0 oy
292 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
İlaç içtim bıraktım yine aynıyım sürekli sıkıntı halindeyim her saniye mutsuzluk var olumsuz düşünce var yaşayamıcak derecedeyim çok umutsuzum gerçekten geçmiyo çünkü ne yapcağımı bilmiyorum ben hayatım boyunca ilaçmı kullanıcam

15 Cevaplar

+1 oy
(6,087 puan) tarafından
Midemde gastrit var ve sürekli mide koruyucu kullanmak zorundayım. Aynı şekilde düşün bir ilacın varsa sürekli kullanman gereken bırakma ve bunun için kendini kötü hissetme 
(568 puan) tarafından
Amin sümeyra hanım
(6,087 puan) tarafından
3 gün kullan 1 gün bırak yöntemi ile kullanıyorum 3 aydır 3 ay daha devam edip bırakmayı denicez doktorum sağolsun çok iyi biri inan her türlü gıda diyetini denedim kronikleşen bişey bu bence gün boyunca sadece suda içsem yine o bulantı ağıza sarı su gelme hissi oluyo :( 6 aylık kullanalım bi dedi doktor ilk 3 gün kullanıp 1 gün kullanma dedi bu şeklide sonrasında eğer geçmezse 1 gün kullan 1 gün kullanma şeklinde yavaş yavaş düşürürüz dedi mide koruyucu içince gerçekten günüm güzel geçiyor öbür türlü yanma ağrı bulantı ve sabahları ağzıma gelen sarı su beni mahvediyor
(568 puan) tarafından
Reflüden bahsediyorsunuz. Mide kapakçığının gevşek olmasıyla ağıza gelen mide asiti.
Gebeliğimin son 3 ayı çok ağır reflüyle geçti. Az bi reflüm vardı normalde. Mide yanma ağrı da gastrit dir. Ağrısı sayesinde acıya dirençli biri oldum. Sigara kullanırkenki ağrım belki delinme gibi bi ağrıydı. Bi kerede kuru fasulyeden sonra acilde sedyeye yatmışlığım var :D

Vallahi sağlık çok önemli.. bi serum veriyorlar hastanede Metpamid bide alarjim çıktı verince kör oluyordum yasaklandı bana o.
(6,087 puan) tarafından
Valla doktor gastrit dedi bacım bana :) valla artık ben bıktım mide koruyucu gayet iyi geliyor açıkçası bırakasın yok :D
(568 puan) tarafından
E gün içerisinde kötü zararla Ne yiyip içiyorsunuz mesela geçmiyor?
-Reklam-
0 oy
(2,470 puan) tarafından
Kendini iyi hissetmediğin sürece kullanacaksın maalesef canım... Biraz manevi olarakta biseyler yap namaz kıl, Kur'an oku veya dinle mutlaka gün içinde, Rabbim ferahlık versin 
tarafından
Geçermi bigün ya
tarafından
Namaz kılıyorum kuran okuyorum
(2,470 puan) tarafından
Geçer tâbi ki canım her kışın bir baharı vardır seninkide geçer inşallah, ama sana tavsiyem ilaç iyi geliyorsa kullanmaya devam et huzursuz olmaktan iyidir
0 oy
tarafından
Benim gibi olan yokmu
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Ne ilacı kullandın canım kaç gün kullandın sadece iç huzursuz luk mu yaşıyorsun fiziksel rahatsızlık lar yapıyor mu
tarafından
Venegıs 75 birde 30 mg kullanmıştım iyidim bıraktim yine aynıyım
tarafından
Sürekli sıkıntı halindeyim kollarımda yanma oluyo kafamda baskı oluyo yaşayamıcak derecedeyim işlerimi bile zor yapıyorum
tarafından
Sendede aynı oluyomu
(1,541 puan) tarafından
Canım iki aydır zirvede yaşıyorum herşeyi anlatsam inanmazsın derler ya sırt ağrısı kulunç boyun baş ağrısı çarpıntı yemek yiyememe iştahsızlık bulantı birde 1 aydır gece uyuyamıyorum nasıl üstesinden gelecem bilmiyorum içim içime sığmıyor hiç mutlu eden bi düşünce yok hep olumsuz
tarafından
Geçermi acaba ya ilaç kullanmadan
(1,541 puan) tarafından
Bende sabretmeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum
0 oy
(568 puan) tarafından
Ben psikolojik bi sorunun olduğunu düşünmüyorum. Bence vitaminlerine baktırmalısın
tarafından
Baktırdım hepsi temiz
(568 puan) tarafından
Enteresan..
0 oy
(162 puan) tarafından
"Dünyada olabilecek her bir olay için misal aleminde sayısız ihtimal uyur. Siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahalesi buradadır." (Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî)
tarafından
Peki ne yapmam gerekiyo bu durumda nasıl iyi olabilirim
0 oy
(666 puan) tarafından
Bende aynı durumdayim canım düşünmekten uykum kaciyo sürekli olumsuz dusunce hele bu aralar çok darlaniyorum 
tarafından
Mesela ne gibi olumsuz düşünce oluyo hayattan zevk alabiliyomusun
(666 puan) tarafından
Almıyorum mesala bu aralar kızım beni ilerde sevmezse diye düşünüyorum biri eğer olumsuz bişey dediyde sinir olmaya devam ediyorum
tarafından
Hayatını yaşayamıcak derecedemisin
(666 puan) tarafından
Eğer evdeysem evet ama başka yere gidersem kafam dağılıyor
0 oy
(20,497 puan) tarafından
Namaz kıl canım dökülsün tüm dertler inşallah 
tarafından
Şuanda kılamıyorum ama normalde kılıyodum
0 oy
tarafından
Varmı başka böyle olan
tarafından
Seni çok iyi anlıyorum hayat o kadar acımasız o kadar zor ki kimseye adaletli davranmıyor ama ilaçlara bağımlı kalmakta doğru değil hayatını değiştirmek bazı şeyleri görmezden gelmekte gerekiyor sırf ilaç birşey yapmıyor bende kullandım ben ailem yüzünden kullanmıştım ama şuan evliyim ve bıraktım sende kendini başka şeylere yönlendir keyif veren seni mutlu eden şeylere
tarafından
Mutsuzluktan sıkıntıdan ölmem dimi sabretsem böyle düşüncede oluyo
tarafından
Hayır tabiki ama evde oturup kalma kafanı dağıt ilaçlarını kullan ama ona bağımlı kalıp mutluluğu ondan bekleme kitap oku mesela yürüyüş falan yap basit şeyler ama gerçekten iyi geliyor bir kahve bile yapsan rahatlatıyor insanı
0 oy
(3,242 puan) tarafından
Yine dayanamadım yazayım. İnşaAllah bir faydası olur. Öncelikle bu benim tecrübem ve fikrim zaten çok ağır geçmeyecek bir sıkıntı olursa doktorlar görür ilgilenir gerekeni söyler. 

Şifa senin içinde senden başkası seni iyileştiremez. Sen çabalamazsan ne ilaçlar ne de insanlar seni değiştiremez sana yardımcı olamazlar. Bunu kafaya koymak lazım. İyileşme süreci dümdüz bir yükseliş değildir iniş çıkışlar olacaktır. İlaçlı veya ilaçsız olarak konuşmuyorum o senin tercihin ama bunu ömür boyu kullanmayacaksın ilerde ilacı bıraktığında her şey alt üst olmayacak. Yan etkisi tabi ki olacak vücut alıştığı için gerek kasılmalar huzursuzluk duygusallık ama o bir kaç ay geçtikten sonra çok daha iyi olacaksın. Olumsuz konuşmayı şu an inanmasan da bırak zorla da olsa güzel şeyler düşün hatta yaz bol bol yaz. Unutma her hal geçicidir. Bu dünyada bizden ufak bir zerre kalmayacak derdimiz mi kalır? Her şey bir anda olmayacak kendini zorlamak zorundasın. Sana şifa olacağına inanarak bol bol zikir çek ibadet et. Kötü düşünceler mi başladı sen de başla zikir çekmeye. Rabbimizin isimlerini öğren araştır. Ayetleri hadisleri araştır mesela yaz dünya hayatıyla hüzünle vs ilgili ayet hadisler oku hepsini. Her gün bir sohbet izle depresyon içinde bir çok sohbet mevcut aç konuşsun illaki aklına bir kaç cümle girecek. Zamanla sarsılacaksın Rabbim bizi bu kısa dünya hayatına kendimize zulmedelim diye göndermedi Kendini şartlandır geçmiyor ki zaten zor geliyor falan diyerek boş boş durmaktan iyidir. Her gün biraz yürü beş on yirmi dakika ne kadar yapabilirsen arttırırsın. Hobi saymıyorum her şeyi deneyebilirsin bıraksan bile bir kaç günlük uğraş olur. Herkes bu döneme destek olmayı beceremeyebilir ama köstek olmamaları için uyarabilirsin. Eşinle konuşup beni bir süre idare et biraz destek ol ben kararlıyım mutlu olacağım diye güzelce konuş inşaAllah o da destek olur. Şöyle bir otur ben ne istiyorum bunu ömür boyu yaşamak ister miyim gerçekten çabalarsam ömür boyu depresyon sürer mi diye bir düşün yaz bir deftere şu an nasıl hissediyorsun ilerde nasıl olmak istiyorsun. O gün küçücükte olsa mutlu mu oldun yaz hemen.Bunlar başta zor gelebilir ama yapabilirsin. Her şerde bir hayır her zorlukta bir kolaylık vardır. Rabbim yardımcın olacaktır Ona inan ve bol bol dua et. Bunlara ek beslenmene dikkat et sağlıklı beslen bitki çayları iç depresyon kürü yazarsan ıspanaklı bir kür var denemekten zarar çıkmaz dene. Bunun bir süreç olduğunu pat diye geçmeyeceğini fakat kalıcı da olmadığını unutma. İnşaAllah dikkate alırsın. İstediğin zaman yazabilirsin 
tarafından
Allah razı olsun senden arada icimi sana dökebilirmiyim
(3,242 puan) tarafından
Tabi ki yazabilirsin
(1,541 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim güzel bi paylaşımdı inşallah bende istifade edeceğim
(3,242 puan) tarafından
Sizden de Allah razı olsun inşaAllah Rabbim zorunuzu kolay eylesin ❤️
0 oy
(5,474 puan) tarafından
İlacın kanda ulaşması gereken bir doz var, o nedenle ilacı başlar başlamaz bir mucize beklemeyin en az 15 günlük bir süre lazım. Başla bırak da olmaz pat diye bırakırsa eskisinden daha kötü olursun. İlaç azaltılarak bırakmak gerekir Dr kontrolünde. İlacınızı bırakmayın lütfen. 
0 oy
(4,291 puan) tarafından
Beyinde diger organlar gibi. Kalp rahatsizligi olan nasil surekli kullanmak durumunda kalabiliyosa, beyinde bozulunca ayni sekilde oluyo. Doktorun demedikce kendi kendine birakmamalisin ilaclarini. Annemde son 10 senedir kullaniyo.(iki kere kanser gecirdi) Doktor demedikce birakmiyo. Birakirsa uykusuzlugu oluyo ve senin gibi olumsuz dusuncelere kapilabiliyo. O yuzden iyiydim biraktim yapma. Suan annem cok iyi ama yinede birakmiyo. Doktor dozunu azaltiyo iyi oldukca. Insallah sende iyi olursun.
0 oy
(29 puan) tarafından
Canım kafamda baski oluyor demişsin onun için hastaneye hiç gittinmi bende de var kac senedir çeneme vuruyor kasiliyor 

Birde psikolojik ilaçlar mi kullaniuordun
0 oy
(2,575 puan) tarafından
Canım öncelikle geçmiş olsun sağlıklı beslen spor yap ibadetlere yönel hobi edin Uğur Coşar kitaplarını tavsiye edebilirim umutsuz olma 
0 oy
(281 puan) tarafından
Ömür boyu kullanmak gerekiyorsa ömür boyu kullanmalısınız. Kullanmama durumunda daha kötüye gidersiniz sonra ilaç da çare olmaz artık 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 179 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Senem turp (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 35 göst.
0 oy
3 cevap 123 göst.
+1 oy
3 cevap 100 göst.

408,646 soru

12,280,343 cevap