0 oy
71 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Bacılar 6 yaşındaki oğlumda kansızlık var ama epey fazla. Doktor Akdeniz anemisine çevirebilir önlem almalıyız diye konuştu. 3 aylık bir tedavi başladı sadece ferrum şurubu verdi 3 ay sonra depoların dolup dolmadigina bakcam dedi. Takviye olarak sıyah üzümü asla yediremiyorum sadece pekmez veriyorum bir kaşık. Şurubu aldı alalı da çocuk çok iştahsızlaştı. Kansızlığa ve iştahsızlıga önerisi olan var mı?

3 Cevaplar

0 oy
(674 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Karadut özü ver canım hem kan yapar hem iştah açar hemde kilo alır 
tarafından
Aktarlarda bulabilirim galiba dimi
(674 puan) tarafından
Aktarlarda da olur eczanelerde şurup halinde de satılıyor şişede
-Reklam-
0 oy
(634 puan) tarafından
Karadut özü verebilirsin zuhraanadan alıyorum ben meyve suyu olarak veriyorum sulandırıp. Meyve pureleri tatlılara falan ekliyorum. İştahsızlık suruptan değil. Demir deposu boşalmış bu sebepten. Ferrum la daha iştahı açılır depo doldukça. Şuanda yapacağınız şey ilacı düzenli kullanmak. Hgb değeri kaç çıktı çok mu sınırda. Ferrum dişte boyama da yapar icirdikten sonra mutlaka su icirin ve emilimi yüksek olması için ardından yedirebilirseniz c vitaminli birşey verin. Limon mandalin vs gibi. Bir çay jasigi bile icirseniz yeterli. İştahı duzelmediyse demir deposu daha dolmamış demektir. Pekmez kansızlığı tedavi etmez ama beslenmesine ekleyebilirsiniz. Onun yerine tahin helvası keçiboynuzu pekmezi kuru incir kuru erik kuru üzüm çok hızlı kan yapar. Pekmez biraz inanış icabi. Dut çilek muz kavun yine kanın yukselmesine yardımcı olur. 

Demir mineralinin yüksek olduğu demire zenginleştirilmiş mısır gevrekleri çok yardımcı olur yine bol bol da yeşil yapraklı sebze tuketsin. Ferrum zaten hızla yükseltir 
tarafından
Çok teşekkür ederim ayrıntılı bilgi için. Ne güzel anlatmışsınız sağolun
0 oy
(714 puan) tarafından
Kaç kg canım benimkinde de vardı ama çok değil 19 kilo
tarafından
23 kilo ama inan zor tutuyorum bu kiloda. Ömrümü yedi de bi güzel yemek yemedi çocuk
(714 puan) tarafından
Kilosu çok iyi

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 63 göst.
0 oy
3 cevap 54 göst.
0 oy
1 cevap 43 göst.
5 Aralık 2024 Aile kategorisinde Acemianne48 (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 252 göst.