0 oy
115 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (817 puan) tarafından
Kizlar nasıl alıyorsunuz kiymayi. Her zaman az yağlı köftelik yap diyorum yani bı garip geliyor ya çok yumuşak oluyor yaptığımda  yada çok kuru oluyor verdiği kıyma hep farklı veriyor  ölçüsunu ayni yaparim ama neden böyle oluyor tadını begenemedim siz alırken dana veya kuzu kıyma mi diyorsunuz ben sadece az yağlı kıyma ver diyorum

7 Cevaplar

+1 oy
(12,746 puan) tarafından
Dana kuzu karışıkta çok güzel oluyo kaynanam hep öyle alır
(3,498 puan) tarafından
Ben de bugün böyle denedim ilk defa çok beğendim
(817 puan) tarafından
Ne dicem kasaba dana kuzu karışık yap dicem
(3,498 puan) tarafından
İstersen önce kasabı değiştir evet dana kuzu karışık diyebilirsin. Ya da ayrı ayrı al sen miktarına bakarak karıştırırsın
-Reklam-
0 oy
(711 puan) tarafından
İçine koyduğun malzemelerden olabilir mi acaba ne koyuyorsun
(817 puan) tarafından
Canım daha önce çok güzel yapiyordum eşimde bende bayılıyodum şimdi bu kasap iyice bozdu bence yapamıyor yada ben mi yanlış söylüyorum yani kesinlkle aynı malzemeleri koyuyorum o eski yaptığım tadı alamıyorum ya
(817 puan) tarafından
Yumurta soğan maydanoz sarımsak pbiber kbiber tuz kimyon kuru ekmek blendirdan çekilmiş olcak
(711 puan) tarafından
Yagsız kıymadan köfte olmaz hangi et olursa olsun köftelik et mutlaka yağlı olmalidir eğer ette sorun olduğunu düşünüyorsan kasabı değiştirebilirsin
0 oy
tarafından
Dana kıyma

Orta yağlı 

Fırında mi yapion cnm kuru geliyor 
(817 puan) tarafından
Yok bu sefer kuru olmadı kızartım tavada zaten ama tadını begenemedim hiç böyle bı koku mu desem ne anlamadım
0 oy
(1,710 puan) tarafından
Az yağlı kıymadan köfte olmaz orta yağlı alacaksın canım 
(817 puan) tarafından
Öylemi neden canim yani ne fark ediyor bilmedigimden soruyorum valla artık kasabı değiştiren diyom bı turlu istedigim kıvamı yakalayamadi
(1,710 puan) tarafından
Yagsız kıyma kuru olur lezzeti olmazki sen köfte yaparken soganı rendeliyorsan eğer soğanın suyunu iyice sıkman lazım yoksa köften çok cıvık olur birtanede yumurta kırıyoruz yeterince de galeta unu eğer yoksa ben ekmek içi kullanıyorum ıslatıp koyuyorum öyle herhangi bir ölçü ile koymuyorum göz kararı
0 oy
(2,090 puan) tarafından
Aynen valla kendimde kurban kesiyorum kıyma çektiriyorum yağlı yerinden kasaptanda alıyorum asla kendi koftemi begenmiyorum.... 
0 oy
(1,006 puan) tarafından
Köftelik kıyma için dana döşten çift çekim yaptırıyorum. Çocuklarım eşim bayılarak yiyorlar. Adana kebap tarzı bişey yapacaksamda içine yarı yarıya olacak oranda kuzu döş ve kuyruk yağı eklettiriyorum. Lokantadakilerden bile güzel oluyor :) 
(817 puan) tarafından
Kasaba dicem bana dana dösten mi kıyma yap yaparlarmi öyle desek. Fiyat farkı var demezlermi bide bide tek çekim çift çekim arasında ne fark var
(1,006 puan) tarafından
Evet döşten kıyma istiyorum diyebilirsiniz. Fiyat farkı benim aldığım kasapta yok. Yemekliğe de bazen biraz döş kattırıyorum lezzetli oluyor yemeklerim. Tek çekim çift çekim arasındaki fark çift çekimde kıyma taneleri daha ince oluyor. O yüzden köfte yapmak için daha uygun
0 oy
(13,080 puan) tarafından
az yağlıdan köfte olmaz. dana kuzu karışık al, orta yağlı 
(817 puan) tarafından
Kasaba gidince bana dana kuzu kıyma ver dicem

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 92 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 154 göst.
15 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Fesra (202 puan) tarafından soruldu