+10 oy
293 göst.
Diğer kategorisinde (3,498 puan) tarafından
Önden paylaşayım belki ona göre plan yapan olur  Başka şeyler bilen varsa paylaşabilir faydalanalım❣️ 

“Eşhüru hurum”dan (haram aylardan) olan Receb-i şerîf ayı, Şehrullah yani Allâhü Teâlâ’nın ayıdır. Bu aya oruçlu girmeli ve bu ayda çokça ilticâ etmelidir. Receb ayının birinci günü oruç tutanlara 3 senelik, ikinci günü oruç tutanlara 2 senelik, üçüncü günü oruç tutanlara ise 1 senelik nâfile oruç sevabı verilir. Üçüncü günden sonraki her gün için birer ay, oruç sevabı verilir.

Bu ay, Cenâb-ı Hakk’a mahsus bir ay olduğu için Zât-ı İlâhî’yi bildiren İhlâs Sûresi’ni çokça okumak lâzımdır. Bilhâssa bu aya hürmet olarak, günde 11 defa İhlâs-ı şerîf okumalı, tevhîd, istiğfâr ve salevât-ı şerîfeyi ihmal etmemelidir.

Bu ayın ilk gecesi, bir tesbîh namazı kılınması tavsiye olunur. 

Receb-i şerîf ayında her gün, -başında ve sonunda 7’şer Fâtiha-i şerîfe ile birlikte- 100 İhlâs-ı şerîf okumak da çok sevaptır. Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiyâ yapılmalı ve oruç tutulmalıdır. Bu orucu 13, 14 ve 15’inci günlerinde tutanlar, eyyâm-ı biyzda oruç tutma sünnetini de yerine getirdiklerinden, nice hastalıklardan şifâ bulurlar.

Muhakkak Receb-i şerîf ayı, hayır ve bereket aylarının anahtarıdır. Receb-i şerîf ayı ziraatin ekileceği, Şâbân-ı şerîf ayı sulanacağı, Ramazân-ı şerîf ise ziraatin hasat edileceği aydır. Sene, ağaç gibidir. Receb-i şerîf ayı, yaprak açma zamanı, Şâbân-ı şerîf ayı, tomurcuk zamanı, Ramazân-ı şerîf, meyve verme zamanıdır. Müminler de bu meyveleri toplarlar. Öyleyse bu ayların hakkına riâyet etmeli, ibadetlerle ihyâ etmeli ve günahlardan sakınmalıdır.

14 Cevaplar

0 oy
(3,294 puan) tarafından
Allah senden razi olsunNerimanim
(3,498 puan) tarafından
Senden de Allah razı olsun kuzum♥️
-Reklam-
0 oy
(3,131 puan) tarafından
Rabbim hakkıyla yaşamayı nasip etsin 
(3,498 puan) tarafından
Âmin inşallah cümlemize
0 oy
(4,930 puan) tarafından
Teşekkür ederiz Allah razı olsun inşaAllah senden ❤️
(3,498 puan) tarafından
Ben teşekkür ederim senden de Allah razı olsun♥️
0 oy
(7,243 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Allah razı olsun kuzum ❤️ 

(3,498 puan) tarafından
Çok iyisin teşekkür ederim ince düşüncen için. Doğru diyorsun asla anlayamazlar. :)
Kendi aramızda bilgi alışverişi yapmak en güzeli. Benim de bilmediğim çok şey çıkıyor ❣️
(7,243 puan) tarafından
Evet kesinlikleee ❤️
(7,243 puan) tarafından
Buraya yorum olarak atayım bende o zaman kuzum:)
(3,498 puan) tarafından
Ya çok hoşsun canım maşallah gözlerin çok güzell❤️
(7,243 puan) tarafından
Teşekkür ederim kuzum sende öylesin ☺️❤️
0 oy
(1,888 puan) tarafından

Allah razı olsun bacım bilgilendirme için teşekkür ederim<3çok heyecanlandım sen böyle yazınca

(3,498 puan) tarafından
Senden de Allah razı olsun canım ♥️ ay gece okudum uykudan atamadım
(1,888 puan) tarafından
Olsun yine de attın nasiplendik sayende :)
0 oy
(347 puan) tarafından
Allah razı oolsun canm
(3,498 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım senden de Allah razı olsun ♥️
0 oy
(888 puan) tarafından
Allah razı olsun inşallah canım benim ❤️ 
(3,498 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım Allah senden de razı olsun inşaallah♥️
0 oy
(532 puan) tarafından
Allah razı olsun Rabbim hakkıyla yapmayı nasip eylesin 
(3,498 puan) tarafından
Senden de inşaAllah♥️
0 oy
(1,425 puan) tarafından
1 Ocak oruçlu olucaz değil mi 31 Aralık değil 
(3,498 puan) tarafından
Evet canım
0 oy
(358 puan) tarafından
Ocak  de mi 10 da mı instagram ayın 10u diyor 
(3,498 puan) tarafından
Yok hayır 1inde. Hicri takvime bakabilirsin internetten evde yoksa
(358 puan) tarafından
Ozaman 1 ocak niyetliyiz Allah'ın izniyle çık sağol teşekkür ederim
(3,498 puan) tarafından
Rica ederim ♥️ hadi inşaAllah hep beraber niyetli olacağız çok hoş☺️
(358 puan) tarafından
Allah'ın izni ile canım aynen ❤️
0 oy
(1,021 puan) tarafından
Mübarek günleri geceleri ve ayları Rabbim değeleneirebilmeyi nasip etsin feyzinden bereketinden istifade etmek nasip olsun. Allah razı olsun canım
(3,498 puan) tarafından
Amin inşaAllah canım bu sene daha heyecanlıyım☺️ senden de Allah razı olsun ♥️
(1,021 puan) tarafından
Aminnn ☺
0 oy
(2,100 puan) tarafından

Çok teşekkürler canım Allah razı olsun <3

(3,498 puan) tarafından
Senden de Allah razı olsun canım ♥️
(2,100 puan) tarafından
Amin inşallah çiçeğim ♥️♥️♥️
0 oy
(7,076 puan) tarafından
Allah razı olsun kuzum ❤️
(3,498 puan) tarafından
Senden de Allah razı olsun balım♥️
0 oy
tarafından

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

canim okuyup ozetleyip yazmaya firsatim olmuyo detoks baslayacak malum fotograf cekip attim kendin okursun artik ♥️
(3,498 puan) tarafından
Ay bacım ya Allah razı olsun uğraşmışsın sen bana kitabın adını at ben pdf bulayım sadece yan olanlar net diğerleri okunmuyor sen de çok uğraşmamış olursun
tarafından
Ay Allah'm  tuh ya gun icinde oku.aya caliscam soz ozet cikarir onu atarim sana kitabin ismi faziletleriyle gun ve geceler M. Ismail findiklinin kitabi mavi bi kitap bulursan ordan okursun olmazsa ben bi sekilde yollucam InsaAllah sana aksam bosum olmadi sayfa sayfa tek tek cekerim atarim
(3,498 puan) tarafından
Teşekkür ederim balım zorlama kendini zaten bir kitap daha bulacaktım eşimin yeğeni indiriyor ona atarım şimdi okurum inşallah seninki daha detaylıymış
tarafından
Bu kitapta butun sene icinde her ayicin o ayin faziletini yapilacak ibadetleri aciklayici yazmislar butun mubarek gunler geceler aylar hepsi var pdf bulur okurdan daha cok seyler var faydasini gorursun canim ben gecen sene ramazanda buldum bunu almis kitapliga koymus babam oylece kalmis gecen sene ramazanda buldum bakiyim dedim biz sadece oruc namaz teravih bi de yaparsak mukabele saniyorum daha neler neler varmis cok faydasini gordum tavsiye ederim
(3,498 puan) tarafından
Aynen bacım gerçekten çok şey var inşaallah yapabilmek nasip olur.  benimkiler sadece üç aylar ve oruç risalesi öğrendikçe okudukça daha güzel yaşıyor insan ya

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 441 göst.
+3 oy
9 cevap 190 göst.
21 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Rumeysa0196 (1,536 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 194 göst.
+7 oy
42 cevap 567 göst.

409,899 soru

12,323,710 cevap