0 oy
172 göst.
önce Aile kategorisinde (12 puan) tarafından
Lütfen akraba evliliği liclerinizi kendinize saklayın derdimi anlatıcam yardımcı olacaklar yazsın iki düşügüm oldu 3 yıllık evliyim eşimle kuzeniz genetik test yaptırdık ikimizinde çok şükür temiz çıktı sadece benim kan pıhtilasmasi çıktı korkuyorum hem düşük yapmaktan bebeğimi kaybetmekten hemde akrabyiz diye insanalr birsuru şey soyluyolsr şuan pihtilasma için ilaç kullanıyorum bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim veya aynı şeyleri yasadiysaniz paylaşırsanız çok mutlu olurum

13 Cevaplar

0 oy
önce (42 puan) tarafından
Canım genetik test temiz çıkmış zaten çok şükür. Tekrarlayan düşüklerin sebebi genelde kadındaki pıhtılaşma bozukluğu oluyor. Tedaviye de başlamışsın zaten inşaAllah bundan sonrası güzel olur. Canını sıkma Rabbim gönlüne göre versin 
önce (12 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim inşallah
-Reklam-
0 oy
önce (3,162 puan) tarafından

Stres yapmamaya çalış canım, bilgim yok sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Hamile değilim ama düşünüyoruz korkularimu atlatabilirsem
Tesekkur ederim yorumun için
önce (3,162 puan) tarafından
Hiç stres yapma, akışına bırak inan nasipse oluyor. Rabbim doğru zamanda nasip etsin inşallah canım benim
0 oy
önce (1,599 puan) tarafından
Benim akraba olmamasına rağmen pıhtılaşma vardı  ilaç kulanman gerek düzenli inşallah sorun çıkmaz diğer disuklerin pihtilasmadan olmuş galiba 
0 oy
önce (237 puan) tarafından
Benimde 2 dusugum var.benimde pihtilasma vardi doguma kadar igne kullandım şükür kızım oldu.
0 oy
önce (3,548 puan) tarafından
Genetik testin zaten temiz çıkmış, ayrıca kan pıhtışlaması akrabalık ile alakası yok canım. Hamilelikten önce iyi bir kadın dogumcu bulmani tavsiye ederim, ayrıca stres yapma inşallah güzel haber alırsın 
İnşallah yesekuler
0 oy
önce (1,763 puan) tarafından
Oda arkadaşım peş peşe 4 düşük yaptı pıhtılaşma yüzünden. Akraba da değil eşiyle. 5. gebeliği de tutmadı bir türlü. Vücudu yorulmuş, yumurta rezervi azalmıştı. Tüp bebek için tahlil verirken öğrendi hamile olduğunu. Şimdi kızı 7 yaşında :)) Yetmedi üstüne bir de oğlu oldu bir daha çocuğun olmaz derken :)) 
0 oy
önce (13,421 puan) tarafından
Rabbim hayırlı vakitte nasip etsin inşallah canım vardır bi hikmeti.

Ben akraba evliliği yapmadım. Düşük veya kan pıhtılaşması gibi sorunlar da yaşamadım. Ama annem ve babam teyze çocukları. Yani anneanne ve babaanne kardeş. Bi ablam var bi de ben. Çok şükür ki ikimiz de saglikliyiz ve annem de hiç sorun yaşamamış. Demek istediğim belkide akraba evliliği olduğu için değildir düşük sebebi. Tedavisi olan bi şeydir umarım Rabbim hayırlı evlat nasip eder ♡

Hakkını helal et uzun yazdım 
0 oy
önce (508 puan) tarafından
Annem babam kuzen 6 kardeşiz aslına bakarsanız bizim bütün sülale birbiriyle evli koskoca aşirette 2 tane engelli var onun dışında maşallah herkes sağlıklı ama ailenin getirdiği kalp kapağı eksikliğim var pıhtılaşma için doktora gidip hamile kalmanız lazım iğneler olmanız gerekiyor 
0 oy
önce (109 puan) tarafından
Yengemin ablası sizinle aynı durumu yaşıyordu ve şu an iki tane çocuğu var . Gebelik boyunca iğne kullandı
0 oy
önce (303 puan) tarafından
Akraba değiliz 3 düşüğüm oldu kan pıhtılaşmam vardı ilaç tedavisi oldum 3 ayda hamile kaldım hemen doktora gittim iğne başladı 9 ay iğne kullandıktan sonra oğlumu dünyaya getirdim sonra iğneye ihtiyaç duymadan 3 tane daha çocuk yaptım çok şükür 4 evladım var darısı başına 
0 oy
önce (664 puan) tarafından
Ablamın 2, benim 1 düşüğüm var. Akraba evliliği değiliz. Pıhtılaşma bozukluğu yok ama taşıyıcı ablam. Şimdi 2 oğlu var. 2 hamileliğinde de kan sulandırıcı iğne kullandı her gün. İnşallah Allah hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin
0 oy
önce (431 puan) tarafından
Eşimle akraba değiliz. Kan pıhtılaşmam yok ama 3 kaybım oldu. Her ihtimale karşı kan sulundrıcı kullandım. Şuan 2 çocuğum var. Yani tekrar aynı şeyleri yaşayacaksınız diye bir şey yok. İlaçlarınızı kullanın yeterli, zaten testleriniz temiz çıkmış. 
0 oy
önce (2 puan) tarafından

3 düşük yaptım bende 

Tüm testler normal çıkıyordu genetikte az miktarda kan pırtılaşması çıktığını aspirin ile (coraspirin) düzeleceğini söylemişti genetik doktoru üstüne 2 düşük yaptım (toplam da 3 düşük)

Sonra internetten bir doktoru takip ediyordum genelde hangi doktor iyi diye duyduysam o doktorun kapısını çalmaktan ve testler vs maddi anlamda da çöktüğüm için artık tahlilleri rica minnet instagramdan takip ettiğim doktorlara gönderiyordum :)

Bir doktor bana hamile testinde pozitif gördüğün anda beklemeden karından vurulan iğneyi kullanmamı söyledi kan sulandırıcı iğne...

Farklı şehirlerde olduğumuz için bulunduğum şehirdeki kadın doğum uzmanından rica ettim ben kan sulandırıcı iğne istiyorum diye daha kese bile görülmemişti 

Rabbime şükürler olsun 9 ay hamilelikte o iğneyi vurdum canım acıdı ama meyvesini verdi Yaradan 2 yaşında kızım var.

Bu acıyı yaşamış ve sürekli doktor doktor dolaşıp uzman olduğum izlediğim yolları seninle paylaşmak istiyorum belki yardımcı olur.

1 genetik testi ( yaptırmışsın zaten)

2. Eşin için sperm testi

3 Kendin için rahmin de anormali bir durum var mı ona baktır

4 Mutlaka eşini sağlık ocağına gönderip sma virüsü taşıyor mu ( Çünkü o çocukları gördükçe içim yanıyor bu konu ile ilgili herkes bilinçlense keşke )

5 hamile kalır kalmaz doğum uzmanından kan sulandırıcı iğneye gerek duymasa da diret ve hemen kullanmaya başla asla geç kalma kese görelim vs vs gibi şeyleri kabul etme 

Ve son olarak doktorunu riskli gebelik doktoru olarak seç bunu da yine kadın doğum uzmanına belirt sistemden açıyorlar devletin bu konuda güzel doktorları var boşuna özele gidip dünyaları harcama :) Rabbim kucağını boş bırakmasın kal sağlıcakla 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 102 göst.
24 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Trknkrc (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 795 göst.
5 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Elanur__ (463 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 740 göst.
17 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,106 göst.