+5 oy
917 göst.
Diğer kategorisinde (349 puan) tarafından
22 yaşındayım  4 yaşında bir kızım 2 yaşında oglum var ve 2 hafta sonra bir oglum daha olacak bana çok kızıyorlar acelen ne diye sürekli eleştiriliyorum ne derdin vardı okumadın evlendin diye eşimi seviyorum annem kanser hastasıydı ve beni anneannem büyüttü ve okutmak istemediler bunları bildikleri halde üstüme geliyorlar enerjim varken hem 3 çocuğumu büyütüp hemde hayata karışabilirim yarın öbürgün 30uma dünyaya gelse onun peşinden koşacak onlara ayıracak enerjim olacak mı bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz benim gibi erken anne olan var mı 

53 Cevaplar

+1 oy
(3,084 puan) tarafından
27 yaşında doğrudum 33 yaşındayım 2. Yi düşünmüyorum. Yaş ilerledikçe gerçekten zor sindi düşünüyorum doğur et derken 35 ee bebeklik çağını atlatana kadar zaten 40 olcam. Ben üniversite okurken erken evlenen arkadaşlarıma üzülürdüm. Yazık ben geziyorum onlar cocuk peşinde derdim. Ama o cocuklqr şimdi eşek kadar oldu analariyla geziyor :) ben cocuk bakıyorum:) evet çocuklar küçükken zor ama bence büyüyünce keyifli arkadaş gibi olmak
-Reklam-
+1 oy
(361 puan) tarafından

Erken evlenmek çocuk sahibi olmak senin tercihin bunun için birşey diyemem ama maşaallah sana enerjin hiç bitmesin:))

Rabbim evlatlarınla birlikte sağlıklı güzel ömürler nasib etsin inşaallah canım
+1 oy
(383 puan) tarafından
Normalde ben de eleştirirdim ama mantıkı konuştugun için bişi diyemiyorum sana. :)
0 oy
(7,462 puan) tarafından

2.cocuktan sonra anladım bazı şeyleri. Bebeğim büyüsün sagsaglim, hayatimi yasayacam. Daha çocuk yapmak istemiyorum :ermm::D

(349 puan) tarafından
Kendi kararınız efenim <3 :)
0 oy
(5,500 puan) tarafından
Ben 27 yasinda evlendim.30 da dogum yaptim. Evliligi ve dogumu keske 2-3 sene daha erteleseydim diyorum. 

Yapmak istedigim bi cok sey vardi suan yapamiyorum mesela. Cocuksuz hayat bekarlik cok farkli seyler. O rahatlik ,sorumluluk almama hali cok buyuk luks . Bi de calisiyorum maasimda guzel . Keske 30 a kadar biraz daha gezip parami kendime harcasaydim diyorum. 

Ben senin yasindayken universite 3.siniftaydim ve hayatimin en guzel yillarindan bazilarini yasiyodum. 

Cok erken evlenmissin ,cok erken anne olmussun,cocuklarinin arasi da cok az. Daha digerlerinin sana ihtiyaci varken yeni bi bebek olacak ve vaktinin cogunu onla gecirmen gerekecek. Eger planli bi bebekse diger 2 cocuguna buyuk haksizlik olur. 3.cocugu istiyosan 24-25 gibi de dogurabilirdin cok genc bi yas yani. 

Herseyi gectim maddi-manevi,psikolojik olarak cocuklara yetebilecekmisiniz? Biz 2 kisi calisiyoruz 1 taneye anca bakabiliyoruz. 
(349 puan) tarafından
Aslında 3.cü plansız dı korunurken oldu ama olmuş bir çocuğu da digerlerine haksızlık olur diye yok edemem ben kendime ve diger iki çocuğuma da ayıracak vakit bulabiliyorum eşimin de destegiyle onlarla kitap okumak bi kek çarparken bile onlarla yapmak benim çok hoşuma gidiyor onlar benim minik arkadaşlarım gibi
(5,500 puan) tarafından
Planli bi bebekse haksizlik olur yazdim. Korunurken olduysa zaten yapacak bisey yok.
Cocuklarinizin ihtiyaclarini tam olarak karsilayabiliyo musunuz ya da karsilayabilecek misiniz ? Esiniz tek maas anladigim kadariyla. Yanlis anlamayin lise de ogretmenim cocuklar ihtiyaclari karsilanamadigi icin cok mutsuz. İhtiyactan kastimda temel ihtiyaclar luks seyler de degil. 1 tane tost 100 lira kantinde. Ogretmen olarak bu fiyat bana cok fazla geliyo. 2-3 cocugu olan aileleri dusunemiyorum bile. Okul kiyafeti ,ayakkabisi,gunluk yol parasi vs vs.
Ya da siz iki cocugu esinize koyup 1 gun boyunca disarda gonlunuzce geziyo musunuz istediginiz seyleri yapabiliyo musunuz. Benim boyle bi istegim yok demeyin herkesin buna ihtiyaci vardir. Arada cikmak nefes almak kendine vakit ayirmak herkesin hakkidir.
Hadi herseyi geciyorum da bebeklerinin uykusu duzgun sanirim ben 3 yildir uyumuyorum. Hala yedigine ,ictigine cok dikkat ediyorum alerjik bi bebek oldugu icin.
(349 puan) tarafından
Evet şükür ihtiyaçlarını şimdilik karşılıyoruz ama gelecekte de ne olur bilemem gaib zaman sonuçta batarsın çıkarsın allah bilir evet bazen eşimin annesine bırakıp eşimle çıkıyoruz dışarıya ve size çok samimi söylüyorum ben bebeklerimde hiç uykusuz kalmadım 3. Nasıl olur bilmiyorum ama ikisinde de ateşli hasta vs olmadıkları sürece hiç uykusuz kalmadım
0 oy
(887 puan) tarafından

Birkaç yorumunuzu okudum, son derece aklı başında ve yaşınızdan olgunsunuz. Sizin için iyi bir tercih olmuş gördüğüm kadarıyla, Allah hep de böyle devam ettirsin inşallah. 

Ama evet yaşınız çok küçükmüş evlendiğinizde, bu kadar önemli bir konuda o kadar küçük yaşta karar vermek çok büyük bir sorumluluk. Bildiğiniz kumar. Ben 18 yaşımda yaptığım bölüm tercihim için pişmanım mesela. Şimdiki aklım olsa diyorum, ki dönüşü çok daha kolay bir yer okul. Evlilikten dönmek daha zor hele ki çocuk varsa. Sizi üzmek için de söylemiyorum, ama siz evlendiğinizde kendiniz daha çocukmuşsunuz. Ben kızımın o yaşta evlenmesini istemezdim şahsen. 
30unda anne olmakla ilgili söyledikleriniz çok doğru bu arada, ben 32 yaşındayım hep iki çocuğum olsun derdim ama şimdi ödüm kopuyor :) 
(349 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim efendim dediginiz gibi bir kumardı oynadım ama geriye dönüp baktığımda evliligimi bir pişmanlık olarak görmüyorum şükürler olsun rabbim yüzüme  güldü dediginiz gibi kötü bir evliligim de olabilirdi ama o zaman da çocuk hiç yapmazdım sanırım sizde çok kibar bir insansınız bunu hissettim <3
(887 puan) tarafından
Çok şükür, Allah hep iyi ki dedirtsin size :) o sizin kalbinizin güzelliği :)
0 oy
(2,194 puan) tarafından
23 yaşındayım 3 yaşında kızım var 2.yapmak gözüme korkunç geliyor sendeki cesaret 3.ye kiz maşallah sen yapabiliyorsan yetebiliyorsan dışarıya kulağını kapa dışarı yapsan konuşur yapmasan konuşur 
(349 puan) tarafından
Ya allahtan herhalde  benim çocuklarım uslu oluyor  
3. Plansız oldu ama inşallah oda ilk ikisi gibi olur :)
0 oy
(727 puan) tarafından
22 yaşındayım 3,5 yaşında cocugum var 5 aylık hamileyim
0 oy
(482 puan) tarafından
Canım benim hadi evlendin tamam ama 22 yaşında peş peşe 3 çocuk yapmak zorunda değildin. Olan sana ve o yavrulara oluyor. Ne kadar "çocuklarıma yetiyorum" diye düşünsen de yetemezsin. Bak ben 1 ay sonra 27 yaşımda olucam. 2 buçuk yaşında 1 oğlum var sadece. Hem ikinci çocuk için çok erken diye düşünüyorum hem de kendime de vakit ayırmak istiyorum. Mesela şuan açıktan üniversite okuyorum. Sen de yapabilirdin. Zor bi şey değil bu. Kurslara gidebilirdin. Hayatını yaşamak senin de hakkın. Hayatı sadece evlenip çocuk doğurmak olarak görmemelisin. 30'lu yaşlar yaşlılık zamanı da değil. Çocukların arasında en azından 4 yaş olsaydı, üçüncü çocuğun yine 30'unda değil 26-27 yaşında olmuş olurdu. Çok fazla acele etmişsin canım. 
(349 puan) tarafından
Öncelikle fikirlerinizi nazik bir dille belirttiginiz için teşekkür ediyorum :) benim söylemek istedigim şey şu aslında 3 çocugum yada 5 çocuğum olması benim bunların hiçbirini yapamadıgım anlamına gelmiyor ben hanımlarla sohbet gruplarına da gidebiliyorum sim sırma kursuna da gittim hafızlık kursuna da gittim hafta sonları eşim çocuklarımla geçirdiğim vakit benim için yalnız başıma geçirdigim birçok vakitten daha kıymetli çünkü benim en iyi arkadaşlarım onlar ilerki zamanlarda belki okumayı düşünürüm ama herkesin önceligi farklı olabilir benim önceligim kendime huzurlu geniş bir aile kurup yapamadığım ne varsa onlarla yaşamak oldu bakarsınız ilerde kızımla birlikte bende üniversite okurum :)
(482 puan) tarafından
İnşallah canım. Ama dediğim gibi, hayatı çocuk doğurup bakma olarak görmemelisin. Mutluysan bi şey diyemem ama o çocukları da düşünmelisin. Hâlâ küçükler ve hâlâ annelerine ihtiyaçları var. Ayrıca onların geleceğini de düşünmelisin. Onlar bizim zevkimizin bir ürünü değil. Onların da hayatı ve gelecekleri var.
0 oy
(1,114 puan) tarafından
Herkes bi kendine baksa da artık bizlerde rahatlasak taman belki bizi düşündükleri için söylüyorlar ama belli bir yerde gınaa geliyor artık kırıcı olmaya başlıyorlar bende 30 yaşındayım 2 yaşında oğlum var ve şuam 12 haftalık hamileyim isteyerek kaldım ama destek göremedim herkeste bir ton laf yok erken yok şöyle yok böyle yani bırakında biraz ben karar alayım hayatımla ilgili Allahıma bin şükür hep bem bakıyorum kimseye yükte olmuyoruz ve binde bir giderim ziyaretlere bir yere yani bunaltma durumuda yok yorulsuysamda kendim yoruldum yaşlandıysamda kendim yaşlandım evet 2

Çocukla birlikte daha çok yorulacam daha çok bunalacağım belki ama yaşım çokta geçmeden 2.olsun istedim gücüm kuvvetim yerindeyken büyütelim istedim rabbim kimseye muhtaç etmesin inşallah mecbur kalmayayım aynı düzen devam ederim hastalık olur bişi olur orası ayrı ama ben bakacağım inşallah zaten. Yani bende bu konuda çekiyorum hamile olmuş halimle insanlara laf anlatmaya yada bakalım görecez bilmem ne diyerek alttan almayla uğraşıyorum ne istiyorlar anlamadım yani olan olmuş aldırayım mı o saaten sonra bana söylediğiniz herşey bana batar ve kırar zaten...

Bende böyle bir sitem edeyim istedim:) 
(349 puan) tarafından
Söylediklerinizden şunu anlıyorum ister 17 ister 30 hatta 60 yaşına gelsek bile bizden büyüklerin bize verecek hep bir akılları olacak evet bazen tavsiyeleri gerçekten işe yarıyor hatta yardıma ihtiyacımız olursa gidip kendimiz danışırız ama aile planlamamıza vs yabi çok fazla üstlerine düşmeyen şeylere de karışıp akıl veriyorlar gerçekten ne yapalim onlar da büyüğümüz en iyisi evet diyip bildigimizi yapmak :) kimi insan 30 yaşında geçer felegin çemberinden kimi çocuk yaşta önemli olan hayatta yaşadıklarından ders çıkarabilmek diye düşünüyorum mesela benimle neredeyse aynı kaderi yaşayan kardeşim isyan etmeyi tercih ediyor ama ben şükür ediyorum eger onları yaşamasaydım bugün bu insan olamazdım görüyorum ki sizde belli aşamalardan geçmiş tecrübeli bir annesiniz ve kimse sizin aile planlamanıza müdahale edemez çünkü bu sadece eşinizin ve sizin bilecegi bir şey ekonomik ve psikolojik olarak en iyi kendiniz karar verebilirsiniz
0 oy
(827 puan) tarafından
18 yaşında evlendim 19'da anne oldum 25 yaşındayım 5 çocuğumu bekliyorum gayet de memnunum kim ne derse desin hayat benim hayatım ben seviyorum ben bakıyorum ben çekiyorum zorluğunu kimsenin haddine değil ağzını açmak karışmak buna müsaade etmem insanlar başkalarına dil uzatmadan önce dönüp bir kendi hayatlarına baksınlar çocuklarımla gurur duyuyorum iyi ki de hepsini doğurmuşum diyorum
(349 puan) tarafından
İşte aradığım anne azmi birde şey var tabi kuzenim 27 yaşında okudun okudun ne oldun evlenmedin de okuyorum diye üstüne geliyorlar ne yapsan yaranamıyorsun yani en iyisi bildigimiz gibi yaşamak :)
(827 puan) tarafından
Herkes okuyacak diye bir kaide yok kimi kadın kariyer için yaşar kimi çocukları evi için yaşar biz ne yaparsak yapalım her şekilde elestirirler teyzem 34 yaşında okudu bütün bacıları okudunda noldu atanamiyorsun evlenmiyorsun bilmm ne halbuki kimsenin haddine değil bir başka hemcinsine bu şekilde konuşmak ben daha erkeklerin birbirine niye bu kadar çok çocuk yaptın niye okuyorsun niye calismiyorsun bilmm ne eleştirilere maruz kaldığını görmedim onlar bile utaniyo
(349 puan) tarafından
Kesinlikle çok dogru tespit :)
0 oy
(8,662 puan) tarafından
Kime ne canım baka biliyosan size ne de geç
(349 puan) tarafından
Sanrım biraz insanları kırmaktan korkuyorum ve bişey diyemiyorum :)
(8,662 puan) tarafından
Onlar seni kırıyo ama canım sende kır
0 oy
(373 puan) tarafından
Bence gayet güzel birşey 22 yasındayım 1 kızım var bir yaşında bunun ilerisinde beraber gezip tozabilecegim yaşta olucam kızımla tek tesellim bu ahhaha ama mental olarak zor bazen bunalıyorum senin 3 çocuk allah bagışlasın sana ilgilenebiliyorsan maddi olarakta yetebiliyorsa harika bence çocuklarımızla büyümekte güzel birşey açıkcası gözüm korkardi 3 çocukla o da karakteristlik bi durum demekki bünyen de kafanda kaldirabiliyor senin kararın etrafındakiler de saygı duymalı bende isterdim ama korkuyorum 2. Bile belki 5 7 yıl sonra diye dusunuyorum
(349 puan) tarafından
Şöyle diyeyim benim için öyle yani mesela ilk çocuk büyür 6 7 hatta belki 10 yaşına gelir ve ben 2. Çocugu yaparım ve sanki 0 dan başlamış gibi olurum durup durup başa sarmak gibi yani :) ama şimdi aralarında hem 2 yaş var arkadaş oluyorlar birbirlerine hemde bundan 5 yada 6 yıl sonra bir bebek daha büyütmek yerine hepsi ilk okula başlamış olacak benim görüşüm bu tabiki psikolojik olarak hazır olmayabilirsiniz kimse de sizi eleştirmemez
(373 puan) tarafından
Ay valla o da doğru şekerim sanırım yapamıycam hahaha
(349 puan) tarafından
Ahahah hayırlısı rızkı varsa eger bir şekilde oluyor bazende :)
(373 puan) tarafından
Aynen öyle tatlım

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 231 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (208 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 141 göst.
+1 oy
1 cevap 37 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Grssbbk2 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy