0 oy
287 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Ben 6 senelik evliyim çalışmıyorum.  

Evde durmak daha iyi gözüm kesmiyor 

Eşim nakliyeci kendi işi kızım subyana gidiyor sizce çalışsam mı 

İhtiyacım yok bazen diyorum hersey para değil 

20 Cevaplar

+2 oy
(128 puan) tarafından
şöyle düşünüyorum 

Eğer çalıştığında geriye kalan şeyler iş bölümü olacaksa ( eşiniz yardimlasabiloyosa ) muhakkak çalışmalı bi kadın 

ama yok çalışsan geriye kalan işleri de  tek başına yapacaksan kimse kusura bakmasın çalışamam 

Erkek o zaman para getirsin kadında geriye kalanı yapsın 
(802 puan) tarafından
Kesinlikle öyle benim eşim asla yapamaz bende çalışmam zaten
(128 puan) tarafından
O zaman bosver canm ama kendini geliştirmek için farklı şeyler yap
tarafından
Aynen öyle eşim yapmıyor
-Reklam-
+1 oy
(4,308 puan) tarafından
Gerçekten ihtiyac yoksa çalışmaya karşıyım 
tarafından
Vall yok ne diyum
0 oy
(7,459 puan) tarafından

Cocukla yeterince ilgilenebilecekmisin çalışırsan eğer 

tarafından
Maalesef 1 çocuğum vAr
0 oy
(12,542 puan) tarafından
Ay hiç düşünmüyorum şükür ihtiyaçta yok
tarafından
Gözüm kesmiyor yaaa
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Olaya sadece maddiyat olarak bakma. Kişisel gelişimin için iyi olabilir belki çalışmak. Yapacağın işe de bağlı tabii. 
tarafından
Valla on lisans ama bilmiyorum kafam kaldırmıyor
0 oy
(7,209 puan) tarafından
Benimde şu an ihtiyacım yok çok şükür ama uygun ortam oluştuğu takdirde çalışmayı çok isterim. İnşallah nasip olur.
tarafından
ALLAH HERKES GONLUNE GORE VERSIN
(2,256 puan) tarafından
Bence sen kesinlikle çalış. Az çok görüyorum yorumlarını, beton abla türünden bir kadınsın ve böyle kadınlar lazım iş hayatında. Keşke ben de sen gibilerle çalışsam :)
tarafından
Kime desin kız?? Beton abla ne
(2,256 puan) tarafından
Efulim için dedim, dobra ama sınır da bilen biri bana göre. Bugün yine haşat etti birini :))
(7,209 puan) tarafından
Zehra oyku,amin canım ❤️
Indigo teşekkür ederim öncelikle:) ama insanlarla uğraşmak bana göre değil,zaten çok da insan seven bir yapım yok. Nasıl oluyorsa çekiyorum mıknatıs gibi mübarek,iyi de yazsam olmuyor yani kenardan köşeden dolanıp, gelip buluyor beni. Bugünlük dozumuzu aldık buradan bin şükür:D
0 oy
(267 puan) tarafından
Canım ihtiyacın yoksa bir hobi edinebilirsin veya kendini geliştirmek için eğitim kurslarına falan gidebilirsin boş durmak insanı manen olumsuz etkiler. Ben evde dizi  veya gündüz kuşağı programları seyredilmesine, televizyon karşısında vakit öldürülmesine çok karşıyım.
tarafından
Peki zaman nasil geçecek sıkılıyorum
(267 puan) tarafından
Dedigim gibi bir hobi edinebilirsin veyahut eğitim kurslarına falan gidebilirsin
0 oy
(51,336 puan) tarafından
cocuga dogru durust daimi bakacak insanin varsa çalışmak güzel 
tarafından
Kimse kimseye bakmıyor
(51,336 puan) tarafından
cocuk onemli bakacak kimse yoksa calisma. bak ben yilbasina kadar calisicam halam ilgileniyor sağolsun kızım bire gidiyo kahvaltisini yaptiriyo oglen hazirliyo götürüyor.
0 oy
(439 puan) tarafından
Şimdi ihtiyacın yokmuş ama bence her kadın çalışmalı ama şöyle bir durum var kızın subyana gidiyormus yarım gün oluyor genelde sübyan sen ne iş yapicaksin kizinla evle yeterince ilgilenebilecej misin çalışınca birde mesleğin var mı yorulmaya bazı şeyleri ihmal etmeye değer mi. Artısıni eksisini düşünüp karar vermen lazım 
tarafından
Valla ben on lisans mezunuyum suanlik gücüm yok
0 oy
(1,103 puan) tarafından
Bir mesleğin varsa  ve bu meslek için üniversiteye gidip okuduysan   çalışmak lazım o emeğin boşa gitmemiş olur .maddi olarak ihtiyacın varsa da kesinlikle çalışmalısın ama yoksa ve yapacağın işin mesaisi de  uzunsa kendi alanın değilse çok da gerek yok   
(220 puan) tarafından
Çok güzel bir cevap
0 oy
(3,937 puan) tarafından
İhtiyaç olsun veya olmasın bir kadın çalışmalı kendi gelecegi icin..  
0 oy
(281 puan) tarafından
Çocuklar belli bir yaşa gelinceye kadar çalışmamak en iyisi. Maddi olarak rahat olsam çalışmak istemezdim.  Ama calisma hayatının da avantajları var tabi
0 oy
(221 puan) tarafından
Valla kızdan çalıştım bu aralar yine çalışmak istiyorum keşke çalışabilsem ama küçük 2 yaşında bakacak kimse yok 
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Düşündüm de bir şarki geldi aklıma " Müslüm den  yinede kimseye yaranamadım" 

Kendimi çok yırtmak istemiyorum bebeğime benim verdiği sevgiyi ilgiyi bir bakıcı veremez .. oyuzden evde durmaliyim iki kuruş yiyeceğine bir kuruş yerim  eniklerimle dururum napalım ✓
0 oy
(367 puan) tarafından
Çalışmıyordum bende oğlum 1 buçuk yaşında kızımın okuluna iupla 3 gun olarak işe girdim oğlumu kaynanama bıraktım sağolsun bakıyor öğlen arası gelip oğlumu doyuruyorum tekrar okula gidiyorum hem harcligim çıkıyor hem gözüm kızımın uzerinde.
0 oy
(13,571 puan) tarafından
Esim müsade etseydi ben istiyordum. Kızım biraz daha büyüsün belki inek bakimini üstlenirim eşim başka işte çalışır veya beraber inek bakarız 
0 oy
(3,665 puan) tarafından
Zaruriyet yoksa , kutsal bir mesleğin yoksa, kadına evinde sultanlık yakışır. . Çalışmazdım net.
tarafından
Bir yandan ev hanımı iyi kimsenin ağız kokusunu cekmiyorsun
0 oy
(1,142 puan) tarafından
Yani maddiyatla ilgili bir durum değil bence bu. Öğretmenlik okudum ve durumumuz şükür iyi olmasına rağmen ben boşuna mı okudum diye 4 yıldır özel bir kurumda çalışıyorum evde yapamadım. Şuan  2. Çocuğuma hamileyim doğumdan sonra dinlenmek için ara vereceğim bir süre... Çalışmanın getirisi çok çok fazla kariyerin yükseliyor, çevren değişiyor, tecrubelerin bilgilerin kat kat artıyor, çocuğuna çok daha bilincli bir gelecek hazırlıyorsun. Ayaklarının üzerinde durman desen zaten konuşulamaz bile. Maddi açıdan zaten tutumlu biriysen senin maasinin kenara konması ile 4-5 yılda durduk yere sıfır bir araban bile olur... Götürüsü ise yeri geliyor evet yoruluyorsun ,evladinla daha verimli olamayabiliyorsun ama evde dursan da anca ev temizliyorsun yine yeri geliyor evladinla tam ilgilenemiyorsun ve yoruluyorsun. Üstelik göze bu durum hiç görünmüyor bile evde durduğun için ne var da evdesin nasıl olsa gözüyle görünüyor. Ben biraz farklı düşünüyorum sanirjm :) ama doğumdan sonra 3 yıl bı ara bende vercem bünyem yoruldu :)
0 oy
tarafından
Bence çalışmak güzel tüm gün eve tıkılmak bana bunaltıcı geliyor:(
0 oy
(328 puan) tarafından
Şuan bende çalışmıyorum. Ama bu olaya ihtiyaç olarak bakmamak lazım bence. Hayatın bin bir türlü hali var. Eşlerimizle bugün iyiyiz yarın ne olacağımız belli olmuyor.Veya burda çok görüyoruz eşim şöyle yaptı böyle yaptı. Ayakları üzerinde duramadığı için güçlü bir davranış sergileyemiyor. Mecbur kabulleniyor. Oysa ki çalışıyor olsa belki ne halin varsa gör yürü git diyecek

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 137 göst.
6 Haziran 2023 Diğer kategorisinde SuDuru (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 197 göst.
0 oy
29 cevap 1,508 göst.
26 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 282 göst.
10 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,633 puan) tarafından soruldu