+1 oy
119 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,801 puan) tarafından
Kızlar yardım edin ilk defa yoğurdum tutmadı dünden beri dolapta bu akşam baktım hiç tutmamış hâlâ süt gibi duruyor kurtarılır mi daha önce başıma gelmedi okadar yapardım kaynanam köyden getirmişti önce kaynattim sonra soğumaya bıraktım ılık olunca mayaladim ama ne oldu bilmiyorum hiç tutmamış önerisi olan varmı 

11 Cevaplar

+1 oy
(10 puan) tarafından
Tekrar ocağa koy üstüne biraz yogurt ekle kaynat çökelek olsun yoksa yogurt olmaz o 
(1,801 puan) tarafından
Fırın işlevi varmış onu bir deniyim olmazsa çökelek yaparım
(3,183 puan) tarafından
Bende öyle yaptım yarısı tutmamıştı çok güzel oldu
-Reklam-
0 oy
(1,614 puan) tarafından
Süzüp süzme yoğurt olarak kullanabilirsin. Süzme torban varsa eğer. 
(1,614 puan) tarafından
Temiz bir tülbent varsa ona da döküp yapabilirsin.
(567 puan) tarafından
Fırına belli bi ısıya getirip bekletiliyordu tepsiyede su konuluyordu galiba.
Acaba en başta mayanın iyi olmamasından mı öyle olduki.
(1,614 puan) tarafından
Maya iyi değilse tutmaz ki zaten. Bildiğin halde keşke onunla mayalamasaydın.
(567 puan) tarafından
Mursi ben yorumuma yorum yapıodum buraya ışınlanmışım. Mayayı ben sordum post sahibine bura çorba oldu pardon.
(1,614 puan) tarafından
Bende hiç isme bakmamışım :))
0 oy
(567 puan) tarafından
Fırına atınca oluyordu. Googla bi yazsrmısınız. Çıkar bmyle bi yöntem vardı. 
(802 puan) tarafından
Evet evet ben de öyle mayaladim iki üç defa yaptım tuttu fırına koyunca
(567 puan) tarafından
En kötü mayayla tutmayan yoğurdu bende biraz tutturmuştum ama tadı mayada kötü olunca hepsi öyle oldu dökmüştüm. Ama fırın işe yarıyor orası bi gerçek
(1,801 puan) tarafından
Evet canm gördüm bı deniyim insalllah tutar
(567 puan) tarafından
İnşallah. Bide mayan nasıldı mayadan mı olmadı acaba
0 oy
(16,452 puan) tarafından
Dolaba atmışsin soğumuş bu saatten sonra zor gibi altına sıcak su köy iyicene ört yada plastik kap değilse fırına at düşük sıcaklıkta 
(1,801 puan) tarafından
Öyle yapicam
(16,452 puan) tarafından
Ne yaptın oldu mu
(1,801 puan) tarafından
Fırına koydum bir saat beklettim alt üst ayarda 75 derecede daha yeni soğudu bekledim şimdi de dolaba attım kaşıkla üstten az bi baktım tutmuş gibi
0 oy
(3,127 puan) tarafından
Fırında mayala tekrardan o zaman oluyor
(1,801 puan) tarafından
Nasıl yapicam canm
(3,127 puan) tarafından
Borcama koyuyorum fırını 75 dereye getiriyorum 1 saat kadar bekliyor sonra fırını kapatıyorum yoğurt fırınının içinde soğuyor sonra çıkarıyorum ben iki kez denedim nefis yemek tariflerinden görmüştüm
(1,801 puan) tarafından
Tm cnm teşekkürler bı deniyim
(3,127 puan) tarafından
Dene inşallah seninki de tutar
0 oy
(802 puan) tarafından
Ben öyle olunca fırına koyuyorum 75 dereceye getiriyorum ayarını o şekilde sanırım yarım saatmiydi internetten bak o şekilde mayala ben öyle mayalamistim
(1,801 puan) tarafından
Nasıl canm sen nasıl yapıyorsun  yani tekrar ısıtıp tekrar mi mayalicam
(802 puan) tarafından
Hayır ısıtma direk fırını aç 75 dereceye getir. Ve 45 dakika öyle fırında kalıcak öyle tuttu benim kaç defa
(802 puan) tarafından
Bak fotoğraf attim
(1,801 puan) tarafından
Tmm cnm teşekkür ederim bı deniyim
0 oy
(802 puan) tarafından

image

bak canım 45 dakikaymis
(1,801 puan) tarafından
Bende gogleye baktım da anlamadığım konu fırına koycam tekrar mi mayalicam yoksa koyup bekletip tutmasını mi beklicem
(802 puan) tarafından
Hayır siz zaten maya atmamismiydiniz içine hiç bir şey yapmayin sadece fırının kapağını açın tencereyi fırına koyun en alta yada en altın bı üstüne ha birde tencerenin kapağını sakın koymayın cami patlar matlar ;)
Neyse fırını 75 derece alt üst ayara getirin sonra 45 dakika tutun ondan sonra 45 dakika bittikten sonra fırını kapatın sütün kapağını da kapatın öyle sabaha kadar kalsin
(1,801 puan) tarafından
Tmm cnm teşekkür ederim bı deniyim inşallah işe yarar
0 oy
(10 puan) tarafından
Tekrar ocağa koy üstüne biraz yogurt ekle kaynat çökelek olsun yoksa yogurt olmaz o  bir daha ki yaptığında mayaladıktan sonra etrafına bez bırak   çünkü kısta oldugumuz icin mayası zor tutuyor
0 oy
(865 puan) tarafından
Tekrar mayalayabilmek için ısıtmak lazım ısıtırsan da bu sefer kesilir. Mecbur kestirip peynir yapman gerek. İçine 1 çay bardağı sirke koyup yavaştan karıştırarak kestirip sonra tülbentten geçirirsen çökelek elde edersin. Tübentin üstüne ağırlık koyup 1 gece suyunu süzdürüp bekletirsen de eh işte bir peynir oluyor. Farklı peynirler için farklı sıcaklık dereceleri ve metodlar var. Bilmem uygular mısın :)
(1,801 puan) tarafından
Aynn canm öyle yapayım bı fırın işlevi varmış onu deniyim olmazsa çökelek gibi bişey yaparım teşekkür ederim
(865 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(1,866 puan) tarafından
Ben mayaladiktan 4 saat sonra bakiyorum mayalanmamissa su kaynatiyorum bi legene aktariyorum yogurduda mayaladigim kapla sicak suya koyuyorum mayalaniyor 1 saat bekletiyorum sonrada dolaba
(1,801 puan) tarafından
Hmmm:)* bende fırına koyayım olmazsa çökelek olacak sanırım
0 oy
(2,168 puan) tarafından
Fırını 75 derecede yarım saat ısıt içine koy sonra çıkar dolaba koy 
(1,801 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım öyle yazan olmuş bir deniyim inşallah olur

İlgili sorular

+2 oy
26 cevap 304 göst.
0 oy
6 cevap 96 göst.
18 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Nare88 (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 233 göst.
14 Ağustos 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Sibelhome (1,248 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 95 göst.
26 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cansu880 (211 puan) tarafından soruldu

408,392 soru

12,269,388 cevap

37,556 kullanıcı

Kategoriler

...