+1 oy
93 göst.
Diğer kategorisinde (25 puan) tarafından
Kızlar 1 yaşında kızım var. Gündüz uykusu iyi 2 kere uyur bazen uzun uzun bazen kısa. Ama gece uykusuna gelince bi şeyler oluyor sanki hiç uzun uykuya geçemiyor. 8 9 gibi uyuturum yarım saat uyanır gider emziririm yarım saat sonra bi daha böyle 4 5 kere olur ondan sonra bi 2 3 saat uyur ancak uzun olarak

Sizin bebekler nasıl uyur ne yapmam gerek 

5 Cevaplar

+1 oy
(4,192 puan) tarafından
Gündüz uykusu yüzünden olabilir, benim oğlum 1 yaşında tek uykuya geçti 12 de uyurdur, saat 2 veya 3 de  uyanirdi akşam 9.30 da uyurdu. 
(25 puan) tarafından
Tek uyku denedim ama dayanamadı maalesef
(4,192 puan) tarafından
Hmm öğlen çok uzun uyku yaptırma, 1 saat uyusun. Saat 3 den sonra uyanmasın ve uyumasin.
-Reklam-
+1 oy
(1,580 puan) tarafından
Emdiği için memeyi arayıp tekrar uyanıyor, 1 yaşından sonra gece beslenmesini kesin diyor doktor bende 15. Aya kadar dayandım sonra gece emmesni 1 e düşürdüm 4 ya da 5 kere emerdi , tabi öncd 2'ye düşürdüm ağlasa da  belirlediğim saatte verdim, sonra sadece sabah 6'da verdim Bu şekilde gece beslenmesini bıraktım gündüz hep emzirmeye devam ettim geceleri de güzel uyumaya başladı çocuk uykusuzluktan ağlıyor, meme de istiyor alışkın olduğu için, yani uyu uyan çocuk uykusunu alamıyor, O yüzden yavaş yavaş meme işini ayarlaman lazım 
(2,526 puan) tarafından
Bu gece emzirmeyi nasıl bırakıyorsunuz ya ağlasa da vermiyor musunuz acıkmış sonuçta ya benimki de 15 aylık ondan soruyorum bende bilgi alayım
(1,580 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Vallahi sana şöyle söyleyeyim ilk gün o kadar ağladı o kadar ağladı ki, mesela gece uykusuna dokuzda yattı diyelim, 00.00'de başladı aglamaya, yaklaşık yarım saat ağladı  , eşim bile ver diyordu üzülüyordu bende dedim karışma yoksa oda uyuyamıyor onun iyiligi icin dedim, emmesi bile kısalmıştı tamamen alışkanlıktan kalkıyordu, neyse uyandı aglıyor konuştum şimdi uyu sabah vericem dedim, o ağlamayı atlatınca 3 saat daha uyudu , ilk emme ertelenmiş oldu otomatik emme sayısı azalmış oldu, gece 4 gibi kalktı o zaman verdim, diger gunde yine 12de agladı bu sefer yine konustum ama aglaması kısa sürdü, 4 de uyanınca yine verdim, 3-4 hafta gece 1-2 defa emzirdim, bu sefer komple geceyi kesmeye sıra geldi her uyandığında sabah vereceğim dedim, mızmızlandı biraz ağlıyor ama bu ağlamalar en fazla 2-3 dakika sürüyor, sonra da gece emmek istemedi daha, ama kalktıkça yatırmanız gerekiyor, yani anneni sabrı önemli,  bir yanda kesilmiyor gece 4 göremiyorsa iki kere düşüreceksin sonra bire sonra komple kes, ağlasa da sakinleştirmeye calısacaksın konuşarak sonra yorgunluktan tekrar dalacak ,  ağlıyordu ya susmuyordu  arkadaşlar ben ne yapacağım diye buraya yazmıştım, bana yardımcı olmuşlardı kademeli azalt diye akıl vermişlerdi Allah razı olsun, bende yoksa geceyi komple bir anda kesiyoruz zannetmiştim, ama ilk ağlamasına sabretmek gerekiyor cocuk şaşırıyor cunku, o gunu hiç unutamıyorum cunku anne içinde zor aglarken vermemek ama sonra olması gerekenin bu oldugunu anlıyorsun, gunduz zaten emmeye devam ediyor
(25 puan) tarafından
Gece memesiz asla yapamıyor maalesef illaki emerek uyur
+1 oy
(1,308 puan) tarafından
Uzun uzun gündüz uykusu yapmasına izin vermemelisiniz.Günde İki defa uzun uzun uyuyan bir bebek gece uyumaz.Tek uykuyuda geç saatte yaparsa öğleden sonra 15.00 i geçerse yine gece sıkıntı yaratır.
(25 puan) tarafından
İkinci uykusundan 5 gibi kalkıyor 9 da uyur genelde gece uykusuna
+1 oy
(2,526 puan) tarafından
Benim oğlum 15 aylık eğer gündüz iki uyku yaparsa gece dediğiniz gibi doğru düzgün uyumuyor ama tek uyku yaparsa çok iyidir gece bir en fazla iki kere uyanır ama ben de daha ayarlamadim kendi ne zaman isterse uyuyor yani uyuyakaliyor anlamıyorum yani tutamıyorum çocuğu 
(25 puan) tarafından
Şu ana kadar hiç bi kere bile kendi uyumadı ben unutmazsam asla uyumaz
+1 oy
(4,961 puan) tarafından
Bir saat daha geç yatırmayı dene gece uykusuna canım 
(25 puan) tarafından
Deniycem galiba uyanıklık süresi artıyor
(4,961 puan) tarafından
Benim iki buçuk yaşındaki oğlum da akşam 9 gibi yatırırsam 40 defa kalkıyor sabaha kadar çok yoruluyorum öyle Ben de biraz onunla oynayıp yorup öyle yatırıyorum saat 10.00 gibi o zaman sabaha kadar kalkmıyor
(25 puan) tarafından
Bizimki daha bir yaş olduğu için pek yoramıyoruz belki yorulsa uyur
(4,961 puan) tarafından
Gündüz bir defa uyut canım ve uzun bir uyku olmasın gecede dediğimi yap inşallah düzene girer
(4,961 puan) tarafından
Bende oğlumu sütten keseceğim de nasıl keseceğim bilmiyorum emmeden asla uyumuyor ne gündüz uykusu ne de gece uykusu

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 96 göst.
0 oy
2 cevap 70 göst.
+1 oy
3 cevap 83 göst.
0 oy
0 cevap 19 göst.

410,016 soru

12,327,575 cevap

39,141 kullanıcı