+3 oy
735 göst.
Aile kategorisinde (987 puan) tarafından

Selam kızlar, nasılsınız?

Burada bazıları durumunun olmadığını belirtiyor. Yardımcı olmak istiyorum,  postlarina girip bakıyorum çok çelişkili postlari var bir tuhaf oluyorum. Acaba insanın iyi niyetini mi sömürmek istiyorlar diye düşünüyorum. (Umarim yanlış düşünüyorumdur)

Bir de ufak bir şey anlatayım sizlere arkadaşlar 

İnanın her şey boş, sağlık ve huzur gerisi teferruat..

Tam 2 hafta önce başka bir ile taşınırken nakliye aracımız devrildi. Alnımızın teri ile aldığımız esyalarimizin çoğu çöp oldu. O yüzden evimde bundanım yok şundanım var diye dert yanmaya gerek yok. Çöp olan eşyanın içinde hiç kutusundan cikarmadigim bile vardı ama şimdi hiç biri yok. O yüzden yiyin, için,  mutlu olun. Para gelip geçiyor. Eşya hiç kıymetli bir şey değil. Sağliğin ve evinde huzurun olmadıktan sonra eşyan eksiksiz olmuş ne yazar?

20 Cevaplar

+13 oy
(182 puan) tarafından
Ya bende postları okuyunca neden bu kadar ayrıntılı ifade ettiklerine şaşırıyorum biri var hatta şu hediye bu hediye şunum yoktu bu hediye etti iyi oldu ya ne bilim belki bazıları çok saf diyorum böyle acitolar postlari yada benim vicdanım saf benim ne bilim içim almiyo ha vardır gerçekten ihtiyacı olan ama çok abartiyolar bazende iyi niyet sömürmek gibi ne diyim......
önce (1,131 puan) tarafından
O post sahibi evet.Birsey paylaşıyor.Yok bunu komşu hediye etti.Yok ev sahibi hediye etti bilmem ne.Kesinlikle duygu sömürüsü
önce tarafından
Kendisi bile insanlara sürekli beddua ediyo. Kim olduğunu herkes anladı. Allah'ın sinsisi
Ya duygu sömürüsü yapma diyince de siz beni kıskanıyorsunuz diyor.Karşıdaki doğal olarak ya ben neyini kıskanayım diyince de ühüü bana dedi ki neyini kıskanayım.Ezikledi beni falan diye iyice sömürü yapıyor.Oh yolunu güzel bulmuş
önce tarafından
Az önce diğer postuna attığım yorumun altına beddua etti bana. Post ne oldu  görmedim. Sinsi çünkü.  Bundan Akıllısı hastanede profesör
önce (51,121 puan) tarafından
benim cevremdede var oyle hep aglanip biseyler istiyo sac masama kadar verdim sonra kullanildigimi anladim surekli suna ihtiyacim var buna ihtiyacim var deyip duruyodu
-Reklam-
+6 oy
(381 puan) tarafından
Derdini paylaşmak olabilir cnm ama yarışma ihtiyacım var demek gerçekten ihtiyacı olana çok zordur 

Bak kendimden biliyorum konuşma arasında da diyorum o kadar bolluk içinde yasaioduk ki biz 

Bu sene başında eşim ilk elini çatlattı bir ay evde kaldı devlet 4bin TL verdi neyse dedik 

Tam toparladı dedik trafik kazası geçirdi alyanslarimiza kadar bozdurudk 

Evde bir hafta küflenmiş ekmek varya onu temizleyip yedik ama ne kaynanama nede bir başkasına ekmek parası verirmisiniz demedk 

Hee smdi anlatıyorum niye azda olsa geçti o günler Allah yine sınav ediyor bizi onuda atlaicaz dye 

Gerçekten dertleşmek olabilir ama yardım istemek bana da tuhaf geliyor yalan değil 
(987 puan) tarafından
Evet dediğin dogru gerçekten ihtiyacı olan yardım istemekten çekiniyor. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Mesela bugün biri kapımızı çaldı ve yukarı çıktı. Çocuklar insan kanserle mücadele derneğinden geldiğini söyledi. Dogru mu değil mi günahı kendi boynuna. Kadına dedim ki böyle şeylere inanmıyorum ama 2. kata çıktığın için hatrini kırmak istemiyorum ve bağışta bulundum. Bazıları elini uzattığını görünce kolunu da istiyor buna sitemim.
(381 puan) tarafından
Valla yapmıyorum artık cnm onu hissediyorum zaten  sana vereceğime camiye yaparım diom yada sadaka olarak bakkala diom bnm adımi söyleme ekmek dağıt ama ihtiyaç sahibi olsun günahı senndir ben dedim diom

Sadece pazarda bir adam gördüm adamı ilk ve son kez orada gördüm  o çok etkiledi beni
Yara bandı satiodu eşime deid alirmisin eşimde hayr dedi tam gittik
Ya dedim adama para verelim neden dedi hep topluodur olsun deidm icimden geldi üç tane aldım fazlasyla verdim helal ediyorum ona
Adam nerdeyse aglicakti bak
Ve öyle dua etti ki yenge sen hamile misin deid evet deidm Yusuf aleyhisselam gbi güzel merhametli bir evladın olsun o öyle doğacak dedi eşimin elini öpmeye çalıştı
Ayy o kadar tuhaf hissettim ki o zaman  bak bdha da gormedm o adamı
Yalandan yapanlar gerçekten anlaşılıyor Allah vicdan versin herkese
+5 oy
(850 puan) tarafından
Bazıları işin ustası olmuş istese vermeyecekler biliyor o yüzden acındırma politakası uyguluyor belki ondan evi daha kötü olan kişiler var burda ama öyle acıtasyon oluyorki insanların merhameti zaafları kullanılıyor bu gözler neler gördü burda inan ben kiradayım  2 çocukla askeri ücretle ayakta kalmaya çalışıyoruz bir çok eksiğim var şuyumda yok demedim demem acındırmaya girer o zaman Allah'ın verdiğine bin şükür
önce tarafından
En ufak kötü yoruma da ağlarlar.
+4 oy
(654 puan) tarafından

Kız ben evlendiğimde büyük bir kavga çıktı aileler arasında. Evime geçtiğimde tek bir tane kürek bir tanede yolluk vardi. Onun üzerinde uyurduk. Kimseye ekmek su diyemedim. Çok zor öyle diyebilmek. Ama ona rağmen hep gulduk mutlu olduk. Ama zamanla zamanla şimdi etrafa eşya dağıtır oldum. Evdekiler doldu da taştı Allah'a sukur. Eşya cidden bir mağazanın vitrini gibi. Sadece görüntü. Önemli olan mağazanın ici mutluluk satsın yeter <3

(987 puan) tarafından
Ne güzel yorum. Aynen öyle, ne güzel mucadelenizin sonunda kazanan taraf olmuşsunuz. Eşya gelip geçici, sağlık ve huzur olsun.
(654 puan) tarafından
İnşallah herkes sağlıklı olsin. En önce çocuklarımız
+3 oy
(3,682 puan) tarafından

Ben şöyle düşünüyorum gerçek ihtiyacı olan söyleyemez utanır bunu meslek haline getiren insanlar elbet var bu insanlar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine de acaba mi diyoruz. 

Evlendik kiradaydik ilk zaman ceyizime kullanacagim eşyaları aldım gerek yok ivir zıvır doldurmaya şimdi Allah şükür kendi evimiz var eksik olanı zamanla alıyorum. Eşya onemli değil benim için yeter ki sağlık huzur olsun eşya her zaman bir şekilde yerine koyarsında özellikle sağlığı geri alamazsın 
(987 puan) tarafından
Özellikle sağlıkla sinanan biri olarak sagligin ne kadar önemli olduğunu anlatamam. İnsan yerinde sayıp yok derse tabi ki olmaz ama mücadele çok önemli. Ve dediğin gibi gerçekten ihtiyacı olanlara da tereddüt ederek yardımcı oluyoruz.
(3,682 puan) tarafından
Size de çok geçmiş olsun, rahatliklarina alışıklar, hazıra konma pesindeler malesef ki. Evet burada okuyorum acaba gerçekten ihtiyacı varmıdır vicdan yapıyorum sonra bir bakıyorum daha yeni hesap açıp yardım istiyor.
+2 oy
(3,003 puan) tarafından
Her zmn derim huzurum mutluluğum eşimin çocuklarımın canı sağ olsun gerisi boş.....Rabbim yardimciniz olsun geçmiş olsun 
(987 puan) tarafından
Allah huzurunuzu bozmasın. Teşekkür ederim
+2 oy
(8,613 puan) tarafından
Benım durumum kötü ama ben dertleşmek icin yazıyom 
(8,613 puan) tarafından
Yorumum var oku bizede veren oldu kumardan kazancını vermiş adam almak zorunda kaldım geri ödemesiz vermiş yardım etmek icin
(987 puan) tarafından
Canim bu devirde evde bir çalışan ile geçinmek çok zor. Dertleşmek başka bir şey ama acindirmak bambaşka bir şey.
Bundan 15 sene önce afedersin köyün en zengin ailesiydik.  Babam cezaevine girdi kan davalık olduğumuz için o gün evimizden terliksiz çıkardılar bizi ve o kadar kötü duruma düştük ki. En tepeden en dibe çöktük. Anne tarafı dedemlere sığındık 12 yaşımda çapaya,  yevmiyeye gidiyordum. Herkesin geçmişinde çok zorluk vardır ama  iyi niyet istismarı insanı bir tuhaf ediyor. Umarım hepimiz daha iyi oluruz
(8,613 puan) tarafından
İşallah canım tek isteğim o ben calışırım ailem izin vermiyo herşeyimi karşılama calışıyolar ama ben artık utanıyom ondan dolayı artık düzelmek istiyom
(381 puan) tarafından
Biliom cnm dedm ya zaten vermiş düşünmüş ne güzel işte
İnşallah duzelicek artık Allah'ın sınavını gecicez
(8,613 puan) tarafından
İşallah canım tek derdim o
+2 oy
önce tarafından yeniden gösterildi
Bana yardımcı olun diyince kimsenin yardım etmeyeceğini biliyorlar.O yüzden sürekli subliminal mesaj vererek yardim istiyorum demeden yardım istiyorlar.Yok şunu komşum hediye etti.Yok.ev sahibim hediye etti.Bilmem ne.Maksat birileri yardımcı olsun.
+2 oy
önce tarafından
Hiçbir şey yapamayız çünkü yaptığımız zaman bize beddua ediyor kendileri. Bunlardan akıllısı yok.

Allah'a havale ediyormuş da bilmem de. 

Toprak doyursun gözlerini.
+1 oy
(4,205 puan) tarafından

Hepsini okumadım ama hepsi yalan canim gram inanmıyorum meslek edinmişler 

(4,877 puan) tarafından
Kizz o kişi kimdi bende birine yardım ettim kargoyu aldı gidiş o gidis
(4,205 puan) tarafından
İnan adını hatırlamıyorum cnm
(4,877 puan) tarafından
Bir tane hesap vardı adı evlâd ben ona yardım ettim  gidiş o gidiş hiç post paylaştığıni görmedim
(4,205 puan) tarafından
Eminim baska isimle gelmiştir canim
(4,877 puan) tarafından
Olabilir  cnm
+1 oy
(291 puan) tarafından
Canm bende mesela kendim için hiç bişey istemem evede illa bunu alicam diye tutturmam ama çocuklarım bişey istese ve alamassam vicdan azabinda bitiyorum takı elime para geçip onların isteğini alana kdr rabbim kimseyi muhtaç duruma düşürmesin yalan söyleyen ler gerçek söyleyenlerin de hakkına giriyorlar işte gerçek olanlarda onların yüzünden inanmıyoruz 
(987 puan) tarafından
Herkes çocuğuna yetmek ister tabi ama malum devir zor. Eksik kaldığımız ve kalacağımız zamanlar olacaktır illa ki. O yüzden üzme o tatlı canını güzel anne.
(291 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canmevet herşey çok pahalı bide 3 erkek benimkiler mecbur 3 tane aynı şeyi almam gerekiyo biraz zaman aliyo almam ama Rabbimin izniyle alıyorum para elime geçince sonrada çok mutlu oluyolar bende onlara bakıp mutlu oluyorum
+1 oy
(4,877 puan) tarafından
Ben bu grupta bir kaç kişiye yardım ettim zaten bir tanesi yardımi aldı Allah razı olsunda demedi sadece kargom geldi dedi neyse zaten ulaşamadım kendisine  ondan sonra 
(987 puan) tarafından
Anlatmak istediğim bu aslında. Umarım gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşır yardımlar.
(4,877 puan) tarafından
Ben tanımıyorum yardım ediyorum  direk
+1 oy
(244 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun üzülmeyin eşya yerine gelir Rabbimin izniyle insan huzurlu olduktan sonra gerisi boş gerçekten huzur varsa herşey idare ediliyor bir şekilde hallolur yardım konusunda da bazı kişiler özellikle yenj hesap açıyor istiyor sonra yeni yeni hesaplara açıyorlar benim postlarim duygularımı paylaşıyorum mutlu oldum zamnlar 
+1 oy
(3,350 puan) tarafından
Bence gerçekten ihtiyacı olan biri istemez utanır çekinir burda gördüm şuyum yok buyum yok ertesi gün bakıyon post açmış işte benimde oldu bana çok saçma geliyor direk istemiyor dolaylı yollardan istiyor yoksa yok bak yemin ederim benim eşiminde bir ton borcu var zar zor geçiniyoruz yinede şükür ediyorum ama gelipte burda post paylaşmıyorum  
+1 oy
önce (35 puan) tarafından
Gerçek ihtiyaç sahibinin çıkıpta ihtiyacım var verin diyebileceğini hiç sanmıyorum çünkü o kadar zor zamanlar geçirdim ki ama ne anneme babama ne kayınvalide kayın pedere hiç birşey demedim diyemedim benim o zamnlarım gibi olanlar var çevremde onlarda aynen öyleler söylemezler
0 oy
(3,002 puan) tarafından
Bu yoruma yüzde yüz katılıyorum vallahi varsın bir yemek takımın olmasın varsın iki üç çift ayakkabın olmasın yada raf raf ayakkabın elbiselerin çok olmasın ama sağlığın sevdiklerin ailen huzurunuz hep olsun, vallahi bugün varız yarın yokuz dediğin gibi canısı ❤️ 
0 oy
(4,321 puan) tarafından
İlk soru hakkında yorum yapmak istemiyorum ne dersem hakka girerim 

İkincisine gelince, asla evimde misafire özel bir eşya kaldırıp kullanmamazlık yapmam (pijama havlu çarşaf vs hariç)  en güzel tabakaları çanakları kullanırım kimse benden değerli değil 
0 oy
(407 puan) tarafından
Ben elimde keşke fazla olsa, yardım etmek isterim.. Ama şartlar malum.... Çocuğa 3 5 bişi alıyoruz sonra eşime üzülüyorum. Hiç de söylemez. Ekside oluyor geenelde biliyorum. 

Keşke çok param olsa. Hayvanlara mama alsam koysam. Birilerine dokunsam hayatlarını değiştirebilsem... Ama olmayınca da olmuyor... 

Ama şuda bi gerçek yardım yapmaya da korkar olduk. Kapımıza gelen acaba evi mi yokladı ondan mı zile bastı.. Elini açan acaba benden zenginmi düşüncesi.... 

Geçmişts çok uzun bi çalışma hayatım oldu. Restoranda kasiyerken de bi ihtiyar vardı sokakda yara bandı mendil satar felan dileniyordu açıkcası. Satsa....... 

Her gün gelir metal bozuklukları tümletirdi. Adamın evi var emeklisi var oğlu evli. Oğluyla restoranda yemek yemişliği var. Patron bişi demez şef bişi demez.... 

Yardıma ihtiyacı olan el açamıyor zaten. İhtiyacı olmayanda dileniyor. Gözlemlediğim bu. 
0 oy
(1,482 puan) tarafından
Bazen dünyaya dair isteklerimiz oluyor sanki sahip olsak hiçbir sorunumuz kalmayacak mutlu olucaz gibi geliyor ama sahip olunca görüyoruz ki mutluluk eşyaya maddeye bağlı değil. Az la yetinip aile huzurunu sağlamaya başaranlara gıpta ile bakıyorum hayran oluyorum ve nefsime düşen payı almaya çalışıyorum 
0 oy
önce (11,025 puan) tarafından
Valla bilmiyorum Allah affetsin de ben kimseye guvenmiyorum burda unutmuyorum mesela biri post acti burdan biri beni dolandirdi diye kadin gebeyim tvde gordum hamburgermi neymis adini bilmiyorum aserdim demis bizimkide tutmus evine hamburgern gondermis sonra nasil olduysa kargocu cocuk e abla ben yarim saat oncede nu adrese hamburger getirdim demis buyur burdan yak nickini falan ifsaladi kadin cikti evet yalan soyledim dedi 

Baska bi postta bi kadin cocugun coronadan vefat etti dedi sonra yalanladi bi insan cocuguna bunu nasil yakistirir 

Baska bi hesap cikti kizim duvara donuyo kendi kendine farkli biseyler aoyluyo arastirdim farsca bilmem nece dedi aynaya bakiyo kollarini kaldiriyo tuhaf hareketler yapiyo dumduz durup tavani izliyo dedi esimd anlattim o da kizima yapma siyecegi yerde soyle soyle yap annene diye daha fazla sey gosterdi diyo okurken insabin kani donuyo korku filmi gibi 

Baska bi postta daha gecen oldu 2 yasinda kiz occugu catida istismara ugradi gordum sikayetci oldum polis geldi hic bisey yapmadi su bu bi dunya sey saydi burda herkes seferber oldu cimere sikayet edildi muge anliya bile yazdilar ama vebali gunahi boynuna dogruysa da yalansa da ben burdan kimseye guvenmiyorum yardim yapacaksam yolda birini gorursem ona veriyorum camiye birakiyorum hic olmadi 3 5 denklestirip ankara abisine goturup bagis yapiyorum icim rahat ediyo ha siz yapmayin burda herkes dolsndirici demiyorum iciniz rahatsa yapin tabiki belki de gercekten ihtiyac sahibidir 
Ya bilmiyorum belki gercek ihtiysc sahibidir gunahini almak istemem ama benimde madid durumum iyi degil soyle eclenirken aileler hic esirgemediler evim esyam herseyim yeni dolu gorsen dersin senin mi durumun kotu ama aileler dugun zamani yaptilar hepsini Allah razı olsun bi cop almadim bak mesela meyve sikacagi lazim oldu alamadim dusun kac kurus ben 5 kurusun hesabini yalmak zorundayim ev kira degil esyam dolu kilik kiyafet var her sene dolap yenilemiyorum ama bi aldigimi senelerce giyiyorum 7 senedir giydigim elbisem var mesela esimin maasi karnimizi doyuruyo bi yandan da tutmaya calisiyorum 3 5 ne artirabilirsem kendimce birikim yapiyorum ay su corabida cok begendim aliyim demis insan degilim ihtiyac disi almam esim 2 ay issiz kaldi esimin ailesi dd kendi ailemde sordular ihtiyaciniz var mi diye yeri geldi bulgur pilavini suda hasladim soganla oturdum yedim karnimi doyurdum mu doyurdum ama bi gun de kimseye suna igtiyacim var demedim demem de bunu dile getiriyosa biri cok ihtiyaci olmalidir kendimden pay bicerek soyluyorum cok zorda kalmasi lazim yani benim icin ama burdan guvenemem ya
önce tarafından
Burda bunu dile getiren kişi hepimizden zengin. Evindeki her şey yeni.
Bir insan kuran bile dilenir mi? Onu da gördük.
Benim evimde doğru düzgün halı yok. Ama o kişi utanmasa oh canıma değsin diyecek o derece
Ben burda olan genel durumdan bahsettim kuran dilenir mi derken eslemden mi bahsediyosun sen o kadin dilenmiyo bak eger postu ona yonelik actiysan hakkina girersin o kadar daha su da evimde yok demedi esi bi yerden buldu getirdi temizledi kullandi ev sahibi veriyo hatim indirmek istiyorum dedi o postta da herkes de onu bildigi icin evet aldilar Allah razı olsun ben ondan bahsetmiyorum kinuya gelirsek de haklisin bizim gecen sene fitrelerimizi verdigimiz bi engelli bi okuyan cocugu olan kirada oturan hergun bi binaya merdiven temizligine giden ablamiz oturdugu evi satin aldi cok haklisin orda
önce tarafından
Bizim sitenin kapıcısının 4 evi varmış. Ve biz her sene ona fitre veriyorduk. O geldi benimde aklıma
Ya iste bak

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 2,639 göst.
0 oy
14 cevap 361 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Esra93 (246 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 64 göst.
4 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Btl33.! (6 puan) tarafından soruldu
0 oy