+4 oy
1,056 göst.
Diğer kategorisinde (1,028 puan) tarafından
22 yaşındayım  4 yaşında bir kızım 2 yaşında oglum var ve 2 hafta sonra bir oglum daha olacak bana çok kızıyorlar acelen ne diye sürekli eleştiriliyorum ne derdin vardı okumadın evlendin diye eşimi seviyorum annem kanser hastasıydı ve beni anneannem büyüttü ve okutmak istemediler bunları bildikleri halde üstüme geliyorlar enerjim varken hem 3 çocuğumu büyütüp hemde hayata karışabilirim yarın öbürgün 30uma dünyaya gelse onun peşinden koşacak onlara ayıracak enerjim olacak mı bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz benim gibi erken anne olan var mı 

53 Cevaplar

+1 oy
(14,667 puan) tarafından

Benim arkadaşım da öyle erken evlendi şimdi 4 cü doğuruyor herkes kızıyor 

Ama kendisi diyor doğuran benim bakan benim size ne diye

Hatta 4 cü doğurmadan önce bağakttıravakrı son şansımı deneyeyim dedi oda tuttu herkese de böyle anlatıyor :)

(1,028 puan) tarafından
Herkes herşeyin en iyisini bilir canım biz ne bilelim yaşımız küçük zaten ahahhahahah
-Reklam-
+1 oy
(12,757 puan) tarafından

Ay 22 yaşımda nerde akşam orda sabahtım. 33 olucam bu 2 çocuk benim mi diyorum hala :woot: bravo sana

(68 puan) tarafından
Ahahaha Melek
(12,757 puan) tarafından
Kız balayım :D durduk yere evlendirecekler yeniden :D
(1,028 puan) tarafından
Ha bende hiç evlenmediniz anladım yaaa :D
(12,757 puan) tarafından
Yok canım 5.5 senelık evliyim 2de bebem var
(1,028 puan) tarafından
Maşallah size rabbim yuvanıza mutluluk huzur bol bereket versin <3
+1 oy
(826 puan) tarafından
Herkes herşeyi söyler Canım , bende 20 yasında evlendim, benimde ailemde hiç huzurum yoktu annem babam ayrıydı, annem sinir hastası babam ilgisizdi yani yoktu, garip bir yalnızlık içinde eşimle tanışıp evlendim , doğrumu yaptım tabiki doğru değildi ama oluyor işte arkada sahip çıkan olmayınca oluyor, o yaşlarda ne kadarda tecrübesizlikle seçimler yapıyor insan . Rabbim çocuklarına ve sana sağlık versin. Olan olmuş artık Canım 39 yaşında 4 çocuk annesi olarak yazıyorum. 
(826 puan) tarafından
3 numaram 37 , 4 numaram 39 yaşında oldu, çok şükür bakıyorum.
(1,028 puan) tarafından
Amin abla inşallah rabbim sana ve evlatlarına ailene saglık huzur versin benimde annem önce kanser oldu kanseri atlatınca  babam dan ayrıldı  sonra annem bizi anneanneme bırakıp başkasıyla evlendi babamda aynı şekilde sanırım boşanmalar en çok çocukların hayatını etkiliyor
(826 puan) tarafından
Demekki belli süreden sonra yapamamışlar birlikte heleki kadınlar belli bir yaşa geldikten sonra yada hastalık gibi bir imtihan yaşadıktan sonra eski katlandıkları şeylere karşı o sabrı gösteremiyorlar , bu yaşımda bende eskisi gibi değiljm ona istinaden yazıyorum. Malesef önümüzde doğru örnekler olmayınca doğruyu yapabilmek zorlaşıyor heleki imkanlar sunulmadıysa , yoksa hangi kız senin yaşlarındayken okumak , gezmek , eğlenmek istemez , benimde hep okuma arzusu içimde kalmıştır . Ama erken yaşta anne olmanın en güzel hediyesi 18 ve 14 yaşında iki tane kızım var bana o kadar destek oluyorlarki babalarına karşı bile savunurlar , bak bu yönlerinden bak . Bundan 10 sene sonra evlatların senin arkanda dağ olcaklar.
(1,028 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum bundan 10 sene sonra 14 yaşında kızım 12 yaşında oglum olacak ve yaşıtlarım parkta çocuk gezdirirken ben onlarla arkadaş gibi olucam
+1 oy
(4,867 puan) tarafından
Maşallah Allah bağışlasın ben geç evlenip tek çocukla yoluna devam etmek isteyenler denim:) 
+1 oy
(3,462 puan) tarafından
Okuyacak imkanın varsa yada bekar evinde rahatsan bende erken yaşta evliliğe karşıyım ama bu imkanlarla  sahip değilsen ve karşına iyi biri çıktıysa evlenirsin bakabilecek imkan ve ruh halin varsa istediğin kadar doğurabilirsin bundan kime ne rıskınımı veriyor çocuğunamı bakıyor aman boş ver kımseyi memnun edemezsin benim kardeşim benden önce evlendi banada millet neden evlenmiyorsun dedi durdu ben 26 yaşında evlendim 29 yaşında anne oldum çünkü keyfim öğle istedi sende duyma kimseyi boşver
+1 oy
(31 puan) tarafından
Bence söyle dusunmelisin eğer esinii sana değer veriyosa önem veriyosa evliliğin güzel gidiyosa bu senin için hayırlı olan bence ben 26 yaşında evlendim iki düşügüm var ve eşimin ailesiyle yaşıyorum okadar zorlaniyorumki başta ***** gibi kabul ettim aynı ev olsun diye ve problem üstüne problem ve çocuğun olmuş buna şükretmelisin tedavi gören bir sürü insan var
+1 oy
(2,598 puan) tarafından
Hayattan ne beklediğine bağlı. Ben 22 yaşında para kazanmaya başladım, 31 yaşında anne oldum. Anne olana kadar da gücüm yettiği kadar gezdim, öğrendim,  çalıştım kazandım harcadım, hâlâ da çalışıyorum. Hayattan beklentim özgüvenli ve eğitimli bir kadın, evladına belli bir maddi kaynak sunabilen bir anne, eşine hemen her konuda az çok bilgisi olan muhabbetli ve becerikli bir hayat arkadaşı olmaktı. Ve bir de eşim ya da ailemden destek almadan hayatı yaşayabilmekti. Çok şükür bugüne kadar başardım. Bundan sonrasını da Allah bilir. 
+1 oy
(2,054 puan) tarafından
Bende 24 yaşındayım kızım 7 yaşında oglum 1 yaşında ama şimdi aklım olsa o kadar erken çocuk yapmazdım feraha çıkınca yapardım 
(1,028 puan) tarafından
Biraz da kendimizi biz mi kısıtlıyoruz acaba mesela çocukluyum diye gezmeye gitmeyeyim mi çocukluyum diye kitap okumayayım mı çocukluyum diye başka şeyler yapmamayım mı her şeye ayıracak biraz vakit bulabiliyorum ben hiçte yorulmuyorum şahsen kitap ta okuyorum kuranda okuyorum sohbetlere de gidiyorum çocuklarımla oyunda oynuyorum el işi de yapıyorum boş durmak insana bazen de depresyon getiriyor 17 yaşında agır depresyon tedavisi gördügümden beri beynimi hep meşgul ediyorum :)
(2,054 puan) tarafından
Ne güzel canım helal olsun . Benim feraha çıkınca yapardım dediğim söyle ben birlik köyde oturuyordum eşimi  ailesiyle hem küçüktüm hem eşim şehir dışına gidiyordu aylarca ben hamile sonra küçük bebekle ailesiyle kalmak beni çok yıprattı ondan dedim yoksa kim kaç çocuk isterse yapabilir hiç kimsenin karışmaya hakkı yok
(1,028 puan) tarafından
Evet eşinizin ailesi ne kadar da iyi olsa beraber oturmak çok zor helede anlayışsız insanlarsa :)
(2,054 puan) tarafından
Ne iyisi zulüm ediyorlardı resmen kızım ateşi 40 çıkmıştı hastane demeye korkuyordum tutum gece 3 kızımı dışarı çıkarttım karda soğukta ateşi dindi ALLAH biliyr ya her iki dünyada hakkım zehir zıkkım olsun onlara
+1 oy
(3,167 puan) tarafından
22 yaşındayım 6 buçuk yaşında 4 yaşında iki oğlum 1 buçuk yaşında birde kızım var. Ben açıktan da okudum liseyi de 2 yıllık üniversiteyide. Bence imkanın olursa sende oku. Zor ama bu günlerde geçecek kocaman yetişkin olacaklar 
(1,028 puan) tarafından
Degil mi yeterki onları ruhsal olarak sağlıklı yetiştirebilelim bilemiyorum yaşıtlarım parkta çocuk gezdirirken ben kızımla kahve içip sohbet ediyor olabilirim :)
+1 oy
(123 puan) tarafından
Bu tamamen imkan, tercih, yaşam biçimi ve çevre meselesi. Bunları tamamen böyle olduğu için anlatıyorum. Beni bilen biliyor. Asla olduğundan farklı ya da farklı bir amaçla yazmıyorum bunları.. Baba tarafından küçük torunlardanım. Anne tarafından en büyük torun benim. Benim çevremde akademik başarısı en düşük benim. Öğretmenim. Kendi kardeşim dahil olmak üzere hepsi doktor, polis, mühendis ve hiç biri evlenmedi. Evlenenler en az 28 de evlendi. Ben üni son sınıftayken evlendim. 23 yaşındaydım. 26 yaşında anne oldum. Bu kişinin yaşam biçimine göre değişir. Çocuklarım olduktan sonra çalışmadım. Ev hanımıyım. Senin şu söylediklerini ben hep düşündüm. Bana kattığı katkılar tartışılmaz ama traktör gibi iki çocuğum var. 29 yaşındayım ve adlandırmadığım ama çok ciddi sağlık sorunlarım var. Görsen yaşımdan daha büyük gösteriyorum. Son zamanlarda yetersizlik psikolojisine girdim. Şu dünyada anne olduğum kadar başka hiç bir sıfat beni bu kadar mutlu ve şanslı da yapmaz. Keşke demek şeytandandır ama diyorum ki bazen keşke daha erken anne olsaymışım. Gayet haklı ve yerinde düşünüyorsun verimli ve enerjik bir anne olmak açısından. 
(1,028 puan) tarafından
Rabbim saglık sıhat versin evlatlarınızın başından eksik etmesin bende annemden görmedigim bütün sevgiyi onlara vermeye çalışıyorum düşünüyorum çocukken annemle ne yapmak isterdim çocuklarımla onları yapmaya özen gösteriyorum onlara da soruyorum ne yapalım ne istersiniz mesela kızım benimle kek yapmayı çok seviyormuş sık sık yapıyoruz oglum da kuacgımda tıp tıplanmayı çok seviyormuş yaparım benim dünyam onlar 2 çocuğum daha olsa onalra da bakarım bunu psikolojim cidden kaldırır ama ekonomiyle de 3 taneye ancak yetebiliriz
+1 oy
(1,805 puan) tarafından
Nicelikten ziyade niteliğe yoğunlaşmak lazım, sevgimizi o şekilde kullanmak lazım. Evet genç yaşta anne olmuşsun enerjin hepsine yeter bizim cocuk doğurduğumuz yaşta seninkiler büyürler sen de rahat rahat hayatını yaşıyor olursun bu yönden güzel tabi. 37 yaşında bebek bakmak pek kolay bişey değil 
+1 oy
tarafından
Kız buna mi takiyorsun . Sen mutluysan kime ne. 

Benim de 19 yasim var ve 3 aylik kızım var . Çevremden kötü yorumlaar alıyorum evet . Ama umuesamiyorum . Çünki mutluyum ben ☺️
(1,028 puan) tarafından
Takmıyorum ki bebegim ben mutluyum ama insanların hele de kendini geliştirmiş tecrübeli insanların bu konudaki görüşlerini merak ediyorum sadcee :)
tarafından
Burda da cok linç edilceksin ilerleyen zamanlardahazir ol.
(1,028 puan) tarafından
Canım bu hayatta iyi veya kötü eleştiriler olacak kimi çok begenecek kimi eleştirecek kimi kıskanacak bunlara takılacak bir insan olsam şimdi insanların dedigi gibi belkide ilk bebegime hamileydim yada evlenmemiştim anneannemin dizinin dibinde oturuyordum insanların ne dedigini dinleyip iyiligime veya kötülügğme söylenen şeyleri ayırt edip kendime hayat dersi çıkarabilirim mesela yaşımız küçük diye bizi kara cahil sananlar olabilir ama insanları çok iyi analiz etmeyi ögrendim bu hayattta kimin ne niyetle ne söyledigini çok iyi anlıyorum ve kötü sırf kendi dogrusunh başkasına dayatmak için yprum yapanları da kafama hiç takmam :)
+1 oy
(367 puan) tarafından
Herkesin dediğini kafana takma hayatım bende 18 yaşında evlendim 3 çocuğum var 28 yasindayim ne acelen vardı diye söylenenler 30 40 yaşında bebek peşinde koşarken biz çocuklarımızı büyütmenin verdiği rahatlıkla cayimizi kahvemizi yudumlariz :)
+1 oy
(140 puan) tarafından
Ben 24 yaşındayım 2 hafta sonra 25 e gireceğim inşallah. 3 bucuk yaşında büyük kızım 10 aylık küçük kızım var. Bazen bende düşünüyorum mesela lise arkadaşlarım çoğu bekar hayatını yaşıyor mesleğini yapıyor aralarından 2 3 tane var evlenen onlardan biri de benim. Ama keşke diyorum evlenmeseydim. Bu demek değildir ki çocuklarımı sevmiyorum aksine onlar için ölürüm ama eş seçimi hayat şartları beni bu yaşımda çok yıprattı. Artık hayatta hiç bir beklentim yok hiç bir şeye hevesim yok. En ufak örnek vereyim 2 haftadır kuaföre gitmem gerekiyor kaşlarımı aldırmam için ama gidemiyorum sallıyorum. Kafa yorgunluğu var tükenmişlik var, anlayan insan yok. Çok yorgunum yani kısaca
(1,028 puan) tarafından
Anlıyorum canım seni rabbim ferahlık versin inşallah <3
(140 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun canım
+1 oy
tarafından

20yaşımda evlendim eşim 26dıydı daha okul bile bitmedi bana yardım etdi dersden yorgun geliyordum yemeği bazen o yapıyordu bazen dışarıda yiyorduk yorgun olmayım diye uğraşıyordu 

Mezun oldum işe onun sayesinde hemen kabul olundum öncesinde istersen lüksek lisans yap yurtdışı bile olsa kabulum dedi ama ben istemedim onunla aile olmak istedim sonra kızımız oldu:)

Erken evlenmek geç evlenmek herkesin kendi kararı eğer sen mutluysan kimsenin hakkı yok yargılamaya bana da aynı baskılar uygulandı okuldan artık gezmezsin falan dediler ama ben hep eğlendim onunla 

+1 oy
(963 puan) tarafından
Bende 24 yaşındayım 3 yaşında kızim 1 buçuk yaşında oğlum var ve şuan 37 haftalık hamileyim aslında insan çok yıpranıyor çocuk peşinde buyutmekten vs. Ama büyüdükleri zamanda rahatlicaz bu sefer hayatımıza bakarız çocuk pesinde kosmayiz yani
(1,028 puan) tarafından
Aynen öyle <3
+1 oy
(1,301 puan) tarafından
23 ümdeyim 5 yaşında oğlum 3 yaşında oğlum 5 aylık kızımvar ama çok zormuş 3 çocuk
(1,028 puan) tarafından
Sadece kısa bir süreç gibi düşünün büyüdüklerinde sizin destekciniz olacaklar hele de kızınız büyüsün kız çocuk çok farklı
+1 oy
(18,181 puan) tarafından
Doğru mu bence değil kolay mı bence değil ama kişisel tercih o yüzden reşit bir yaşta kendi kişisel tercihin ile alınmış bir karar ise kimseyi ilgilendirmez. 
(1,028 puan) tarafından
Aslında kolay yada zor göreceli bence evlenmeden önceki hayatımda daha çok sorumlulugum varmış bunu anlıyorum ben şimdi :)
(18,181 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bence dedim zaten :) 30 yaşında evlenip 31 de anne oldum şu an 35 e girmek üzereyim ikinci çocuğa gerek var mı diye düşünüyorum çocuğa bakmak büyütmek sorumluluğunu almak maddi ihtiyaçlarını karşılamak hepsi benim için sorun bir de ben garanticiyim Allah korusun günün birinde eşime bir şey olursa tek başıma bakabileceğim kadar çocuğum olmalı dedim o yüzden çocuk yapmak bence zor karar. Yapabilene helal olsun.
(1,028 puan) tarafından
Rabbim evlatlarınızı size bağışlasın analı babalı büyürler inşallah abla
(18,181 puan) tarafından
Amin inşallah canım hayırlı sağlıklı doğumlar olsun :)
+1 oy
(5,448 puan) tarafından
Eşin iyiyse durumun da normalse hiç kimseye laf düşmez herkes bır değil kimi bır çocuk yeter der kimisi sever geniş aile bunda da hiç problem yok sen ne yaparsan yap millet konuşur hayatını millete göre duzenleyemezsın kimse bakmıyo sonuçta zorluguda sana güzelliğide sana o yüzden Rabbim evlatlarına hayırlı uzun ömür versin yaşın küçük kimseye bakma gerekirse cvbını ver kimseyi ilgilendirmez  senın hayatın ☺
+1 oy
(93 puan) tarafından
Erken evlilik ve çocuk deyince aklıma yanan 5 küçük çocuk ve 27 yaşındaki annesi geliyor.Kesinlikle erken yaşta ne kadın anne olmalı ne de erkek baba olmalı.İnsan canı büyük sorumluluk gerektirir.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 260 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (209 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 200 göst.
+1 oy
1 cevap 43 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Grssbbk2 (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 946 göst.

409,951 soru