0 oy
376 göst.
Diğer kategorisinde (8,585 puan) tarafından
Maç kuponu yapmış adam  bir kuruş dahi kumara para yatımadım biz oynadık bir kaç kez sonra bıraktık kumar hayır gelmiyo neyse işte 55 bin kazanmış arkadaşı 2800 eşime vermiş geri ödemeli diğil ne yalan söyliyem alma diyemedim paraya çok ihtiyacımız var aldık kötü mü yaptık

9 Cevaplar

+2 oy
(2,980 puan) tarafından
Haram para bogazinizdan gececekse 

Güle güle kullanın canim

Ben çok şükür yemedim haram para aileme de yedirmem 

Bu benim görüşüm tabi
(8,585 puan) tarafından
Benimde ama çok ihtiyacın var ama maş yetmiyo her ay sıkıntı
(2,980 puan) tarafından
Dogrudur canım ama çoğumuz sıkıntı çekiyoruz
Esimin kendi işi ama yeri gelince bizde sıkıntı çekiyoruz hatta ilk zamanlar çok zora girdik ama yine de haram yemedik

Tabi benden uyarması kuzum
Siz bilirsiniz dediğim gibi
(8,585 puan) tarafından
Oturdum ağladım artık yetmiyo diye en son eşim aradı bunların market alışverişi yok o parayı katım daha anca yeti herşeye
-Reklam-
+1 oy
(979 puan) tarafından
Haram para nasıl geldiyse öylede gider cnm ne bereket bekliceksin ki  o paradan
(8,585 puan) tarafından
Aldık paraya ihtiyacım var
+1 oy
(380 puan) tarafından
Cnm normal keyiften olsa alma derim ama 

İhtiyacın var ve vermiş ki kumar dediğinde o adam o maçı takipe dio tahmin yapio alıp

Biz de Kasım ayını kuponla geçirdik mecburen napalim para yok bsy yok 

Yardım eden yok 

Bunun kararını sen verirsin ben yada bir başkası değil 

Dha sonra paran olunca hayır yap yada ne bilim geri verrsin 
(8,585 puan) tarafından
Öyle yapsam olur tabi çok ihtiyacım olmasa almam ama
(380 puan) tarafından
Öyle yap o zaman cnm
Bunun kararını yine sen vericeksin dedgm gbi
Toparlaynnca ya hayır yap yada geri ver
 Ne yasadgni sen bilirsin
Belki smdi bnada ayy fln derler ama evimde küflü ekmek yedim bir hafta çocuğun boğazına onu soktum en sonunda para gelince rahatladık
Yardım eden yoksa mecburen harcicaksin
(8,585 puan) tarafından
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin maşı hesapladım etim gene yetmiyo  eşim anlatı o parayı katınca tam yeti
(380 puan) tarafından
Eee işte diom ya amin cnm Allah herkeisn yardimcisi olsun ki bnm evimde kira çok bolluktan bianda yokluğa düştük eşimin psikolojisi ikinci çocuk doğdu etti duyan ne hale geldik kmse kapıyı çalmadı aç misiniz dye
Bzde istemedik
Herkes kendi yaşadığını bilir o yüzden sen kararini ver gönlünü ferah tut sonrası önemli bunun smdisi değil
(8,585 puan) tarafından
Sonra düzelince gerekirse daha cok hayır yaparım
(380 puan) tarafından
Aynen öyle cnm yani bnce bu postu da kapat istersen sohebt ederizz yine snnle ama
Bilmedikleri için ne yasadgini anlamaya bilirler yaşayan bilir o yüzden diom
(8,585 puan) tarafından
Tm canım anlatacak kimsem yok ki artık icime ata ata bıktım anneme desem kızar bana hemen azarlar onlada konuşamıyom
(380 puan) tarafından
Cnm benide bacin bil sohbet edelim atma  sıkılırsin içinden dertlenirsin bak Allah korusun
(8,585 puan) tarafından
Ağladım az önce şuan ıyım biraz babam nakit vercek az bişey  onuda az az harcarım
(380 puan) tarafından
Allah gönlüne göre versin inşallah cnm
Aglma aglma Allah sönüyor sizi belli gecicek bu günler
(8,585 puan) tarafından
İşallah canım tek isteyim kredinin hemen bitmesi oda eylülde bitiyo
(380 puan) tarafından
Ayy snnde kredi dmi bzmde 100 bin bı var 50 bin bı var  sadece kredi kredi kartı ayrı
Bu ay alyanslarmizi ble bozdurudk dusun
(8,585 puan) tarafından
Çok uzuldum canım işallah yerine gelir
(380 puan) tarafından
O yüzden cnm derdini sen bilirsin allha sığın buda bir sınavdır yine gelmiş bı yerden para suand ao paranın kaynağını sorgulama zamanı degl
(8,585 puan) tarafından
Tm canım cok teşekür ederim beni Anladığın icin
(380 puan) tarafından
Birini dinlerken hep aklıma söz geliyor
Beni yargılamadan önce benim ayakkabılarimi giy benim gectigim yollardan dağlardan tepelerden sokaklardan geç  benim tattigim acıyı kederi tat  sonra ayağa kalk yeniden başla
Gel öyle sohbet edelim
Çok güzel dimi hiç aklimdan çıkmaz
O yüzden neredeyse aynı şeyleri yasioz hayatlar farklı o yüzden ne zaman sohbet etmek istersen seve seve dinlerim
Teşekküre de gerek yok
Gerçekten çok iyi anlıyorum seni
Şuanda eşim şehir dışında iki çocukla evde tekim adam bu saate kadar çalışıyor neden mesai olurda öbür aya bebeğe mama parası olur dye
Aglayamiyrm iki çocuk var eşime bsy diyemiyorum bunalmış keşke ölsem byle yasamaktansa dio onu teselli ediyorm
Kırk kat el her zaman daha iyidir akrabadan
Allah belkide byle yardım etti buna da şükür dicen dha sonra yaparsın gönlünden geçeni cnm
Suand aemin ol haram dgl keyiften yapılmış değil çünkü
(8,585 puan) tarafından
İnan bugüne kadar yemin ediyom harama el uzatmadım yoldun bulduğum parayı bile gitim camiye vermiş insandım ama bu duruma düştüm artık kendime tanıyamaz hale geldim tek umudum düzelmek herşey yoluna girmesi
(380 puan) tarafından
Sıkma canını vardır bir hayır hep dua et Allah feraha çıkaracak inşallah inanayorum var bir bildiği
 Gönlünü hoş tut sadece yapacak bsy yok mecbur kalınca yapican ama sonra telafisini de yapican
(8,585 puan) tarafından
Yaparım işallah canım bu günlerimi asla unutmuyacam
(380 puan) tarafından
Unutma cnm iyisiyle kötüsüyle yardım edeni etmeyeni hepsini yaz kenara
(8,585 puan) tarafından
Annem babam çok destekcim kardeşim amcam hic olmadı kradi cekti borcum kapansın diye tek yardım etmeyen eşimin kardeşleri öyle kardeşlik olmaz olsun yalvardım çok bir kuruş destek yapmadılar
(380 puan) tarafından
Bnm gorumcemde zengin jeepi var iki evi var beş kuruş verdmeid bde üzerine laf yaptı
Hiç söylemem ble eşim soylemis laf yapınca bdha konusunu ble acmadm sadece Allah elbet sizide sinicak o zaman kapıma gelmeyin dedim
 En azından destekcin var cnm ne güzel
(8,585 puan) tarafından
Var canım artık utanıyom bişey isterken yani düzelmek istiyom kimseye muhtac olmamak
(303 puan) tarafından
Gerçekten haram parayı mecbur olarak mı görüyorsunuz ? :/ Allah inşallah çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkarmaz . Durumun ne kadar vahim olduğunu varın siz düşünün . Söyleyeceklerim bu kadar
(8,585 puan) tarafından
Sağol
(380 puan) tarafından
Tamam
+1 oy
(123,311 puan) tarafından
merve suan paraya ihtiyaci olmayan 1 aile yok ☹️ malesefki her evin borcu var herkes zor durumda sen haram oldunu bile bile kabul edersen vebali boynuna olur ufak cocuklarin var onlarin bogazindan haram gecirme bebeklikden harami tatmasinlar
(8,585 puan) tarafından
Eyer harcamasam daha beter olur herşey icraliğa düştümü o parayı bulamam eşim hapse girdimi sicili hepten kötüye gider onun icin kulanmak en iyisi sonra 2 katı hayır yaparım
(123,311 puan) tarafından
sen bilirsin ama haram girdigi evden daha fazla cikartir her zaman
(8,585 puan) tarafından
Duan et bana şu durumlardan kurtulmak gidip parayı sonra birye hayır yapacam
önce (1,840 puan) tarafından
Ahh Mervem bu ay 50 bin tl açığımız var sen düşün:) ev taşıyoruz çocukların evin masrafı derken . Eşimin maaşı da iyi ama olmayınca olmuyor çok kafaya takıyorsun 3 5 lirayı canına yazık.  Her şekilde hallolur para. Küçük mevlalari çok takma ne yapalım ülkenin durumu bu şekilde inan herkes bu şekilde
önce (8,585 puan) tarafından
Senin de baya cok muş canım Allah yardımcın olsun
0 oy
(24 puan) tarafından
Buyuk konuşmayayım açlıktan öleceğimi bilsem harama el uzatmak istemem.Bogazindan haram lokma geçmesine izin verme canım hiçbir zaman hayrını goremezsin
(8,585 puan) tarafından
Oturdum ağladım canım ben az önce yemiyo diye eşim anlatı o parayıda katınca bütün borclara yeti market alışverişi daha yok icinden kimsede vermiyo para bedava
(24 puan) tarafından
Anlıyorum canım Rabbım en kısa zamanda feraha çıkarsın inslah helalinden bol bol riziklar versin.
Vakia suresi oku canım Kuranı kerim bilmiyorsan bile Türkçesinden oku rizik icin
(8,585 puan) tarafından
Kuran biliyom canım yarın okurum
(24 puan) tarafından
Tamam canım yorumumla kalbini kırdıysam hakkını helal et iann kötü niyetim olmadan söyledim ne yaşadığını tabiki en iyi sen bilirsin
(8,585 puan) tarafından
Sağol canım çok kötüyüm ıyı değil başka cağrem yok
0 oy
(12,831 puan) tarafından
Burada kızdığım üzüldüğüm biri daha var biri de sensin. Hep sen çabalıyorsun. Babalık kocalık bu değil. Ek iş bulmalı çabalamak zorunda hep sen üzülüyorsun. Geçen saatimi satacak demişsin ne münasebet bir de sigara için b.k içsin ya nasıl bir adam bu
(12,831 puan) tarafından
Yavrum evladım yaşın muhtemelen benden çok küçük. Bak benim evime 2 memur maaşı giriyor ben ancak ikiye cesaret edebildim kız 5yaşında. Bunu ben övünmek için demiyorum mal mülk bugün var yarın yok ama ben biliyorum ki bugün benim eşim işsiz kalsa demez ki hanımın maaşı var boşver taş taşır harç karar iki işte çalışır olması gereken budur. Ki bu hale rağmen evde soru yazmak için bakınıyoruz biz iki evlat iki gelecek demek. Senin borcun bitse ne olur bu aymazlıkla bu adam yenisini yapacak borcun hiçbir şeyin fiyatı da yerinde durmuyor artık. Bu çocuklar okula başlayınca ne olacak. Benim kızdığım nokta eşinin yeterince gayret etmemesi. Sicil bozma hikayesini de okudum çok saçma ya çok saçma yani yok bulmuş da telefonu atmış da. Sicili neden sen sildirmek istiyorsun da onun zerre umrunda değil kızım evladım sen ne kadar arkasını toplayacaksın bu herifin.
(8,585 puan) tarafından
Haklısın da canım ilerde bende calışacam eşime cok  sordum sicili düzele biliyomu diye oda düzelemiyo diye bilşyodu ben sadece bi afukat bulup sordum eşim bazen hurda toplamaya giyo 3 cuval hurda toplasa 200 tl buluyo ama herzamanda cıkmıyo çok giti ev taşımaya herşey yapıyo ay icinde öyle idare ediyoz ama bezen olmayınca olmuyo
(12,831 puan) tarafından
Allah yardım etsin demekten başka bir şey bak elimden gelmiyor ama benim ve buradakilerin gördüğü çok üzüyorsun kendini canım bu haller için. Kaç sene sonra sen araştırma ihtiyacı duymuşken o bakmamış bile. İnşallah her şeyin istediğin gibi olsun bundan sonra
(8,585 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bazen hurda  oluyo haftada 400 tl oluyo sıgara parası yapıyo bazen bana veriyo eve bişeyler alıyo bazen ev taşıması cıkıyo oraya gidiyo ordan geliyo  500 tl anca veriyolar  bazende hic birşey olmuyo parasız kalıyoz hep e devleten sicil  icin başvuru yaptı ama sonuc hep olumsuz oldu güvenir kişi bulamdık araştıramadık şans eseri cıktı karşıma bu avukat eksik olan şeyleri söyledi şimdi unu duzeltecez güzel bi işe germesi kaynak belgesi alıp eniştemiş yanına calışmaya gitcek ozaman rahatlıcwz
(8,585 puan) tarafından
Aynen şuan öyleyim
0 oy
(2,348 puan) tarafından
Bak canm esimjn hem akrabasi hemd ecok yakin arkadsi hep bu tur seylerden para kazaniyor ama esi diyorki nezaman ordan kazandgi parayi harcasak illa baska biyerden kotu bisiler oluyor dahada kotuye gidiyoruz dedi.bence ihtiyacnda olsa harcama geri gonder derim.o paranin hayri olmaz kat kat fazlasi cikar sonra cebinzden.
(8,585 puan) tarafından
Haklısınız ama bedenim artık bş haczı kaldırmıcek
0 oy
(4,263 puan) tarafından
Yok canım kötü yaparmısınız hiç tabiki en doğrusunu yapmışsınız (!)

Boş mezar görseniz gireceksiniz Allah akıl versin 
(8,585 puan) tarafından
Fabrikada Tırlara yükleme canım asgeri ücret alıyo
(4,263 puan) tarafından
Başka işte çalışabilir maaşı daha yüksek yada iki iş yapabilir
(8,585 puan) tarafından
Arada taşıma işi cıkıyo oda az oluyo veriyolar arada hurda bulup satıyo eşim az ama yapacak bişey yok
(4,263 puan) tarafından
Başka işe girme imkanı yok mu
(8,585 puan) tarafından
Yok canım nerde olsun  zaten paşa gündüz serseri calışıyo
0 oy
(782 puan) tarafından
İhtiyacın varsa alacaksın ne yapacaksın kimse boşuna duyar kasmasın valla bizi bu hallere düşürenler utansın. Herkes demiş yok öleceğimi bilsem yok kalacağımı bilsem kadın burada post açsa ihtiyacım var veren olur mu diye önce kaç çocuğun var kocan niye çalışmıyor niye yetmiyor diye  başlar linç yağmuruna tutar sonra da postu şikayetlersiniz:) Elin bola geçince bir çocuk sevindirir töbeni de edersin canim o allah lâ senin aranda elde avuçta yoksa yapacakta bişey yok hepimiz yaşamak zorundayiz bir şekilde... 
(8,585 puan) tarafından
Sağol canım yorumun icin zor işallah bu dönemleri atlatırız

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 254 göst.
0 oy
2 cevap 64 göst.
17 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Ayse Duran (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 404 göst.
0 oy
32 cevap 527 göst.