aylıkken kesmiştim bence tam zamanı ne çok erken ne çok geç sonra daha zor oluyor
İki yaşa kadar emzirin diyolar diye bende en azından bı 19 aylık fln olsun diye düşünüyordum ama mecbur kesecem.
önce (186 puan) tarafından
Ben hamileydim kızım tam 12 aylıkken doktorum 16. Aydan sonra hamile yada normal sütüm protein oranı düşünüyor minimal düzeyde alsa yine yeter istersen doğuma kadar emzirebilirsin bebeğe hiçbir zararı olmaz ama çocuğun için ultra faydası da yok demişti belsnmesine ağırlık verip kestim
0 oy
önce (1,836 puan) tarafından
24 aylık kestim canım aşırı meme bagimlisiydi sabır taşı sürdüm gece ama sabır taşının tadını almıyordu emiyordu gündüz istemiyordu sabır taşı sürünce gece de kori baharat sürdüm bir hafta gece sürekli uyanmalar oldu ama süt bezneri hicbirsey vermedim çünkü karnının tok olduğundan emindim süte alistirirsam busefer geceleri süt için kalkacakti bir hafta berbat geçti o ağladıkça dikkatini çekiyordm parka götürüyordum telden müzikler açıp dans ettiriyordum oyunlar oynuyordum sürekli bir şeylerle oyalamaya çalışıyordum sabah erken kalkıyordu yedide hemen kalkıp ona kahvaltı hazırlıyordum yemek düzeni biraz oluştu az da olsa yiyor ama emerken sadece anne sütü başka birşey yemezdi kararlı ol canım ben kaç defa pes ettim en son tam kararımı verdim açtım 
Ne güzel baya emmiş seninki. Ben mecbur kalacam çünkü oturamiyorum bile belimin ağrısından.
önce (1,836 puan) tarafından
Bebişin 17 aylık canm yeterli zaten emzirmissin sende hiç stres yapma seni çok iyi anlıyorum emziren annelere oturmak asla yok şahsen ben öyleydim oturdugim gibi hemen meme artık bunalmistim
0 oy
önce (692 puan) tarafından
Ben kızımı 22 aylıkken sütten kestim sebebi ise memeye aşırı bağlıydı gece yarım saatte bir kalkıp aut istiyordu gündüzde öyle yemek bile yemiyordu
Ben gece emzirmeyi çoktan kesmiştim sadece gündüz veriyodum şimdi onuda kesmek zorunda kalacam.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 222 göst.
4 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 521 göst.
0 oy
12 cevap 242 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nurr3 (19 puan) tarafından soruldu

406,261 soru

12,180,523 cevap

36,677 kullanıcı