0 oy
617 göst.
önce Diğer kategorisinde (333 puan) tarafından
Yılbaşı için uygun menüler 

18 Cevaplar

+2 oy
önce (925 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Arkadaş her başını kapatan müslüman olmadığı gibi her yılbaşı kutlayanda kafir olmuyor dinden çıkmak o kadar kolaymı yani  var sayalım oldu dinden çıktı veya müslüman bile değil bize nee size nee :)  bırakın insanlar rahat rahat fikrini beyan etsin sorusunu sorsun kutlamayan karşı çıkan yadırgayan dönsün başka posta baksın hoşuna giden kutlayan da yorum yapsın yani tabiki bir Müslüman olarak birbirimizi uyarmak kötüden yanlıştan çevirmek doğruyu söylemekle mükellefiz ama kaç zamandır aynı konu aynı tantana yani kutlayan siz diyorsunız diye vazgeçmeyecek kutlamayanda herkes yapıyor diye yapmayacak yani ne oldu gün sonunda her koyun kendi bacağından asıldı yani kimse kimsenin sevabını ya da günahını almadı. Bence. Herkes birbirini rahat bırakmalı :))))) önce saygı saygı saygı!!! Naçizane 
önce (333 puan) tarafından
Ben dini boyutunu sormadım siz severdiniz sevmezsiniz beni ilgilendirmez ben menü sordum karşıysan yazmak zorunda değilsin
önce (6,724 puan) tarafından
Sana yazmadım farkında isen diğer arkadaşın yorumuna yazdım
Post sahibi benim sen farkında mısın
Evet farkındayım yorum sana ait değil bunun sen farkına varmalısın sadece post sahibine yorum yapılabilir diye bir kural varsa 4 senedir burdayım illaki bilirdim değilmi senin postuna dün yaptığım yorumum altta mevcut ona bunu yazsan neyse derdim ki istediğim yere yazarım buna karışma hakkın yok burdada arkadaşa yazdım seni alakâdar eden bir durum yok hadi iyi günler
:D :D
-Reklam-
+19 oy
önce (3,547 puan) tarafından
Aç kuran oku :D
+10 oy
önce (28,867 puan) tarafından

Makarna çorba ne olck yani özel kuzu kesecek halimiz yok sıradan bur güne:angel:

Farkındaysanız günahını sevabını sormadım menü sordum istersem hergün yerim her yapılan sünnetmi
önce (28,867 puan) tarafından
Günah sevap demedim ki özelleştirmeue gerek.yok dedim bir müslüman olarak  doğru olanı söyledim
Sünnet değil dedin ama ben doğruyu yanlışıda sormadım size menü istedim sadece
önce (2,639 puan) tarafından
Bu platformda öyle bir kural yok. Sohbet sitesi olduğu için isteyen istediğini istediği yere yazabilir hakaret dışında. Beğenirsin beğenmezsin o sana kalmış ☺️
Tamam ama benim aradığım cevap o değil işte
+7 oy
önce (1,797 puan) tarafından
Şimdi linç ederler gelir sanki günahı onlaraymış gibi herkesin kendi tercihi sonucta bende kutlamiyorum ama lincte etmiyorum gece 12 olmadan oglum uyumadan kestane cerez abur cubur bide yaspasta alıyoruz resim cekiliyoruz fotoğraf albümümüze koyuyoruz anı kalsınn diye yılın son ayı diye simdi sen ister kutla ister kutlama kimseyi ilgilendirmez  günahı bana mı yok oğlum ağaç alalim.diyo mesela ben almiyorum ramazanda ramazan süsleriyle süslemeyi tercih ediyorum evimi sanki bitek yılbaşı kutlanarak mi günah kazanıyoruz ki linc ediliyor anlamiyorum
Doğru söylüyorsun gerçekten bencede güzel bir gün en güzel şekilde geçirmek neden günah olsun ki hayatta o kadar çok şey varki yargı dağıtacak şuan esra Erol'u izliyorum mesela kapalı bir kadın evliyken başkasına kaçmış :D bütün bunlar varken hayatta aile ile oturup güzel bir yemek yemek evine iki ışık takmak neden kötü olsun ki herkes istediği şekilde kutlaya bilir sizin yaptığınızda çok güzel mesela ben güzel bir menü istiyorum
Hindi falan seviyosan olabilir aslinda tavuk sote gibi yapsan guvece koysan
Yada tüm sekilde fırında
Tüm çok gelir aşırı kalabalık değilizde butunu alsamda dediğin gibi fırında güzel olur birazda meze önerin var mı
Pancar salatası olabilir
Havuc tarator
Kereviz salatası  yaptigim seyler bunlar
Olur teşekkür ederim :)
+2 oy
önce (384 puan) tarafından

Bunu çok yanlış yere sordun :D 

Neden
Yargılarlar çünkü o yüzden :) . Ben bir mercimek çorbası yanına fırında tavuk patates tatlı olarak ta ıslak kek yapmayı düşünüyorum
Yargılayacak o kadar çok şey varken hayatta böyle şeylere takılmaları saçma biraz neyse senin menünde güzelmiş ben hindi yada et düşündümde kereviz salatası ama başka karar veremedim
Ben hindi eti hiç sevmem pişirememde kerevizde hiç sevmem :D
İşte ne diyeceksin ki …
Eşimde çok sevmiyorda ben bayılıyorum hindiye başka nasıl salata meze yapabilirim ya
+2 oy
önce (2,995 puan) tarafından

Yalancı profiterol 

Pilav 

Et sote

Karnıyarık 

Yağlama 

Lahmacun

.vallah çok açım butun yemekleri sayabilirim :D

Yok benim bahsettiğim öyle değil, milföyden guzel olmaz. link atılıyor mu atayım
önce (3,142 puan) tarafından
Gel gruba da yaz hahaha
önce (6,541 puan) tarafından
Milföy sert oluyor ya
önce (6,541 puan) tarafından
Bide tuz tadı oluyo :)
Korkuyorum orda açim yazmaya :D
+2 oy
Herhangi bir günde olduğu gibi herhangi bir yemek ☺️
Tabiki
önce (543 puan) tarafından
Şimdi mesela ben yeni yıl kutlamam . Hiç istemem yani dogru bulmuyorum. Ama esim bana yemek yaptiriyor. Bilgilendiriyorum gunah diyorum. Ben yeni yılın gelişi niyetiyle kutluyorum . Agac falan suslemiyorum diyor . Anlamiyor yani .
Bu bana da gunahmi acaba . Sonuçta yemek pisirmis oluyorum . Ama icimde zerre kadar yeni yıl niyeti yok yani
Yemek dedigim oyle aman aman degil . Kendisi sevdigi yemegi soyluyo mesela . Yeni yila giriyoruz bu yemeği pişir diyo . Oyle yani
Yemek yemek zaten hepimizin ihtiyacı olan bişey o günü kimse aç geçirmiyor bende yapıyorum sen evinin vazifesini yapıyorsun gerisi kocanın boynuna anlamıyorsa sen uyararak üstünden yükü atıyorsun istemeyerek yapıyorsun bildiğim kadarıyla bunun sana bir günahı olmaz
Aynen ben istemiyorum . Teşekkürler ☺️❤️
+1 oy
önce (11,929 puan) tarafından
ben meze yaparım bol bol

humus

köpoğlu 

havuç tarator 

gibi gibi

o an aklıma ne gelirse onu yapabilirim ana yemek olaeak. 

geçen sene et sote, pilav yapmıştım yine yanına bu mezeler

biz genelde evde eşimle yalnız oluruz. güzel bir sofra kurarım 
önce (11,929 puan) tarafından
okul bitince herkes iş güç evlilik çocuk derdine düşünce rahat rahat olmuyor, herkes müsait olmuyor. gençlik aylaklığı olmuyor. öyle bir ortama girmeyeli uzun zaman oldu benimde
önce (193 puan) tarafından
Ama en eğlenceli anlardı şuan yapmak isterdim ama sadece kocam var evde 2kişiylede güzel olmaz
Bence eşinle daha güzel olur canım
önce (193 puan) tarafından
Eşimle rakı değilde şarap güzel olur:)
Ben rakı içmeyide seviyordum ama şarapta tabiki güzel tercih :)
+1 oy
önce (19,591 puan) tarafından
Benim için normal birgün cnm

Özel bişi yapmam ')

Erkendende uyurum 
Ulooo birtanesin ☺️
Sende şekerparemsin bilion❤️
+1 oy
önce (759 puan) tarafından
Recep ayına geliyor o yüzden erken yataruk sahura kalkaruk sahurda da simit dolması çok güzel olur mis gibi çay zeytun peynur oyy çok özledim iftar ve sahur sofralarını. Gerçi iftarda bi çorba bi salata yetiyor. Her neyse eşim bu ara ev baklavası yap diyip duruyor da ben diyetteyim iki kilo versem yapacam da yiyceem. Oy kafa hep yemekte.
önce (2,702 puan) tarafından
Bende bende sabırsızlıkla bekliyorum:(☺️
önce (2,493 puan) tarafından
Simit dolması ne kız
önce (14,449 puan) tarafından
Bu sene Recep ayına geliyormuş annem de de her şeye çok dikkat etmek lazım o akşam tv de açmamak gerekiyor çüvlü hepsin de eğlence olacak
önce (3,065 puan) tarafından
Simit dolması bende merak ettim:)) bizede tarif ver sahuraaa
önce (2,946 puan) tarafından
Benim 2 ay oruç borcum var tutabildigim kadar tutacağım valla
O yüzden büyük bi ihtimal ramazana da oruçlu giriş yaparım direk
Meşhur Karamürsel simit dolması her yerde olmaz da siz pideyle de yapabilirsiniz açın YouTube da bakin :D illâ vardır
önce (3,065 puan) tarafından
Karamürsel simit mi yazacaz :)
0 oy
önce (3,604 puan) tarafından
Tatlı olarak sütlaç yapıcam :)) yılbaşında sütlac yapmak bolluk bereket mis :)

Yemek olarak ben hindi sevmiyorum, eşim kanat seviyor bir kanat fırına atarim salata, yaprak sarmasi meze yaparım bir de :) ayrıca çerez ve kestane alıcam. Yılbasini seviyorum ya heyecanı başka eski seneyi uğurluyoruz, yeni seneye hoşgeldin diyoruz :))  
Bende severim yeni yıl yeni başlangıç
önce (3,604 puan) tarafından
Evet heryer cıvıl cıvıl süs dolu :)
Evet oda çok güzel hatta yeni yıl pazarları falan çok hoş gezmesi
0 oy
önce (3,120 puan) tarafından

Hindi salata çorba yapardı bizimkiler:D

Hadi benim posta gel sen Fatom:)
Buda mantıklı tarator kereviz ve Rus salatası yanında mis :D
0 oy
önce (1,698 puan) tarafından
Valla o gün evde ne varsa onu yapacam özel bı hazırlık yok ☺️ yapanlarada saygı duyarım aiekce yiyip içmek harama buladmadan hiç bı sakıncası yok
Bencede
0 oy
önce (4,178 puan) tarafından
Hindi filan hiç yapmadım fakat sizinkisi alkollü mu olucak alkolsüz mu ? Ona göre meze tarifleri de var çok güzel 
Ben içememde eşim içebilir belki
0 oy
önce (469 puan) tarafından
Eşimin ailesi herkes toplanıyoruz. Çok sık bir araya gelmediğimiz için kaynanam çocukların sevdiği vê uzun zamandır yemediği yemekleri yapıyor (kendi elinden olanı, yoksa herkes kendi yapıyor tabi). El açması Ispanaklı-peynirli börek, kırmızı ve tavuk eti, sebzeli bulgur/kuskus, yaprak sarması, çorba.. Ben ve eltilerim ek olarak, mêze salata vê tatlı yaparız.

Mesela, acılı ezme, mercimek salatası, çiğ köfte ve Fransızlara özgü tatlılar olur genelde. 
Hangi tatlı peki
önce (469 puan) tarafından
Opera tatlsı, limonlu/merengli tart, flan, armutlu, badem kremalı kek/tart. Aslında bublar olmak zorunda gibi bir şey yok ama genellikle çoğu oluyor.
Çok güzel
0 oy
önce (4,472 puan) tarafından
Yılbaşında benim menü meze, zeytinyağlı ve salata ağırlıklı olur genelde. Çeşit çeşit yaparım hepsinden, yanına da ruh halimize göre ya et ya tavuk ana bir yemek olur. Yemek faslından sonra mezeler, meyve, çerez, cips vs takılırız sabaha kadar. Tavsiyem yemek çeşidinden çok hafif şeylere ağırlık ver. (Haydari, zeytinyağlı taze fasulye, yer fıstıklı humus ve yanına takolar, pilaki, şakşuka, gavurdağı salata, kremalı mantar soslu tavuk ve yanına soslu kuşkonmaz, ortaya bir şarküteri tabağı, bir de çiğköfte alacağız etsiz böyle planladım.)
Ooo sizin menüde çok güzel
0 oy
önce (725 puan) tarafından
Kız her gün ne pişireceğimi zor buluyorum şimdiden o günü nasıl düşüneyim o anki dolabın durumu benim yemek yapma keyfime bağlı değişebilir yani bakalım :))
Bende hergün şaşırıyorum ne yapcagımı bazen haftalık plan yapıyorum kafamda :D
önce (725 puan) tarafından
AA haftalık hiç planlayamam mesela cumartesi bişey yazarım ama o gün geldiğinde canım bişey çeker yada hiç yemek yapmak istemem plan çöp bide onlamı uğraşcam :)
Oda güzel :D
0 oy
önce (2,985 puan) tarafından

Tarhana doğrucam:D Darhane<3yanına da turşi 

Afiyet olsun
önce (2,985 puan) tarafından
Sağol

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 116 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Demlik (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 77 göst.
0 oy
3 cevap 12 göst.
3 saat önce Güzellik-Bakım kategorisinde babe.frozen (73 puan) tarafından soruldu

406,486 soru

12,191,085 cevap

36,711 kullanıcı

...