+4 oy
886 göst.
Diğer kategorisinde (146 puan) tarafından
22 yaşındayım  4 yaşında bir kızım 2 yaşında oglum var ve 2 hafta sonra bir oglum daha olacak bana çok kızıyorlar acelen ne diye sürekli eleştiriliyorum ne derdin vardı okumadın evlendin diye eşimi seviyorum annem kanser hastasıydı ve beni anneannem büyüttü ve okutmak istemediler bunları bildikleri halde üstüme geliyorlar enerjim varken hem 3 çocuğumu büyütüp hemde hayata karışabilirim yarın öbürgün 30uma dünyaya gelse onun peşinden koşacak onlara ayıracak enerjim olacak mı bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz benim gibi erken anne olan var mı 

53 Cevaplar

+1 oy
(197 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

20yaşımda evlendim eşim 26dıydı daha okul bile bitmedi bana yardım etdi dersden yorgun geliyordum yemeği bazen o yapıyordu bazen dışarıda yiyorduk yorgun olmayım diye uğraşıyordu 

Mezun oldum işe onun sayesinde hemen kabul olundum öncesinde istersen lüksek lisans yap yurtdışı bile olsa kabulum dedi ama ben istemedim onunla aile olmak istedim sonra kızımız oldu:)

Erken evlenmek geç evlenmek herkesin kendi kararı eğer sen mutluysan kimsenin hakkı yok yargılamaya bana da aynı baskılar uygulandı okuldan artık gezmezsin falan dediler ama ben hep eğlendim onunla 

-Reklam-
+5 oy
(944 puan) tarafından
25 yaşında evlenip, ilk evladını daha 2 hafta önce 26 yaşında kucağına almış biri olarak erken evlilik konusunda çok da yorum yapabilecek durumda değilim. Ama biliyorum ki nasip diye bişey var, rızık diye bişey var. Senin nasibinde 22 yaşında 3 evlat sahibi olmak varmış, olmuşsun (umarım karnındaki evladına da vakti geldiğinde sağlıkla sıhhatle kavuşursun) evlendiğin yaştan beri rızkın kocanın evindeymiş ki, evlenmiş kocanın evinde yemeye başlamışsın rızkını. İnsanlar konuşur, ağızları torba değil büzemezsin. Senin bu yaşta baş ettiğin sorumlulukları görmez, daha da üstüne gelirler. Dert etme el âlemin ne dediğini, el Âlim'in razı olacağı bi hayat yaşıyo musun ona bak sadece 
(146 puan) tarafından
Çok haklısınız bende bu şekilde düşünüyorum teşekkür ederim<3
(944 puan) tarafından
Rica ederim ❤️ Allah sağlıkla hayırla imanla büyütmeyi nasip etsin umarım evlatlarını
+3 oy
(2,310 puan) tarafından
Bakabiliyorsan kime ne canım , yanlış anlama ama bence yaşı küçük olanlar daha cesaretli oluyorlar,  ben 30 um yaşımda geçiyor gibi ama tek çocuğum var ikinciye cesaretim yok :)
(146 puan) tarafından
Rabbimden hayırlısı ablacımmm ama çocuklu geniş bir aile olmak hep hayalim benim :)
+3 oy
(3,067 puan) tarafından
Ben erken evlendin diye deilde neden bu kadar sık doğum yapma gereği duydun açıkcası bu daha ilginç tabi herkesin kendi tercihi 
(146 puan) tarafından
Seviyorum çocukları :)
+3 oy
(161 puan) tarafından
Bencde ne bu acele bu yaşta ben senin yasata ikinci üniversite okuyordum gezip eğleniyordum
(146 puan) tarafından
Ailem okumamı istemedi annem yoktu başımızda dedem ve anneannem başında ana baba yok biz okutmayacqz başına bişey gelse bizden bilirler dediler ben onların hayvanlarına bakıyordum bütün evlerin bahçe işlerini de yapıyordum neden kendi düzenimi kurup sevdigim insanla gezip eglenmek varken bütün bunları yapayım hanım efendi sizin şartlarınız bana da saglansa bende evlenmezdim emin olun kim istemez üni hayatı yaşayıp gezip eglenmeyi
(146 puan) tarafından
Erdi çok mutluyum umarım sizin başınızda göge ermiştir yaptığınız yorumdan sonra
(724 puan) tarafından
Masalkizi kiz annem kanser diyir okutacak kimsesi yokmuş. Sevmiş evlenmiş niye değişik yorum yapıyorsun. Sen kınamış oluyorsun şu an bu arkadaşı farkında misin. Herkesin kendi hayatı isterse 40 yaşında evlenirdi
(2,640 puan) tarafından
Yorum yapmak için yorum yapma ya, zaten kız bütün gerekçeyi sana anlatmış, niye anlamamakta ısrar ediyorsun
(315 puan) tarafından
Yazmadan edemiycem nickinde olduğu gibi sen masalarda yaşadin galiba çünkü hayat herkese eşit davranmıyor
(161 puan) tarafından
Sende gazel yap edebiyat yapma
(315 puan) tarafından
Keşke hayat herkese adil davransa da bazılarına rahat hayat sunarken bazilarınada beyin vermese çünkü bir insanın empati yoksunu olması çok zor
(146 puan) tarafından
Boşver canım böyle insanlar olmasa iyi insanların bir kıymeti kalmazdı <3
(218 puan) tarafından
Masal kız 22 yaşında ikinci üniversiteyi nerde okudun ya iyi sallamışsın, 18 yaşında lise bitiyor hemen üniversite kazanırsan ve 18 yaşında üniversiteye başlamış olursan 22 yaşında anca üniversite son sınıfta olmuş oluyorsun, ayrıca sırf üni okumak için işe yaramaz bir bölüm okumaktansa evlenip hayatına erkenden yön vermek daha mantıklı
(161 puan) tarafından
Sanne okuyan var ikinci üniversite ben okudum sen ilkokul mezunu belli anca otur  kocana köle ol
(146 puan) tarafından
Böyle insanlara takılmayın efendim eminim okumuş gezmiş tozmuş iş bulamamış muhtelen evlenmemiş burda bize sallıyor uslubuna bakılırsa da pek okumuş görgülü bir insana benzemiyor bazen okumak yetmiyor insan olmaya duygular ve görüp geçirmek devreye giriyor kibar kalbinizi hiç üzmeyin böyle bir insan için
(724 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️
(432 puan) tarafından
Masal kızı, canım Allah sana nasip etmiş ki böyle bir hayatın oldu. Herkesin kaderi bir olmayabiliyor, herkesin yaşadığı yaşantı , maddi imkanlar , aile bireyleri herşey tamamen bir imtihandan ibaret. Ama şuan sen bu şekilde insanları küçük düşürerek imtihanını zedelemiş oluyorsun. Otur eline bir tespih al zikir çek şükür et , insanlar ve kendin ailen için de hayırlısını iste
(165 puan) tarafından
Bu masal kızı hep böyle konuşuyor kırıcı bir şekilde rabbim ıslah etsin böylelerini
(146 puan) tarafından
Bazı insanlar hayatta bir şeyleri başaramadıgında diger insanları kendince küçük düşürmeye çalışarak onları zorbalayarak kendi egolarını tatmin etmeye çalışırlar :) sanırım oda öyle biri allah yardım etsin onun içinde yaşam şartları zor olmalı insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyor sonuçta
(165 puan) tarafından
Aynen öyle okumuş ama cahil kalmış
+3 oy
(513 puan) tarafından
33 yaşında anne oldum. Doya doya gençliğimi yaşadım. Çocuk oldum doya doya. 33 yaşıma kadar booool boool tecrübe edindim. Bir annenin evladına verebileceği üç önemli şey vardır. Sevgi tecrübe miras. Maddi olarak elimi güçlendirdim. 18 yaşındaki bir çocuğun başka bir çocuğa verebileceği sabır, tecrübe, miras ile 33 yaşında bir kadının verebileceği arasında dağlar kadar fark olduğunu düşünüyorum. Onlar okutmadıysa keşke evlendiğinde okusaydın. Allah korusun eşinle bir sıkıntın olsa anneciğim zaten hastaymış 3 çocukla anneanne mi sığınacaksın? Nasılsın geçineceksin vs.
(146 puan) tarafından
Sizin şartlarınızda Haklı olabilirsiniz ama ben sizin gibi hiç çocuk yada genç kız olamadım hiç bir şeyi de yaşamama izin vermediler en basiti bir düğüne gidilecek olsa bile götürmezlerdi tavuklara tilki falan gelir diye beni hep evde bırakırlardı hiç unutamadıgım bir anımı anlatmak istiyorum benden 1 yaş büyük teyzem var onla beraber büyüdük biz ama ben hep evin hayvanların bahçenin sorumlulugunu alan oldum  dogym günüme 3 gün kalmıştı annem merkeze gitti geldi size hediye aldım dedi o kadar sevindim ki beni düşünmüş annem diye sonra teyzeme çeyizine koysun diye çok güzel bir duvar saati almış taşlı maşlı güzel birşeydi bana gelince sıra kafama mutfak önlügününü atıp al buda senin demişti yani ben o evin hizmetçisi miyim de önlük alıyorsun hadi aldın neden güzelce kızım al buda senin demiyorsun her neyse bu sadece ve sadcwe en basiti
(146 puan) tarafından
Hep yetişkin olmak zorunda kalmış biri olarak söylüyorum evlilik ve çocuklarım benim için hayatımın en güzel dönemi ben şimdi çocuklarımla çocukluğumu eşimle de gençligimi yaşayabiliyorum
(513 puan) tarafından
Dedim ki keşke evlendiğinde okusaydın. Bu konuyu eşinle konuştun mu evlendiğinde
+2 oy
(29 puan) tarafından
16 yaşında evledim şuan 24 yaşındayım iki çocuğum var hamileyim hem güzel hep bazen zor  ama onlarla büyümek güzel 
(3,185 puan) tarafından
Asla erken evliligi tasvip etmiyorum. Eskiden çok yaygındı şükür insanlar bilinclendi asla sizi kırmak istemiyorum ama 16 17 yaş gerçekten cocuk yani. Şu an ben de büyük sayılmam. Nisanda 27 olacağım bebeğim 6 aylık olmak üzere yani keşke biraz daha bekleseydim diyorum bebek için. He iyi yapmışsınız kurtulmussunuz buyumusler şükür ama gerçekten en azından 18 olunsaydı asla amacım kırmak değil tekrardan söyleyeyim
(146 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim anlıyorum ama hayat şartları buna itti birazda diyelim:)
(29 puan) tarafından
Küçük evlendim ama bende asla ama asla doğru bulmuyorum zaten küçük evliliği ama  bana göre ideal evlenme yaşı 25 yaş üstü olmalı ama hayat yaşadığımız yer ve aile okumasına bile izin verilmeyen her kız  elinde sonunda evliliği kabul ediyor görücü usulu evlendim mesela ailemin isteğiyle   her ne kadar bişeyler farklı gelişsede  çıkan yol aynı oluyor gibi o yüzden biz biraz daha erken atıldık hayata bu yaşta iki çocuğu okula gönderiyorum  beraber yol alıyorum güzel bişey
(3,185 puan) tarafından
Ben doguluyum, bizde erken evlilik yok ama duyduğum çok insan oluyordu mesela halamlar vs bile 15 te evlenmiş eskiden. Doğru söylüyorsun bazen mecburi şeyler gelişiyor. Ama bilinclenmek çok önemli ilerisi için inşallah hayatlarımız çok güzel olur ❤️
(29 puan) tarafından
Bizde hala öyle ben den 3 yaş küçük kardeşimi bile ben evlendikten sonra evlwndirdiler onun yaşı daha küçük olduğu için ve o zamanda hamile kaldığı için baya yurta kaldi ve doğum hamilelik sürecini ailemin evinde geçirdi hala var ama yapmayan kızını okutanda çok artık doğu tarafında ama gerçekten enerji konusunda arkadaşa katılıyorum küçük olduğumuz için çocuklara bakmak zor gelmiyor  herkes zor zanederken aksine daha kolay şuan yaş aldikca daha iyi anlıyorum
+2 oy
(2,456 puan) tarafından
Aslında herkesin demek istediği yaş ilerledikçe çocuk sahibi olurken daha bilinçli düşünüyorsun. 25'den önce insan çok cesur oluyor hayata karşı. Birde çocuk büyütmek bir ömür sürecek bir süreç, şuanda bunu anlamıyorsun çok küçüksün. Keşke biraz ara vererek yapsaydın, kendine yazık 
+2 oy
(126 puan) tarafından
Valla iyi cesaret bakabilen baksin benim kız 6 yas 2. Enerjim yok ama çocuk da bi yere kadar 
+2 oy
(190 puan) tarafından
Erken evlendim ama bir tame kızım var 25 yaşında 2 yaş kızım var iyki zamanında aksilikler çıkmış da 24 yaşında anne oldum diyorum 
+2 oy
(499 puan) tarafından
İnsanlar konuşur... Herşeye konuşur... Ben geç anne oldum dediğin gibi enerji kalmıyo insanda sen kendinde o gücü bulmuşsan vede mutluysan gerisini duyma dinleme söyletme bile ben öyle uygun gördüm de geç.
(146 puan) tarafından
Degil mi bakan benim kimsenin sırtına yük etmiyorum çocuklarımı ve çevremdekilwr kızını ne güzel yetiştirmişsin diyorlar konuşması diksiyonu çok düzgün çünkü bir şeyi merak ettiginde biliyorsam cevap veriyorum eger bilmiyorsam hemen araştırıp bende ögreniyorum kitap okumayı sevsin diye ona kitap okuyorum dinimizi sevsin diye namaz kılmak ve kuran okuma saatlerimde onu da yanıma alıyorum ben neye karışıyorsam onu da katıyorum oglum daha 2 yaşında ama ben sofrayı toplamaya başladım zaman herkesin bir görevi var kızım sofrayı toplayıp çırpar oglum kaşıkları ve ekmegi getirir götürür ve bunları benim söylemem gerek bile kalmaz yapmaları için ama emin olun ben neyi yaşamadıysam onlara hepsini yaşatacagım inşallah bu çagın kötülüğünden de kenidlerini  korumayı ögretebilirim
(499 puan) tarafından
Maşallah ne güzel yetiştiriyorsun öyle önemli olan o zaten. Aslında kimsenin gözü kesmediği için eleştiriyolar bence. bende iki üç çocuğu olanlara merak ediyorum nasıl başarıyorlar diye tek bebekle nakavt oldum ben :D
(146 puan) tarafından
Bazen elbette yorucu oluyor ama o zaman da aile destegi gerek benim aileden yana yüzüm gülmedi de kayınvalidem çok destek oluyor :)
(499 puan) tarafından
Bi yerden gülmüşsün hiç değilse sağlıkla büyüt evlatlarını ☺️
+2 oy
(13,522 puan) tarafından
Ben evlenmeden önce evlenme yaşının 30 olduğunu düşünürdüm. 24 yaşımda evlendim 27 yaşında anne oldum. Şuan 30 yaşındayım ve 2.5 yaşında bir kızım var 2. Yi düşünemiyorum bile artık çünkü o enerjim kalmadı. 

22 yaş ve 3 cocuk bence hala erken ama ilk cocuk 25-26 bandında yapılabilir ideal düşüncem bu
+2 oy
(187 puan) tarafından
Seni hayatın kimsenin karışmaya hakkı yok. 
(146 puan) tarafından
Kimse de bunu anlamıyor canım benimmm
+2 oy
(1,907 puan) tarafından
Kime ne boşver gitsin bende ailedekiler yüzünden okutulmadim 17 yaşında mecburen evlendim görücü usulü 4 ay içinde 18 yaşında anne oldum açıktan lise bitirdim üniversite hepsi kaldı kızım doğdu eşim istemiyordu okumamı zatn 

Şuan ikinciye hamileyim 2 ay sonra doğumum olacak 21 yaşındayım arkadaslarima bakınca çoğu bekar geziyor tozuyor hayatına bakıyor evli olupta gezen Tozan var hayatına bakan ben hep evde borç harçla uğraşıyoruz ancak gecinelim derdindeyiz yine sukrederim

Kim ne derse desin takma benm bu hamileligimde kaynanam kendilerine bakamiyor çocuk yapıyor demişti çok zoruma gitti sanki bezi maması o alıyor Allah'ta biliyor nasip oldu korunuyordum ne yapcaz bazen birşeyleri görmemezlikten duymamazlıktan geleceksin 
(146 puan) tarafından
Aynen öyle benimde 3. Bebegim korunurken oldu ama onunda annesi olamayacağım anlamına gelmiyor bu arada zorla evlendirilmenize üzüldüm ama eşinizle iyi geçiniyorsunuz inşallah <3
+2 oy
(422 puan) tarafından

Bende 24 de evlendim 27 yaşımda doğum günümde anne oldum. Öyle denk geldi :) 

Bende geç kaldım diye düşünüyorum. Oğlum 20 yaşında olduğunda ben 47 yaşında olacağım hayatta olursam tabi. 

Kimse için canınızı sıkmayın. Eskiler kendi tecrübelerinden pişmanlık duyuyorlardır. Onlar sanki 30 unda evlendiler... Aslında 3 çocuk annesi olmakta güzel olmalı tadını çıkarın. Düşünün dünyaya 3 tane birbirine kol kanat olabilecek canlı dünyaya getirdiniz ve onlar kardeşler... Allah birliklerini bozmasınlar... 
(146 puan) tarafından
Teşekkür ederim bence geç degil sizin içinde 47 yaşında da gayet enerjik bir anne olup onunla hayata karışabilirsiniz :) benim 1 tane kız kardeşim var oda iyi ki var o olmasa ne yapardım bilmiyorum
(422 puan) tarafından
Rica ederim :) bende teşekkür ederim
+2 oy
(269 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sen memnunsan mutluysan kimseyi ilgilendirmez. Ben 35'te evlendim iki tane evladım var şuan 40 yaşındayım. Ama 20li yaşlarda evlenmek isterdim birkac yıl çocuk yapmak istemezdim. yine şimdiki gibi iki cocuk isterdim ve 5-6 yaş arayla isterdim arka arkaya cok zor oluyor. Beni çocuklarıma bakmak ilgilenmek yormuyor çok şükür üstesinden geliyorum.  iyi yetistirememek, kötülüklerden koruyamamak korkutuyor, gelecek icin kaygiliyim. Allahim herkese hayırlı evlat versin.
(146 puan) tarafından
Amin inşallah <3
+2 oy
(102 puan) tarafından
Ben 15 yaşında evlendim 16 yaşında çocuğum oldu Allah binlerce şükürler olsun ki
(146 puan) tarafından
Şuan kaç yaşındasınız
(102 puan) tarafından
Ocaktan 20 olacak cnm
(146 puan) tarafından
Şimdiden hayırlı yaşların olsun hayatım rabbim evladınla mutlu huzurlu olmayı nasip etsin
(102 puan) tarafından
Allah razı olsun bacım
+2 oy
(809 puan) tarafından
Bence çok güzel evinize yuvanıza çocuklarınıza odaklanın diğerlerine kulak tikayin kızlarımız üniversitelerde kucaktan kucağa gezerken çok mu güzel isterseniz yine okursunuz çocuk doğurup büyütmek egitmek güze ahlak üzere yetiştirmek dünyanın en değerli seyi
(146 puan) tarafından
Bencede ama genellemeyelim yinede düzgünce okulunu okuyanı da çoktur elbet aslında size bir şey söyleyeyim mi arkadaş çevremden de gördüğüm kadarıyla bir çok genç ailesin kaçmak için üniversiteye gidiyor mesela istedigi bölüm gelmemiş oturup bir sene daha çalışmak yerine sırf ailesinden kurtulmak için hiç ilgi alanı olmayan istemedigi bir bölümü seçip okuyor dediginiz gibi çogu da kötü arkadaş kurbanı olabiliyor hayat bana bu yolu çizmiş belki çocuklarım büyürse bende islami ilimler fakültesini okumayı isterim :)
(809 puan) tarafından
Allah kolaylaştırsin herşey niyetle başlar tabiki nice elleri opulesi gençlerimiz de var ama o gençlikte aşılanıyor ne asilaniyorda işte Allah tüm gençlerimizi çocuklarımızı korusun
+1 oy
(1,987 puan) tarafından
Bnde erken evlendim şuan 25 yaşındayım  2 cocuk annesiyim  8 yaşında kızım 1 buçuk yaşında oğlum var     çok şükür  allah onlara hayırlı sağlıklı ömürler  versin  ama şimdimi aklım olsa erken evlenmezdim  
(146 puan) tarafından
Ben düşünüyorum da yine evlenirdim çünkü evlenmeden önceki hayatım çok sıkıntılıydı şimdi eşime ve çocuklarıma ayırdıgım bütün vakit benim için çok degerli :)
(1,987 puan) tarafından
Ne güzel   :)))
+1 oy
(1,103 puan) tarafından
23 yaşında anne oldum şuan 24 yaşındayım ve bu gibi durumlara kişinin kendi kararı olduğunu düşünüyorum evet kimine göre erken olabilir ama kimin ne yaşadığını bilemeyiz kimin ne zorluklardan geçtiğini bilemeyiz ve maalesef toplumumuzun bu baskıları hiç bitmiyor eğer şuan bir üniversite mezunu olmuş ve evlenip hamile kalmış olsaydın da sana niye hiç çalışmadın diyeceklerdi 30 yaşında anne olsaydın o kadar geç niye anne oldun çocuklara enerjin kalmayacak derlerdi hiç anne olmak istemeseydin de çocuksuz ev bacaksız eve benzer diyeceklerdi millet asla susmaz sen ne istiyorsan onu yap çocukla okunmaz diye bişey yok ki benim arkadaşım 18 yaşında evlendi 19 yaşında anne oldu şuan 24 yaşında üni sınavına hazırlanıyor yani demem o ki sen ne istiyorsan onu yap millete göre yaşarsan bu hayatın ne önemi varki 
(146 puan) tarafından
Çok dogru söylüyorsunuz o kadar haklısınız ki istiyorlar ki herkes onların çizgilerinde yaşasın mesela 27 yaşında bekar kuzenim var ona da evde kaldın biraz daha bekar durursan evlenince çocuğun olmaz diyorlar
(1,103 puan) tarafından
Millet yeter ki konuşmak istesin halının deseninden kumandanın durduğu yere kadar konuşurlar ağızlarını susturmak önemli mesela ben 24 yaşındayım ama minyon olduğum için 17 sanan çok akıl vermeye kalkan çok ben onlara akıl vermeye çalışıp kendini üstün görme çabanı anlıyorum ama sor bakalım bana ne lazım değil aklım var şükür seninki sana yetmiyorsa biraz verebilirim istersen diyorum herkesin suratı 5 karış mimlenmiş ağızla oturuyorlar içim rahatlıyor
(146 puan) tarafından
Off böyle olmayı çok isterdim ya ben hep evet evet diyip geçiyorum
(1,103 puan) tarafından
Bir zamana kadar bende öyleydim artık canıma tak etti açtım ağızımı bende tut tut nereye kadar

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 211 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde Sarioglusumm (190 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 33 göst.
0 oy
22 cevap 906 göst.
6 Ekim 2024 Aile kategorisinde Asya15 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 389 göst.

406,998 soru