+3 oy
356 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,002 puan) tarafından

Kaynanalarin bebekler üzerinde zorba hareketlerini "bir şey olmaz ver biz de böyle büyüttük " kisvesi altında saçmalıklarına ileri boyutta irite oluyorum.

Sen öyle büyüttuysen bırak da bunu da ben istediğim gibi buyuteyim demeyi öğrenmemiz lazim

Kocamizin anası diye saygıda kusur etmememiz gerekiyor amiyane tabirle " ben eşeğim gel sırtıma bin istediğini yaptır" gibi davranmamız gerekmiyor 

Kaynanam dedi ki ; yaglayalim tuzlayalim " patates mi bu???

Kaynanam dedi ki;" emziğini reçele batıralim"batirmaz olunnn,  bakın batirmislar ne olmuş !!!!!!!! Lütfen görseli okuyun kimseyi evladinizin zarar verdiricisi yapmayın. 

image

11 Cevaplar

+1 oy
(793 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Evet bu söylediklerinizde çok haklısınız. Kaynanaya özel değil ama bunlar, çoğu kişi bu tür cümleleri kullanıyor. Kendi annem mesela, onunda söylediği bazı tuhaf, değişik ve asla iyi gelmeyen önerileri oluyor. Ama açıklama yapınca yine duruluyor. Yalnız, annem hep der, bize nasıl gösterdilerse öyle öğrendik, başka imkanımız yoktu. Yani kendi çapında en iyi olanı yapmış ve o şekilde öneride bulunabiliyor. Aslında iletişime, değişmeye, farklı görüşlere açık olduktan sonra yanlış bildikleri düzeltilir. 
(3,267 puan) tarafından
Yani.. Kaynanam, değişik bana tuhaf gelen bir şey söylediğinde hemen diyorum internetten bakayım diye.. Aa bizim zamanımızda yoktu kızım ne güzel ordan öğren herşeyi der. Fazla tepki vermez. Ama evet bazı şeylerde tek doğru o gibi hallere giriyorlar :D
(793 puan) tarafından
Kendi öz annem bile giriyor o hallere, inatlaşıyor falan. Ama dediğim gibi kötülüğünden olmadığını biliyorum.
(3,267 puan) tarafından
Evet öz annelerde yapıyorlar ama daha rahat cevap veriyoruz onlara :) o yüzden çok batmıyor o da kırılmıyor. Ama kaynana olunca işin rengi değişiyor. Allah yardımcımız olsun
(1,002 puan) tarafından
Kaynamaya özel değil doğru ama annemize söyleyince anlıyor ama kaynana diretiyor çok biliyorsunuz oluyor o yüzden anneleri yazmadim
-Reklam-
+1 oy
(2,496 puan) tarafından
Çok doğru söylüyorsun ya benim kaynanam da hep böyle şeyler söylerdi hatta sadece kaynana değil çevremdeki çok kişi söylerdi ilk çocuğum ya ben bilmiyordum ya birakin da öğrenelim değil mi ben annesiyim en iyi ben bilirim çocuğumu ben dediklerini yapmayınca bu defa eşime söylerlerdi bana yaptırsın diye ama dinlemedim hatta eşimin yanında o yap dedikleri şeyleri doktora soruyordum doktor da bana hak veriyordu eşim bana güveniyordu kimseye laf söyletmiyordu Allah'tan 
(1,002 puan) tarafından
Sizin adınıza çok sevindim gerçekten ben de bu konuda çok şanslıyım eşim baskasinin dediğini yaptırmaz
+1 oy
(1,617 puan) tarafından
Evet kesinlikle haklısın benim kızım doğduğunda kaynanam sürekli 40ında tuzlayalım dedi hayır dedim ben oğlumu tuzladım dedi sen tuzla tuzlama ben yapmayacağım dedim bişey olmaz bizimkine olmadı dedi bende brnim kızıma bu yüzden bişey olsa mesuliyet kabul edecekmisin yok peki kızıma bişey olursa söyleyeceğim şeylere dayanabilecekmisin hayır dedim ve tuz yüzünden ölen kaç çocuk var bilmiyorsun bari araştır o telefon sadece video izlemeye yaramıyor dedim 40 ı zamanı sadece ablamla ben vardır güzelce yıkadık pakladık dualar ettik oldu bitti kaynanama kalsa 3 aylık bebeğe yetmeyip et yedirecekti çektim aldım çocuğu başka odaya geçtim sen ver çocuğu tamam yemeğini ye dese de eşimin yemeğimi bitirmesini bekledim o bitirdi kızımı eşime verdim verirken de senden alacağım bak dedim yemeğimi yedim kızımı aldım odaya gittim bunlara bu şekilde davranmak lazım 
(1,002 puan) tarafından
Harika bilinçli bir annesin tebrik ederim gerçekten tuzlayacakmis bir de pişirsin pirzola mi bu Allah Allah tansiyonu çıkıp ölen bebekler var tuzlama yüzünden eskiden evet yaparlarmış ölen bebekler olurmuş o zamanda ayy ölmüş mü nasibi o kadarmis demek ki derlermis nasibini sen aldın minik yavrucağın bazılarıni gerçekten falakaya yatircaksin eskiden olduğu gibi:))
(1,617 puan) tarafından
Aynen öyle ben kızıma denilen hiçbişeyi yaptırmadım 40 ı çıkmadan daha 15 günlük nen gezmeye de gittik bir ton laf yedim hepsine de annesi benim size ne oluyor dedim geçtim böyle olmak lazım yoksa hep üste çıkmaya başlıyorlar
(1,002 puan) tarafından
Gerçekten öyle en iyisini yapmışsınız
(1,617 puan) tarafından
Aynen öyle biz gelinler sustukça üste çıkıyorlar hep daha fazlasını yapıyorlar
(1,002 puan) tarafından
Kesinlikle
0 oy
tarafından
Doğru valla haklısın canm tek kaynana deglki komşu akraba hepsi öyle diyor ver ne olcak sanki diye ama kenslikle verdrmedim kimseyi dinlemedim bu yüzden cahil konumuna düştüm hiç sıkıntı değil verdrmem taaki ek gıdaya geçene kadar ondan sonra sağlıklı besinlerle beslerim yavrumu kimsenin ağzına bakipda vermem daha yeni 2 aylık olacak yavrum benm en iyisni anneler bilir 
(1,002 puan) tarafından
Kendileri yiyor sanki dinlemeyin hiç kimseyi
tarafından
Aynn öyle canm kimseyi dinlemyrm Allah korusun bsey olsa biz demedi bsey derler
(1,002 puan) tarafından
Kesin kesin öyle derler
0 oy
(2,548 puan) tarafından

Bizimki de kendince akıl verir ama ben üst perdeden yok deyince bir daha ağzını açmaz. Oğlum yenidoğanken kaka yapamadı bir süre. Kayınvalidem de kulak temizleme çubuğu ile poposunu gıdıklamayı önerdi o zaman yaparmış :O Net bir şekilde asla dedim. Kimseye de önerme sakın dedim. Haklısın ben kötü etkisi olacağını düşünmedim dedi. 

(3,117 puan) tarafından
Yalnız bu dediğinizi çoğu doktordan duymuştum zeytinyağına batırıp kulak çöpünü popoyu uyarın die.benim kızım 6 ay kabızlık çekti
(2,548 puan) tarafından
Bizimki de sakın ha demişti. Anne sütü alan bebek elbet bir gün kaka yapar 10 güne kadar beklenir dedi. 10 günden sonra biz müdahale ederiz siz dokunmayın demişti
(1,002 puan) tarafından
Bencede kulak pamuğu saçma doktor dese bile yapmayın
0 oy
(294 puan) tarafından
Benim kaynanam çok dikkatlidir annem aksine onu yedir bunu yedir der. Tabi bebekken tuzlamak emziğini reçele batırmak gibi mantık dışı şeyler demez ama şuan 2 yaşında gofretin de tadını bilsin bisküvinin de tadını bilsin damak tadı gelişsin gibi gibi paketli gıdaların çok da zararlı olduğunu düşünmez. Hatta vakti zamanında bana "çok bilmiş" dedi ben de "evet annecim senden daha çok biliyorum yüz tane makale araştırıyorum okuyorum bu çocuk daha sağlıklı donanımlı olsun diye kırk takla atıyorum" dedim. Ama yine de annemin kalbini kırmak da istemiyorum varını yoğunu evladıma verir yılda gördüğü bir iki hafta sadece. Çikolata yedirirken görürsem yarısına kadar izin verir devamında tamam sonra diye kaldırırım. Zaten onlar yokken evde benim kurallarım geçerli oluyor çok da sıkıntı yapmıyorum artık
(1,002 puan) tarafından
İlginç genelde kaynanalar diretir illa dediğim olsun diye
(294 puan) tarafından
Yok Allah'tan bi tanesi sakin ikisiyle baş etmem zor olurdu :D
(1,002 puan) tarafından
Hahaha haklsiniz
0 oy
(14,661 puan) tarafından
Şükürler bizimkiler de  böyle cahilliği yok
(1,002 puan) tarafından
Şükür
0 oy
(247 puan) tarafından
Ne güzel cümleler ile anlatmışsın. Ya helal olsun çok haklısın 
(1,002 puan) tarafından
Sağolun Öyle maalesef
0 oy
(21 puan) tarafından
Kaynana diyince tüylerim havaya kalkıyor 
(1,002 puan) tarafından
Herkesin öyle oluyor gerçekten
0 oy
(435 puan) tarafından
Bebegim ilk dogdugunda banada sekerli su ver demislerdi vermedim sarilik olmazmis boynunu cekmeye kalktilar izin vermedim kesinlikle dedim olmaz tuzlayalim terlemez dediler tuzla hic bi alakasi yok terleme hormonel bisi dedim benide tuzlamislar kokuyorum terlince dedim doktorun her dedini yapmayin onlar sanki cok biliyolar dediler bende onceden bebek olumleri cok doktor bilmemekti dedim simdi niye oyle deil herseyin tedavisi var dedim emziriyomusun diye sordular mama diyin vah yazik dediler saglikli her degeri gayet yerinde dedim zayifmi bu dediler gayet saglikli kilosuda uerinde dedim kundak yapalim heryerini saralim dediler temmuzun ortasinda dogan bebegimi gerek yok diyip zibin corapla gezdirdim 40 cikmadan evden cikma dediler ilk haftadan gezmeye gittik hatta bebeklerimiz ayni zamanda dogu bi komsunun kiziyla bebegimi gorunce ay buda zayif kalmis ben kizima ne bulsam veriyorum dedi bende saglikli besliyorum dedim suan kizi kilodan yuruyemiyo ayakta bile duramiyo 
(1,002 puan) tarafından
Size helal olsun okuyunca oh çektim vala
(435 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
(4,261 puan) tarafından
Benim kaynanam da çocuk emsin diye ağzına bal sürmüştü o zaman ne kadar cahildim ses etmedim bebeğimin kanında enfeksiyon çıktı şekerli gıdadan olduğunu söylediler ağzına si,ctim o zaman şimdi olsa elini bile sürdürmem asla bu konuda hakkımı helal etmiyorum daha bebeğim gözü açılmadan her yerini deldiler kan için hastaneye yatirilcakti az daha
(1,002 puan) tarafından
Kurban olurum ya küçücükmus daha inşallah ömrü boyunca sağlıklı olsun yavrun
(4,261 puan) tarafından
Sorma nasıl ağladım ben bilirim şuursuz kaynana bide diyor her bebekte oluyormus o ağzıni yırtasm gelmişti
(1,002 puan) tarafından
Pişman da olmuyorlar sürekli haklılar tek dertleri haklı olmak
(4,261 puan) tarafından
Yaa nerde pisman olmak yine aynı ben bilirim kafasnda
(1,002 puan) tarafından
:((((

İlgili sorular

+2 oy
36 cevap 763 göst.
20 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 373 göst.