0 oy
44 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4,688 puan) tarafından

Kızlar merhaba, tiroitlerim ile ilgili tahliller yaptım. Doktor bunun haşimato veya başka tiroit hastalıklarına çevrilebilecegini söyledi. 

Tekrar tahlil yapacaklar 2 hafta sonra. Ama bu süreçte yumurta ve balık yeme dedi? 

Çoğu yerde ise yenilebilir yazıyor anlayamadım.  

Bu durumda olanlar nasıl beslendi/besleniyor?

image

image

image

3 Cevaplar

0 oy
önce (17,204 puan) tarafından
Tekrar tahlil yapılana kadar yeme sende demişse vardır bir bildiği. Bende de hipotiroitdi sanırım adı ondan var bana yemek kısıtlamadı sadece ilacımı aksatmadan içiyorum ve üç ayda bir ultrason çektiriyorum ilerleme var mı diye 
önce (4,688 puan) tarafından
Öyle yapacağım,  teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
önce (11,780 puan) tarafından
instagram kullanıyorsan Şevval ayaşan takip et. haşimato tiroid üzerine uzmanlık yapmış diyetisyen. bu duruma sahip hastalara beslenme ile ilgili bilgiler veriyor. arada soru cevap yapıyor 
Çok teşekkür ederim! :)
0 oy
önce (2,649 puan) tarafından
Bende graves hastasıydım yani zehirli tiroid ellerde titreme kaşıntı bulantı aşırı halsizlik ve anı kilo kaybı bu durumda iyot yasak oluyor ve balıkta iyot oluyor yumurta da yasaklıyor tahlil öncesi ben 3 sene ilaç kullandım sonra tamamen iyileştim 
Aa çok geçmiş olsun iyileşmesine sevindim bazıları bu durumlarda ömür boyu hap kullanmak gerektiğini söylüyor endişelendiriyor.
Peki süt ürünleri? Onlar da da iyot var diyorlar ama yiyebilirsin dedi.
Gluten e de bir şey demedi ama onlar da kısıtlanmalı diye okumuştum...
Bana iyotlu yiyecekleri yasaklandı yumurtayı serbest bıraktı günde 7 tane ilaçla başladım sonra yavaş yavaş ilaç dozunu düşürdü benim t-shirt tamamen  0.00 dı ama düzeldi 20 ay önce doğum yaptım bu seferde doğuma bağlı haşimato oldum doktorum bununda geçiçi olduğunu söyledi bir sene sonra buda geçti bende bizim ailede tiroid ırsi babam ve kardeşlerimde de var ama onlar hep ilaç kullanıyor ve nodülleri var bende nodül çıkmadı
Süt ürünlerini yasaklamadı sadece balık ve iyotlu tuzu yasakladı bide ıspanak çok yemedim o kadar süt ve süt ürünlerindeki iyot az olduğu için onlarda yasak olmadı en çok deniz ve okyanus balığında var dedi yeme dedi
Çok teşekkür ederim. Umarım bir daha olmazsınız. Peki antibiyotik verdi mi bana yazdı ama aynı anda idrarda bir enfeksiyon çıktığı için galiba. Herhalde tiroit iltihaplanması için vermezler bunu?

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 111 göst.
0 oy
1 cevap 36 göst.
0 oy
3 cevap 108 göst.
20 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde sebnem77 (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 128 göst.
13 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zelihaanne (1,551 puan) tarafından soruldu

406,229 soru

12,179,761 cevap

36,673 kullanıcı

...