0 oy
150 göst.
Diğer kategorisinde (483 puan) tarafından
35+5 haftalığım pazartesi 36 oluyorum ikinci gebeliğim bi kızım daha olucak ilk kızım 27 aylık olucak doğum kilosu 3364 idi. Bugün genel kontrolümden geldim herşey iyi yerinde güzel dedi ama biraz küçük dedi 2512 gram dedi 3 hafta önceki kontrolde 2108 demişti. Biraz kücük doğacak dedi. Bebeğe kilo aldıracak şeyler yiyorum hergün nerdeyse meyvesiydi süt yoğurt muz kefir yumurta vs. Ama az alıyor kiloyu anlamıyorum biraz arastırdım normal olduğu söyleniyor önemli olanın sağlığı yerinde olması ve haftasıyla uyumlu olması yazıyordu coğu yerde. Haftaya cumartesi son kontrolüm 38. Haftada sezeryanla alıcak. ilki sezeryan olmustu normal olmadı. Benim durumda olupta sonradan neler yaşadınız biraz morale ihtiyacım var 

13 Cevaplar

0 oy
(13,781 puan) tarafından
Muz balik salata kaşar peyniri ceviz 

Bende aynı haftada aynı durumu yaşadım oğlumda 3400 doğdu şükür 

Sağlıkla sıhhatle kavuşun ❤️
(483 puan) tarafından
Balık hariç dediklerinizi yiyorum bakalım kaç kilo olucak en son
-Reklam-
0 oy
(1,618 puan) tarafından
Küçük doğan bebek daha hızlı kilo alıp büyüyor Bir arkadaşım var 35 haftalık doğurdu şuan 9 aylık hiç 9 aylık demezsin yaşına girmiş dersin o kadar büyüdü 
(483 puan) tarafından
sardun ya o zaman endişe etmiyim doğunca inşallah güzel emer çabucak toparlar
(675 puan) tarafından
Evet Allah'ın izniyle kendini toparlar hiç merak etme
(1,618 puan) tarafından
Allahın izniyle hiçbişey olmaz benim kızım da 2620 kilo doğdu ilk üç gün hiç kilo kaybı olmadı aksine hep kilo aldı oburum
(483 puan) tarafından
İlk kızım 3364 doğdu kilosunu iyi alıyordu ama bu kızım yavaş ve baya az alıyor neden acaba 38 haftaya kadar biraz daha kilo alıp 2800 olır umarım
(1,618 puan) tarafından
Olur olur merak etme son haftalar bir hafta kilo az alır diğerinde fazla kendinizi strese sokmayın Allaha bırakın kalbinizi ferah tutun
0 oy
(791 puan) tarafından
Kızım 40+1 de doğdu 3330 kg şimdi 4 buçuk yaşında boyu uzun ama zayıf oğlum 39+3 de doğdu 2780 kg pazartesi 3 aylık olacak daha hızlı toparladı maşallah 
(483 puan) tarafından
Anladım oğlunuz 39 haftalıkta 2780 kg doğruysa biraz da olsa içim rahatladı ben 38 de sezeryanla giricem o zamana kadar inşallah bi 2900 olur ya
0 oy
(3,457 puan) tarafından
Sen hiç kafana takma banada üç doktor aynı şeyi dedi 37 haftaya varmadan aldılar Sezeryanla 1900 olacak boyu da 45 cm dendi 2800 doğdu 49 cm ultrason yanılmış 
(3,457 puan) tarafından
Benim kızımda da yanılma olmadı ama oğlumda hem acıbadem hastanesine hemde devlet hastanesine gidiyordum ikiside zayıflamış acil alınacak şehir hastanesine gidecek sın dedi gittim odası da aynı şeyi dedi ve aldılar  ama büyük doğdu seninki zaten 2 kiloyu geçmiş dert etme yani üç ay önce kuzenim doğum yaptı 2450 o bile küvezde hiç kalmadı Rabbimin izniyle  senin ki  doğar hemen toparlanır önemli olan sağlikli olması
(483 puan) tarafından
Tam olarak şunu anlamadım zayıflamış alınacak derken sezeryanamı zayıf olunca erken mi alınıyo ilk defa duydum
(3,457 puan) tarafından
Evet bana öyle dediler 2300 dü gittiğimde 15 gün sonra 1900 olarak zayıflamış gelişimi geriye düşmüş dendi 1 hafta hastane de yattım sonraki bir haftada 90 gr aldı bebek kilo almıyor hemen alalım küvezde büyür dedi doktor ama yanılmışlar üç tane hekim üç ayrı ultrason nasıl böyle bir şey oldu bende anlmadım
(483 puan) tarafından
Sen küvezemi aldılar ondan mı bahsediyosun sezeryanla bebek doğduktan, sonra küvezemi aldılar
(3,457 puan) tarafından
Yok almadılar zayıf doğmadı çünkü 1800 civarı ölçtüler kilosunu o şekilde doğacak dendi oğlum için ama 2800 doğdu şükür
0 oy
(2,007 puan) tarafından
Benm kızımda zayıf doğdu 2400 şuan tekrar gebeyim o kadr korkuyorum bebeğim zayıf doğacak diye bu hafta kotrole gitcem inşallah zayıf demez doktor en çok taktiğin şey kilo
0 oy
(4,390 puan) tarafından

Sağlığı yerinde ise kilosuna takılmayın zayıf doğan bebek doğduktan sonra daha çabuk toparlıyor 37 haftadayim 2800 kilosu benimde 

(483 puan) tarafından
Anladım cnm, bende senin gibi düşünüyorum zaten doktorum kötü bişey demedi, zaten sadece biraz kücük dogucak  doğsa bile sizin dediğiniz gibi inşallah çabuk toparlar 38 haftaya kadar bi 2900 falan olsa iyi olur
0 oy
(291 puan) tarafından
Kuzenim 4.5 kilo doğurdu bebeğini kalp rahatsızlığı var bebekte,kilo önemli değil sağlıklı olsun yeterki. Şu kilo olayına bence cevredekilerin hep kaç kilo doğdu sorusuna güzel cevap olsun diye takılıyoruz.
(483 puan) tarafından
Zaten doktorda herşey güzel iyi dedi yüzünü herşeyini gördü sadece biraz küçük doğacağını söyledi bugün kontrol deyken kilosu 2512 demişti 38 haftaya kadar bi 2900 olur inşallah
(291 puan) tarafından
Olur canım daha az da olabilir bak yanılma oluyor ,ama yeterki sağlıklı olsun. Sağ salim kucagimiza Allah'ım insallh bende 32. Haftadayim
0 oy
(170 puan) tarafından
Ultrason yanılma payını da düşünün 39+2 de 3500gr dediler ertesi günü doğurdum 2800gr. Korkmayın zayıf bebekler daha hızlı gelişim gösteriyor genelde. Şuan 16 aylık oğlum ortalama kilosunda. Gelişimi de çok iyi.
(483 puan) tarafından
Doğrudur cnm ilk kızımdada aynı yerde aynı doktorum doğum yapmıstım dogdugunda sadece 100 gram düşük cıkmıstı 38 haftaya kadar inşallah bi 2900 olur ya
0 oy
(918 puan) tarafından
Kızım 2.5 kg doğdu 2.3 e dustu. Doktorda hep 2.3 kg olcuyodu 38+5 te. Küçük doğan bebekler daha cabuk kilo alıyor. %98 ilk persentili aştı şuan hem boy hem kiloda. Korkma 2.5 kg geçtiyse 
(483 puan) tarafından
2512 dedi cnm haftaya cumartesi son kontrolüm 38.de sezeryana alıcak o zamana kadar 2800 üstü olur umarım birde sen  %98 ilk persentili aştı dedin o ne demek
(918 puan) tarafından
%98 lik persentil demek istedim canım yani boyuda kilosu da şuan üst sınırda. Çok hızlı büyüdü ve kilo aldı merak etme demek istedim
0 oy
(2,100 puan) tarafından
Hergün bir haşlanmış yumurta avakado ceviz muz kaşar peyniri tüket canım yapabiliyorsan ev yoğurdu 1 kase yatmadan önce 

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 
(483 puan) tarafından
Yazdım ya cnm mesajda zaten hepsini yiyorum zaten yumurta hergün yiyorum severim zaten
0 oy
(87 puan) tarafından
2700 dogmustukizim  
0 oy
(29,199 puan) tarafından

Sağlığı önemli takılma kiloya USG de yanılma payıda çok oluyor 

0 oy
(414 puan) tarafından
Cnm her gün bir şişe sade soda iç 

Bnm ilk oglum 38 haftalikti 2500 kiloydu 

Doktor soda iç dedi 40 hafta oldu 3kiloya çıktı 
(483 puan) tarafından