+1 oy
147 göst.
Diğer kategorisinde (2,049 puan) tarafından

Kedi almak istiyoruz ama nasıl olur aylık bakımı ne kadar tutar hiç bilmiyorum. Ama böyle bütün ilaçları vitamin takviyeleri en kaliteli mamalar ne kadar tutar mesela . Bir de en az tüy döken kedi cinsi nedir ? Ama sfenks hariç. 

Bir de bu yapay zeka ne kadar ***** ya . Hem başlık öneriyor hem de kendi önerdiği başlığı karakter sayısı fazla diye kabul etmiyor. 

10 Cevaplar

+2 oy
(11,818 puan) tarafından
Kediye öncelikle masraf olarak bakmamali.kardesim bir ay önce aldı kedi.yani sahiplendi para ile almadı.cinsi de söylediler ama hatırlamıyorum ama cins birşey.mamasi kumu aylık 3000 filan demisti ama ne mama alıyor ne yapıyor bilmiyorum.su an da tüy dokmuyor ama genç diye olabilir.mesela geçen gün durduk yere veteriner durumu çıktı.tuyu gözüne girmiş hemen veterinere götürdüler.4000 bin mi ne tutmuş.
(2,049 puan) tarafından
Masraf olarak değil ama tabiki de bakım para gerektiren bir şey. Yoksa al kediyi koy eve hiç para harcama kendi kendine dursun olmuyor. Ona göre bir bütçe ayırmamız lazım.
(11,818 puan) tarafından
Tabi ki .aynı çocuk gibi ayda 5000 bini gözden çıkarmak gerekiyor.al oraya at olmaz sonuçta can
-Reklam-
+1 oy
(20 puan) tarafından
Benim british long hair kedim var gri r nkde tüyü cok fokuluyor cinsi boyle cunki yapcak bi seyin olmuyor tüyü dokulmesin istiyorsan scotish al onlar dokmuyor bide Tekir kedilerde cok dökümuyor onun haricinde ben butun mama ve vitaminlarini yatagi tasmasi oyuncagi dahil petshopdan 1000 liraya aldim pek bi para tutmadi zaten fazla mama alma nemleniyo yada alerjisi cikiyo veyahut begenmiyor ilk baslarda denemelik yarım kilo al hep
(2,049 puan) tarafından
Teşekkür ederim
+1 oy
(3,082 puan) tarafından
Tüğ dökümü genelde dönem dönem oluyor. Mesela bebekken 4 aya kadar felan dökülmüyor sonra bi ergenlik döneminde dökülüyor bi azgınlık da dökülüyor. Dökülmeyen yok bence ben çok besledim çünkü hepsi aynıydı. Maması kilosu 250.300 arasıydı en son kaliteli mamaların . Kum u var aşısı var veteriner var bide . Benim görümce cins kedisi var sadece parazit damlası yaptırıyor aşı yaptırmıyor zaten evden çıkmıyor die.
(2,049 puan) tarafından
Daha önce kedi beslediğiniz için soruyorum. Aşı yaptırmamak mantıklı mı?
(577 puan) tarafından
Evden çıkmıyorum diye aşı yaptırmıyor mu :D kendi de evden çıkmıyorum mu hiç?
(3,082 puan) tarafından
Kendi düşüncesi canım . Hiç yaptırtmayan da var. B
(577 puan) tarafından
:D işte bir canın sorunluluğunu alınca kendi düşüncesi olmuyor malesef. Vebaline girmemek lazım
+1 oy
(3,843 puan) tarafından

Kediye öncelikle masraf olarak bakma güzel kardeşim o bir nimet <3

Bizde İran kedisi var 8 aylık tavsiye eder misin dersen çok aşırı tüy döküyor asla tavsiye etmem :D  3 ayda bir aşısı ve iç dış parazit oluyor yani bizimkinin cinsi öyle . Tüy dökmemesi için ve göz akıntısı için damla aldık aylardır kullanıyoruz 

Günlük bakım olarak tarama, gözlerini siliyorum, tuvaletini temizliyorum, su mama kabını temizliyorum oyunlar oynayıp terapi yapıyorum bedava terapi <3 

Haftada bir de whiskas in yaş mamasını veriyorum veteriner tavsiyesi ile <3

Öneri dersen kesinlikle kapalı tuvalet al koku yapmasin ve koku giderici sprey trendyol da var ve günlük tuvalet temizliği çok önemli 

(2,049 puan) tarafından
Ama onun da kaliteli bir yaşam sürmesi için bir bütçe gerekli . Teşekkür ederim bu arada
(3,843 puan) tarafından
Tabiki de aylık sadece mama ve kum masrafı oluyor onu da veteriner tavsiyesi ile al
0 oy
(12,533 puan) tarafından
Annemde var masraftan ziyade tüy dökümü kum falan ben almam 2 çocuk var diyorum bide onun tüyüyle falan uğraşamam anneme bile gitmek istemiyoruz ablamla çocuklar yerlerde geziyo çünkü. Ki annem titiz bi kadın ama ona rağmen eve bi geliyoruz ki herke tüy üst baş soyuyorum
(2,049 puan) tarafından
Teyzem de var evin her yeri tüy. Bir de kendini hiç kimseye sevdirmiyor sahipleri de dahil
(12,533 puan) tarafından
Hey anneminkide öyle çirkef 8 senedir bakıyo öyle
0 oy
(4,381 puan) tarafından
Biz sahiplendik 1 1 buçuk yaşlarında kedimiz 4 ay filan oldu. Kısır değildi kisirlastirdik. O 3500 bir de çip taktırdık hem kimlik hem pasaport olarak kullanılıyor asi kontrolu kayıp çalınma durumunda filan bulunma olayı daha kolay çünkü hangi veterinere giderse gitsin sahibi olarak bizim ismimiz çıkacak. Ayrıca kısırlaştırmadan önce hills kuzu etli mama kullanıyorduk o 700 TL idi. Öyle kum masrafı çok değil bir paket kum 2 ay filan gidiyor o da 100 150 civarı . Şimdi hills somonlu mamaya geçtik. Onu 3 kg aldık 1200 TL. İç dış parazit yapiliydi sahiplendigimizde. Şimdi Ocak ortaları gibi kuduz ve bir aşı daha vardı onu hatırlamıyorum. Biz kısırlaştırma yaptırdığımız için en az bir iki ay bekleyin demislerdi. O aşıların fiyatını bilmiyorum canım yaptirinca yazarım. Hills markasından çok memnun kaldık. Tüy dökümü çok çok az. Başka markalar denemiştik ilk başlarda onlar aşırı derece tüy dokmustu o yüzden bu markadan asla şaşmam 
(2,049 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(850 puan) tarafından
Yavru kedi alacaksanız her yıl veya 6 ayda bir aşıları var. İl il veterinerden veterinere fiyatları değişiyor. Kısırlaştırma yaptırmanızda gerekiyor. Yoksa erkek kediler evde bölge işaretleme yapar. Bunu yapan dişi kedilerde var. İyi ve kaliteli kuru mama alıp haftalık 2-3 yaş mama almak ideal diye düşünüyorum. Ben 10 kg mama alıyorum en son aldığımda 2 bin tl idi. 2 yıl önce kısırlaştırma ameliyatı dişilerde 2.500TL idi. Erkek kedilerde daha uygun fiyat çünkü dişiler gibi karmaşık bir operasyon değil. Haftalık yaş mamaları da purina alıyorum marketlerde satılanlardan tanesi 25 TL civarı. Kedi sahiplenecekseniz çok iyi düşünüp karar verin. Tüy sorunu olacak, hastalanabilir, eve idrarını yapabilir veya tamamen huysuz bi kedi olup kendini elletmeyebilir. Bu da çocuklu evlerde sorun oluyor. 
(850 puan) tarafından
3 ayda bir iç-dış parazitler ve kedi kumu, tuvaleti, oyuncağı, paspası, furminatörü, tırmalama tahtasını söylemeyi unutmuşum. Aylık 300 lira sadece kum masrafımız var bizim tek kedi için.
(2,049 puan) tarafından
Olursa zaten dişi kedi istiyorum ve kesinlikle kisirlastirilacak
(850 puan) tarafından
Ben bekarken sahiplenmiştim bu tür sorunlar olabilir diye hiç düşünmemiştim. Sonra evlat belledim 9 yıl olacak benimle.
0 oy
(577 puan) tarafından
Öncelikle satın almanızı değil, sokaktan sahiplenmenizi tavsiye ederim. Çok değil bir aya her yer kedi yavrusu kaynayacak.  Sokaktaki ****** gen havuzu çeşitliliğinden dolayı çok daha sağlıklı olur. Veteriner yüzü görmezsiniz. İlk aşamada iç-dış parazit ilaçları, 2 doz karma, 2 doz lösemi, 1 doz kuduz aşısı olacak. Sonrasında 5-6 aylık gibi kısırlaştırma ameliyatı olacak. Bunların fiyatlarının hepsi şehirden şehire değişiyor. Bulunduğunuz şehrin veteriner odasının İnternet sitesinden asgari ücret tarifesini bulabilirsiniz. Mama advance, hills, nd ya da acana gibi premium mamalar tavsiye ederim. Ne kadar iyi beslenirse o kadar az tüy döker o kadar az veteriner masrafı çıkartır. Bu aşılar her sene tekrarlanacak bu arada. İç dış parazit ilacı da 3 ayda bir tekrarlanacak. Kesinlikle pet shop lardan açık kiloluk mama almayın. Çoğu bayat ya da sahte mama. Başka sormak istediğiniz birşey varsa yanıtlayabilirim
(2,049 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Sorumluluğunu alamam diye tereddüt ediyorum aslında. Hay.vanin da günahına girmek istemiyorum.
(577 puan) tarafından
Aldığınız sorumluluk minik 12-13 yıllık bir sorumluluk. Bence de tereddütünüz varsa hiç bulaşmayın
0 oy
(2,283 puan) tarafından
11 yaşında kedim var inan bizim masraf kediden fazla ilk etapta biraz zorlar çip aşı mama kum derken biraz maliyet fazla ama sonradan düzene oturuyor masraflar düzene giriyor aslında kilit nokta ne kadar düzenli özenli bakarsanız hastalık vs bunları azaltırsınız bütçe okadar düşer kedim 11 yaşında ömrü boyunca iki kere hastalandı ozaman bayağa bir masrafımız olmuştu ondan sonra rutine bindi mesela kaba taslak bir kum bize 3 ay yetiyor büyük litre alıypruz 150 tl gibi bir ücreti var mama kaliteli alıyoruz 15 kg 2500 gibi ama 5 ay yetiyor kuduz senede bir yaptırılıypr 400 ona gidiyor iç dış parazit 300 3 ayda bir yapılıyor yaş mama alıyoruz bu sizin verme durumunuza göre değişir maliyet şu bu demek zor oyüzden o konuda biz o yüzden mesela büyük indirimler oluyor direk Stok Stok yapılınca bütçede rahat oluyor bitti mi bitmedimi derdide olmıyor 
0 oy
(4,091 puan) tarafından
Kum,mama,aşılar masraf olarak bunlar. Mamayı kendi seçmeli maması sürekli değiştirilmeli. Kum temizliği sürekli yapılmalıdır. Tek kalmamalı cins kediler tek kaldığında strese girer. Taramazsanız tüy yapısını bozmazsınız az dökülür. Kısırlaştırmanızda bir o kadar çnemli

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 148 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 182 göst.
1 Şubat 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 376 göst.
2 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Zoze49maho67 (1,232 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 436 göst.
14 Eylül 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,341 soru

12,267,706 cevap

37,513 kullanıcı

Kategoriler

...